Przepis autorski (mój). Diablotki to kruche ciasteczka z żółtego sera. Można je podawać do zup lub po prostu jako przekąskę. Dla mnie najlepiej smakują w formie ciasteczek, które robię już od wielu lat. Moja rodzina i znajomi je uwielbiają! Są naprawdę przepyszne! W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na diablotki z ciasta francuskiego i o różnych kształtach. Chyba najpopularniejszymi(...)mlekiem i dodatkowo posypać startym serem. (*) Z ciasta można również wykrawać dowolne kształty. U mnie widzicie serduszka, do których użyłam foremek Stella . Posiadają one wygodne uchwyty - ułatwiające wycinanie ciasteczek. W opakowaniu znajduje się 6 różnych kształtów. Zapraszam też dośledzenia firmy na facebooku
Di gotujeszczypcie do posypania sól i papryka ostra oraz słodka Suche składniki wymieszać razem dodać jajko i śmietanę Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm podsypując je obficie mąką. Wycinać ciasteczka szklanką.Jajko rozmącić i posmarować nim ciasteczka ,nie jest to konieczne ale zalecane.Posypać ciasteczka solą i paprykami. Piec w 170 stopniach, do zarumienienia około 15 minut. Smacznego
cukrem pudrem posypanewiem ja Wy ale ja uwielbiałam oryginalne ciasteczka Digestive. Są kruche, słodko- słone, po prostu idealne. Postanowiłam zrobić ich bezglutenową wersję, ze względu na to, że staram się ograniczać gluten w swojej diecie, ale nie martwcie się, nie będzie nagle wszystkiego bez glutenu, no bo jakże to tak bez drożdżówki. Ciastka z tego przepisu są idealne jako spód(...)były grubsze niż 5 mm. Jak widać, idealnie wyciska się w tym cieście wzorki. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika przez 18-20 minut. Po wystudzeniu ciasteczka jeszcze ciut twardnieją. Z własnego doświadczenia wiem, że tego typu ciastka wytrzymają minimum tydzień w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe wegańskie ciasteczka digestive pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl
greenscarfchociaż niebawem pewnie będą się kończyły , więc jak chcecie spróbować jak pyszne to ciasto , to się pospieszcie :) Przepis posiadam dzięki Ewie z bloga http://zcukrempudrem.blogspot.com/ :) Składniki: Spód: 120 g ciasteczek ( ja wzięłam ciasteczka pełnoziarniste) 90 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Masa jagodowa serowa: 1 kg sera z wiaderka 350 g jagód 4 łyżki cukru pudru ( jeśli lubicie bardzo słodkie(...)śmietanki kremówki 30 % 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szkl. gorącej wody Glazura jagodowa: 300 g jagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml gorącej wody Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć ze sobą. Tak przygotowaną masę ciasteczkową, rozkładamy w tortownicy o średnicy
Różne smaki w kuchnimoje pierwsze lody w tym roku. Bałam się, że zamarzną na kość tak jak poprzednim razem, dlatego wcześniej nie kusiło mnie żeby zrobić. Ale ostatnio ktoś przywiózł mojej córce ciasteczka Oreo a ona, o dziwo, ich nie lubi. Czekały więc na swój los aż w końcu zdecydowałam, że skończą w lodach. Skorzystałam z przepisu Dorotus ale dałam połowę ciastek mniej(...)składników a lody robią się praktycznie same. I nie wymagają miksowania co pół godziny. Składniki: 400 ml mleczka zagęszczonego słodzonego ( z puszki) 600 ml śmietanki kremówki 170 g ciasteczek Oreo Ciasteczka drobno posiekać. Schłodzone kremówkę i mleko wlać do misy miksera i włączyć ubijanie na największych obrotach. Ubijać, aż powstanie gęsta, puszysta masa. Wyłączyć mikser, wmieszać delikatnie ciastka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabardzo czasochłonne i pracochłonne, a okazało się, że to banalnie proste i szybkie w wykonaniu. Po zmodyfikowaniu przepisu podstawowego można uzyskać muffinki pikantne, słone, ostre, słodkie, korzenne itd. Ciastka mogą stanowić słodki dodatek do kawy czy herbaty, jaki i pikantną przystawkę czy przekąskę do zupy. U mnie tym razem z dodatkiem gruszki i dwóch rodzajów czekolady – gorzkiej
Pieguskowa Kuchniabardzo lubię, ale jak mam stać i je smażyć to mi się ich serdecznie odechciewa. Rezultat jest taki, że siedzę i przyjemnością patrzę, jak moja rodzina wcina z apetytem ciastka, które nasmażyłam. Tym razem jednak było inaczej, bo miałam w weekend specjalnych gości – rodziców, którzy mieszkają daleko ode mnie i są bardzo rzadkimi bywalcami w moim domu. Razem
Pieguskowa Kuchniaswoje własne gniazdka. Zbierałam się do nich już od kilku lat i zawsze coś stawało mi na drodze. Dzisiaj jednak zabrakło mi wymówek i obiecywane sobie od tak dawna ciastka znalazły się na moim stole. Wyszły fantastycznie, chrupiąca skórka i wilgotne wnętrze przypominają mi smak zapamiętany z dzieciństwa. Zjadłam ich nieprzyzwoitą ilość, ale co tam – mamy przecież karnawał
Pieguskowa KuchniaPrzygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru do pieczenia. Powstałą masę wykładamy na papier, przykrywamy drugim i rozwałkujemy na placek. 3.Przy pomocy słoiczka (u mnie mały po koncentracie) wykrawamy ciastka. Układamy je na talerz jeden obok drugiego i do zamrażalnika na 15 min. Jeśli nie zjecie wszystkiego na raz (oczywiście nie sami😜😁) przechowujcie je w lodówce maks
Zdrowie i pysznie na talerzutaki drobny zdrowy akcencik na koniec ;). No... teraz to już wiecie co zrobić na podwieczorek! Polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x24 cm) Ciasteczkowy spód: 200 g kruchych maślanych ciasteczek 100 g płatków owsianych 140 g masła Masa czekoladowa: 200 ml mleka 60 g masła 260 g cukierków krówek mlecznych 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka 150 g mlecznej czekolady(...)malakserze, blenderze lub w młynku do kawy zmiksować płatki owsiane, ale niezbyt mocno, by nie uzyskać czystej mąki (tylko do momentu, aż powstaną "wiórki"). Do płatków dodać kruche ciasteczka, zmiksować, aż drobno sie pokruszą. Masełko stopić w garnuszku, a po lekkim przestudzenia wlać do ciasteczek z płatkami i wymieszać łyżką. Ciasteczkową masę wyłożyć do blaszki o wymiarach 24x24 cm, którą
Nastoletnie Wypiekanieciepło! Dlatego teraz w cenie są wszelkie lekkie desery. U nas zagościły białe myszki 🐭 i to nie byle jakie! Myszki są proteinowe 💪 a do tego urocze i na pysznym ciasteczku . Zamknięte zostały pod kloszem (aby nie uciekły 😉 ) na drewnianej desce do serów z pandzim grawerem 🐼 😍 Takie cuda tylko na www.mmgift.pl 💗 Składniki (śr: 18 cm): Sernikowe(...)odżywki białkowej THAT’S THE WHEY (u nas smak torcik cytrynowy) -5 łyżeczek żelatyny + ¼ szkl. wody na górną warstwę: 150g jogurtu + łyżka ksylitolu + 1 łyżeczka żelatyny i odrobina wody Ciasteczka serki -przepis TUTAJ Dodatkowo -2 kostki gorzkiej czekolady (na noski) -skórka cytryny (na ogonki) CIASTECZKA SERKI Ciasto wykonać z podanego przepisu i wycinać „kopnięte” kwadraty oraz w nich
Candy Pandasdobre. Sposób na ich zrobienie podpatrzyłam na filmikach o robieniu lodów, dodałam trochę własnych doświadczeń i efekt finalny jest bardzo zadowalający! PRZEPIS NA DOMOWE LODY WANILIOWO - CZEKOLADOWE Z CIASTECZKAMI! składniki: - 2 banany - 400 ml serka waniliowego (wybierz taki, który w składzie nie ma żadnej skrobi i konserwantów) - 200 ml jogurtu greckiego - łyżka syropu z agawy (w zastępstwie cukier puder(...)łyżki kremu czekoladowego (ja użyłam kremu czekoladowego o nucie pomarańczy) - kilka ciasteczek kruchych (ja użyłam bez cukru i laktozy) Banany kroimy na plasterki i zamrażamy. Zamrożone banany zmiksuj na gładką masę z serkiem i jogurtem, dosłodź masę syropem z agawy. Masę przelej do pojemnika, dodaj krem czekoladowy (jeśli jest zbyt gęsty rozpuść go troszkę w mikrofali), wymieszaj fantazyjnie, na wierzch
SMYKWKUCHNIsłodycze Desery są niezwykle ważnym elementem portugalskiej kuchni. Dlaczego? Po prostu mieszkańcy tego kraju kochają słodycze (, a więc mam z nimi coś wspólnego ) Na portugalskich stołach królują słodkie ciasta, ciasteczka, słodkie gęste śmietany, budynie i najróżniejsze kremy. Oczywiście nie brakuje również owoców. Portugalczycy, tak jak i my, kochają truskawki, winogrona, pomarańcze czy ananasy. Ze słodyczy jednak najbardziej słynie Lizbona. Będąc(...)koniecznie spróbujcie pastéis de Belém, czyli tradycyjnych ciasteczek z budyniem (Belém to jedna z dzielnic Lizbony) przybierających zwykle postać małej tarty ze słodkim wnętrzem, posypanej cukrem i aromatycznym cynamonem. Deser po prostu rozpływa się w ustach. A jak nie pastéis de Belém, to… I tu macie morze możliwości. Portugalskie desery kuszą dosłownie wszędzie. Warto, więc próbować i zwiedzać
Słodkie okruszkiJuż dawno na blogu nie było wypieków. Nie pamiętam już nawet kiedy piekłam jakieś ciasto czy ciasteczka. Postanowiłam to jednak nadrobić, a że czasu mało mam ostatnio, to najszybciej upiec ciasteczka. Zdrowo, bo z płatkami orkiszowymi, ale możecie je zamienić na owsiane. Dodatek słonecznika nadaje tym ciastkom cudownego smaku i zapachu. Możecie dodać dowolnych owoców, ja najczęściej używam jabłek(...)wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12-15 minut. Tych ciasteczek nie trzeba niczym dosładzać. Są pyszne od razu po upieczeniu. Cudownie pachną prażonym słonecznikiem. Dodatek owoców zapewnia im lekką wilgotność. Ten przepis jest tak prosty i szybki, że dodaję
Codzienna kuchnia niecodziennaorzechowego i rodzynek. 3. Pokroić w drobną kostkę banana i mieszać z pozostałymi składnikami aż do uzyskania lepkiej konsystencji. 4. Natrzeć blachę do pieczenia masłem i wyłożyć uformowane ciastka. 5. Piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Smacznego
Kuchenne innowacje