ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:105/431)

Zdrowa i niskokaloryczna "nutella" z daktyli 264

Wczoraj, wraz ze znajomymi z roku świętowaliśmy moje urodziny. Przygotowałam przekąski, ciasteczka z drażetkami (podzielę się z Wami przepisami w najbliższym czasie), tartę z białą czekoladą i tartę na spodzie z ciasteczek HIT z kremem śmietankowo-kajmakowym . Mam nadzieję, że nikt nie kłamał i wszystkim naprawdę bardzo smakowało. Dawno tak dobrze się nie bawiłam i wkrótce liczę na powtórkę

Be Fit Be Strong
Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) 365

czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki rumu Polewa czekoladowa 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 50 g masła płatki migdałów (opcj.) Przygotowanie Spód. Wszystkie składniki wymieszać, wyłożyć na dno tortownicy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Na czas przygotowania masy serowej, tortownicę z pokruszonymi ciasteczkami wstawić do lodówki. Masa(...)serowa.  Wszystkie składniki w temp. pokojowej umieścić w misce. Wymieszać do połączenia składników. Ok. 1/3 masy przelać do drugiej miski i dodać stopioną czekoladę gorzką oraz 2 łyżki rumu. Wymieszać. Pieczenie . Na wyłożony ciasteczkami spód tortownicy wylewać na przemian masę migdałową i czekoladową. Piec w temp. 150ºC przez ok. 1h 30 min. Sernik studzić w uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) 67

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na czekoladę znajdziecie TUTAJ ). Nie zawierają grama cukru, a i tak wprost rozpływają się w ustach swym super smakiem. Połączenie moich 2 ulubionych smaków kokosa i czekolady sprawia, że nie mogę się od nich odczepić(...)wykonania. Na drugi dzień są równie smaczne, jak zaraz po upieczeniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 20 ciasteczek: -2 szklanki mąki ryżowej -40 g roztopionego masła/oleju kokosowego -50 g wiórków kokosowych -1 jajo -niecałe pół szklanki wody -50 g gorzkiej czekolady -łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego

zdrowo i aktywnie
Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) 103

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na czekoladę znajdziecie TUTAJ ). Nie zawierają grama cukru, a i tak wprost rozpływają się w ustach swym super smakiem. Połączenie moich 2 ulubionych smaków kokosa i czekolady sprawia, że nie mogę się od nich odczepić(...)wykonania. Na drugi dzień są równie smaczne, jak zaraz po upieczeniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 20 ciasteczek: -2 szklanki mąki ryżowej -40 g roztopionego masła/oleju kokosowego -50 g wiórków kokosowych -1 jajo -niecałe pół szklanki wody -50 g gorzkiej czekolady -łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka dyniowe 135

Jesienią czas na ciasteczka! takie na jeden raz, z czekoladą i ... dynią? Tak! Koniecznie :) Jedliście kiedyś takie małe żółte cudeńka? Swój niepowtarzalny smak i  kolor zawdzięczają oczywiście dyni, której o tej porze roku po prostu zabraknąć nie może. Lubię eksperymenty, a w związku z tym, że zostało mi trochę dyni, postanowiłam, że przygotuję jakieś ciasteczka z jej dodatkiem. Bałam

Słodkie Przyjemności
OWSIANE CHOCOLATE CHIP COOKIES 127

Słodkie i pyszne amerykańskie ciasteczka, tym razem z dodatkiem suszonej żurawiny, gorzkiej czekolady, posiekanych orzechów i płatków owsianych. Mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz, takie jakie oferują w niektórych kawiarniach.  Ważne jest, aby nie przedłużać czasu pieczenia. Wyciągamy je z piekarnika, gdy są jeszcze miękkie w środku, jakby nie upieczone do końca. Zastygną chwilkę po wyjęciu na blat

cool and minty
Francuskie poduszeczki z czekoladą 195

Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy po łyżeczce kremu i składamy wpół, formując "pasztecik". Brzegi mocno dociskamy, by czekolada nie wytopiła się poza ciasteczko. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem. Każde smarujemy mlekiem i posypujemy odrobiną cukru. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzenego do 200 st. na około 15 minut

W poszukiwaniu inspiracji
BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 147

przypraw można użyć łyżeczek gotowej przyprawy piernikowej o dobrym składzie ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie słodzik ( ksylitol , erytrytol, stewia do smaku) Dodatki: 100 g czekolady gorzkiej minimum 81% lub domowej polewy czekoladowej (90 g oleju kokosowego, 20 g kakao 100%) aromat np. waniliowy, rumowy, pomarańczowy masło orzechowe alkohol np. whisky, rum, wódka Przygotować małą foremkę(...)orzechy. Przygotować domową polewę czekoladową lub rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę minimum 81%. Następnie łyżeczką polewać pierniczki w każdej foremce. Całość wstawić do lodówki by czekolada zastygła. W wersji ciut dłuższej ciasteczka zblendować z dodatkiem masła orzechowego, aromatu lub/i alkoholu a następnie formować kuleczki. Każdą kuleczkę obtoczyć w polewie czekoladowej. Bajaderki piernikowe można posypać kruszonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi

Ola la LCHF
Jeżyki – pyszne ciasteczka 87

przesłodkie ciasteczka na pewno bardzo spodobają się dzieciom. Sprawi im ogromną frajdę jeśli zaangażują się również w ich robienie. Świetna zabawa i przyjemność z jedzenia. Bardzo prosty przepis a ciasteczka są naprawdę pyszne. SKŁADNIKI: 200 G MASŁA 100 G CUKRU PUDRU 300 G MĄKI PSZENNEJ 1 JAJKO 2 ŁYŻECZKI CUKRU Z WANILIA GARŚĆ WIÓRKÓW KOKOSOWYCH GARŚĆ POSYPKI CZEKOLADOWEJ POLEWA: OKOŁO(...)FILMIE) CIASTECZKO MA BYĆ Z JEDNEJ STONY OKRĄGŁE, A DRUGIEJ WYDŁUŻONE. UFORMOWANE CIASTECZKA UKŁADAĆ NA BLASZCE DO PIECZENIA WYŁOŻONEJ PAPIEREM. PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 170 ST. C, PRZEZ OKOŁO 15-20 MINUT. CIASTECZKA PO UPIECZENIU MAJĄ MIEĆ BLADO- ZŁOTY KOLOR. GOTOWE CIASTECZKA WYSTUDZIĆ. PRZYGOTOWAĆ POLEWĘ . W KĄPIELI WODNEJ LUB MIKROFALÓWCE ROZPUŚCIĆ CZEKOLADĘ Z MASŁEM. GOTOWĄ POLEWĄ ZA POMOCĄ

Pani M - kuchnia smakowita
Piegowate ciasteczka z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladą 124

Genialne, kruche, domowe ciasteczka. Składniki: Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 1/2 kostki masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 czekolady gorzkiej 8 orzechów laskowych prażonych (u mnie przepyszne Nowość orzechy laskowe prażone Helio – są genialne) Masło ucieram z cukrem (ucieram mikserem). Dodaję jajko i dalej ucieram. Dodaję mąkę wymieszaną(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 minut (sprawdzajcie od czasu do czasu – różne piekarniki – różny czas pieczenia). Smacznego   Artykuł Piegowate ciasteczka z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladą pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Mus czekoladowy z aquafaby 145

były nie dla mnie.  woda ze słoiczka z ciecierzycy - 100 ml gorzka czekolada dałam 1/2 opakowania cukier puder 2 łyżeczki owoce dowolne sezonowe ciasteczka - kilka  suszona żurawina czekoladowe kropelki  Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy aż będzie zimna ale płynna. Zimną wodę z ciecierzycy ubijamy jak na bezę. Po ubiciu dodajemy po łyżeczce cukru pudru

AZgotuj!
DOMOWE WAFLE (ANDRUTY) Z MASĄ CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWĄ 134

Składniki 4 suche wafle 300 g białej czekolady 50 g masła 4 łyżki mleka skondensowanego niesłodzonego 2 "duże" łyżki miodu 100 g migdałów bez skórki polewa

OliveandThyme
Czekoladki z Herbatą Matcha 234

rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wylewamy na pierwszą warstwę. Na koniec wtykamy Crispearls Białe Callebaut, są to malutkie kuleczki, faktycznie przypominające małe perełki. Są to takie mikro ciasteczka oblane grubą warstwą białej czekolady. Są tak pyszne, że można je podjadać na sucho. Dodatkowym ich atutem jest, to, że zachowują swoją chrupkość mimo zatopieniu ich w czekoladzie. Po zatopieniu perełek

Blondynka Gotuje
Bezglutenowe kruche ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 159

wzorki. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika przez 18-20 minut. Po wystudzeniu ciasteczka jeszcze ciut twardnieją. Na blaszce po pieczeniu ciastek z papierem umieść kratkę (koszt niewielki, a przyda się nie raz). Każde ciastko posmaruj łyżką masła orzechowego. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i każde ciacho uczciwie oblej czekoladą, uwaga, nic już nie dotykaj łyżką(...)godziny. Moje dziecko dosłownie koczowało pod lodówką i jak w szreku pytało : długo jeszcze? (osiołek pytał czy daleko). -Nina co tam masz? Nic nie mam, tylko ciasteczko. Smacznego! A tu proszę, po schłodzeniu czekolada z łatwością odchodzi od papieru do pieczenia. Te kawałeczki schował do pudełka i przechowuj w lodówce do następnego razu. Artykuł Bezglutenowe kruche ciastka z masłem orzechowym

greenscarf
Ciasteczka z pajęczyną 156

trudno; czasem trzeba poświęcić się dla idei. Ciasteczka cynamonowo-cytrynowe z pajęczyną Składniki: (na 20 sztuk) 225 g mąki pszennej 40 g cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka mielonego cynamonu 150 g zimnego masła 1 żółtko polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej 75 g ciemnej czekolady (75%) 75 ml śmietany kremówki (38%) lukier: 30 g białka(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Ostudzić. Czekoladę posiekać. Kremówkę zagotować, zalać czekoladę, wymieszać do jej całkowitego rozpuszczenia. Gdy polewa zacznie tężeć, posmarować nią ciasteczka. Odstawić do zastygnięcia. Cukier puder przesiać, utrzeć z białkiem na gładki lukier. Przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę, żeby powstała mała dziurka. Na zastygniętej polewie

Pożeraczka, czyli raz adobrze