ciasteczka - 38126 przepisów (strona:611/2542)

Ciasteczka maślane Star Wars 131

Dziś mam dla Was przepis na bardzo proste, kruche ciasteczka, które idealnie nadają się do odciskania w nich różnych kształtów. Ja akurat wycięłam przy pomocy wykrawaczek (dostępnych tutaj ) bohaterów Gwiezdnych Wojen. Wy możecie odcisnąć dowolne wzorki, a może zaprosicie swoje pociechy do wspólnego pieczenia, dobra zabawa gwarantowana. Składniki: 250 g mąki pszennej 125 g cukru pudru 125 g masła(...)wanilii Z podanych składników zagniatamy ciasto, ale tylko do momentu kiedy się połączą. Następnie chłodzimy je w lodówce co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy w 180 st. C, na złoty kolor,  ok 12-15 minut

Cynamonowe szczęście
Puszyste pączki z budyniem. Pączki domowe 127

pączki właśnie z budyniem. Chociaż tradycyjne pączki nadziewam konfiturą albo powidłami przed smażeniem to w przypadku budyniu lepiej zrobić to wstrzykując nadzienie, budyń albo jakiś krem, dopiero po usmażeniu ciastek. Tak jest wygodniej i mamy pewność, że nie wypłynie podczas smażenia. Słowo się rzekło i niniejszym Smaczna Pyza zaprasza na puszyste, domowe pączki nadziane waniliowym budyniem. Brzmi dobrze, prawda

Smaczna Pyza
CIASTECZKA Z ŻURAWINĄ I KOKOSEM 93

który posiada wyjątkowe wartości odżywcze, i jest również zalecany przy odchudzaniu, bowiem zawarte w nim kwasy tłuszczowe przyspieszają przemianę materii. Dlatego proponuję Wam przepis na lekkie, zdrowe i odżywcze ciasteczka z udziałem suszonej żurawiny i wiórków kokosowych. Do ich przygotowania wykorzystałam bakalie zakupione w sklepie ze zdrową żywnością AGNEX. Na stronie sklepu www.sklepagnex.pl . znajdziecie całą gamę zdrowych produktów(...)hasło ZDROWE-BAKALIE uzyskacie w nim 5% zniżkę ( rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.).   Czas przygotowania: 30 min Dla 4 osób (około 12 ciasteczek) ● 85 g miękkiego masła ● 65 g cukru trzcinowego ● ½   laski wanilii ● ½ opakowania proszku do pieczenia ● 100 g suszonej żurawiny ● 150 g mąki pszennej ● 1 jajko ● 1 szczypta soli gruboziarnistej ● 60 g wiórków kokosowych   Nagrzej piekarnik

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
PŁONĄCA CZEKOLADOWA BAJADERA Z BEZĄ WŁOSKĄ 125

oprzeć! Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem! Zrobi furorę na każdym przyjęciu! Ja jestem zachwycona , a Wy? Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 5 szt ) * wafelki Lusette czekoladowe – 2 szt * kruche ciastka / herbatniki – 150 g * czekolada mleczna – 50 g * mleko kokosowe – 100 ml * masło min.82% – 50 g * powidła śliwkowe – 50 g * orzechy macadamia, laskowe i arachidowe

Ostra na Słodko
Donuty (donaty) z różowym lukrem 143

cukier, dodajemy sok z cytryny, wszystko dokładnie mieszamy. Lukier powinien być gęsty, gdyby był za rzadki dodajemy więcej cukru. Na koniec dodajemy odrobinę barwnika i bardzo dokładnie mieszamy. Zimne ciastka maczamy w lukrze, układamy na kratce, a gdy lukier troszkę zastygnie posypujemy posypką

Kulinarne przygody Gatity
Lany chrust (cynamonowy) 144

Lany chrust (cynamonowy) Przepis na ciastka, które nie potrzebują zagniatania, ubijania lub wybijania. Mieszankę wylewa się po prostu na rozgrzany tłuszcz i smaży do zrumienienia. Składniki na pełny talerz: 300 g mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 350 ml mleka 2 jaja 30 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * dodatkowo: olej

Pełny talerz
Tradycyjne faworki karnawałowe 191

Faworki, zwane inaczej chrustem to ciastka, które – obok pączków... Artykuł Tradycyjne faworki karnawałowe pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
wieczorne lepienie 154

1szkl. ciepłej wody. Jak zawsze robimy zaczyn, mieszamy z resztą i wyrabiamy ciasto, wstawiamy do lodówki... Jak znajdziemy czas, nikt się już nie kręci to zabieramy się za ciastka :) Nakładamy co lubimy :) Bułki z bananami, dżemem z czerwonej porzeczki, ... Polepione bułki układamy na blachy... Pieczemy 20 min w 200 st.C Gotowe :) Na rano dla każdego słodka niespodzianka :) Smacznego

chleba naszego
New York Cheesecake 94

York Cheesecake to sernik o kremowej konsystencji, bardzo wilgotny i delikatny. Cytrynowa nuta tego deseru orzeźwia podniebienie a kruche ciasteczka wykorzystane jako podstawa to miłe zaskoczenie. Jako dekorację (chociaż nie jest to konieczne) użyłam cienko pokrojonego melona. Składniki na spód: 150g ciasteczek typu digestive 90g masła łyżeczka cukru trzcinowego Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier i wymieszać. Ciasteczka zmielić, najlepiej

wysmienity
Sernik na zimno z malinami 136

Przygotowanie tego sernika jest prostsze niż wygląda, jednak wymaga trochę czasu ponieważ musimy poczekać aż kolejne warstwy się zetną. W smaku delikatny, kremowy, malinowy:-) Składniki na spód: 120g czekoladowych ciasteczek maślanych pół łyżeczki cynamonu 40g masła Ciasteczka dokładnie zmiksować w mikserze tak aby miały konsystencję piasku. Dodać masło, cynamon i wymieszać. Dno oraz boki foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka

wysmienity
Wegańskie owsiane ciasteczka ze słonecznikiem 170

zmusiłam Miśka do pomocy, za pomocą formy do wykrawania ciastek, czyli do środka foremki nałóż porcję ciasta i łyżką podociskać ciasto, zddejmi formę i masz idealne ciasteczko. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 C. Tak wyglądały moje brzydale. A tak prezentowały się Miśka idealne ciasteczka:     Artykuł Wegańskie owsiane ciasteczka ze słonecznikiem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pszenno – owsiane bardzo kruche ciasteczka piaskowe z chia 103

Pyszne, bardzo kruche, nieziemsko delikatne i super łatwe ciasteczka dla łasuchów. Szybko się robią i szybciej znikają. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. Nie przechowywać przykrytych bo zmiękną. A zmięknąć im nie wolno. Składniki 200 g masła szczypta soli 100 g cukru 1 żółtko 250 g mąki w tym 100 g mąki owsianej łyżka nasion chia opcjonalnie cukier puder(...)cukrem na puch. Dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj dokładnie tak, aby powstała pasta. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do szprycy i wyciskaj ciasteczka, koła lub inne kształty.  Zachowaj odstęp, ciasteczka rosną. Piecz około 10 minut w 180 stopniach. Wyjmij z piekarnika i przełóż na specjalny stojak lub kilkakrotnie złożoną suchą ściereczkę kuchenną

Z Kuchni Do Kuchni
Deser a'la szarlotka z kremem 139

Prażone jabłuszka oprószone cynamonem, pokruszone ciasteczka i pyszny budyniowy krem ze śmietanką - kompozycja doskonała! To jeden z deserów, które wywołują efekt Wow! a przy tym nie wymagają dużego nakładu pracy (pod warunkiem, że budyń ugotujemy dzień wcześniej).  Składniki (na 4 porcje): 4 jabłka (antonówka, szara reneta) 2 łyżki cukru łyżeczka cynamonu 8 ciastek pełnoziarnistych typu digestive 200ml śmietanki(...)cukrem i dusić aż będą miękkie, ale nie rozpadną się całkowicie. Jabłka oprószyć cynamonem, ostudzić.  Śmietankę mocno schłodzić, ubić na sztywno, ciągle miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ciasteczka pokruszyć. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Przygotować 4 pucharki lub szerokie szklanki. Na dno każdej wyłożyć jabłka, posypać ciasteczkami, wyłożyć krem. Czynność powtórzyć, żeby w każdym pucharku było

Obiad gotowy
Faworki z zeszytu mojej Mamy 140

Ciut o ciasteczkach.... Faworki, chruściki..... to polskie i litewskie, także niemieckie tradycyjne, chrupkie, charakterystyczne w kształcie złożonej kokardki słodkie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu i posypywane cukrem pudrem. Inaczej ich sobie nie wyobrażam. Są najczęściej spożywane w czasie Karnawału i Tłustego Czwartku lub na Ostatki (we wtorek przed Środą Popielcową). W okolicach Tłustego Czwartku ich zapach(...)jadłam lepszych!   Składniki: 2 szklanki mąki 4 żółtka szczypta soli 1 łyżka spirytusu około 2 łyżek gęstej śmietany tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do oprószenia ciasteczek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicy, dodajemy do niej szczyptę soli, następnie resztę składników, mieszamy rękoma około 15 minut, w międzyczasie klepiemy wałkiem ciasto, i tak wyrabiamy - klepiemy, wyrabiamy - klepiemy

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka owsiane fit bez pieczenia 172

proste i bardzo smakowite ciasteczka robi się szybko i idealnie nadają się do zagryzienia po treningach, bieganiu, slow joggingu czy innych formach sportowych. Ciasteczka są syte, polecam, rewelacyjnie odżywią nasz organizm. Nadają się w diecie bezglutenowej jeśli weźmiemy bezglutenowe płatki i kakao, tym bardziej zachęcam. Ciasteczka owsiane fit bez pieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie