ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:105/431)

OWSIANE CHOCOLATE CHIP COOKIES 135

Słodkie i pyszne amerykańskie ciasteczka, tym razem z dodatkiem suszonej żurawiny, gorzkiej czekolady, posiekanych orzechów i płatków owsianych. Mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz, takie jakie oferują w niektórych kawiarniach.  Ważne jest, aby nie przedłużać czasu pieczenia. Wyciągamy je z piekarnika, gdy są jeszcze miękkie w środku, jakby nie upieczone do końca. Zastygną chwilkę po wyjęciu na blat

cool and minty
Francuskie poduszeczki z czekoladą 202

Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy po łyżeczce kremu i składamy wpół, formując "pasztecik". Brzegi mocno dociskamy, by czekolada nie wytopiła się poza ciasteczko. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem. Każde smarujemy mlekiem i posypujemy odrobiną cukru. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzenego do 200 st. na około 15 minut

W poszukiwaniu inspiracji
BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 161

przypraw można użyć łyżeczek gotowej przyprawy piernikowej o dobrym składzie ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie słodzik ( ksylitol , erytrytol, stewia do smaku) Dodatki: 100 g czekolady gorzkiej minimum 81% lub domowej polewy czekoladowej (90 g oleju kokosowego, 20 g kakao 100%) aromat np. waniliowy, rumowy, pomarańczowy masło orzechowe alkohol np. whisky, rum, wódka Przygotować małą foremkę(...)orzechy. Przygotować domową polewę czekoladową lub rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę minimum 81%. Następnie łyżeczką polewać pierniczki w każdej foremce. Całość wstawić do lodówki by czekolada zastygła. W wersji ciut dłuższej ciasteczka zblendować z dodatkiem masła orzechowego, aromatu lub/i alkoholu a następnie formować kuleczki. Każdą kuleczkę obtoczyć w polewie czekoladowej. Bajaderki piernikowe można posypać kruszonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi

Ola la LCHF
Jeżyki – pyszne ciasteczka 97

przesłodkie ciasteczka na pewno bardzo spodobają się dzieciom. Sprawi im ogromną frajdę jeśli zaangażują się również w ich robienie. Świetna zabawa i przyjemność z jedzenia. Bardzo prosty przepis a ciasteczka są naprawdę pyszne. SKŁADNIKI: 200 G MASŁA 100 G CUKRU PUDRU 300 G MĄKI PSZENNEJ 1 JAJKO 2 ŁYŻECZKI CUKRU Z WANILIA GARŚĆ WIÓRKÓW KOKOSOWYCH GARŚĆ POSYPKI CZEKOLADOWEJ POLEWA: OKOŁO(...)FILMIE) CIASTECZKO MA BYĆ Z JEDNEJ STONY OKRĄGŁE, A DRUGIEJ WYDŁUŻONE. UFORMOWANE CIASTECZKA UKŁADAĆ NA BLASZCE DO PIECZENIA WYŁOŻONEJ PAPIEREM. PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 170 ST. C, PRZEZ OKOŁO 15-20 MINUT. CIASTECZKA PO UPIECZENIU MAJĄ MIEĆ BLADO- ZŁOTY KOLOR. GOTOWE CIASTECZKA WYSTUDZIĆ. PRZYGOTOWAĆ POLEWĘ . W KĄPIELI WODNEJ LUB MIKROFALÓWCE ROZPUŚCIĆ CZEKOLADĘ Z MASŁEM. GOTOWĄ POLEWĄ ZA POMOCĄ

Pani M - kuchnia smakowita
Piegowate ciasteczka z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladą 135

Genialne, kruche, domowe ciasteczka. Składniki: Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 1/2 kostki masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 czekolady gorzkiej 8 orzechów laskowych prażonych (u mnie przepyszne Nowość orzechy laskowe prażone Helio – są genialne) Masło ucieram z cukrem (ucieram mikserem). Dodaję jajko i dalej ucieram. Dodaję mąkę wymieszaną(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 minut (sprawdzajcie od czasu do czasu – różne piekarniki – różny czas pieczenia). Smacznego   Artykuł Piegowate ciasteczka z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladą pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Mus czekoladowy z aquafaby 151

były nie dla mnie.  woda ze słoiczka z ciecierzycy - 100 ml gorzka czekolada dałam 1/2 opakowania cukier puder 2 łyżeczki owoce dowolne sezonowe ciasteczka - kilka  suszona żurawina czekoladowe kropelki  Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy aż będzie zimna ale płynna. Zimną wodę z ciecierzycy ubijamy jak na bezę. Po ubiciu dodajemy po łyżeczce cukru pudru

AZgotuj!
DOMOWE WAFLE (ANDRUTY) Z MASĄ CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWĄ 140

Składniki 4 suche wafle 300 g białej czekolady 50 g masła 4 łyżki mleka skondensowanego niesłodzonego 2 "duże" łyżki miodu 100 g migdałów bez skórki polewa

OliveandThyme
Czekoladki z Herbatą Matcha 240

rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wylewamy na pierwszą warstwę. Na koniec wtykamy Crispearls Białe Callebaut, są to malutkie kuleczki, faktycznie przypominające małe perełki. Są to takie mikro ciasteczka oblane grubą warstwą białej czekolady. Są tak pyszne, że można je podjadać na sucho. Dodatkowym ich atutem jest, to, że zachowują swoją chrupkość mimo zatopieniu ich w czekoladzie. Po zatopieniu perełek

Blondynka Gotuje
Bezglutenowe kruche ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 173

wzorki. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika przez 18-20 minut. Po wystudzeniu ciasteczka jeszcze ciut twardnieją. Na blaszce po pieczeniu ciastek z papierem umieść kratkę (koszt niewielki, a przyda się nie raz). Każde ciastko posmaruj łyżką masła orzechowego. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i każde ciacho uczciwie oblej czekoladą, uwaga, nic już nie dotykaj łyżką(...)godziny. Moje dziecko dosłownie koczowało pod lodówką i jak w szreku pytało : długo jeszcze? (osiołek pytał czy daleko). -Nina co tam masz? Nic nie mam, tylko ciasteczko. Smacznego! A tu proszę, po schłodzeniu czekolada z łatwością odchodzi od papieru do pieczenia. Te kawałeczki schował do pudełka i przechowuj w lodówce do następnego razu. Artykuł Bezglutenowe kruche ciastka z masłem orzechowym

greenscarf
Ciasteczka z pajęczyną 159

trudno; czasem trzeba poświęcić się dla idei. Ciasteczka cynamonowo-cytrynowe z pajęczyną Składniki: (na 20 sztuk) 225 g mąki pszennej 40 g cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka mielonego cynamonu 150 g zimnego masła 1 żółtko polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej 75 g ciemnej czekolady (75%) 75 ml śmietany kremówki (38%) lukier: 30 g białka(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Ostudzić. Czekoladę posiekać. Kremówkę zagotować, zalać czekoladę, wymieszać do jej całkowitego rozpuszczenia. Gdy polewa zacznie tężeć, posmarować nią ciasteczka. Odstawić do zastygnięcia. Cukier puder przesiać, utrzeć z białkiem na gładki lukier. Przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę, żeby powstała mała dziurka. Na zastygniętej polewie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piekielne bliźniaki 153

rzeczywiście nawiązuje do ich smaku i wyglądu. Bliźniaki - bo składane po dwa, piekielne - intensywnie czekoladowy krem zawiera dodatek ostrego chilli i cynamonu. Idealnie komponuje się z mocno kakaowym, maślanym ciasteczkiem. , A poza tym... piekielnie dobrze smakują! Dla mnie najlepsze prosto z lodówki, choć w tej kwestii zdania były podzielone. Polecam! Składniki Ciastka 70 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru pudru(...)szczypta cynamonu szczypta ostrego chilli w proszku Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Śmietankę podgrzać (nie doprowadzić do zagotowania!), zalać nią czekoladę i odstawić na chwilę, by się roztopiła. Dodać cynamon i chilii, wszystko dokładnie wymieszać. Przekładać kremem upieczone ciasteczka. Smacznego! :) źródło: gazetka "Ciasta świąteczne

Słodkie inspiracje
Ciasteczka czekoladowo - imbirowe 163

Ciasteczka czekoladowo - imbirowo -orzechowe Zapraszam na  ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami , pyszną czekoladą i imbirem . Imbir jak nam wiadomo ma dużo właściwości leczniczych , działa rozgrzewająco . Powinniśmy go najwięcej spożywać w okresie jesienno - zimowym :)  Składniki : 2 łyżki posiekanych migdałów Skworcu 1 łyżka posiekanych rodzynek Skworcu 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych  Skworcu 1 łyżeczka cynamonu Skworcu 1 łyżeczka imbiru(...)mąki 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia 1, 5 tabliczki posiekanej czekolady Milka  Wykonanie; Do miski włożyć wszystkie składniki i wymieszać mikserem na grudkowatą masę . Ciasto wyłożyć  na stolnicę i zagnieść , odłożyć do lodówki na około 15 minut. Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolny kształt ciasteczek . Przełożyć na wyłożoną papierem blaszkę . Piec w temp 180 st około 15 minut

Sama słodycz i szczypta chili
BANANOWE CIASTECZKA JAGLANE Z CZEKOLADĄ 97

tego przygotowanie ich zajmuje tylko 5 minut naszej pracy, resztę wykona piekarnik. A smakują rewelacyjnie i ciężko im się oprzeć - gwarantuję, że nie skończy się tylko na jednym ciasteczku! Ciasteczka te zawierają płatki jaglane, które wyróżniają się wysoką zawartością składników mineralnych i witamin. Są bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E i minerałów: wapnia, potasu, magnezu, cynku, fosforu(...)blendujemy na gładkie puree. Gorzką czekoladę kroimy w drobną kostkę. Do papki z bananów dodajemy płatki jaglane i pokrojoną czekoladę. Dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Nabieramy po łyżeczce masy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując kształt ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-18 min. Studzimy na kratce

Kuchnia MagdaLeny
BANANOWE CIASTECZKA JAGLANE Z CZEKOLADĄ 113

tego przygotowanie ich zajmuje tylko 5 minut naszej pracy, resztę wykona piekarnik. A smakują rewelacyjnie i ciężko im się oprzeć - gwarantuję, że nie skończy się tylko na jednym ciasteczku! Ciasteczka te zawierają płatki jaglane, które wyróżniają się wysoką zawartością składników mineralnych i witamin. Są bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E i minerałów: wapnia, potasu, magnezu, cynku, fosforu(...)blendujemy na gładkie puree. Gorzką czekoladę kroimy w drobną kostkę. Do papki z bananów dodajemy płatki jaglane i pokrojoną czekoladę. Dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Nabieramy po łyżeczce masy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując kształt ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-18 min. Studzimy na kratce

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka z czekoladą na wzór amerykańskich chocolate chip cookies (z mąki amarantusowej) 106

chocolate chip cookies są różne.  Nie wiem który jak najbardziej przypomina ten oryginalny, więc sugerując się kilkoma z nich - upiekłam własne ciasteczka i dodatkowo... amarantusowe Chocolate chip cookies to rodzaj krucho-ciągnących się ciastek - nadzianych mnóstwem czekolady. Są rewelacyjne i nie sposób im się oprzeć. Jeszcze zaprezentuję Wam przepis, który będzie odzwierciedlał oryginał. Nie mniej jednak namawiam(...)ciasteczka też będą pyszne, lecz odrobinkę różniące się w smaku. Najważniejszy jest ten miękki środek i zewnętrzna chrupkość. To pokusa nie do odparcia! (około 15 sztuk) 100g masła 170g cukru  2 łyżki cukru waniliowego 1 jajko 160g mąki z amarantusa 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (może być też soda oczyszczona) Dodatkowo: 150g czekolady (u mnie 100g

Di gotuje