ciastka kakaowe - 941 przepisów (strona:13/63)

CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 449

ciemne ciasto. Z ciasta ciemnego wykrawamy małe kwiatki, układamy na desce. Tak samo postępujemy z jasnym ciastem.  Na koniec składamy ciastka, czyli na jedne ciastko przygotowujemy 4 jasne kwiatki i 4 kakaowe kwiatki. Następnie układamy naprzemiennie jasny kwiatek, ciemny kwiatek, jasny, ciemny, jasny, ciemny, jasny, ciemny tak aby zachodziły lekko na siebie, lekko dociskamy. Na koniec zwijamy(...)zmielony przez maszynkę, a na koniec wsypać budyń wymieszać na jednolita masę.  Ciasto kakaowe - margarynę, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić. W misce przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. jajka ubijać do momentu zbielenia, dodać masę kakaową wymieszać, następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać - ciasto powinno dość gęste

Ciastka - domowe słodkości
Lody Pistacjowe (bez jajek) 244

miodu 125 ml mleka (pół szklanki) 375 ml śmietanki kremówki (1 i 1/2 szklanki) 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub wódki DODATKOWO: kilka ciastek typu petit beurre (ja użyłam kakaowe) Wykonanie: Mleko i połowę szklanki śmietanki kremówki wlałam do rondelka, wsypałam cukier i podgrzewałam do czasu rozpuszczenia cukru. Nie wolno doprowadzić do zagotowania! Rondelek z rozpuszczonym(...)lodówki na kilka godzin. Zwykle mieszankę przygotowuję rano, a do maszyny wlewam wieczorem i potem mrożę całą noc. Gotową masę lodową z maszyny do lodów przełożyłam na warstwę ciastek ułożonych na dnie naczynia i kolejną warstwę ciastek wyłożyłam na wierzch. Po wyciągnięciu lodów z zamrażarki lody świetnie się zarówno kroi jak i formuje gałki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
KWIATKOWA BRANZOLETKA 148

ciemne ciasto. Z ciasta ciemnego wykrawamy małe kwiatki, układamy na desce. Tak samo postępujemy z jasnym ciastem.  Na koniec składamy ciastka, czyli na jedne ciastko przygotowujemy 4 jasne kwiatki i 4 kakaowe kwiatki. Następnie układamy naprzemiennie jasny kwiatek, ciemny kwiatek, jasny, ciemny, jasny, ciemny, jasny, ciemny tak aby zachodziły lekko na siebie, lekko dociskamy. Na koniec zwijamy

Ciastka - domowe słodkości
Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 232

zapominajmy o innych późnych warzywach takich jak np. buraki 😊 Buraczki są bardzo zdrowe a  w deserach najlepiej komponują się z czekoladą! 😋 Muffiny są wilgotne i kakaowe a na górze czekoladowe  bezglutenowe ciastko tworzy uroczą stópkę 🐾 Czego chcieć więcej? No chyba tylko pysznej cynamonowej herbatki Richmont 🍵 W taki sposób można łagodnie przejść te dość częste deszczowe(...)łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -mniej niż pół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy - ten (wegański-ryżowy) lub ten (nie wegański-nabiałowy) Dodatkowo -ulubione czekoladowe ciasteczka, u nas ciastka Cioccolini bez glutenufirmy Schar -3 kostki gorzkiej czekolady (na paluszki ;) -wiórki kokosowe (do posypania kremu kokosowego) BURACZANE MUFFINY CZEKOLADOWE Buraki obrać, pociąć na mniejsze kawałki i upiec w piekarniku

Candy Pandas
Sernik na zimno oreo 254

SERNIK NA ZIMNO OREO Składniki: 1 paczka herbatników kakaowych 1 kostka masła 2 paczki ciastek oreo 1 kg sera do sernika 2 opakowania serka mascarpone 2 białe czekolady  żelatyna Wykonanie: Herbatniki rozkruszamy w blenderze i dodajemy do nich roztopione masło. Spód blaszki do ciasta smarujemy masłem i wykładamy na to nasze herbatniki.  Ser przekładamy do miski, miksujemy

Słodkie ciacho
Porzeczkowiec z masą kawową 271

Opis: Wilgotne, kakaowe blaty nasączone likierem. Słodko – kwaśne ciasto, które posmakuje chyba większości. Składniki: Składniki na ciasto: 5 łyżek kakao 5 jajek 1,5 szklanki

Ciastka i ciasta
Kakaowe ciastka z krówkami 175

Pyszne, mocno kakaowe, rozpływające się w ustach ciasteczka z kawałkami krówek.Pycha <3 Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki . Zapraszam do przygotowań!  Składniki na

My Culinary Art
MUFFINY KAKAOWE Z MASĄ SEROWĄ 144

Składniki: (16 sztuk) Ciasto kakaowe: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru szczypta solo 1 łyżka proszku do pieczenia 100 gram rozpuszczonej wystudzonej margaryny

Ciastka - domowe słodkości
NAJPOPULARNIEJSZE PRZEPISY W 2012 ROKU 219

które cieszyły się największym powodzeniem. Rok temu także przygotowałam podobne zestawienie: KLIK! (Po kliknięciu na zdjęcie otworzy się drugie okienko z przepisem). Sernik z kruchym ciastem kakaowym Enchiladas z kurczakiem i fasolą Ciastka ze skwarkami Gołąbki z włoskiej kapusty Ciasto "Pijane rodzynki" Sałatka jarzynowa Paszteciki z pieczarkami Karpatka Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką Sernik "Złota rosa" Tort różano

Przepisy Aleksandry
SERNIK Z GRUSZKAMI NA SPODZIE CIASTECZKOWYM + FILMIK 115

łatwy w przygotowaniu a co najważniejsze każdy się nim zachwycał, polecam przepis.  GRUSZKI :  1 kg twardych gruszek 1/2 szklanka cukru  SPÓD CIASTA : ciastka owsiane z czekoladą (210 g ) herbatniki kakaowe (250 g ) 100 g rozpuszczonego masła  SER :  1 kg sera wiaderkowego  4 jajka  200 g cukru  100 g miękkiego masła

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Wuzetka 244

którego rozwinięcie to „wypiek z kremem”. Ogólnie przyjęło się jednak, że jest to ciastko warszawskie. Klasyczna wuzetka to ciemny biszkopt kakaowy i bita śmietana z polewą czekoladową, krojone w kwadraty z ozdobnym kleksem śmietany na wierzchu. Przepis na wuztkę znajdował się w zeszycie kulinarnym mojej(...)zgrzytał między zębami, biszkopt był suchy, a śmietana gorzka. Pamiętam smak wuzetki z podstawówki z zabaw choinkowych, kiedy to każde dziecko dostawało po dwa ciastka, w tym właśnie to. Prawdziwa delicja! W naszej rodzinie specjalistką w tej dziedzinie jest siostra Ula, która po latach ponownie odczarowała wuzetkę

To co kocham
Ciasto Misiałek 118

cukierków Michałki Składniki na masę kakaową: ·        660 ml śmietany 30% ·        1 śnieżka ·        2 łyżki kakao ·        2 łyżki żelatyny Składniki pozostałe: ·        250 g herbatników kakaowych(...)dodajemy budyń. Cukierki drobno kroimy i łączymy z masą. Masę wykładamy na masę krówkową i ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku. 4.    Ciastka smarujemy dżem porzeczkowym. 5.    Przygotowujemy masę kakaową, śmietany miksujemy razem ze śnieżką, dodajemy namoczoną w małej ilości wody żelatynę i kakao. 6.    Masę kakaową wykładamy na dżem i posypujemy startymi

Kulinarna Chwila