Naleśniki Michela Roux, czyli tu jest jakby luksusowo!

Naleśniki Michela Roux, czyli tu jest jakby luksusowo!

Naleśniki Michela Roux, czyli tu jest jakby luksusowo!

Przepis na : obiad

Naleśniki Michela Roux są absolutnie wyjątkowe – puszyste i tak bogate w smaku i konsystencji, że można o nich powiedzieć: naleśniki na bogato! To wszystko zasługa nietypowych proporcji ciasta i jednego, zaskakującego składnika. Naleśniki mistrza kuchni Michela Roux Jakie powinny być idealne naleśniki? Delikatne, puszyste, cienkie, ale nie prześwitujące jak pergamin (przynajmniej dla mnie), mięciutkie, ale nie gumowe. Czy istnieje przepis na naleśniki idealne? Otóż tak! POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Po la... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.