Miałam co do nich wiele wątpliwości ale okazały się pyszne. Długo świeże i bardzo pachnące :) Nasz hit sprzed dwóch weekendów. Podpatrzone u Anny , tam też znajdziecie dodatkowe wskazówki dotyczące tych ciastek. Owsiane ciastka z rodzynkami z nowojorskiej piekarni Sadelle's 150 g rodzynek 150 g mąki 4 łyżeczki zmielonego cynamonu 2 łyżeczki sody 1 ½ łyżeczki soli 150 g masła w temperaturze pokojowej 200 g jasnego cukru trzcinowego 6 łyżek cukru 200 g płatków owsianych górs... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)