ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:82/892)

Sernik jagodowy na zimno 211

łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru pudru do jagód 100 ml śmietany kremówi (30%) 4 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody         Dodatkowo: 350 ml śmietany kremówki (30%) odrobina barwnika spożywczego w kolorze jagodowym jagody, lub borówki   do dekoracji   Wykonanie: Upiekłam spód do sernika. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Spód tortownicy ( średnicy 26 cm) włożyłam(...)odsączyłam na sitku. Przesypałam do miski, dodałam 2 łyżki cukru i zmiksowałam blenderem     Ser przełożyłam do misy miksera i utarłam z cukrem na puszystą masę.   Kremówkę ubiłam na puch i wymieszałam z serem. Całość    podzieliłam na dwie równe części. Żelatynę namoczyłam w zimnej wodzie. Kiedy zastygła,   rozgrzałam ją delikatnie, żeby była płynna

Kuchnia u Krysi
Jagodowe naked cake (nagie ciasto). 112

papierem do pieczenia tortownicy, i piec 30-35 minut w temperaturze 170 stopni (ciasto musi się lekko zarumienić i odejść od brzegów, najlepiej sprawdzić patyczkiem). Krem: 750 ml śmietany kremówki 1 szklanka  leśnych jagód (do masy dodałam leśne jagody bo oddają piękny kolor, ale można użyć także borówki amerykańskiej) pół szklanki cukru pudru (lub więcej wg uznania) 1 opakowanie(...)cukru waniliowego żelatyna 5 łyżeczek rozpuszczonych w 100 ml wody wg przepisu na opakowaniu 100 g wiórek kokosowych Kremówkę ubić na sztywną masę, stale miksując dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy, następnie wkręcić jagody i wiórki kokosowe (wiórki zmiękną w kremie). Na koniec także stopniowo dodać tężejącą żelatynę. Poncz: 100 ml przegotowanej wody posłodzonej łyżką cukru Każdy blat ciasta nasączyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
lekki tort z malinami (z motywem Kucyków Pony ) 166

biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 4 łyżki zimnej wody na nadzienie: 600 ml kremówki 2 opakowania śnieżki szklanka malin 300 g dżemu z owoców leśnych sok z cytryny 1/2 szklanki przegotowanej wody do dekoracji: opłatek 500 ml śmietanki kremówki różowy barwnik zagęstnik do śmietany (śnieżka(...)wyścielonej papierem do pieczenia i piec około 45 minut w 175*. Przekroić na trzy blaty. Sok z cytryny wymieszać z woda i naponczować biszkopty. Dolny i środkowy posmarować dżemem. Kremówkę ubić ze śnieżkami i  podzielić na dwie części, wmieszać do niej maliny. Biszkopty przekładać śmietaną.  Pozostałą śmietanę ubić z zagęstnikiem. Odłożyć dwie łyżki i posmarować nimi wierzch tortu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Błyskawiczny owocowy serniczek na zimno 192

rozpływa się w ustach, a ciasteczka znikają w mgnieniu oka :D Składniki: 300 g herbatników (wszystko zależy od wielkości blaszki, tak żeby starczyło na 2 warstwy) 300 ml śmietany kremówki (30%) 1 kg serka (u mnie o smaku brzoskwiniowym VITELLO) 2 galaretki (u mnie truskawkowe) Dodatkowo: 100 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru cukiereczki Wykonanie: Rozpuść 2 galaretki(...)Wlej masę do blachy i ułóż na wierzchu drugą warstwę herbatników (zrób minimalne odstępy między ciasteczkami żeby później było lepiej kroić w kosteczki). Włóż do lodówki. Ubij pozostałą śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i ozdób ciasto za pomocą worka cukierniczego. Ozdób cukiereczkami. Ciasto musi być cały czas w lodówce, najlepiej smakuje na drugi dzień jak herbatniki trochę zmiękną. Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Czekoladowe tarteletki z malinami 240

szklanka mąki 4 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła (150 g) szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko Składniki na nadzienie: 200 ml śmietany kremówki 100 g ciemnej czekolady 0,5 szklanki malin + maliny do dekoracji Maliny myjemy i odkładamy do wyschnięcia. Suche składniki ma ciasto mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i jajko(...)odkładamy do lodówki na min. godzinę. Można je lekko spłaszczyć, żeby szybciej schłodziło się na całej powierzchni W tym czasie kroimy czekoladę na małe kawałki i zagotowujemy śmietanę kremówkę. Pół szklanki malin miksujemy na mus w blenderze. Jeśli przeszkadzają Wam pestki mus można dodatkowo przetrzeć przez sitko, ja swój po prostu dokładnie zmiksowałam. Pokrojoną na kawałki czekoladę wrzucamy do gorącej

Ciastkozercy
Lody mleczne (bez maszyny) 325

przepis, a dalej zależy tylko od waszej wyobraźni! Dziś mam dla Was pyszny przepis na lody mleczne, które są zrobione tylko z 2 składników! Słodzone mleko skondensowane + śmietanka kremówka + kilka godzin chłodzenia i mamy pyszne lody! Lody wychodzą naprawdę SUPEROWE, bez krysztalików lodu, gładziutkie, kremowe i puszyste. Robią się po prostu w mgnieniu oka, a znikają jeszcze prędzej(...)suche do 600 g (wszystko zależy od waszych upodobań) :) Lody mleczne - przepis: Składniki: Puszka słodzonego mleka skondensowanego (400 g) (Przepis na domowe TUTAJ ) 500 ml śmietanki kremówki 30-36% Jak zrobić lody mleczne bez maszyny? Śmietankę kremówkę, oraz mleko skondensowane wstawiamy do lodówki na całą noc, aby były dobrze schłodzone. Schłodzoną śmietankę wlewamy do misy i ubijamy mikserem prawie

Kuchnia Łukasza
Mangowe lody z jeżynami 132

Składniki: 3 żółtka 500 ml śmietany kremówki 100 g  cukru pudru łyżka ekstraktu z wanilii 250 g jeżyn dojrzałe mango świeże wiórki kokosowe 3 suche, małe bezy Przygotowanie: Zagotowujemy wodę w garnku, na którego wierzch stawiamy pasującą miseczkę. Ubijamy w ten sposób żółtka z ksylitolem, do czasu uzyskania puszystej, jasnożółtej masy. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno(...)drobniej.  Jeżyny dokładnie myjemy i osuszamy np. ręcznikiem papierowym. Jeśli są mrożone - to jeden krok mamy z głowy. Wystudzoną masę jajeczną łączymy z musem z mango i ubitą kremówką. Do foremki wyłożonej folią spożywczą wylewamy połowę masy, na której układamy owoce i wiórki. Zalewamy resztą. Kruszymy bezy i wkładamy do zamrażalki na minimum 2 - 3 godziny

Karczma Honorietty
Tiramisu chałwowe 213

głowę wszystkie tiramisu jakie do tej pory przygotowałam. Smakuje bosko! Składniki:  (tortownica 26-28cm) 6 żółtek* 5 płaskich łyżek cukru trzcinowego (brązowego) 500g mascarpone 250g śmietany kremówki (30-36%) 300g chałwy waniliowej 2 łyżki tahini z winogronem (pasty chałwowej) - opcjonalnie 400g podłużnych biszkoptów 0,5l gorącej, mocnej kawy 50ml amaretto kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy(...)lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się połączą. Kremówkę wyciągamy z lodówki, dodajemy partiami do masy i miksujemy na wolnych obrotach. Do przygotowanego kremu dodajemy pokruszoną chałwę, miksujemy tylko do połączenia składników. Krem wstawiamy do lodówki . Opcjonalnie do kremu możemy

Gotowanie i blogowanie
Sernik jogurtowy na zimno 137

font:minor-latin;}  Delikatny, kremowy - po prostu pyszny. Smacznego! :) Sernik jogurtowy na zimno Składniki Masa truskawkowa: 3 serki homogenizowane o smaku   truskawkowym(po 150g) 100 ml śmietany kremówki 30-36 % 1 galaretka truskawkowa Masa waniliowa: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym 100 ml śmietany kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: Galaretka wiśniowa Biszkopty do wyłożenia tortownicy Sposób(...)wykonania: Zarówno w przypadku masy truskawkowej jak i waniliowej postępujemy tak samo. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy   na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serki. Na koniec wlewamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Tortownice wykładamy biszkoptami. Wylewamy masę truskawkową. Kiedy lekko stężeje po łyżce wlewamy masę waniliową. Wkładamy do lodówki.   Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 ½ szklance wody

Smaki Natalii
Torcik śmietanowo-malinowy bez pieczenia 155

blogu z malinami ^^ Składniki (tortownica 20-22 cm i miska o średnicy 16 cm i wysokości 7 cm): 300 g malin 1 galaretka malinowa  660 ml śmietanki kremówki 30-36 % (schłodzoną przynajmniej przez kilka godzin w lodówce) 4 łyżki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 4 łyżeczki żelatyny 60 ml wrzątku dodatkowo: 100 g malin listki mięty Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić(...)wrzątku wsypać żelatynę, mieszać energicznie, aż się rozpuści. Do jeszcze ciepłej żelatyny, ale nie gorącej dodać trochę ubitej później śmietany i wymieszać, wtedy podczas dodawania jej do kremówki, wszystko ładnie się połączy. Schłodzoną kremówkę ubić, pod koniec dodać cukier puder i cukier wanilinowy, jeszcze chwilę miksować a na samym końcu połączyć śmietanę z żelatyną

Malinowo w kuchni
Tort kakaowy z musem czekoladowym 263

lepszego :D Polecam Składniki  na biszkopt: 6 jaj 12 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao Mus czekoladowy: 2 tabliczki czekolady 400 ml śmietany kremówki 2 białka Lukier plastyczny: 75 ml wody  3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki glukozy cukier puder barwniki spożywcze Masa  maślana: 200 g masła 1 szklanka cukru pudru(...)trzy części.   200 ml śmietanki podgrzewam do wrzenia, zalewam połamaną na kawałki czekoladę i mieszam aż się rozpuści. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.  Białka ubijam na pianę, kremówkę ubijam na sztywno. Zimną, rozpuszczoną czekoladę miksuję na najwyższych obrotach, aż pojawią się pęcherzyki powietrza, następnie łączę ją z ubitą kremówką, a potem z pianą z białek. Składniki na poncz mieszam

Ciasteczkowy Potwór
Orzeźwiające ciasto jagodowo- morelowe 126

upalne dni . Polecam w szczególności miłośnikom jagód ! Składniki: 5 jajek 15 dag cukru 2 łyżki cukru waniliowego 15 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oraz: szklanka kremówki 30 proc. 40 dag serka waniliowego 4 łyżeczki żelatyny 1 galaretka morelowa 1 galaretka jagodowa 8 pokrojonych połówek moreli z puszki 30 dag jagód pół szklanki dżemu morelowego 8 łyżek wiórków(...)kokosowych Sposób wykonania: Brytfankę wykładamy pergaminem. Białka ubijamy z cukrami. Dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem. Pieczemy 40 min w 180 st. Wyjmujemy i ostudzamy. Przekrawamy na 3 placki. Kremówkę ubijamy, mieszamy z serkiem i żelatyną rozpuszczoną w 50 ml wrzątku. Galaretki przygotowujemy, biorąc 100 ml wody mniej niż w przepisie. Dolny placek nasączamy i posypujemy jagodami, zalewamy tężejącą galaretką jagodową

Podróż w kulinaria
Lody z truskawkami i octem balsamicznym 221

chętnie wykorzystam kilka pomysłów u siebie, gdy wreszcie będę mogła urządzać swoje pięterko :) Bardzo polecam! :) Składniki: 750 g truskawek 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki cukru 550 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Truskawki przekroić na pół, większe na ćwiartki. W dużym naczyniu żaroodpornym wyłożyć truskawki, wymieszać je z octem balsamicznym i cukrem. Piec w temperaturze 170 stopni(...)przez około 40 minut. Wystudzić i zmiksować na puree. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Ubitą kremówkę delikatnie połączyć ze schłodzonym puree truskawkowym. Masę przełożyć do pojemnika, przykryć folią spożywczą, zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika około 20 minut przed podaniem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto na zimno z mascarpone, mleczkiem kokosowym i czereśniami 198

albo desery z użyciem sezonowych owoców. Ostatnio udało mi się wymyślić ciacho o cudownym smaku. Spód stanowi warstwa podłużnych biszkoptów, później warstwa masy składającej się z serka mascarpone, śmietany kremówki, białej czekolady i mleczka kokosowego, w jej środku pyszne czerwone czereśnie, wierzch znowu podłużne biszkopty. Ciacho wbrew pozorom nie jest słodkie, także można sobie pozwolić na większy kawałek :). Jestem bardzo(...)efektu końcowego. Już wiem, że muszę je ponownie zrobić, tym razem może z innymi owocami. Polecam serdecznie! CIASTO NA ZIMNO Z MASCARPONE, MLECZKIEM KOKOSOWYMI CZEREŚNIAMI. Składniki: 200 g śmietany kremówki 500 g mascarpone 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml( 3 łyżki cukru pudru 150 g białej czekolady 500 g czereśni około 350 g podłużnych biszkoptów 2,5 łyżki żelatyny

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pierś z kaczki na brązowej soczewicy z sosem kurkowym 171

świeżo mielony pieprz Sos kurkowy: 200 g kurek leśnych 4 cebule szalotki (lub 1 średnia cebula) 2 łyżki masła mniej niż 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz natka pietruszki do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='4 piersi z kaczki ze skórą 1,5 szklanki brązowej soczewicy(...)sól morska, świeżo mielony pieprz 200 g kurek leśnych 4 cebule szalotki (lub 1 średnia cebula) 2 łyżki masła mniej niż 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz natka pietruszki do posypania'; document.write(" "); Sałatka z brązowej soczewicy, można przygotować wcześniej: Soczewicę namaczamy w wodzie przez 2 godziny (jeśli w zastępstwie użyliśmy zielonej

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania