wcale nie musi być nudny, bo można go zrobić na przeróżne sposoby, otrzymując za każdym razem inny smak i wygląd. Ja dziś zdecydowałam się na sernik na ciastkach, dokładnie na kakaowych herbatnikach, z masą serową z dodatkiem mleka skondensowanego niesłodzonego i z budyniem kokosowym. Sernik wyszedł bardzo delikatny i puszysty. Do tego nie jest bardzo pracochłonny. Oto przepis: (adsbygoogle(...)3/4szkl. cukru 100g masła 125ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 budyń bez cukru o smaku kokosowym 2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej szczypta soli ok. 15szt. kakaowych herbatników kilka jasnych kruchych ciastek 1 czubata łyżka zmielonych orzechów laskowych cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Kwadratową tortownicę o wymiarach 25x25cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia. Na dnie ułożyłam kakaowe herbatniki
Waniliowe Improwizacjeczasu, aż uzyskam jednolity i gęsty krem. Gotowa masa czekoladowa do ciasta. Krok 4. Wykładam 2 warstwę kakaowych herbatników i smaruję masą czekoladową. Wyciągam blaszkę z lodówki i na wierzchu kremu orzechowego wykładam drugą warstwę tym razem kakaowych herbatników. Przy krańcach docinam ciastka, aby równo pokrywały powierzchnię blachy. Masa czekoladowa. Na warstwę herbatników za pomocą łyżki wykładam przygotowaną przed(...)lodówki i na wierzch herbatników wykładam za pomocą łyżki masę budyniowo orzechową. Całość oczywiście wyrównuję. Na wierzch masy budyniowo orzechowej układam czwartą i już ostatnią warstwę kakaowych herbatników. Przy krańcach docinam ciastka, aby równo pokrywały powierzchnię blachy. Na zdjęciu ostaatnia warstwa kakaowych herbatników na masie budyniowo-orzechowej. Blaszkę z ciastem ponownie umieszczam do lodówki na kilkadziesiąt minut w celu
Ania gotujeCiastka orzechowo-czekoladowe to mój ulubiony przepis na ciastka ! Zawsze z białą czekoladą i i kawałkami orzechów laskowych, po prostu to jest połączenie idealne! Mocno maślane i delikatnie zarumienione sprawiają, że ciężko zjeść tylko jedno ciastko Testowane wielokrotnie, wszystkim smakują. Często przygotowuję je w większej ilości na święta i pakuję jako prezenty dla bliskich. Są idealne gdy każdy(...)owsiane z masłem orzechowym Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem Popękane ciasteczka Ciasteczka owsiane z czekoladą Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem Ciasteczka śmietankowo-kakaowe Ciasteczka maślane z czekoladą Ciastka z fasoli Ciastka śmietankowe Ciasteczka śmietankowo-kakaowe Keto kokosanki Ciambelle al Vino Błyskawiczne kokosanki Ciastka lawendowe Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru
WegePrzepisOwsiane ciastka są bardzo kruche i szybkie – wystarczy jedynie wymieszać składniki! Najlepiej smakują zrobione z mąki razowej lub orkiszowej, lecz możemy użyć do nich również innej, ulubionej mąki. Ciasto idealnie smakuje z kakaową polewą oraz dodatkami i bakaliami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 100 g mąki (najlepiej razowej lub orkiszowej) 100 g płatków owsianych lub jaglanych(...)dodajemy masło i wyrabiamy zwarte ciasto. Możemy do niego dodać kokos, cynamon, kakao, czekoladę, czy też inne ulubione bakalie. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 centymetra i wykrawamy ciastka. Pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować polewę w garnku roztapiamy masło wraz z mlekiem. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder oraz kakao
Via Gustoszybko się go przyrządza...i właśnie dlatego myślałam, że wyjdzie na 100 %. Ale zepsuło się coś co tysiące razy udawało nam się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć
MarciochaKucharzyradość swoimi bliskim. Ładowanie akumulatorów postanowiłam zrealizować właśnie tymi małymi serniczkami. Oprócz pysznej konsystencji i doskonałego smaku zaletą jest błyskawiczny czas wykonania! Polecam! Składniki (12 muffinek): Spód: - opakowanie ciastek belVita kakaowych z madzieniem jogurtowym; - 100 g masła; Masa: - 50 dag twarogu trzykrotnie zmielonego; - pół szklanki drobnego cukru; - łyżka cukru wanilinowego; - 2 łyżki budyniu; - 2 jajka; - banany; Kruszonka
dom-agi.plkakaowe są modyfikacją przepisu na ciastka śmietankowe z cukrem . W smaku przypominają ciasto francuskie, z zewnątrz chrupiące, w środku się rozwarstwiają. Co więcej, nie zawierają dużo cukru, znajduje się on tylko na wierzchu. Jeśli jednak lubicie słodsze ciastka, możecie dodać kilka łyżek cukru do ciasta. Gorąco polecam! Przepis na ciasteczka śmietankowo-kakaowe Składniki szklanka mąki (140 g) pół(...)stwardniało. Porcję ciasta rozwałkowujemy i wykrawamy niezbyt cienkie ciastka ( około 3 mm ). Ciastka rozmieszczamy na blaszce w niezbyt dużych odstępach a następnie smarujemy roztrzepanym białkiem oraz posypujemy cukrem . Ciastka pieczemy w 175 stopniach (u mnie termoobieg + górna grzałka) przez 15-25 minut ( dopóki się nie zarumienią) . Ciasteczka śmietankowo-kakaowe przechowujemy w puszcze lub pudełku , aby nie pochłonęły
WegePrzepisRatunek na chimeryczne dąsy kubków smakowych :) Moje zachciewajki spożywcze dostały ostatnio bardzo grymaśnych kaprysów . Odeszła mi ochota na typową czekoladę czy ciacho kakaowe. Na ciastka z orzechami nie mogę wręcz patrzeć. Keks bakaliowy wychodzi mi nosem. Cukierki omijam szerokim łukiem. Nie znaczy to jednak, że chętka na słodycze odeszła mi zupełnie. Gdzie tam! Wręcz przeciwnie! Do słodkości nadal mnie
Grunt to przepis!łyżki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Krem: 300 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, Dodatkowo: kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: Mąkę mieszam z kakao i łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki(...)minut w temperaturze 180 stopni. Schłodzoną śmietanę mieszam z kawą. Ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder. Krem przekładam do rękawa cukierniczego. Kremem wypełniam wnętrza upieczonych babeczek. Wierzch ciastek posypuję kakaową posypką
Tradycyjna kuchnia Kasipierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Przepis zaczerpnięty z Magazynu "Pyszne" Składniki: 300 g ciastek pełnoziarnistych kakaowych 50 g masła orzechowego 100 g masła 250 g śmietany 18% 250 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone 4 jajka 200 g kremówki
Różne smaki w kuchnipierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Przepis zaczerpnięty z Magazynu "Pyszne" Składniki: 300 g ciastek pełnoziarnistych kakaowych 50 g masła orzechowego 100 g masła 250 g śmietany 18% 250 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone 4 jajka 200 g kremówki
Słodkości i nie tylkoużytego sera; mój był dość kwaskowaty Przygotowanie Do misy blendera przekładamy herbatniki, rozdrabniamy je na "piasek". Masło roztapiamy w garnuszku, bądź w mikrofali. Od razu dodajemy do rozdrobnionych ciastek. Mieszamy. Kakaową masą wykładamy spód tortownicy (wcześniej wysmarowanej i oprószonej kaszą). Ugniatamy łyżeczką. Tortownicę z kruchym spodem wkładamy do lodówki na czas przygotowania sernika. Do większej miski wsypujemy 2 łyżki
Słodkie okruszkiużytego sera; mój był dość kwaskowaty Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy herbatniki, rozdrabniamy je na "piasek". Masło roztapiamy w garnuszku, bądź w mikrofali. Od razu dodajemy do rozdrobnionych ciastek. Mieszamy. Kakaową masą wykładamy spód tortownicy (wcześniej wysmarowanej i oprószonej kaszą). Ugniatamy łyżeczką. Tortownicę z kruchym spodem wkładamy do lodówki na czas przygotowania sernika. Do większej miski wsypujemy 2 łyżki
Słodkie okruszkipysznego jak ten mus :) A w połączeniu z ciasteczkowym spodem i warstwą sernika - czysta poezja! SKŁADNIKI: Spód ciasteczkowy: 250 g (1 op) ciastek Hitów lub 250 g ciastek kruchych kakaowych i 3 łyżki rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg twarogu (zmielonego lub z wiaderka) 1 i 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek skórka starta(...)łyżek likieru amaretto /kokosowego (można zastąpić wodą) 600 g śmietanki kremówki 30% 2/3 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki cukru z wanilią * można użyć mrożonych 1. Spód: ciastka zmiksować w malakserze lub rozkruszyć drobno wałkiem/tłuczkiem. (Ciastka kruche ewentualnie połączyć z rozpuszczonym masłem). Okruchy wsypać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dociskając je dłonią wypełnić
Kto ugości moich gości?