ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:60/892)

Ciasto z wiśniami bez pieczenia 69

potrzebujecie piekarnika. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód: 500g nutelli, kremu czekoladowego 1 paczka sucharów Rozgnieść suchary i wymieszać z kremem czekoladowym. Ugniataj mocno na spód blachy. Krem: 0,5 kremówki 36% serek mascarpone serek homogenizowany śmietan fix 5x Do ubitej kremówki dodaj serki, ewentualnie dla słodkości cukier puder, no i śmietan fix. Na przygotowany spód i kremówkę, poukładaj wydrążone wisienki

Wasze Przepisy
Kremowy sernik ze skórką pomarańczową 70

pomarańczową Czas przygotowania: 120 minut Proporcje na formę o średnicy 20 cm   Składniki Ciasto: 1000 g białego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 5 jajek  200 ml kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1/3 szklanki skórki pomarańczowej Polewa czekoladowa: 70 g kremówki 30% 70 g gorzkiej czekolady  Dodatkowo skórka pomarańczowa do dekoracji(...)Wykonanie: Składniki sernika powinny mieć temperaturę pokojową. W misce miksujemy biały ser z obydwoma cukrami, następnie dodajemy po jednym jajku, ciągle mieszając. Następnie dodajemy kremówkę, miksujemy i dodajemy mąkę, miksujemy. Na koniec dodajemy skórkę i mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 165 stopni, na dnie stawiamy naczynie z wodą. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a całą tortownicę owijamy z zewnątrz folią

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki Michela Roux, czyli tu jest jakby luksusowo! 80

też inne od tradycyjnych naleśników przygotowywanych w każdym polskim domu. Różnica tkwi w proporcjach i jednym niestandardowym składniku. W tym przepisie znajdziecie niedużo mąki, sporo mleka i… śmietanę kremówkę. Tak tak, dobrze widzicie. Dzięki dodatkowi kremówki naleśniki są naprawdę wyjątkowe – delikatne i bogate jednocześnie. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na obiady znajdziesz w zakładce OBIAD Przygotowując naleśniki(...)placki śniadaniowe, śniadania, śniadania na słodko, szybki obiad, tani obiad Całkowity czas przygotowania 20 min. Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 125 g mąki pszennej 325 ml mleka 100 ml śmietany kremówki 2 jaja szczypta soli Opcjonalnie do wersji na słodko 15 g cukru Do smażenia masło klarowane Kroki Włóż do miski wszystkie składniki i wymieszaj dokładnie trzepaczką. Przykryj miskę ściereczką

Na-talerzu.pl
SERNIK GOTOWANY SPECULOOS 107

opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40g) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego - 1 szklanka cukru lub ksylitolu dodatkowo: - kilka łyżeczek pudru - kilka kropli aromatu migdałowego - słodka kremówka Na spodzie tortownicy (wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia) układamy ciasno ciastka. Boki smarujemy masłem. W garnku roztapiamy masło. W misie miksera ubijamy jajka z cukrem (ksylitolem) na puch. Dodajemy(...)palnika. Gorącą masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wyrównujemy.  Na wierzch wykładamy drugą warstwę ciastek korzennych. Odstawiamy do wystudzenia. Z pudru (u mnie trzcinowy), kilku kropli aromatu migdałowego i kremówki przygotowujemy lukier. Ja dolewam stopniowo kremówkę cały czas mieszając do odpowiedniej konsystencji. Gotowym lukrem polewamy delikatnie wierzch ciasta. Odstawiamy do drugiego dnia, najlepiej do lodówki, aż dobrze ściągnie. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sernik cappuccino na zimno 82

zimno jest bardzo prosty do przygotowania i idealnie będzie pasował do naszego świątecznego stołu. Spód przygotowałam z herbatników z dodatkiem cynamonu, a sernikowa masa to biały ser zmiksowany z kremówką. No i oczywiście nie może w nim zabraknąć naparu z najwyższej jakości świeżo palonej kawy. Zapraszam Was po przepis, niech zagości także w Waszym świątecznym menu . Sernik capuccino na zimno(...)czas oczekiwania Proporcje na formę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 180 g herbatników 65 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Sernik: 500 g serka z wiaderka 330 g kremówki 30% 120 g cukru pudru 125 ml espresso  6 łyżeczek żelatyny Galaretka kawowa 100 ml espresso 1 łyżeczka żelatyny  Dodatkowo: kakao do posypania Wykonanie Składniki na spód ciasta

Kulinarne przygody Gatity
,,Deserki Snickers’’ 96

dzięki uprzejmości marki Helio. Składniki: 10 g orzechów włoskich Helio 2 łyżeczki miodu Stovit 2 łyżki masła 150 g ciasteczek owsianych 150 g masy kajmakowej Helio 250 g śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Ciasteczka owsiane blendujemy. Orzechy, miód i masło podgrzewamy na patelni do uzyskania syropu. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę do uzyskania puszystego kremu. Na dnie specjalnych pojemniczków rozkładamy(...)dwie łyżki ciasteczek, następnie wykładamy po 1 łyżeczce masy kajmakowej. Następnie napełniamy po 4 łyżki ubitej kremówki. Na wierzch wykładamy skarmelizowane orzechy. Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego

Podróż w kulinaria
Kostka serowa z persymoną 109

persymonę; bez problemu można ją dostać w każdym większym markecie. A moje ciasto, to puszysty biszkopt posmarowany kilkoma łyżkami domowego dżemu morelowego, piankowa masa z serka homogenizowanego i śmietany kremówki oraz warstwa owoców kaki zatopionych w galaretce. Dla efektu wizualnego oraz dla lekkiego przełamania słodyczy persymony, dodałam jeszcze ziarenka z połowy granatu. Poza sezonem na persymonę, warto przygotować takie ciasto(...)polecam! Biszkopt: 3 jajka 70 g cukru 60 g mąki pszennej tortowej 25 g mąki ziemniaczanej Masa serowa:* 350 g serka homogenizowanego waniliowego, w temperaturze pokojowej 330 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru, do smaku 12 g żelatyny ( 3 łyżeczki ) + 50 ml zimnej wody lub mleka Nasączenie: sok z połowy średniej cytryny 50 ml wody

Opowieści z piekarnika
Ciasto musowe z mango i białą czekoladą 94

białą czekoladą – wierzch: 400 g zmiksowanego mango (1 bardzo duży, dojrzały owoc) lub pulpy mango z puszki 2-4 łyżki cukru 2 galaretki pomarańczowe 500 ml śmietanki kremówki 30% polewa: 150 g białej czekolady, 1 łyżka masła lub 4 łyżki śmietanki kremówki, 1 łyżka odłożonej pulpy z mango; dowolne owoce do dekoracji Spód: Miękkie masło ucieramy na gładką masę(...)Polewa: Białą czekoladę rozpuszczamy (najlepiej w kąpieli wodnej – czyli w metalowej lub szklanej misce ustawionej na garnku w którym gotuje się mała ilość wody) wraz z masłem lub kremówką. Polewamy schłodzony mus i dekorujemy dowolnymi owocami przy brzegach.   Post Ciasto musowe z mango i białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kremowy sernik na zimno z czekoladą, polany karmelowymi procentami 72

mielony - cheesecake filling"  z Piątnicy  ( jest odpowiednio tłusty i kremowy ) 150 gram białej czekolady z ciasteczkami czekoladowymi, użyłam "Twinpeaksbar cookies & cream" z Deals 300 ml śmietany kremówki 30 % - w kartoniku 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki gorącego mleka 1 1/2 łyżki żelatyny Polewa: 200 gram twarogu sernikowego - pozostałego z masy serowej 2 łyżeczki cukru pudru 1/4 szklanki(...)śmietany kremówki 30 % - pozostałej z masy serowej 1/3 szklanki likieru - Krupnik "Słony karmel" 1 pełna łyżeczka żelatyny Wykonanie: Ciasteczka wkładamy do blendera razem z miękkim masłem i miksujemy do dokładnego połączenia (w zasadzie do zlepienia ). Masę wysypujemy do wyłożonej papierem formy i wylepiamy dno dość cienką warstwą. Foremkę wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Mleko podgrzewamy prawie

Kronika Piekarnika
Zupa z dyni 90

składniki: 1 dynia około 2 kg 6 skrzydełek ( zamiast skrzydełek można też użyć bulionu warzywnego ) 2 ząbki czosnku 1 większa cebula 1 mała pietruszka 3 marchwie 250 ml śmietanki kremówki 3- 4 łyżki soku z cytryny 1/4 łyżeczki kurkumy sól i pieprz do smaku olej do smażenia 1,2 litra wody 2 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego (adsbygoogle(...)dolałam trochę wody i przelałam do wywaru. gotowałam zupkę około 30 minut. Po tym czasie zmiksowałam zupkę na jednolitą masę za pomocą blendera.Dodałam sok z cytryny i śmietankę kremówkę i wymieszałam. jeżeli ktoś nie chce dodać śmietanki kremówki i cytryny to też można użyć gęstej kwaśnej śmietany. Na koniec można jeszcze doprawić solą. Potem na suchej patelni uprażyłam pestki

Olcia gotuje!
Makaron w sosie pomidorowym z pieczarkami i boczkiem 127

musimy się aż tak bardzo spinać w ich skompletowaniu – nie mamy wina, spokojnie możemy je ominąć. W lodówce śmietana 12% – spokojnie możemy ją dodać zamiast kremówki. Danie będzie niewiele się różniło od zaprezentowanego oryginału, będzie ciekawe, zaskakujące, a może przy następnym gotowaniu znajdziemy w lodówce brakujące składniki i kolejna ciekawa nuta pojawi się w daniu. Gorąco polecam takie(...)kulinarne eksperymenty. Składniki (na 2 duże porcje): 200g makaronu – użyłam dużych świdrów Cavatappi 250g pieczarek – użyłam brunatnych 100g plasterków wędzonego boczku szklanka passaty pomidorowej 100ml śmietanki kremówki 100ml białego wytrawnego wina 1 średnia cebula ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku łyżka oleju sól i pieprz do smaku szczypta cukru łyżka siekanej natki pietruszki tarty ser do podania

Smaczna Strona
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 263

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa(...)Studzimy. Budyń rozprowadzamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotowujemy w rondelku. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy, aż zgęstnieje. Studzimy. Zimną śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy za pomocą miksera na sztywno. Wystudzony budyń mieszamy z musem jabłkowym oraz lekko tężejącą galaretką. Na końcu dodajemy bitą śmietanę i delikatnie wszystko mieszamy łyżką

Kuchnia MagdaLeny
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 265

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa(...)Studzimy. Budyń rozprowadzamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotowujemy w rondelku. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy, aż zgęstnieje. Studzimy. Zimną śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy za pomocą miksera na sztywno. Wystudzony budyń mieszamy z musem jabłkowym oraz lekko tężejącą galaretką. Na końcu dodajemy bitą śmietanę i delikatnie wszystko mieszamy łyżką

Kuchnia MagdaLeny
Tartaletki z musem z owoców leśnych 74

Przepięknie prezentujące się, urocze tartaletki na ciasteczkowym spodzie bez pieczenia. Ciastka z musem z owoców leśnych, dekoracją z ubitej śmietanki kremówki i świeżych owoców. Prawdziwe jadalne dzieło sztuki cukierniczej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tartaletki z musem z owoców leśnych 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Trudność: Średnie Porcje 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz(...)jeżyn 50 g jagód leśnych lub borówki amerykańskiej 3 łyżki cukru brzozowego 3 łyżeczki agar – agar 250 ml wody 50 ml mleka kokosowego DEKORACJA 100 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej świeże owoce (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD Ciastka owsiane, masło i kajmak zblenduj na gadką masę. Przed zastygnięciem masa

ProstePesto.pl
Orkiszowa tarta z kremem i figami 89

Dziś na blogu kolejna odsłona pysznej kruchej tarty na słodko. Tym razem upiekłam ją z mąki orkiszowej. A w środku znalazł się delikatny krem zrobiony na bazie kremówki i mascarpone. Orkiszowa tarta z kremem i figami to idealny deser na ten jesienny czas, bo wykorzystujemy  w niej sezonowe produkty, czyli winogrona i figi, które teraz smakują najlepiej. Orkiszowa tarta(...)figami Proporcje na foremkę o średnicy 23 cm Składniki:  Ciasto: 250 g mąki orkiszowej 130 g masła szczypta soli 2 żółtka 50 g cukru pudru Krem: 200 g kremówki 30% 250 g mascarpone 4  łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 winogronowa przezroczysta galaretka winogrona 1-2 figi   Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią

Kulinarne przygody Gatity