ciastka - 17101 przepisów (strona:205/1141)

Kakaowe paleo ciastka z malinowym nadzieniem (bez glutenu) 143

Walentynki – każdy ma swoje podejście do tego święta, ale bez względu na to czy obchodzicie je czy też nie, takie Orzechowo-kakaowe walentynkowe ciastka z malinowym nadzieniem ucieszą każdego. Do ich zrobienia używamy tylko naturalnych produktów. W kilka minut wyczarujecie słodką i zdrową przekąskę (jak ja lubię takie przepisy). Zaproście dzieci do wspólnego ich przygotowania – wycinanie serduszek(...)kształtu. W zależności od wielkości foremki powinno nam wyjść od 6-12 ciasteczek. Tak przygotowane słodkości bez problemu można przechowywać w lodówce przez kilka dni.   Artykuł Kakaowe paleo ciastka z malinowym nadzieniem (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Sernik nowojorski -pyszny i mega kremowy 130

Uwielbiam serniki,w każdym wydaniu,ten robiłam pierwszy raz i wyszedł pyszny ,mega kremowy,i bardzo delikatny,polecam serdecznie..... Składniki: na spód: 140 g  ciastek  70 g masła na masę serową: 900 g sera sernikowego 250 gr cukru 3 łyżki mąki, kilka kropel ekstraktu waniliowego lub olejku waniliowego skórka starta z jednej cytryny 200 g kwaśnej śmietany(...)masło,wymieszać Tortownicę (25-26 cm)szczelnie owinąć z zewnątrz  folią aluminiową przyciskając folię brzegiem tortownicy (dla uszczelnienia) dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia a brzegi wysmarować margaryną ,ciastka wysypać na dno tortownicy docisnąć i wstawić do lodówki na ok 30 min. Wszystkie składniki   na masę serową umieścić w misce i zmiksować na gładko  masę wylać

Swojskie jedzonko
Róże z ciasta francuskiego 97

dzieciństwa pamiętam ogród pełen róż. Tęcza kolorów i mnóstwo rozmaitych kształtów pąków kwiatów. Smak różanej mgiełki z Ogródka Dziadunia przywołuje te wspomnienia. Podobne ciastka widziałam już wiele razy - podobne w kształcie, bo z ciasta chyba do faworków. Moja dzisiejsza wersja jest zdecydowanie szybsza :) Składniki: rolka ciasta francuskiego(...)konfitura z płatków róż Z ciasta francuskiego wycięłam dwa rodzaje kwiatków - mniejsze i większe. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłam większe kwiatki a na nich mniejsze. Środek każdego ciastka docisnęłam palcem. Łyżeczką nałożyłam konfiturę na każde ciastko i piekłam przez 12 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Sernik na zimno z galaretkami 155

kolejną galaretką, a wszystko tak cudownie pyszne i lekkie. Składniki: (tortownica 30cm) 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g serka homogenizowanego 100g cukru pudru 30g żelatyny 0,5 szklanki wrzątku kruche ciastka – do wyłożenia dnia tortownicy 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki jagodowe Dzień wcześniej przygotowujemy galaretkę pomarańczową oraz galaretkę wiśniową. Dwie galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w mniejszej ilości wody(...)pudrem i serkami homogenizowanymi, pod koniec miksowania partami dodajemy letnią/zimną żelatynę. Po dodaniu żelatyny miksujemy jeszcze 5 minut. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na dnie kruche ciastka i wlewamy cienką warstwę masy serowej. Tylko tyle sera, by zakrył ciastka. Galaretki wyjmujemy z lodówki, wyciągamy z miseczek i kroimy na kawałki. Pokrojone delikatnie mieszamy z resztą

Gotowanie i blogowanie
Tort urodzinowy bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 102

dałam z kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao dżem do przełożenia śmietana ryżowa cukier kokosowy kilka kruchych ciastek (ja dałam ryżowe) Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, gryczaną i ziemniaczaną. Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz cukier kokosowy. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto(...)ciasta, bez kakaa wyłożyłam krem wiśniowy. Na drugą część, kakaową wyłożyłam dżem, a na trzecią część ciasta wyłożyłam krem. Na kremie ułożyłam ciastka ryżowe, jedno obok drugiego. Na ciastka wyłożyłam czekoladę. Na sam koniec tort ozdobiłam kremem ze śmietany ryżowej

nietadieta
Sernik z lemon curd 225

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK Z LEMON CURD Składniki na spód: - 250 gramów ciastek pełnoziarnistych typu digestive - 100 gramów masła Przygotowanie spodu: Pokruszone ciastka i rozpuszczone masło miksujemy razem do uzyskania konsystencji bardzo mokrego piasku. Wyklejamy masą tortownicę i schładzamy w lodówce przez(...)napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjmujemy formę z lodówki, masę serową wylewamy na schłodzony spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około

Życie zamknięte w smaku
Walentynkowy deser z mango i truskawkami 368

truskawek i kruchy spód z ciastek? Czego chcieć więcej! Idealny deser na romantyczny wieczór we dwoje! Składniki (na 4 porcje, należy przygotować 4 obręcze cukiernicze): Spód: 150 gram ciastek owsianych lub herbatników 30 gram rozpuszczonego masła Mus mango: 1 dojrzałe mango 3 łyżeczki żelatyny w proszku + odrobina wrzątku 3-4 łyżki cukru 80 ml schłodzonej kremówki, 36% kilka(...)gram świeżych truskawek (lub rozmrożonych) 2 łyżki cukru kilka kropel soku z cytryny 50 ml śmietanki kremówki, 36% 2 łyżeczki żelatyny + odrobina wrzątku świeże truskawki do dekoracji i mięta Ciastka miksuję w malakserze na pył, dodaję rozpuszczone masło i ponownie miksuję. Obręcze stawiam na desce, wyłożonej folią spożywczą i rozdzielam między nie masę ciasteczkową, którą ugniatam następnie łyżką

Mango Papaja
rozetki- ciasteczka smażone w głębokim tłuszczu 126

otrząsnąć, jeśli foremka będzie za mało rozgrzana to ciastka nie będą od niej odchodzić.  3. Foremkę w cieście należy zanurzać najwyżej do 3/4 wysokości. Jeżeli zanurzymy całą, ciastka nie będzie dało się zdjąć. 4. Ciasto słodzimy minimalnie, aby cukier nie karmelizował się w trakcie smażenia a ciasto nie przywarło przez to do foremki. 5. Do zimnego tłuszczu(...)warto dodać 2 łyżki spirytusu, aby ciastka nie wsiąkały tłuszczu. Z podanej porcji wychodzi bardzo dużo rozetek. Składniki: 2 jajka 1  szklanka + 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka  1 łyżka cukru szczypta soli cukier puder wymieszany z cynamonem do posypania Wszystkie składniki zmiksować na gładko, odstawić ciasto na 20 minut. Przed pierwszym zamoczeniem w cieście foremkę włożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piernikowo-serowy torcik bez pieczenia i "Mój Egipt" 202

ponad 132 tys. odwiedzin mojego bloga :)  Wszystkim gościom bardzo dziękuję za wizytę, serdecznie Was pozdrawiam i zapraszam do kontynuowania odwiedzin :)   Składniki (na 4 porcje): ok. 150 g ciastek (u mnie były to pierniczki , których wciąż sporo w pojemniku i szkoda wyrzucić) ok. 300 g zmielonego twarogu (zastosowałam 250 g mascarpone i 50 g twarożku) 80 g masła(...)ziemnych ok. 3 łyżek czarnych porzeczek z domowej roboty likieru cassis do polania : płynny miód + sok z cytryny, syrop klonowy, syrop z agawy lub inny Masło roztopić w rondelku. Ciastka pokruszyć lub pokroić na drobne kawałki i wrzucić do masła. Do masy dodać orzechy. Całość dobrze wymieszać i ustawić na palniku, by nieco podprażyć. Gdy masa ciasteczkowa będzie stygnąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasteczka owsiane z bakaliami i polewą czekoladową 124

bakalii (rodzynki, morele lub inne) – 3/4 szklanki gorącej wody – 2 łyżki masła – łyżka miodu – pół szklanki brązowego cukru lub zwykłego białego ( lub bez jeżeli ktoś woli mało słodkie ciastka) – płaska łyżeczka sody oczyszczonej – płaska łyżeczka soli ( najlepiej zdrowej, himalajskiej) PRZYGOTOWANIE: W rondelku podgrzej wodę i rozpuść w niej masło. Płatki owsiane zmiel w blenderze (ale nie na mączkę). Następnie(...)też wersję z polewą czekoladową, też smaczne :) POLEWA CZEKOLADOWA 3 łyżki kakao 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru 1,5 łyżki masła Wszystko chwilę zagotować cały czas mieszając. Ciastka poukładaj na kratce i polewaj lekko przestudzoną polewą. Możesz je posypać kolorową posypką lub wiórkami kokosowymi. REKLAMA

Calzonella.com
Kruche Ciasteczka - Walentynki 192

dowolnym kształcie. Ja postanowiłam ,że moje będą serduszkami. Ciastka pieczemy w temp. 180* C przez około 10-15 minut. Aż się zarumienią. Lukrujemy i ozdabiamy według gustu. Ciastka są kruche i słodkie :) jeżeli chcemy zredukować smak słodyczy, najlepiej zrobić lukier cytrynowy , bądź do ciasta dać mniejszą ilość cukru pudru

W Moim Magicznym Domu
Zimowa chata bartnika i "Lato leśnych ludzi" 203

wyłączyć palnik i mieszając miód, doprowadzić do płynnej postaci). Do miodu dodać twaróg i wodę różaną. Wymieszać na gładką masę. Herbatniki rozłożyć na papierze do pieczenia (3 x 5 ciastek). Ciastka posmarować masą twarogową(...)grubości. Na środku ułożyć banan przekrojony wzdłuż. Na bananie ułożyć więcej masy, zostawiając ok. 1/4 całości na posmarowanie chaty z zewnątrz. Przytrzymując papier do pieczenia po bokach, złożyć zewnętrzne ciastka, by w przekroju ciasta otrzymać trójkąt. Rozsmarować resztę masy na zewnątrz. Udekorować orzechami. Ciastem można się częstować od razu, bo wilgotna ricotta szybko wiąże masę z herbatnikami. Można oczywiście

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasteczka półfrancuskie z wiśniami i dżemami 321

ciasteczka, są genialne. Zawsze chodziłam do cukierni z babcia i kupowała mi "małą" torebeczkę tych ciasteczek, dlatego może potem byłam taka gruba :( Długo szukałam idealnego przepisu na te ciastka, trudno było znaleźć ten jedyny, lecz po wielu modyfikacjach... Udało się!  Składniki: 3 szklanki mąki 250 g margaryny 1 szklanka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)cienko. na środek nakładamy dżem, marmoladę lub parę wiśni odciśniętych z soku i łączymy dwa przeciwległe boki i mocno zlepiamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, do złotego koloru. Ostudzone ciastka dekorujemy lukrem

Piekę, bo lubię
Bezglutenowe miętowe ciastka z czekoladą 117

Inspiracją do tych kruchych ciastek znów był przepis Marty Stewart. Nie są piękne, a wierzcie mi ich smak rekompensuje brzydotę. Wytrzymają przechowywane w pudełku ponad tydzień. Składniki: 200 g mąki kukurydzianej 150 g mąki ryżowej 50 g mąki jaglanej możesz śmiało zmienić proporcje mąki, ważne aby było jej w sumie 400 g 4 torebki herbaty miętowej 1 banan tabliczka(...)ciasta zawiniętych w folię, po czym formowanie ich bezpośrednio przed pieczeniem. Nie będę kłamać, cisto jest kruche, i ciężko się z nim pracuje. Ten pierwszy sposób jest łatwiejszy. Piecz ciastka na środkowej półce piekarnika w temp. przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika mogą być jeszcze miękkie, ale po wystygnięciu twardnieją, a trzymane w pojemniku, najlepiej w puszcze

greenscarf
Królowa śniegu ciasto bez pieczenia 486

końcu się doczekało, że zrobiłam. Teraz wiem, że jest pyszne. Bez pieczenia, szybkie do zrobienia, mało pracy. Koniecznie musicie wypróbować, bo warto. Składniki Spód ciasta 170 g ciastek herbatników 90 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać roztopione masło i wymieszać. Powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć dno tortownicy (o średnicy 26 cm.) i mocno ubić. Włożyć(...)zalać 1/5 szklanki wody i poczekać aż napęcznieje, po czym podgrzać delikatnie, ale nie gotować. Wlać do sera i miksować chwilę. Masę podzielić na dwie części. Połowę wylać na ciastka, a na wierzch ułożyć biszkopty. Do drugiej części dodać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody i przestudzoną .Wszystko zmiksować. Wyłożyć masę na biszkopty i wyrównać. Dekoracja ciasta 2 niebieskie

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania