ciastka kakaowe - 941 przepisów (strona:35/63)

Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1143

Przepis pochodzi od mojej mamy. Ja nieco go zmodyfikowałam. Ciasto wspaniale nadaje się na letni czas, gdyż jest leciutkie i orzeźwiające. No i można je zrobić

Smakowy Raj
Orzeszki czekoladowo - orzechowe 67

przygotowaniu wszystkich ciastek, wstawiłam je do lodówki, aby krem stężał. Takie orzeszki są najlepsze na drugi lub trzeci dzień gdy łupinki trochę zmiękną, ale to oczywiście rzecz gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zerknięcia na moje dwa pozostałe przepisy na orzeszki: orzeszki z kremem budyniowym lub wafelkowym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/orzeszki-z-kremem-wafelkowym-i.html) oraz orzeszki kakaowe (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Faworki cake pops (faworki na patyku) i faworki dwa kolory (black&white) 357

było ciastko na patyku 😉) to taka moja fanaberia ich wykonania - by były oryginalne i w łatwy sposób zaskakiwały gości 😊  Te typowo karnawałowe wypieki z głębokiego tłuszczu do tej pory zawsze smażyłam normalnie - jasne ciasto, uformowane w tradycyjny faworek. Tym razem postawiłam na coś niebanalnego w połączeniu z ciekawym wyglądem, czyli dwukolorowe ciasto (białe i kakaowe) i w dwóch formach

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Bounty bez pieczenia + film 257

składniki na tortownicę 23 cm                        spód ciasta 300 g herbatników kakaowych 100 g margaryny                        masa(...)tabliczka gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady przepis Herbatniki  miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopioną margarynę i całość dokładnie mieszamy a następnie przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Do drugiej miski wsypujemy wiórki kokosowe, wlewamy

Smakowite Dania
Ciasto krówka bananowa 93

puszka masy kajmakowej 4-5 bananów ok. 125g krakersów solonych (ok. 25szt) ok. 25szt. herbatników kakaowych ok.40g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: Prostokątną tortownicę o wymiarach ok. 25x35cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Boki dodatkowo zabezpieczyłam folią aluminiową. Na dnie formy ułożyłam herbatniki kakaowe. 2,5 szklanki mleka zagotowałam z masłem i cukrem. Pozostałe mleko zmiksowałam z jajkiem, budyniem waniliowym, mąką tortową(...)gotującego się mleka i ciągle mieszając ugotowałam gęsty budyń. Budyń wyłożyłam na herbatniki i równo rozsmarowałam. Na budyniu ułożyłam krakersy solone. Ciasto obciążyłam drewnianą deską do krojenia aby ciastka nie odchodziły i odstawiłam na czas przygotowania kolejnych warstw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę zalałam gorącą wodą i odstawiłam na kilka minut do napęcznienia. Dopiero wówczas ją wymieszałam do całkowitego rozpuszczenia

Waniliowe Improwizacje
Sernik jagodowy z kremem 86

zaszkodził. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 358 kcal  B 13 g W 19 g T 25 g Składniki: forma 24 spód 250 g herbatników kakaowych 100 g masła rozpuszczonego masa serowa  500 g twarogu  250 g serka mascarpone  3 jajka  30 g masła rozpuszczonego  1 budyń malinowy  100  jagód(...)słodzika/cukru masa śmietankowa  200 ml śmietanki 30%  70 g jogurtu naturalnego  1 łyżka żelatyny  2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy

zdrowo i aktywnie
Sernik jagodowy z kremem 93

zaszkodził. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 358 kcal  B 13 g W 19 g T 25 g Składniki: forma 24 spód 250 g herbatników kakaowych 100 g masła rozpuszczonego masa serowa  500 g twarogu  250 g serka mascarpone  3 jajka  30 g masła rozpuszczonego  1 budyń malinowy  100  jagód(...)słodzika/cukru masa śmietankowa  200 ml śmietanki 30%  70 g jogurtu naturalnego  1 łyżka żelatyny  2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Orzechowe ciasto bez pieczenia 161

herbatników kakaowych od Cukry Nyskie 1 opakowanie 250 g serka mascarpone 4 łyżki orzeszków arachidowych siekanych Przygotowanie: Formę wielkości ok 25 x 30/35 w zależności jaką mamy w domu wykładamy folią spożywczą.  Na spód układamy herbatniki i ok 1/2 puszki masy.  Czas na kolejną warstwę herbatników i warstwę serka mascarpone. I na koniec trzecia warstwa ciastek

Życie zaczyna się w kuchni
Serowe i kakaowo-babanowe rogaliki drożdżowe 219

Druga propozycja na dziś, wczoraj, zrobiłam dużo ciasta drożdżowego, początkowym zamysłem były tylko drożdżówki , ale zrobiłam z większej ilości składników i z reszty postanowiłam stworzyć rogaliki

Idę coś wszamać
Delicje 143

dobrze wydaje, to to, że smakują obłędnie. Biszkopty: 100 g mąki orkiszowej jasnej 5 jajek 3 łyżki słodziwa wedle uznania opcjonalnie pół łyżeczki ekstraktu wanilii Polewa: 50 g masła kakaowego lub oleju kokosowego, ostatecznie klarowanego masła 5 łyżek kakao 3-4 łyżki słodziwa ok. 100 ml mleka Można też użyć gotowej czekolady. Nadzienie: 200 g dżemu 100% owoców lub galaretki(...)wymieszaj. Na biszkopty wykładamy przygotowane nadzienie. Następnie wylewamy polewę i zostawiamy do ostudzenia. Jeśli przygotowujesz galaretkę, rozpuść ją w szklance wody i poczekaj, aż lekko ostygnie. Wyłóż ją na ciastka i poczekaj, aż stężeje. Dopiero potem oblej polewą. Z podanych składników wychodzi ok. 20-25 ciasteczek. Jedno ciasteczko ma ok. 70 kcal, 3 g białka, 4 g tłuszczu

Kucharzyca
Bombonierki Frutti di Mare Vobro. Wyjątkowy smak i kształt. 290

Dziś kilka słów o wyjątkowych bombonierkach „Frutti di Mare” Vobro w kształcie owoców morza. Wspaniała kompozycja białej i ciemnej czekolady, a do tego nadzienie w 4 smakach: kakaowym, orzechowym, mlecznym i karmelowym. Nie sposób odmówić takiej słodkiej przyjemności. Dla mnie te bombonierki są naprawdę wyjątkowe. Dlaczego? No cóż… to pierwsze czekoladki jakie dostałam od mojego męża Sprawił mi wówczas(...)całą słodką ofertę firmy Vobro www.vobro.pl O firmie Vobro pisałam Wam już tutaj . Warto wspomnieć, że w „ VOBRO ” wytwarza się około 100 rodzajów wyrobów czekoladowych oraz ponad 30 gatunków ciastek. Surowce do ich produkcji sprowadzane są m.in. ze Szwecji, Niemiec, Belgii , Włoch i Słowacji. Rocznie z brodnickiej fabryki trafia na rynek światowy około 10 milionów bombonierek, z czego czwartą

Słodkie okruszki
Kremowy sernik marmurek z frużeliną 167

herbatników kakaowych 100 g masła sernik: 60 dkg wiśni wydrylowanych 1 kg sera twarogowego z mascarpone President 250 ml śmietany kremówki 30 % 200 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej do dekoracji Spód sernika: Ciastka rozdrabniam blenderem

wesoła kuchnia
Deser malinowy lodowy. 122

herbatniki kakaowe Zmiksowane maliny przekładamy do misy miksera i dodajemy : cukier, cukier waniliowy, proszek lodowy i śnieżkę.Ubijamy jak bitą śmietanę. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na spód układamy 16 herbatników, następnie wykładamy masę lodową i znowu warstwę herbatników.Blaszkę przykrywamy folią i wkładamy do zamrażarki na całą noc. Następnie wyciągamy i kroimy na kwadraty wielkości ciastka. Takie lody

Sama słodycz i szczypta chili
JABŁECZNIK POD SEROWĄ KOŁDERKĄ 123

kakaowych herbatników petit beuerre  CUKRY NYSKIE 150 g masła masa jabłkowa: 3 szklanki musu z jabłek 3 galaretki cytrynowe masa serowa: 3/4 szklanki śmietany kremówki szklanka sera trzykrotnie mielonego 250 g sera mascarpone 150 g ricotty cukier puder do smaku 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki żelatyny dodatkowo: kora czekoladowa na wierzch  CUKIETERIA Wykonanie: Ciastka rozkruszamy

Z Majeczką w kuchni
Krajanka wuzetka 248

wuzetka, ciastko tortowe…kto je pamięta. Kilka lat temu będąc w Warszawie zostałam zaproszona do cukierni. Wybrałam właśnie to ciasto . Okazało się jednak, że nazywa się ono dzisiaj zygmuntówka. No cóż nie wiem czy to postęp…Wuzetka będzie dla mnie zawsze wuzetką. Bardzo lubię tortowe krajanki . Wuzetka Składniki: podłużna foremka 25 cm x 35 cm Biszkopt kakaowy

codojedzenia