Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru do pieczenia. Powstałą masę wykładamy na papier, przykrywamy drugim i rozwałkujemy na placek. 3.Przy pomocy słoiczka (u mnie mały po koncentracie) wykrawamy ciastka. Układamy je na talerz jeden obok drugiego i do zamrażalnika na 15 min. Jeśli nie zjecie wszystkiego na raz (oczywiście nie sami😜😁) przechowujcie je w lodówce maks
Zdrowie i pysznie na talerzuciepło! Dlatego teraz w cenie są wszelkie lekkie desery. U nas zagościły białe myszki 🐭 i to nie byle jakie! Myszki są proteinowe 💪 a do tego urocze i na pysznym ciasteczku . Zamknięte zostały pod kloszem (aby nie uciekły 😉 ) na drewnianej desce do serów z pandzim grawerem 🐼 😍 Takie cuda tylko na www.mmgift.pl 💗 Składniki (śr: 18 cm): Sernikowe(...)odżywki białkowej THAT’S THE WHEY (u nas smak torcik cytrynowy) -5 łyżeczek żelatyny + ¼ szkl. wody na górną warstwę: 150g jogurtu + łyżka ksylitolu + 1 łyżeczka żelatyny i odrobina wody Ciasteczka serki -przepis TUTAJ Dodatkowo -2 kostki gorzkiej czekolady (na noski) -skórka cytryny (na ogonki) CIASTECZKA SERKI Ciasto wykonać z podanego przepisu i wycinać „kopnięte” kwadraty oraz w nich
Candy Pandasdobre. Sposób na ich zrobienie podpatrzyłam na filmikach o robieniu lodów, dodałam trochę własnych doświadczeń i efekt finalny jest bardzo zadowalający! PRZEPIS NA DOMOWE LODY WANILIOWO - CZEKOLADOWE Z CIASTECZKAMI! składniki: - 2 banany - 400 ml serka waniliowego (wybierz taki, który w składzie nie ma żadnej skrobi i konserwantów) - 200 ml jogurtu greckiego - łyżka syropu z agawy (w zastępstwie cukier puder(...)łyżki kremu czekoladowego (ja użyłam kremu czekoladowego o nucie pomarańczy) - kilka ciasteczek kruchych (ja użyłam bez cukru i laktozy) Banany kroimy na plasterki i zamrażamy. Zamrożone banany zmiksuj na gładką masę z serkiem i jogurtem, dosłodź masę syropem z agawy. Masę przelej do pojemnika, dodaj krem czekoladowy (jeśli jest zbyt gęsty rozpuść go troszkę w mikrofali), wymieszaj fantazyjnie, na wierzch
SMYKWKUCHNIsłodycze Desery są niezwykle ważnym elementem portugalskiej kuchni. Dlaczego? Po prostu mieszkańcy tego kraju kochają słodycze (, a więc mam z nimi coś wspólnego ) Na portugalskich stołach królują słodkie ciasta, ciasteczka, słodkie gęste śmietany, budynie i najróżniejsze kremy. Oczywiście nie brakuje również owoców. Portugalczycy, tak jak i my, kochają truskawki, winogrona, pomarańcze czy ananasy. Ze słodyczy jednak najbardziej słynie Lizbona. Będąc(...)koniecznie spróbujcie pastéis de Belém, czyli tradycyjnych ciasteczek z budyniem (Belém to jedna z dzielnic Lizbony) przybierających zwykle postać małej tarty ze słodkim wnętrzem, posypanej cukrem i aromatycznym cynamonem. Deser po prostu rozpływa się w ustach. A jak nie pastéis de Belém, to… I tu macie morze możliwości. Portugalskie desery kuszą dosłownie wszędzie. Warto, więc próbować i zwiedzać
Słodkie okruszkiJuż dawno na blogu nie było wypieków. Nie pamiętam już nawet kiedy piekłam jakieś ciasto czy ciasteczka. Postanowiłam to jednak nadrobić, a że czasu mało mam ostatnio, to najszybciej upiec ciasteczka. Zdrowo, bo z płatkami orkiszowymi, ale możecie je zamienić na owsiane. Dodatek słonecznika nadaje tym ciastkom cudownego smaku i zapachu. Możecie dodać dowolnych owoców, ja najczęściej używam jabłek(...)wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12-15 minut. Tych ciasteczek nie trzeba niczym dosładzać. Są pyszne od razu po upieczeniu. Cudownie pachną prażonym słonecznikiem. Dodatek owoców zapewnia im lekką wilgotność. Ten przepis jest tak prosty i szybki, że dodaję
Codzienna kuchnia niecodziennaorzechowego i rodzynek. 3. Pokroić w drobną kostkę banana i mieszać z pozostałymi składnikami aż do uzyskania lepkiej konsystencji. 4. Natrzeć blachę do pieczenia masłem i wyłożyć uformowane ciastka. 5. Piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Smacznego
Kuchenne innowacjesmaku, Delikatny, słodki, ale nie mdły i niesamowicie puszysty. Naprawdę warto go zrobić! :) Nie zawiera w swoim składzie mąki, więc nadaje się dla bezglutenowców ;) Wystarczy na spód pokruszyć ciasteczka bez glutenu lub je całkowicie pominąć :) SKŁADNIKI: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg twarogu sernikowego 2 tabliczki gorzkiej czekolady (min. 70 %) 1 szklanka cukru 4 jajka 330 ml śmietany(...)się powoli rozpuszczała. Mieszamy od czasu do czasu, aby proces zachodził równomiernie. Tortownicę o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, funkcja góra - dół. Ciasteczka kruszymy (można zemleć za pomocą blendera) i łączymy z masłem. Najlepiej zrobić to ręką. Wykładamy ciasteczkami dno tortownicy robiąc delikatny rant. w stawiamy na 10 min do piekarnika, aby spód
Kuchnia od dwojgawersji pokruszonej przypominały nam kruszonkę na placku drożdżowym :) Podsumowanie: Bardzo chciałyśmy wypróbować tych dwóch brakujących nam do pełni szczęścia smaków ale nie odmieniły one naszego pandowego życia. Ciastka zjadłyśmy ze smakiem nie dzieląc się z nikim ale następnym razem sięgniemy po nasze ulubione gryczane i owsiane ;) Kakaowe Ocena: 4 pandy Kukurydziane Ocena: 4,5 pandy _____________________________ Przypominamy o konkursie
Candy PandasWczoraj pogoda była "pod psem" i nastrajała albo do czytania, albo do pieczenia. No więc najpierw napiekłam, a potem siedziałam z książką, kawą i ciasteczkami. Polecam "Królów przeklętych" M. Druona, super kawę i obłędne ciasteczka ze śliwkami. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniekopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Foremką o dowolnym kształcie (w moim przypadku był to kwiatek) wyciąć ciasteczka. W połowie ciasteczek zrobić otwory. Ciasteczka z otworami posmarować białkiem i posypać cukrem perlistym. Ciastka piec około 15 - 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Ciastka przełożyć dżemem (1 całe
Ciastka - domowe słodkościPaparojate to pyszne ciasteczka pieczone na oleju, a piecze się je z liści cytryny. Ciasteczka wywodzą się z kuchni hiszpańskiej a są pieczone na głębokim oleju, następnie obsypane cukrem z cynamonem. Ogólnie bardzo dobre, chrupiące i pachnące. SKŁADNIKI : 1 jajko 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka soku(...)talerzu i podajemy. Smacznego. Uwagi; Niektóre liście są chrupiące a te grubsze po upieczeniu wychodzą twarde, więc dobrze jest mieć same młode liście do pieczenia tych pysznych ciasteczek. Przepis bierze udział w konkursie " Cukier z głową " i zawiera lokowanie produktu. Zapraszam na stronę uczymy- uczymy jak słodzć
Kulinarne Fantazje MarioliProste w przygotowaniu, miękkie, owsiane ciasteczka.Szukałam przepisu który pozwoliłby zużyć dojrzałe banany, takie których skórka już jest czarna. Ciasteczka świetnie pasują do porannej kawy, będą też dobrą przekąską w ciągu dnia. Najsmaczniejsze jeszcze letnie. Przepis podpatrzyłam tutaj . składniki 2 bardzo dojrzałe banany (ok 220 g) 70 g płatków owsianych - dałam górskie 20g dowolnych drobnych suszonych owoców - goji, rodzynek, żurawiny(...)płatki, dobrze wymieszać, tak aby składniki się połączyły. Dołożyć suszone owoce i jeszcze raz wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać na papier masę, rozpłaszczyć. Wyszło mi 9 ciasteczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec przez ok 20 -30 lub tak długo aż ciasteczka lekko się zrumienią i zespolą. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić
Stare Garymałym kawałku domowego ciasta cukru jest naprawdę niewiele. A więc nie bójmy się słodzić, róbmy to z głową! Więcej na ten temat poczytasz TUTAJ ;) Spód: 225 g ciasteczek owsianych lub herbatników 100 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg serka z wiadereczka 1 szkl cukru kryształu Królewskiego 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka(...)esencji waniliowej 2 jajka 1-1,5 szkl jagód Spód: Ciasteczka bardzo drobno pokruszyć, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wyrównać i przyklepać. Wstawić do lodówki na pół godziny. Sernik: W misie utrzeć wszystkie składniki na sernik, tylko do połączenia. Wylać na schłodzony ciasteczkowy spód. Sernik równomiernie posypać jagodami i wstawić
Smakołyki Asizawsze większą porcję, bo część wynoszę koleżankom do pracy, a część ląduje w puszce, i jest do kawy na najbliższe kilka dni. Tym razem upiekłam kruche, maślane cytrynowe ciastka, które sklejałam po 2 sztuki odrobiną cytrynowej marmolady 😊 Wierz popudrowałam, jednak uważam, że cukier puder jest tutaj zbędny. Składniki: 2,5 szkl. cukru 100 g cukru pudru
Walijskie PichcenieFormę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Babeczki piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. (*) Użyłam sera z pomidorem, bazylią i czosnkiem - polecam wytwórnię Państwa Agnieszki i Marcina Bielec . Możecie
Di gotuje