Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sernik-z-brzoskwiniami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sernik-z-brzoskwiniami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/sernik-z-brzoskwiniami-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 paczka kruchych ciastek ma\u015blanych lub kakaowych (ok 150g),\r","40g mas\u0142a,\r","1kg zmielonego twarogu,\r","nieca\u0142a szklanka cukru\r","2 \u0142y\u017cki m\u0105ki ziemniaczanej,\r","2 jajka,\r","200g(...)totalTime":"PT1H15M"} Drukuj Sernik z brzoskwiniami Czas przygotowania: 15 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina Czas całkowity: 1 godzina, 15 minut/y Porcje: tortownica 26cm Składniki: 1 paczka kruchych ciastek maślanych lub kakaowych (ok 150g), 40g masła, 1kg zmielonego twarogu, niecała szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 200g śmietanki 30%, cukier waniliowy, puszka brzoskwiń w syropie. Przygotowanie: Zmiksować razem
Bardzo Gruby SmokBardzo smaczne, kakaowe, kruche ciastka, które swoim wyglądem przypominają orzeszki, stąd ich nazwa. Do tradycyjnego przepisu dodałam kakao a ciastka są tak samo pyszne jak te jasne :) Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, wydaje mi się, że ich nadziewanie zajmuje więcej czasu niż samo pieczenie. A nadziewać można je dowolnie, wszystkim tym na co tylko mamy ochotę... czekolada
Zrób to smacznieMuffiny kakaowe z bitą śmietaną, w którą wsunięte są połówki ciasteczek Oreo. W środku każdej muffiny przed pieczeniem zatopione zostało całe ciastko. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnepołączyć z ostudzoną masą kokosową. Składniki na masę kakaową: ½ szklanki wody ( może być pół na pół z mlekiem) 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 2 paczki ciastek albertów- szkolnych Wykonanie masy kakaowej: Wszystkie składniki połączyć ze sobą, ciastka pokruszyć, dodać do masy kakaowej i zagotować około 5 minut. Składanie rolady: Wafel posmarować masą kakaową , ułożyć pasek tężejącej galaretki
Tradycyjna KuchniaWspaniałe ciasto dla wszystkich wspaniałych kobiet z okazji naszego święta. Niezwykłe, pyszne, niesamowite, jeszcze mogę tak długo ale nie będę zanudzać. Zapraszam do przepisu:) Składniki 40 ciastek Oreo kakaowych 100 g masła roztopionego Krem masa ściągnięta z ciastek 120 g cukru 100 ml mleka 400 g serka straciatella 400 ml śmietanki 36 % 1 … Czytaj dalej Torcik Oreo
gotuj ze mnąwcale nie musi być nudny, bo można go zrobić na przeróżne sposoby, otrzymując za każdym razem inny smak i wygląd. Ja dziś zdecydowałam się na sernik na ciastkach, dokładnie na kakaowych herbatnikach, z masą serową z dodatkiem mleka skondensowanego niesłodzonego i z budyniem kokosowym. Sernik wyszedł bardzo delikatny i puszysty. Do tego nie jest bardzo pracochłonny. Oto przepis: (adsbygoogle(...)3/4szkl. cukru 100g masła 125ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 budyń bez cukru o smaku kokosowym 2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej szczypta soli ok. 15szt. kakaowych herbatników kilka jasnych kruchych ciastek 1 czubata łyżka zmielonych orzechów laskowych cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Kwadratową tortownicę o wymiarach 25x25cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia. Na dnie ułożyłam kakaowe herbatniki
Waniliowe Improwizacjeczasu, aż uzyskam jednolity i gęsty krem. Gotowa masa czekoladowa do ciasta. Krok 4. Wykładam 2 warstwę kakaowych herbatników i smaruję masą czekoladową. Wyciągam blaszkę z lodówki i na wierzchu kremu orzechowego wykładam drugą warstwę tym razem kakaowych herbatników. Przy krańcach docinam ciastka, aby równo pokrywały powierzchnię blachy. Masa czekoladowa. Na warstwę herbatników za pomocą łyżki wykładam przygotowaną przed(...)lodówki i na wierzch herbatników wykładam za pomocą łyżki masę budyniowo orzechową. Całość oczywiście wyrównuję. Na wierzch masy budyniowo orzechowej układam czwartą i już ostatnią warstwę kakaowych herbatników. Przy krańcach docinam ciastka, aby równo pokrywały powierzchnię blachy. Na zdjęciu ostaatnia warstwa kakaowych herbatników na masie budyniowo-orzechowej. Blaszkę z ciastem ponownie umieszczam do lodówki na kilkadziesiąt minut w celu
Ania gotujeCiastka orzechowo-czekoladowe to mój ulubiony przepis na ciastka ! Zawsze z białą czekoladą i i kawałkami orzechów laskowych, po prostu to jest połączenie idealne! Mocno maślane i delikatnie zarumienione sprawiają, że ciężko zjeść tylko jedno ciastko Testowane wielokrotnie, wszystkim smakują. Często przygotowuję je w większej ilości na święta i pakuję jako prezenty dla bliskich. Są idealne gdy każdy(...)owsiane z masłem orzechowym Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem Popękane ciasteczka Ciasteczka owsiane z czekoladą Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem Ciasteczka śmietankowo-kakaowe Ciasteczka maślane z czekoladą Ciastka z fasoli Ciastka śmietankowe Ciasteczka śmietankowo-kakaowe Keto kokosanki Ciambelle al Vino Błyskawiczne kokosanki Ciastka lawendowe Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru
WegePrzepisOwsiane ciastka są bardzo kruche i szybkie – wystarczy jedynie wymieszać składniki! Najlepiej smakują zrobione z mąki razowej lub orkiszowej, lecz możemy użyć do nich również innej, ulubionej mąki. Ciasto idealnie smakuje z kakaową polewą oraz dodatkami i bakaliami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 100 g mąki (najlepiej razowej lub orkiszowej) 100 g płatków owsianych lub jaglanych(...)dodajemy masło i wyrabiamy zwarte ciasto. Możemy do niego dodać kokos, cynamon, kakao, czekoladę, czy też inne ulubione bakalie. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 centymetra i wykrawamy ciastka. Pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować polewę w garnku roztapiamy masło wraz z mlekiem. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder oraz kakao
Via Gustoszybko się go przyrządza...i właśnie dlatego myślałam, że wyjdzie na 100 %. Ale zepsuło się coś co tysiące razy udawało nam się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć
MarciochaKucharzyradość swoimi bliskim. Ładowanie akumulatorów postanowiłam zrealizować właśnie tymi małymi serniczkami. Oprócz pysznej konsystencji i doskonałego smaku zaletą jest błyskawiczny czas wykonania! Polecam! Składniki (12 muffinek): Spód: - opakowanie ciastek belVita kakaowych z madzieniem jogurtowym; - 100 g masła; Masa: - 50 dag twarogu trzykrotnie zmielonego; - pół szklanki drobnego cukru; - łyżka cukru wanilinowego; - 2 łyżki budyniu; - 2 jajka; - banany; Kruszonka
dom-agi.plkakaowe są modyfikacją przepisu na ciastka śmietankowe z cukrem . W smaku przypominają ciasto francuskie, z zewnątrz chrupiące, w środku się rozwarstwiają. Co więcej, nie zawierają dużo cukru, znajduje się on tylko na wierzchu. Jeśli jednak lubicie słodsze ciastka, możecie dodać kilka łyżek cukru do ciasta. Gorąco polecam! Przepis na ciasteczka śmietankowo-kakaowe Składniki szklanka mąki (140 g) pół(...)stwardniało. Porcję ciasta rozwałkowujemy i wykrawamy niezbyt cienkie ciastka ( około 3 mm ). Ciastka rozmieszczamy na blaszce w niezbyt dużych odstępach a następnie smarujemy roztrzepanym białkiem oraz posypujemy cukrem . Ciastka pieczemy w 175 stopniach (u mnie termoobieg + górna grzałka) przez 15-25 minut ( dopóki się nie zarumienią) . Ciasteczka śmietankowo-kakaowe przechowujemy w puszcze lub pudełku , aby nie pochłonęły
WegePrzepisRatunek na chimeryczne dąsy kubków smakowych :) Moje zachciewajki spożywcze dostały ostatnio bardzo grymaśnych kaprysów . Odeszła mi ochota na typową czekoladę czy ciacho kakaowe. Na ciastka z orzechami nie mogę wręcz patrzeć. Keks bakaliowy wychodzi mi nosem. Cukierki omijam szerokim łukiem. Nie znaczy to jednak, że chętka na słodycze odeszła mi zupełnie. Gdzie tam! Wręcz przeciwnie! Do słodkości nadal mnie
Grunt to przepis!łyżki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Krem: 300 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, Dodatkowo: kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: Mąkę mieszam z kakao i łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki(...)minut w temperaturze 180 stopni. Schłodzoną śmietanę mieszam z kawą. Ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder. Krem przekładam do rękawa cukierniczego. Kremem wypełniam wnętrza upieczonych babeczek. Wierzch ciastek posypuję kakaową posypką
Tradycyjna kuchnia Kasi