jest jakiś słodszy afrodyzjak? ;) I czy są pyszniejsze wąsy do zlizania, niż właśnie te czekoladowe? Do tego kwaskowate wiśnie, cudownie przełamujące słodycz ciasta i chrupiący, ciemny spód z ciasteczek Oreo. Dziś jest podwójne przyzwolenie na wzajemne rozpieszczanie, a więc nie żałujmy sobie czułości i pyszności...także w pozostałe dni w roku :) Oto sernik, który z pewnością osłodzi Wam dzisiejsze spotkania(...)wcale nie obchodzicie Walentynek, to nic straconego! Przecież miłość do siebie, w tym rozpieszczanie podniebień, jest najważniejsza na co dzień! :D Podwójnie czekoladowy sernik z wiśniami Potrzebujesz: Spód 250g ciasteczek Oreo 70g rozpuszczonego masła Masa serowa 700g twarogu półtłustego 250g Mascarpone 4 łyżki mleka 200g białej czekolady 4 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 200g mrożonych wiśni
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKruche, delikatne, rozpływające się w ustach ciasteczka. Nie mogłam się powstrzymać i musiałam zrobić coś w kształcie serca. W końcu mamy Walentynki. Padło na ciasteczka. Do walentynkowej kawki będą jak znalazł :) Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego (ja dałam domowy) 1 kostka masła 5 żółtek(...)łatwiej się wałkowało. Wykrawać foremką serduszka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni - 10 minut. Z tej porcji składników wyszło mi 75 ciasteczek
Agusiowe smakołykiwystawka z kryształów – miała barek. Barek był zamykany na klucz. Kiedy byłem grzeczny (w sumie często, bo zawsze byłem grzeczny ) babcia uchylała ten sezam, a tam…. pełno słodyczy, ciasteczek, czekolady, no istny dziecięcy raj. Jedno co mi najbardziej zapadło w pamięć to takie metalowe okrągłe pudełko po jakiś niemieckich ciastkach, a w środku były one, maślane kruche ciasteczka. Zawsze(...)Mieszamy wszystko ponownie. Ciasto wrzucamy w rękaw cukierniczy i wyciskamy wzorek. Pieczemy około 12-15 minut, aż będą delikatnie złociste. Przechowujemy koniecznie w metalowej okrągłej puszce. Smacznego! Artykuł Kruche ciasteczka (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeUwielbiam patrzeć, jak pochłania je ze smakiem. Dzisiaj było dokładnie tak samo. Zrobiłam na obiad ulubione danie Młodego, na wieczór upiekłam mięso, a w tak zwanym międzyczasie podałam błyskawiczne ciasteczka francuskie z wiśniami. Nie miałam ich w planach, ale kiedy chłopcy (obaj!) stwierdzili, że zjedliby coś słodkiego, sięgnęłam po ciasto francuskie, które zawsze staram się mieć w lodówce. Wystarczyło kilka(...)minut, aby zrobić ciasteczka i jeszcze kilkanaście, aby wyciągnąć je z piekarnika przepięknie zarumienione. Udały się znakomicie. Były naprawdę przepyszne, dlatego gorąco je Wam polecam. Składniki: • gotowe ciasto francuskie • 1 jajko • 1 łyżka mleka • wiśnie z nalewki • brązowy cukier w kryształkach Sposób przygotowania: 1. Ciasto wyjąć z lodówki i pozostawić na kilka minut, aby nieco się ogrzało. 2. Rulon rozwinąć
W mojej kuchniMój synek poprosił mnie o zrobienie takich ciasteczek :) Upiekłam z przepisu znalezionego w sieci i lekko zmodyfikowałam. Są bardzo szybkie do zrobienia i smakują rewelacyjnie. Już wiem, że często będą u nas gościć. Polecam :) SKŁADNIKI NA 20 SPORYCH CIASTECZEK: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka sody 0,5 szklanki cukru 200 g masła(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do każdego ciastka można włożyć po parę cukierków. Pieczemy w 180 st.C ustawienie góra dół ok 15-20 minut. Smacznego :) Polecam również pyszne ciasteczka owsiane KLIK
Pani na deserwstrząs w naszych i tak już wymęczonych zimą organizmach. Proponuję zatem spokojne, powolne wyciszanie ;) poprzez robienie i jedzenie deserów zdrowych, ale wciąż słodkich. Tym razem nie wegańskie, ale bezglutenowe ciastka z mąki z orzeszków arachidowych i masła orzechowego. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła orzechowego
Smaki Przyprawy i KoloryPostanowiłam przygotować swoją wersję popularnych ciastek i wiecie co - wyszły pysznie, a do tego miały jedną zasadniczą zaletę - wiem co do nich dodałam. Możecie upiec je razem z dziećmi, na pewno spodoba im się taka wspólna praca. Składniki: 2 szklanki mąki 15 dag. margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko krem czekoladowy
Cynamonowe szczęścieśrodka przed smażeniem bo mam wtedy większą kontrolę nad tym ile tego nadzienia ma tam być. Nadziewając rękawem czasami wciśnie mi się zbyt dużo kremu czy dżemu i ciastka wtedy mogą być zbyt słodkie. Prawdopodobnie dzieje się tak dlatego, że mam po prostu za małą wprawę w operowaniu szprycą. Pączki piwne możecie nadziać zarówno przed uformowaniem
Smaczna Pyzaniestety nie mam, ale zapach pieczonych jabłek ciągle mam w pamięci, dlatego często przygotowuje je mojej córeczce. Zmodyfikowałam tylko trochę klasyczne nadzienie poprzez dodanie ciasteczek amaretti, orzechów i migdałów. Rodzynki i cynamon pozostały bez zmian, bo to składniki, bez których nie wyobrażam sobie pieczonych jabłek lub jak mówi Emma "szarlotki bez ciasta(...)cannella continuano a rimanere presenti, in quanto ingredienti senza i quali proprio non riesco ad immaginarmi le mele cotte. Buon appetito ;):) SKŁADNIKI 3 jabłka golden 3-6 ciasteczek amaretti 20 g rodzynek 10 g migdałów 10 g wyłuskanych orzechów włoskich szczypta cynamonu 1 łyżka masła 1 łyżka cukru **** INGREDIENTI 3 mele golden
La grande e la piccola cuocapush({}); UWAGA. Do wykonania tego przepisu potrzeba duuużo herbatników (mi poszło aż 160 szt), lecz tak na prawdę zależy jakiej grubości będziecie nakładali masę. Mi zależało żeby było więcej ciastek i mniej masy, dla większej ilości osób, Wy możecie zrobić na odwrót. Składniki: -3 szklanki mleka -1 szklanka kaszy manny suchej -3 łyżki kakao -pół szklanki słodzika/cukru
Zdrowie i pysznie na talerzuciasteczka ( jak np. ja za pierwszym razem). Po chwili na pewno dojdziecie do wprawy co i jak. Po około 20 sekundach zdejmujemy ciasteczko- możemy sobie pomóc widelcem. Smażymy aż ciastka będą rumiane. Po wyjęciu warto odsączyć je na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe oprószamy cukrem pudrem i podajemy jeszcze ciepłe. Rozetki ciasteczka skandynawskie was last
Arbuziakisiemienia lnianego 15 g nasion słoneczniku 1 jajko 2 łyżki syropu klonowego Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Uformuj ciastka (w razie trudności w sklejaniu masy zwilż dłonie wodą) i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 20 minut
Zdrowie na języku :PCiastka z cieciorki? Kto by pomyślał, a jednak są przepyszne. Są to ciasteczka bez mąki, z dodatkiem masła orzechowego, miechunki i żurawiny. SKŁADNIKI 1 puszka cieciorki, 5 łyżek masła orzechowego, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ¼ łyżeczki sody oczyszczonej, 50 g posiekanej gorzkiej czekolady, po 1 łyżce pokrojonej miechunki suszonej Helio
słodki bratekRadełkiem wycinamy paski, następnie tniemy je na kawałki aż powstaną prostokąty. Na każdym kawałku nacinamy wzdłuż kreskę, przeplatamy przez nią jeden koniec ciasta i tworzymy faworka. Smażymy ciastka na rozgrzanym oleju, z jednej i drugiej strony, aż ładnie się zarumienią. Odkładamy na talerz wyłożony papierem, następnie po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Faworki są wyjątkowo smaczne, delikatne, lekko chrupiące
Kulinarne Fantazje Marioli