ciastka kakaowe - 941 przepisów (strona:34/63)

Brownie z bananów i czerwonej fasoli 122

słodkie, intensywnie kakaowe… poezja. Poza tym uwielbiam je za prostotę wykonania i składników. Wystarczy wszystko wrzucić do miski i zblendować. Zero filozofii. Podobnie z ilością składników. Rzadko zdarza mi się zrobić je z dokładnie takich samych proporcji, zwykle wrzucam wszystko ‘na oko’ i zawsze wychodzi świetnie. Szybkie, zdrowe, smaczne. Czyż nie brzmi jak ciastko idealne? ;) PRZEPIS BROWNIE Z BANANÓW

HealthyCreations
Trufle kakaowe 126

Kto lubi słodycze i kakao temu na pewno zasmakują trufle z serkiem mascarpone  i biszkoptami, otoczone w kakao . Deser w sam raz dla amatorów słodkości

Smakowite Dania
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1175

Przepis pochodzi od mojej mamy. Ja nieco go zmodyfikowałam. Ciasto wspaniale nadaje się na letni czas, gdyż jest leciutkie i orzeźwiające. No i można je zrobić

Smakowy Raj
Orzeszki czekoladowo - orzechowe 92

przygotowaniu wszystkich ciastek, wstawiłam je do lodówki, aby krem stężał. Takie orzeszki są najlepsze na drugi lub trzeci dzień gdy łupinki trochę zmiękną, ale to oczywiście rzecz gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zerknięcia na moje dwa pozostałe przepisy na orzeszki: orzeszki z kremem budyniowym lub wafelkowym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/orzeszki-z-kremem-wafelkowym-i.html) oraz orzeszki kakaowe (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Faworki cake pops (faworki na patyku) i faworki dwa kolory (black&white) 382

było ciastko na patyku 😉) to taka moja fanaberia ich wykonania - by były oryginalne i w łatwy sposób zaskakiwały gości 😊  Te typowo karnawałowe wypieki z głębokiego tłuszczu do tej pory zawsze smażyłam normalnie - jasne ciasto, uformowane w tradycyjny faworek. Tym razem postawiłam na coś niebanalnego w połączeniu z ciekawym wyglądem, czyli dwukolorowe ciasto (białe i kakaowe) i w dwóch formach

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Bounty bez pieczenia + film 273

składniki na tortownicę 23 cm                        spód ciasta 300 g herbatników kakaowych 100 g margaryny                        masa(...)tabliczka gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady przepis Herbatniki  miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopioną margarynę i całość dokładnie mieszamy a następnie przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Do drugiej miski wsypujemy wiórki kokosowe, wlewamy

Smakowite Dania
Ciasto krówka bananowa 119

puszka masy kajmakowej 4-5 bananów ok. 125g krakersów solonych (ok. 25szt) ok. 25szt. herbatników kakaowych ok.40g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: Prostokątną tortownicę o wymiarach ok. 25x35cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Boki dodatkowo zabezpieczyłam folią aluminiową. Na dnie formy ułożyłam herbatniki kakaowe. 2,5 szklanki mleka zagotowałam z masłem i cukrem. Pozostałe mleko zmiksowałam z jajkiem, budyniem waniliowym, mąką tortową(...)gotującego się mleka i ciągle mieszając ugotowałam gęsty budyń. Budyń wyłożyłam na herbatniki i równo rozsmarowałam. Na budyniu ułożyłam krakersy solone. Ciasto obciążyłam drewnianą deską do krojenia aby ciastka nie odchodziły i odstawiłam na czas przygotowania kolejnych warstw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę zalałam gorącą wodą i odstawiłam na kilka minut do napęcznienia. Dopiero wówczas ją wymieszałam do całkowitego rozpuszczenia

Waniliowe Improwizacje
Sernik jagodowy z kremem 104

zaszkodził. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 358 kcal  B 13 g W 19 g T 25 g Składniki: forma 24 spód 250 g herbatników kakaowych 100 g masła rozpuszczonego masa serowa  500 g twarogu  250 g serka mascarpone  3 jajka  30 g masła rozpuszczonego  1 budyń malinowy  100  jagód(...)słodzika/cukru masa śmietankowa  200 ml śmietanki 30%  70 g jogurtu naturalnego  1 łyżka żelatyny  2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy

zdrowo i aktywnie
Sernik jagodowy z kremem 122

zaszkodził. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 358 kcal  B 13 g W 19 g T 25 g Składniki: forma 24 spód 250 g herbatników kakaowych 100 g masła rozpuszczonego masa serowa  500 g twarogu  250 g serka mascarpone  3 jajka  30 g masła rozpuszczonego  1 budyń malinowy  100  jagód(...)słodzika/cukru masa śmietankowa  200 ml śmietanki 30%  70 g jogurtu naturalnego  1 łyżka żelatyny  2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Orzechowe ciasto bez pieczenia 179

herbatników kakaowych od Cukry Nyskie 1 opakowanie 250 g serka mascarpone 4 łyżki orzeszków arachidowych siekanych Przygotowanie: Formę wielkości ok 25 x 30/35 w zależności jaką mamy w domu wykładamy folią spożywczą.  Na spód układamy herbatniki i ok 1/2 puszki masy.  Czas na kolejną warstwę herbatników i warstwę serka mascarpone. I na koniec trzecia warstwa ciastek

Życie zaczyna się w kuchni
Serowe i kakaowo-babanowe rogaliki drożdżowe 250

Druga propozycja na dziś, wczoraj, zrobiłam dużo ciasta drożdżowego, początkowym zamysłem były tylko drożdżówki , ale zrobiłam z większej ilości składników i z reszty postanowiłam stworzyć rogaliki

Idę coś wszamać
Delicje 174

dobrze wydaje, to to, że smakują obłędnie. Biszkopty: 100 g mąki orkiszowej jasnej 5 jajek 3 łyżki słodziwa wedle uznania opcjonalnie pół łyżeczki ekstraktu wanilii Polewa: 50 g masła kakaowego lub oleju kokosowego, ostatecznie klarowanego masła 5 łyżek kakao 3-4 łyżki słodziwa ok. 100 ml mleka Można też użyć gotowej czekolady. Nadzienie: 200 g dżemu 100% owoców lub galaretki(...)wymieszaj. Na biszkopty wykładamy przygotowane nadzienie. Następnie wylewamy polewę i zostawiamy do ostudzenia. Jeśli przygotowujesz galaretkę, rozpuść ją w szklance wody i poczekaj, aż lekko ostygnie. Wyłóż ją na ciastka i poczekaj, aż stężeje. Dopiero potem oblej polewą. Z podanych składników wychodzi ok. 20-25 ciasteczek. Jedno ciasteczko ma ok. 70 kcal, 3 g białka, 4 g tłuszczu

Kucharzyca
Bombonierki Frutti di Mare Vobro. Wyjątkowy smak i kształt. 334

Dziś kilka słów o wyjątkowych bombonierkach „Frutti di Mare” Vobro w kształcie owoców morza. Wspaniała kompozycja białej i ciemnej czekolady, a do tego nadzienie w 4 smakach: kakaowym, orzechowym, mlecznym i karmelowym. Nie sposób odmówić takiej słodkiej przyjemności. Dla mnie te bombonierki są naprawdę wyjątkowe. Dlaczego? No cóż… to pierwsze czekoladki jakie dostałam od mojego męża Sprawił mi wówczas(...)całą słodką ofertę firmy Vobro www.vobro.pl O firmie Vobro pisałam Wam już tutaj . Warto wspomnieć, że w „ VOBRO ” wytwarza się około 100 rodzajów wyrobów czekoladowych oraz ponad 30 gatunków ciastek. Surowce do ich produkcji sprowadzane są m.in. ze Szwecji, Niemiec, Belgii , Włoch i Słowacji. Rocznie z brodnickiej fabryki trafia na rynek światowy około 10 milionów bombonierek, z czego czwartą

Słodkie okruszki
Kremowy sernik marmurek z frużeliną 185

herbatników kakaowych 100 g masła sernik: 60 dkg wiśni wydrylowanych 1 kg sera twarogowego z mascarpone President 250 ml śmietany kremówki 30 % 200 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej do dekoracji Spód sernika: Ciastka rozdrabniam blenderem

wesoła kuchnia
Deser malinowy lodowy. 145

herbatniki kakaowe Zmiksowane maliny przekładamy do misy miksera i dodajemy : cukier, cukier waniliowy, proszek lodowy i śnieżkę.Ubijamy jak bitą śmietanę. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na spód układamy 16 herbatników, następnie wykładamy masę lodową i znowu warstwę herbatników.Blaszkę przykrywamy folią i wkładamy do zamrażarki na całą noc. Następnie wyciągamy i kroimy na kwadraty wielkości ciastka. Takie lody

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania