Pieczone jabłka z ciasteczkami amaretti i rodzynkami (Mele ripiene al forno con amaretti e uvetta)

Pieczone jabłka z ciasteczkami amaretti i rodzynkami (Mele ripiene al forno con amaretti e uvetta)

Pieczone jabłka z ciasteczkami amaretti i rodzynkami (Mele ripiene al forno con amaretti e uvetta)

Pieczone jabłka to deser, który kojarzy mi się z dzieciństwem, srog ą  zim ą , śniegiem za oknem i tym cudownym słodkim zapachem jabłek, cynamonu i rodzynek. Jakie to było święto, gdy z siostr ą  zajadałyśmy si ę  tymi pysznościami.  Min ę ł o trochę czasu, srogiej zimy za oknem ani śniegu niestety nie mam, ale zapach pieczonych jabłek ciągle mam w pamięci, dlatego często przygotowuje je  mojej córeczce. Zmodyfikowałam tylko troc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasteczka, desery, deser, szarlotka, ciasto, bez pieczenia, szarlotka z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z jabłkami, ciasto z orzechami, ciasteczka na święta

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.