mojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być
moj przepis nabudyń waniliowy bez cukru – 2 op MASA TRUSKAWKOWA: * truskawki – 300 g * śmietana 36%- 200 g * cukier puder – 3 łyżki * galaretka truskawkowa – 1 op DODATKOWO: * herbatniki kakaowe – 200 g * herbatniki zwykle – 200 g * kokos SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MASA SEROWA: Jajka roztrzepujemy z cukrem, dodajemy ser, przekładamy do garnka i cały czas mieszając podgrzewamy do zagotowania. Dodajemy(...)połowie wrzątku, odstawiamy do tężenia. Łączymy z masą truskawkową, chłodzimy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy połowę kakaowych herbatników. Wylewamy połowę masy serowej, przykrywamy resztą herbatników kakaowych. Wylewamy połowę masy truskawkowej, przykrywamy połową jasnych herbatników. Zalewamy resztą masy serowej, przykrywamy znów warstwą ciastek, wygładzamy, dociskamy. Zalewamy resztą masy truskawkowej. Posypujemy delikatnie podprażonym kokosem. Mocno chłodzimy – najlepiej przez
Ostra na Słodkomojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być
moj przepis namojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być
moj przepis nawspółgra z czekoladą. Sernik nie jest mocno słodki, idealny na upalne dni :) foremka 24x24 cm Spód: 250g herbatników kakaowych, 120g masła lub margaryny. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do zmielonych ciastek, dokładnie wymieszać. Masą wylepić dno formy o wym. 24x24cm. Schłodzić. Masa serowa: 750g białego półtłustego sera, 250 ml jogurtu
Z miłości do słodkościpudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag kakaowych herbatników 20 dag wiórek kokosowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy
Z Majeczką w kuchniBiszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa serowa: 2 jajka 60 g
Ciastka - domowe słodkościpowinien być 3-krotnie zmielony, ja nie mieliłam) 3-4 łyżki cukru pudru + można dodać 1 łyżkę ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 100 g masła 2 łyżki kakao herbatniki kakaowe lub jasne typu petit beurre polewa czekoladowa i biała (mogą być gotowe) można też rozpuścić w osobnych miseczkach białą i gorzką czekoladę z niewielką ilością śmietanki 30% przepis na polewę(...)jednej dodajemy kakao. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy od niej prostokąt z herbatników (3 x 6 ciastek- moje były większe więc 3 x 4). Smarujemy herbatniki białą masą serową. Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy kakaową masę serową. Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta „chatkę”, zaciskamy mocno u góry brzegi folii
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniezawodnym przepisem na najlepsze muffinki :-) Są lekkie,puszyste i wilgotne w środku. Jako,że walentynki coraz bliżej pokażę jak zrobić śliczne pingwinki z babeczek oraz ciastek oreo. Wyglądają słodko i Wasza ukochana osoba na pewno ucieszy się z takiej słodkiej niespodzianki :-) Pokażę też kilka pomysłów na dekorację muffinek SKŁADNIKI (z podanych proporcji wychodzi 18 babeczek) Ciasto(...)piekarnika i pieczemy koło 20 minut. Można do części ciasta dodać kakao i zrobić kilka kakaowych babeczek Studzimy na kratce. przygotowujemy dowolny krem MUFFINKI PINGWINY do przygotowania pingwinków będziemy potrzebować -dowolny krem waniliowy,śmietankowy lub ubitą z cukrem pudrem śmietanę 36% -kilka ciastek oreo -pisaki cukrowe,ozdoby,perełki Ostudzoną babeczkę smarujemy grubą warstwą kremu. Ciastko oreo
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSkładniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru
Ciastka - domowe słodkościCiasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce
Kuchnia MagdaLenyW chłodny jesienny wieczór zapraszam na pyszne babeczki z kremem kakaowym i owocami. Babeczki doskonale poprawią humor podczas jesiennej chandry. Ucieszą podniebienie niejednego smakosza. SKŁADNIKI : Ciasto
Tradycyjna kuchnia KasiPonieważ zostało mi ubite białko z cukrem z poprzednich ciastek, zdecydowałam się upiec dodatkowo bezy. Dodałam do tego jeszcze kakao. Wyszły mi jeszcze
Na słodko lub wytrawnietwarogu dobrze zmielonego* 4 jajka* 100 g masła rozpuszczonego 2 łyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek
zdrowo i aktywnietwarogu dobrze zmielonego* 4 jajka* 100 g masła rozpuszczonego 2 łyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek
Zdrowie i pysznie na talerzuWitajcie, pomysł na te wafelki chodził za mną od dłuższego czasu. Jednak trudno było znaleźć dobry przepis na kruche ciastka, które nadawałyby się do tego. Po wielu próbach powstała jednak receptura idealna. Kruche wafelki z nadzieniem kakaowym to świetna przekąska. Zdrowe i bez białego cukru oraz białej mąki. Z podanej porcji wyszło mi 6 wafelków. Jeden wafelek
Health-Fit-LifeMojej rodzinie zasmakowały ciasteczka w kształcie pieczarek . Tym razem trochę zmodyfikowałam przepis , a ciastka wyszły jeszcze lepsze nic ostatnio . Składniki: mąka pszenna typ 500 2 szklanki mąka ziemniaczana 1 szklanka proszek do pieczenia 1 łyżeczka ksylitol 125 g żółtka 2 szt jajka 2 szt masło 150 g Dodatkowo: czekolada 200 g mleko 2 łyżki Wykonanie(...)które kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Bierzemy butelkę od wody mineralnej i maczamy " dziobek w błonniku kakaowym, naciskamy prawie do końca naszą kuleczkę ciasta ( tworzy się ogonek). Pieczemy 10-15 minut w 170 stopniach . Zdejmujemy na kartkę ciastka i zostawiamy do ostudzenia. Rozpuszczamy czekoladę z odrobina mleka i maczamy w niej nasze ciastka czyli łepki
Różowa kuchniarękę Dziadek uśmiecha się z zadowoleniem. On nigdy nie narzekał na szuranie ... Na jesienną melancholię najlepsze są ciastka. Proste, szybkie i wypełniający dom błogim aromatem. Czy potrzeba czegoś więcej...? Ja przerobiłam przepis Doroty ; zamiast zwykłych, jasnych herbatników upiekłam takie mocno kakaowe, wsparte delikatnym dodatkiem kawy. Nie czuć jej, ale zdecydowanie podkręca czekoladowy smak. Moje herbatniki są malutkie; takie(...)Niezbyt słodkie, idealne do kubka gorącej herbaty z cytryną i miodem. Jeszcze tylko dobra książka i chwila czasu, żeby móc się, choć na moment, oderwać od jesiennej rzeczywistości... Herbatniki kakaowe Składniki: (na około 150 malutkich ciasteczek) 220 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) 100 g cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 100 g miękkiego masła
Pożeraczka, czyli raz adobrze