ciastka kakaowe - 941 przepisów (strona:28/63)

KOKOSEK Z KREMEM 95

Składniki: Biszkopt kokosowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka wiórków kokosowych 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 250

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka Szachownica – niby nic, a jednak coś 102

Te małe szachownice nie są przesadnie zaskakujące w smaku: to proste ciasteczka maślane, w wersji waniliowej oraz kakaowej. Jednak charakterystyczne złożenie ciasta przed pieczeniem sprawia, że

Wiszniówka
Słodkie jeżyki 108

Wesołe ciastka jeżyki. Z pewnością spodobają się najmłodszym ale nie tylko. Wykonane z ciasta jak na bajaderki. W wersji dla dorosłych z dodatkiem rumu. Składniki duża paczka herbatników kakaowych typu petitki 1/4 kostki masła 2 czekolady gorzkie 1/2 -1 słoik dżemu kieliszek rumu 1 łyżka kakao opcjonalnie słonecznik w karmelu około 1 szklanki cukrowe … Czytaj dalej Słodkie jeżyki

gotuj ze mną
#belVita #dlaMistrzówPoranka 181

zbilansowane śniadanie. Dlaczego częścią śniadania powinny być ciastka belVita? bo stopniowo uwalnia węglowodany, bo jest źródłem błonnika, bo zawiera pełne ziarno 5 zbóż, bo jest źródłem witamin B1 i E. W ramach kampanii #belVita, otrzymałam do przetestowania (dla mnie i znajomych/rodziny) pięć opakowań ciasteczek: Zboża + mleko Orzechy + miód Owoce leśne Kakaowe Musli z owocami Jedno duże opakowanie(...)świeżo upieczonych. Jednakże, jeśli małe paczuszki zostaną już odpakowane to najlepiej zjeść je wszystkie w ten sam dzień, gdyż po dłuższym czasie tracą na kruchości i smakują jak zwykłe ciastka maślane. Im lepsze będzie nasze śniadanie tym lepszy będzie cały dzień! Wszystkie warianty smakowe są równie pyszne, ale moim numerem jeden jest połączenie orzechów i miodu, ale myślę

Kulinarna (nie)codzienność
Snikers bez pieczenia 81

snikersa bez pieczenia, czyli ciasto na herbatnikach kakaowych i krakersach, z kremem mlecznym z mleka w proszku, z masą kajmakową, orzeszkami ziemnymi i czekoladą. Ciasto jest naprawdę pyszne i robi się je bardzo szybko, mimo iż jest złożone z wielu warstw. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 36szt. kakaowych herbatników ok. 36szt. krakersów solonych 1 puszka masy kajmakowej (użyłam(...)orzeszków ziemnych 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady 2-3 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Kwadratową blaszkę o wymiarach ok. 25x25cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Na dnie blaszki ułożyłam połowę kakaowych herbatników, jeden obok drugiego, docinając je w razie potrzeby, aby pasowały do wymiarów formy. Do rondla włożyłam masło. Wsypałam cukier i wlałam mleko. Rondel ustawiłam na gazie i podgrzewałam, mieszając

Waniliowe Improwizacje
Ciasto cytrynowy puszek 260

wrzącej wody Dodatkowo: około 100 g kakaowych herbatników około 50-70 g masła – ilość należy dostosować do ilości herbatników) ciemne kakao do oprószenia ciasta Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w misie miksera z nożami, dodajemy rozpuszczone masło (najpierw mniejszą ilość). Mieszamy, powinien nam powstać a la mokry piach (w razie potrzeby dodajemy rozdrobnionych ciastek lub rozpuszczonego tłuszczu). Jeśli wolicie mieć(...)wyższy spód, możecie dodać więcej ciastek. Nasz mokry ciasteczkowy piach wysypujemy na dno tortownicy i ugniatamy całość ręką. Blaszkę wkładamy do lodówki w celu schłodzenia. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Śnieżki zalewamy mlekiem i ubijamy do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodajemy cukier puder, chwilę miksujemy. A kolejno ser, znów krótko miksujemy

Słodkie okruszki
Biszkopt z polewą z batoników Daim 55

Wykonanie: Pieczemy biszkopt - wykorzystałam przepis na babkę korzenną. Można upiec dowolnie wybrany biszkopt - waniliowy lub kakaowy. Składniki ciasta: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki oleju 1 pełna łyżka masła orzechowego lub kremu o smaku ciastek korzennych 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Wykonanie

Kronika Piekarnika
TORCIK PIANKOWY- ZEBRA’’ 133

dzięki uprzejmości marki Adler Europe, Stovit , Group ePrezenty oraz Helio. Składniki: Spód: 376 g herbatników kakaowych -2 opakowania 200 g miękkiego masła Składniki na kolorową piankę: 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego 3 kolorowe galaretki w różnych kolorach 3 szklanki wrzącej wody Przygotowanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki

Podróż w kulinaria
Ciasteczka Whoopie Pie 142

natomiast „farsz” z przepisu Cake Time ale bez likieru – kolejną opcję spróbuję już z piankami jak winno być od początku   No to tradycyjnie najpierw składniki: Ciastka: - 250g mąki pszennej - 100g brązowego cukru - 80g kakao - 250ml mleka - 100g masła - 1 jajko - 1/2 łyżeczki soli - 1 i 1/2 łyżeczki sody - 1 łyżeczka aromatu waniliowego Nadzienie(...)dalej ubijamy na jednolitą masę. Kolejnym krokiem jest wsypanie do masy części mieszanki z przesianej mąki i kakao, soli i sody. Po wymieszaniu dolewamy mleko, aromat i resztę mączno-kakaowej mieszanki. Gdy masa jest gotowa wykładamy ją na blachę pokrytą papierem. Warto zrobić małe odstępy żeby się ciacha nie posklejały. Ja zrobiłem krążki w dwóch wielkościach tzn. mniej więcej takie

Kuchenne Wariacje
Ciasto Latte Macchiato 263

Fantastyczne, kawowe ciasto z odrobinką alkoholu i masą na bazie serków homogenizowanych i mleka w proszku. Kakaowe biszkopty, mocno nasączone kawowym ponczem, oprószone gorzkim kakao. Ciasto

Domowa cukiernia Ewy
Knoppers 1262

Masa mleczna: 175 g miękkiego masła 1/4 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka w proszku Masa kakaowa: 100 g masła 160 g Nutelli 1

My Culinary Art
Nawiedzone ciasto 144

schłodzonego) skórka otarta z 2 pomarańczy 1 szklanka cukru pudru barwnik pomarańczowy Polewa kakaowa: 100 g masła lub margaryny 100 g cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki wody Bezowe duszki: 2 białka (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru Dodatkowo: 4-5 okrągłych, dowolnych ciastek z czekoladową polewą 1 czubata łyżeczka cukru pudru (na lukier) kilka kropli wody(...)niego cukier puder i skórkę z pomarańczy. Miksujemy na gładki, gęsty krem. Na koniec dodajemy barwnik spożywczy w kolorze pomarańczowym (ilość do uzyskania pożądanego odcienia) i miksujemy. Polewa kakaowa: Masło (lub margarynę), kakao, 2 łyżki wody oraz cukier puder umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy na wolnym ogniu cały czas mieszając, aż masło i cukier się roztopią i połączą z resztą

MyCookBook.pl
Krówka mleczna 1045

pieca. Początkowo wystraszyłam się, że będzie zbyt słodko, ale koniec końców bardzo mi to ciastko smakowało. Na ciasto składa się część krówkowa, gdzie znajdziecie kajmak i ryż preparowany, dalej jest masa mleczna na bazie mleka w proszku, podzielona na dwie części – jasną i kakaową. Jak Wam się podoba takie połączenie? Życzę słodkości na weekend Masa ryżowa: 90 g ryżu

Smaki Na Talerzu
Orzechowy Michałek 132

moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy. 2.   Następnie robimy masę kakaową. 3.   Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, kakao oraz 50 g żelatyny rozpuszczonej w niepełnej szklance wody. 4.   Orzechy kruszymy i łączmy z masą. 5.   Masę wykładamy na ciastka, chłodzimy 30 minut w lodówce. 6.   W tym czasie robimy białą masę

Kulinarna Chwila
kruche ciasteczka kakaowo-waniliowe z sercem 284

minut do lodówki. Następnie podsypujemy blat mąką, wałkujemy i wykrawamy szklanką koła. Zarówno z kakaowej części jak i z białej. Następnie w każdym kółku wycinamy serduszko (lub dowolny kształt) i zamieniamy miejscami-czyli serduszko z jasnego ciasta wkładamy na miejsce serduszka ciemnego ciastka.  Tak postępujemy z całym ciastem .Mi z podanych proporcji wyszło 30 ciastek  Ciastka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rurki francuskie z kremem kajmakowym 114

Trochę leniwie podeszłam do tych ciastek , użyłam gotowego ciasta i gotowego kajmaku.. Ale wyszły szybko i znikły równie szybko jak się pojawiły :) 2 op ciasta francuskiego 1 kostka masła 1 mała puszka kajmaku kakaowego cukier puder Ciasto francuskie pociąć na paseczki, nawinąć na rurki, upiec w 200 st przez ok 15 min.. (obserwować) Rurki zdjąć z metalowych

Gotowanie jest łatwe
Sernik brzoskwiniowo-lawendowy na spodzie oreo 177

zimno. Soczyste owoce, subtelny aromat lawendy, lekka konsystencja sernika i chrupiący, mocno kakaowy spód oreo. Bardzo udane połączenie, znakomite na upalne dni oraz żeby uczcić ponad 4000 fanów na facebooku :) Dziękujemy Wam Kochani :) Porcja: forma 22 cm Składniki: Spód 150 g ciastek oreo (bez kremu), 80 g oleju kokosowego, Masa 500 g sera mielonego na sernik, 430 g brzoskwiń

SzczyptaSmaQ