ciasteczka - 38126 przepisów (strona:596/2542)

Czekoladowe ciasteczka owsiane z orzechami :) 146

siemienia lnianego  15 g nasion słoneczniku  1 jajko 2 łyżki syropu klonowego  Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.  Uformuj ciastka (w razie trudności w sklejaniu masy zwilż dłonie wodą) i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 20 minut

Zdrowie na języku :P
CIASTKA Z CIECIORKI 152

Ciastka z cieciorki? Kto by pomyślał, a jednak są przepyszne. Są to ciasteczka bez mąki, z dodatkiem masła orzechowego, miechunki i żurawiny. SKŁADNIKI 1 puszka cieciorki, 5 łyżek masła orzechowego, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ¼ łyżeczki sody oczyszczonej, 50 g posiekanej gorzkiej czekolady, po 1 łyżce pokrojonej  miechunki suszonej Helio

słodki bratek
PYSZNE FAWORKI PIWOSZKI + FILMIK 168

Radełkiem wycinamy paski, następnie tniemy je na kawałki aż powstaną prostokąty. Na każdym kawałku nacinamy wzdłuż kreskę, przeplatamy przez nią jeden koniec ciasta i tworzymy faworka. Smażymy ciastka na rozgrzanym oleju, z jednej i drugiej strony, aż ładnie się zarumienią. Odkładamy na talerz wyłożony papierem, następnie po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Faworki są wyjątkowo smaczne, delikatne, lekko chrupiące

Kulinarne Fantazje Marioli
Pączki na serku homogenizowanym 606

łatwe do zrobienia. W smaku przypominają pączki hiszpańskie. Kto się skusi na małe co nieco. Więcej przepisów na pączki, faworki i inne słodkości karnawałowe znajdziecie na blogu w zakładce CIASTKA. Jeżeli przygotujecie coś z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Źródło mojewypieki.com Składniki: 300 g serka homogenizowanego 1,5 szklanki mąki pszennej 3 jajka

O kuchni z uczuciem
Ciasteczka rozetki 97

Ciastka jak za dawnych lat. Pamiętacie? Składniki: 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki cukru pudru olej do smażenia Z powyższych składników (oprócz oleju) miksujemy ciasto. Ma mieć konsystencję naleśnikowego. Wstawiamy ciasto do lodówki na 1 godzinę. Do rondelka wlewamy olej. Podgrzewamy go, zanurzamy w oleju foremki do rozetek, później

MojaQchnia.pl
Oponki serowe 139

takie słodkości. łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Nie liczymy kalorii, nie odchudzamy się, ale jemy :) Więcej przepisów na karnawałowe wypieki znajdziecie na moim blogu  w zakładce CIASTKA. Składniki 500 g maki pszennej 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 500 g sera twarogowego (dałam półtłusty) 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 200 g jogurtu greckiego olej do głębokiego smażenia cukier

O kuchni z uczuciem
Domowe krakersiki... 150

upieczone krakersy będa bardziej chrupiace. Ciasto jest bardzo elastyczne i łatwe do wałkowania i wycinania - można spokojnie puścić wodze fantazji i wykorzystać zakamuflowane w tyle szafki foremki do ciasteczek.        Przepis z bloga  Basi . Składniki: (na 2 blaszki ciasteczek; zależnie od wielkości - nasze były baaaardzo zróżnicowane) 1 1/2 szklanki maki + do podsypywania 100g masła, lub margaryny(...)będzie całkowicie jednolite rozwałkuj je na cienko na omączonym blacie.  Wycinaj kwadraty, lub koła zależnie to od fantazji. Układaj na blaszkach i piecz około 15-17 minut. Im ciasteczka będą cieńsze tym bardziej będą chrupały. Zdejmuj na kratkę i zostaw do ostudzenia. Przechowuj w zamkniętym pojemniku

Lejdi of the house
Ciasteczka serduszka 155

Ciasteczka w kształcie serduszek mogą być wspaniałym prezentem na Dzień Matki lub na Walentynki , ale też wspaniale udekorują wigilijny stół.  Ciasteczka pieczone są z ciasta drożdżowego, cienko wałkowane i wykrawane foremką. Wyborne w smaku . Polecam !   SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłego mleka 2 jajka 4 łyżki cukru opakowanie suszonych drożdży oraz : 1 jajko rozmącone do smarowania ciasteczek

Z Marcepanem
Szarlotki MINI 154

wyjmować wyciętego ciasta z środka krążka), delikatnie przenieść na jabłka.  Z trzeciej części ciasta wyciąć małymi foremkami listki, i ułożyć je na około  na brzegach każdego ciastka. Posmarować wszystko roztrzepanym jajkiem Piec ok 20-25 min w temp

Z Marcepanem
ciasteczka Alberty 104

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 g mąki ziemniaczanej 200 g cukru 2 jajka 4 łyżki masła, roztopionego 80 g śmietany 1-1i1/2

Domowy Smak Jedzenia
kruche ciasteczka migdałowo cytrynowe 132

składniki: 50 g migdałów, obranych i zmielonych 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g cukru pudru 100 g masła 50 g margaryny 1 żółtko skórka

Domowy Smak Jedzenia
biscotti z suszonymi figami i orzechami 127

składniki: 250 g maki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 100 g suszonych fig Helio 60 g orzechów laskowych lub migdałów 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu

Domowy Smak Jedzenia
Mini serniczki z białą czekoladą i solonym karmelem 137

jest kalorycznie, ale czasami człowiek musi, a w tym przypadku, uwierzcie mi, warto zgrzeszyć taką małą porcyjką. Składniki (6 porcji w słoiczkach ok. 140 ml): Spód: 120 g ciasteczek owsianych (tutaj ciasteczka owsiane Bonitki z Biedronki) 1/4 kostki (50 g) masła Masa serowa: 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1 szklanka (250 ml) śmietanki 30% 1 tabliczka (100 g) białej(...)szkalanki (150 g) cukru 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 łyżka masła 5 łyżek (75 ml) wody szczypta soli himalajskiej Dodatkowo: prażone pistacje solone Przygotowanie: 1) Przygotować spód: ciasteczka zmiksować blenderem na mąkę, dodać rozpuszczone masło, dokładnie wymieszać, nałożyć po równo do słoiczków/szklanek i delikatnie ugnieść. 2) Do misy miksera dodać serek mascarpone oraz czekoladę rozpuszczoną w kapieli

Fitsweet.me
Chrupiące migdałowe ciastka z czekoladą, czyli bezglutenowe pieguski 167

teraz moje opory przed nimi są znacznie mniejsze, dlatego i wyobraźnia zaczyna mi szaleć w tej nieodkrytej strefie i mam dla Was banalnie prosty przepis na bezglutenowe migdałowe ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady. W smaku przypominają trochę pieguski, a po ostudzeniu są idealnie kruche! Najpierw upiecz ciastka, następnie zrób sobie ulubioną herbatę lub czekoladę i delektuj się upojnym, zimowym wieczorem(...)trochę je zagniećcie, to samo później formując w dłoniach. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor ok. 10 minut. * ja robiłam z masłem, bo chciałam nadać ciasteczkom maślany posmak, ale możesz go zastąpić olejem kokosowym, wielokrotnie stosowałam ten trik, gdyż nie zawsze mam masło w lodówce, oba tłuszcze skleją ciasteczka, jak i nadadzą im kruchości. W wersji

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania