Dodatkowo zaliczane jest do kategorii ciasta bez pieczenia , dlatego nie musicie obawiać się, że coś Wam nie wyjdzie, czy biszkopt odpowiednio nie wyrośnie. Do przygotowania ciasta potrzebujemy herbatników, śmietanki kremówki, serka mascarpone i czekolady. Masa podzielona jest na 4 części, do których stopniowo dodajemy płynną czekoladę, w każdej porcji zwiększając jej ilość. Poniżej opisałam Wam w kilku krokach etapy przygotowania(...)wideo, by dokładnie pokazać Wam każdy etap przygotowania. Mam nadzieje, że wszystko jest zrozumiałe i życzę Wam miłego „pieczenia” PRZEPIS NA CIASTO BEZ NAZWY Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 100 g czekolady mlecznej 50 g gorzkiej czekolady ok. 450 g herbatników 1 słoik dżemu porzeczkowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Schłodzoną
Przepiski.plMasa wiśniowa: ok. 300-350 g wiśni mrożonych sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Masa czekoladowa: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 150 g kremu VegeLove Choco Cherry Allnutrition Dodatkowo do dekoracji: kakao wiśnie liofilizowane Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem(...)spód i studzimy. Masa czekoladowa: Połowę czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach, a drugą połowę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Do wystudzonej, rozpuszczonej czekolady dodajemy 2 łyżki śmietanki kremówki. Mieszamy. Do miski przekładamy serek mascarpone, dodajemy krem czekoladowo-wiśniowy oraz pozostałą ilość śmietanki kremówki. Całość miksujemy, aż uzyskamy jednolitą, sztywną masę. Następnie powoli dodajemy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy
Kuchnia MagdaLenysłonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny, o bardzo kremowej konsystencji. I nie opada! Masa serowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki oraz masła słonecznikowego, dzięki temu jest ona mazista i jedwabiście kremowa. Jeśli nie możecie nigdzie znaleźć masła słonecznikowego, to równie dobrze sprawdzi się tu masło migdałowe czy orzechowe. Wisienką(...)torcie jest tu kremowa polewa ze śmietanki kremówki i palonej białej czekolady, która ma cudowny, delikatnie karmelowy smak. Dopełnieniem są karmelizowane, chrupiące ziarna słonecznika. Dla mnie to sernik doskonały! Sam sernik jest szybki i prosty w wykonaniu - wystarczy dosłownie 15 minut naszej pracy i ląduje w piekarniku. Piekąc sernik warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło
Kuchnia MagdaLenykakao, więc za takie podrobione tiramisu jak najbardziej to ciasto może uchodzić :) Nie jest ono też całkiem fit, co prawda nie zawiera cukru, ale jednak i mascarpone i śmietanka kremówka trochę kalorii mają. Można jednak przygotować lżejszą wersję, używając serka skyr zamiast śmietanki, na pewno będzie równie pyszne, bo przetestowałam, że i taki krem świetnie smakuje. Całość uzupełniają świeże maliny(...)mnóstwo, także miałam spory kłopot, żeby wybrać kilka najlepszych, więc tu też nimi trochę zaspamowałam :) Składniki (tortownica o średnicy 21 cm): 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30 % lub 500 g skyru waniliowego (wersja fit) 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody 100 ml kawy opakowanie podłużnych biszkoptów ok. 200 g malin kakao Wykonanie: Maliny
Healthy food explorertemperaturze 180 - 200 stopni C. I pianka (truskawkowa) - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce, aż zacznie tężeć. 330 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzona lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę truskawkową, cały czas ubijać, aby nie zrobiły się grudki. Na koniec dodać 1 łyżeczkę żelatyny(...)pomocą robota. II pianka (agrestowa) - 2 opakowania galaretki agrestowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce, aż zacznie tężeć. 330 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzona lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę agrestową, cały czas ubijać, aby nie zrobiły się grudki. Na koniec dodać 1 łyżeczkę żelatyny
Ciastka - domowe słodkościmigdałów zmielonych 60 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao 100 g czekolady gorzkiej masa serowa: 3 szklanki jagód 250 serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30 % 450 g serka homogenizowanego 3 łyżki cukru pudru 5 łyżek żelatyny 100 ml wody galaretka jagodowa: 1 szklanka jagód 1 galaretka jagodowa 1 szklanka wody dekoracja: 200 ml śmietany kremówki(...)Wstawiam do lodówki. Galaretka jagodowa: Galaretkę rozpuszczam w gorącej wodzie. Jagody miksuję blenderem,dodaję galaretkę i mieszam. Wylewam na stężałą masę serową i wstawiam do lodówki aż stężeje Kremówkę ubijam z fixem. Dekoruję ciasto, posypuję perełkami z cukru, jagodami
wesoła kuchnialata na dłużej to zwyczajnie w sezonie truskawkowym mrożę sporą ilość truskawek. I tak właśnie powstały te lody . Ich głównym składnikiem są mrożone truskawki , a potem odrobina śmietanki kremówki i cukier puder. Chwila pracy a efekt wow. Pyszne, kremowe, mocno truskawkowe. Takie lody mogłabym jeść na okrągło :) Domowe lody truskawkowe (z mrożonych truskawek) - składniki: * 500 g mrożonych truskawek(...)cukru pudru (według uznania) * 170 ml śmietany kremówki 36% Wykonanie: Mrożone truskawki razem z cukrem pudrem umieścić w kielichu blendera. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wlać śmietanę kremówkę i ponownie całość zmiksować. Lody są gotowe od razu do podania, można je tez przełożyć do szczelnie zamkniętego pudełka i zamrozić
Zrób to smacznieszpinak. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 50 minut. Wystudzić i przekroić na trzy krążki. Trzeci może być mniejszy bo go pokruszymy. KREM: 500 ml kremówki 500 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru Mocno schłodzone kremówki i serek mascarpone umieszczamy w wysokim naczyniu razem z cukrem pudrem i ubijamy na bardzo sztywno, odłożyć 3 łyżki(...)obłożenia na boki. Do kremówki tym razem dodałam truskawki, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Na wierzch owoce wg uznania. Autor przepisu: Mirka Artykuł Leśny mech pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyogółem najprostszy z tych, gwarantujących sernik doskonały. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm Masa serowa: 1 kg sera wiaderkowego 125 gram serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka na spód - około 10 herbatników kakaowych Warstwa śmietanowa: 125 gram serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 pełna łyżka(...)cukru pudru Mus akacjowo - śmietanowy 2 szklanki kwiatów akacji ( wyłącznie białe, oderwane od gałązek płatki ) 1 łyżka cukru 100 ml śmietanki kremówki 30% Wykonanie: Proponuję zacząć od musu akacjowego. Oderwane od gałązek kwiaty akacji płuczemy na sitku, pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka, podlewamy niewielką ilością wody, wsypujemy cukier. Gotujemy często mieszając przez około 10 minut, aż zupełnie
Kronika Piekarnikanich korzystać na 100%, bo trwa on niestety krótko. Dziś zapraszam Was na najprostsze domowe lody z truskawkami. Do ich przygotowania potrzebujecie tylko trzech składników. Są to truskawki, kremówka i cukier puder. I już! Opcjonalnie, jeśli macie ochotę można dodać sok z cytryny. Moje lody przygotowałam w maszynce do lodów, jeśli jej nie posiadacie, masę lodową po prostu wlejcie bezpośrednio(...)włożeniu patyczków 😀 Lody truskawkowe - tylko 3 składniki Lody truskawkowe - tylko 3 składniki Czas przygotowania: 40 minut + czas mrożenia Składniki: 250 g truskawek 5 łyżek cukru pudru 330 g śmietany kremówki 30% Wykonanie Truskawki myjemy i obieramy, wkładamy do miski, zasypujemy cukrem i blendujemy. Następnie dodajemy do nich kremówkę i ubijamy przy pomocy miksera. Gdy masa zgęstnieje p rzelewamy
Kulinarne przygody Gatityduszony rabarbar, z nutą cytryny, choć tak naprawdę wcale nie musimy jej dodawać – można dodać 2 łyżki wody do duszenia i też da radę. Do tego ubita kremówka…oj nic więcej nie trzeba. TO jak jedzenie rabarbarowej chmurki – niebiańska rozkosz. Składniki (na 3 porcje): 4 duże łodygi rabarbaru 6 łyżek cukru 330ml śmietanki kremówki 30% skórka otarta(...)czasu do czasu mieszając aż rabarbar zacznie się rozpadać. Ściągamy z ognia do całkowitego ostygnięcia. Gdy już jest chłodny, wstawiamy do lodówki na około godzinę. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Jakieś 2 łyżki przygotowanego rabarbaru przekładamy do śmietany i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia. Komponujemy deser – na dno słoiczków lub salaterek wykładamy porcję śmietany
Smaczna Strona