Znacie te ciasteczka? To chocolate crinkles. Są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Ich smak przypomina brownie. Są mięciutkie w środku i delikatnie chrupiące
Bernika - moj kulinarny pamietnikProste, smaczne, szybkie, maślane i domowe ciasteczka pełne orzechów i czekolady. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut plus kolejne 15 minut na pieczenie. Domowe ciastka są o niebo lepsze od sklepowych, moje zniknęły z talerzyka bardzo szybko i żałuję że od razu nie przygotowałam ich z podwójnej porcji. No cóż, jutro piekę kolejne :) Jednak zanim przejdę do przepisu na ciastka
Zrób to smaczniePodróży przedświątecznych ciąg dalszy… Jedziemy do Anglii po serduszka imbirowe Gingerhearts. Pyszne, pachnące świętami ciasteczka z dużą dawką czekolady. Warto się skusić Składniki na około 50 serduszek: 120 g masła ½ szklanki cukru 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka imbiru w proszku 200 g (trochę więcej niż 1,5 szklanki) mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Słodki sentymentPodróży przedświątecznych ciąg dalszy… Jedziemy do Anglii po serduszka imbirowe Gingerhearts. Pyszne, pachnące świętami ciasteczka z dużą dawką czekolady. Warto się skusić Składniki na około 50 serduszek: 120 g masła ½ szklanki cukru 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka imbiru w proszku 200 g (trochę więcej niż 1,5 szklanki) mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Słodki sentymentKruche, pachnące, rozpływające się w ustach. Takie właśnie są ciasteczka maślano-waniliowe, których przygotowanie zadziała na każdego kojąco, nie mówiąc już o samym delektowaniu się tymi
KulinarneImpresje.plbyłabym sobą, gdybym nie wrzuciła do koszyczka zakupowego czegoś słodkiego A w sklepie internetowym 7plus24.pl znajdziecie wiele wyjątkowych słodkości. Ja polecam Wam pyszne mini batoniki z ciasteczkiem i karmelem oblane czekoladą oraz wyborne czekoladki wprost ze stolicy Danii – czekoladowe buteleczki wypełnione alkoholem
Słodkie okruszkiChyba najłatwiejszy przepis na świecie na kruche ciasteczka. Przydaje się nie tylko na Wielkanoc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremkami dowolne figurki. Po upieczeniu dekorujemy lukrem, rozpuszczoną czekoladą lub cukrowymi pisakami i ciasteczka gotowe! Wymarzyłam sobie na Święta ciasteczka- zajączki
dolcevitainmykitchendyni garść wiórków kokosowych garść rodzynek garść nasion chia 2 jajka 2 łyżki miodu 1. Składniki mieszamy. Formujemy ciasteczka i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasteczka możemy polać rozpuszczoną czekoladą. Mmm Pycha
Na moim talerzudyni garść wiórków kokosowych garść rodzynek garść nasion chia 2 jajka 2 łyżki miodu 1. Składniki mieszamy. Formujemy ciasteczka i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasteczka możemy polać rozpuszczoną czekoladą. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUKruche, pachnące, rozpływające się w ustach. Takie właśnie są ciasteczka maślano-waniliowe, których przygotowanie zadziała na każdego kojąco, nie mówiąc już o samym delektowaniu się tymi
KulinarneImpresje.plChurros z czekoladowym sosem to pyszne, smażone ciastka rodem z Hiszpanii. Przygotowanie ciastek jest dość proste, ale przepisów jest dużo. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerDziś mam kolejny przepis na cudowne i mega słodkie makaroniki. Tym razem z nadzieniem malinowym lub czekoladowym :) Zapraszam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDziś mam kolejny przepis na cudowne i mega słodkie makaroniki. Tym razem z nadzieniem malinowym lub czekoladowym :) Zapraszam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldjajka 3 łyżki musu z dyni 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe, bez cukru 100 g rozpuszczonego masła 300 g ciasteczek oreo 100 g czekolady na polewę oraz bezy do dekoracji tortownica
Kulinarne Fantazje MarioliKakaowe ciasto przełożone mlecznym kremem i polane czekoladą po prostu obłęd w smaku i prostota w wyglądzie. Składniki : Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 1/2
Mechanik w kuchniChciałam Wam przedstawić niezwykłe pralinki, wspaniały sposób na wszystkie niezjedzone resztki ciast, które zostały po weekendowym słodkim szaleństwie, a cały sekret tkwi w prostocie wykonania.
Z Marcepanemzwykli” odpowiednich. A co do cukru – postaraj się wyeliminować go z diety, dosładzaj miodem lub stewią. Jeśli nie umiesz obejść się bez słodyczy – postaw na gorzką czekoladę, lub zrób domowe ciasteczka owsiane lub batoniki z bakaliami. Masz już odpowiednie produkty i co dalej? Postaraj się jeść 4-5 posiłki w ciągu dnia – najlepiej co około 3 godziny
Moje Kuchenne RewelacjeDzisiaj będzie o ciasteczkach idealnych na zimne, ponure dni, ale najpierw też kilka słów o dzieciach, a dokładnie o moim dziecięciu, bo naszła mnie ostatnio pewna
brunetkawkuchnipółce piekarnika przez 60-70 minut. Możesz do piekarnia wstawić naczynie z wodą, dzięi czemu sernik mniej popęka i będzie bardziej kremowy. Sernik udekoruj roztopioną czekoladą, śliwkami i pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego! Artykuł Wegański sernik czekoladowy ze śliwkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfktóre układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Upieczone ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą, kolorową posypką, cukrem pudrem lub nadziewamy kremem czekoladowym. **** PREPARAZIONE Mescolate la farina setacciata con il burro freddo. Aggiungete lo zucchero a velo, un tuorlo, 1/2 cucchiaino
La grande e la piccola cuocaskórka starta z 1/2 cytryny kilka kropel olejku pomarańczowego kilka kropel esencji waniliowej wierzch 150 g śmietany 18% 1 – 2 łyżki cukru pudru owocowe pianki, biała czekolada Wykonanie Przygotowujemy spód. Ciasteczka z chałwą rozdrabniamy w blenderze, mieszamy z kakao, i olejem. Masą ciasteczkową wykładamy dno i boki tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę umieszczamy w lodówce
Raj dla PodniebieniaZawsze uwielbialiśmy delicje ale po przejściu na dietę bezglutenową musieliśmy o nich zapomnieć – na rok ;) W końcu przyszedł i czas na te ciasteczka aby je
Kuchenne WariacjeWigilijne babeczki Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado Joanna Błyskawiczne ciasteczka migdałowe Andruty biszkoptowo - kokosowe Magdalena Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą Sabina Stroik na stół Małgorzata Koreczki ze śledzi Marzena Pierogi z ziemniakami i suszonymi pomidorami A już dzisiaj zapraszam
Magiczne Życie Martykarmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami Magda Fasolka szparagowa z bułką tartą Diana Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień
Magiczne Życie MartyUwielbiam domowe wypieki , ciasta, ciasteczka, za kupnymi nie przepadam bo czuć w nich ulepszacze i chemię. Dzisiaj upiekłam ciasteczka z migdałami i czekoladą wg. przepisu Ani Starmach. Wyszły pyszne , chrupiące i mięciutkie:) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 120 g miękkiego masła 1 cukier waniliowy 1 jajko 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody 100 g gorzkiej czekolady 80 g cukru
Sama słodycz i szczypta chilizwiększyć ilość śmietany i ewentualnie dodać odrobinę alkoholu, który zniweluje powstawanie kryształków wody w soku owocowym. Dodawanie do masy rzeczy ciężkich i treściwych, takich jak czekolada, orzechy, chałwa czy ciasteczka może finalnie doprowadzić do tego, że lody zrobią się bardzo ciężkie i maślane – regulujemy to, zmniejszając ilość śmietany na rzecz mleka albo używając śmietany o niższej zawartości tłuszczu
Karo in the Kitchenulubiony i sprawdzony przepis na idealne ciasteczka. Dzielę się z Wami tą dobrocią, życzę udanego weekendu i wspaniałych prezentów od Mikołaja! ;) Z przepisu powstaje około 40 sztuk ciasteczek. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 100g masła 1/2 szklanki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia * 1 i 2/3 szklanki mąki 3 jajka rozmiar L szczypta soli cukier puder do obtoczenia Czekoladę rozpuszczamy
Czerwona Porzeczkaorzeszków Masa serowa: 500g mielonego twarogu 150g masła orzechowego 150g cukru 3 jajka 1 łyżka śmietany 18% (czubata) Wierzch: 110g śmietany 18% 30g gorzkiej czekolady (może być mleczna) 10g cukru Ciasteczka zmiksować (np. malakserem; na drobno) z rozpuszczonym masłem/margaryną, połamaną czekoladą i uprzednio posiekanymi orzeszkami. Całość przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym. Przygotować
Di gotujezyskują ładna fakturę. Ciasteczka pieczemy na złoty kolor (około 5 – 7 minut) w temperaturze 180 ⁰ C. Ciasteczka można przechowywać ponad miesiąc w szczelnych pojemnikach. PS. Do ciasteczek można również dodać czekoladę pokrojoną w drobną kostkę lub różne bakalie (żurawinę, rodzynki, orzechy, skórkę z pomarańczy, słonecznik), wtedy zamiast 2 ½ szklanki płatków owsianych, dodajemy 1 ½ szklanki płatków i 1 szklankę wybranych
Smakowy RajNiezwykle kruche, rozpływające się w ustach ciasteczka dla miłośników gorzkiej czekolady i kawy. W czasie pieczenia nieco się rozpływają należy więc pamiętać o większych odstępach. Trzeba też obchodzić się z nimi ostrożnie przy zdejmowaniu z blachy i później podczas przekładania gdyż łatwo pękają. Ich wyborny smak wynagrodzi nam jednak ten trud". Czytaj więcej
Wiem co jemPolecam z czystym sumieniem. Tym przepisem, rozpoczynam cykl korzenno-cynamonowych wypieków na blogu :) 'krem, masło czekoladowo-korzenne "Speculoos" z ciastkami Spekulatius' Składniki : (na 1 słoik) - 150g ciasteczek Spekulatius - 50g białej czekolady - 50g gorzkiej czekolady - 60g miodu - 100ml mleka - 50ml oleju Ciastka rozłożyć na blaszce i piec je w piekarniku nagrzanym do 150C przez 10 minut. W tym czasie, rozpuścić
CookYourselfprzez około 15 minut. Z cukru pudru i soku z cytryny przygotowujemy lukier, który nakładamy na zimne ciastka. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i dekorujemy nią ciasteczka. Przepis pochodzi z jednego z numerów czasopisma „Świat kobiety
Humanistka w kuchnirozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopni 15- min. Trzeba również pamiętać, zeby układać je na blaszce w odstępach ok. 2 cm, bo nam ciasteczka urosną. Dekorować lukrem, czekoladą lub barwnikami spożywczymiLukier: 1 biało, szklanka cukru pudru, odrobina cytryny. Biało ubijać na sztywną pianę mikserem na małych obrotach dodając po trochu cukier puder. Na końcu dodać cytrynę
pieprzny smaczekCiastka z kawałkami czekolady... Rumiane, delikatnie chrupiące, piegowate. Z kawałkami gorzkiej czekolady. Prawdziwa uczta dla każdego Ciasteczkowego Potwora! Zapraszam! Składniki: 225 g miękkiej margaryny; 250
Gospodyni MiejskaDwa dni temu kupiłam kolejną (już nawet nie chcę liczyć, którą) formę do ciast. Tym razem można w niej upiec 6 podłużnych mini-babek. Z okazji
Przepisy AleksandryPodobno w poniedziałek był najbardziej depresyjny dzień w roku, czyli tzw. Blue Monday. Pewnie jestem nieczasowa i nie nadążam już za nowościami, ale jak bududu pojęcia
brunetkawkuchnigrypskiem, wysoką gorączką i wyglądając jak zombie na halloween! __________________________________________________________________________________________ Mam dla Was przepis na fantastyczny deser! Niesamowicie kruche, piwno-miodowe ( z dodatkiem piwa Książęce chlebowo-miodowe ) ciasteczka przekładane puszystym musem z białej czekolady i domowym kremem kasztanowym z wanilią obsypane chrupiącą piernikową kruszonką. Niebo w gębie! Niebie w gębie , które swoim smakiem niejednemu z nas przywodzi na myśl Święta(...)czasie cienko rozwałkowujemy,wycinamy prostokątne ciastka i nacinamy po całości w drobną krateczkę. Pieczemy ok. 10-13 minut w 180C. CAŁOŚĆ: Ciasteczka piwno-miodowe smarujemy po całości kremem kasztanowym, a następnie przekładamy musem z białej czekolady ( ja wyciskam ze szprycy ) i dekorujemy kruszonką piernikową. PYCHA! Smacznego
Ostra na Słodkozaraz po upieczeniu były tak kruche i smaczne jak te. Ciasteczka podczas pieczenia nie rosną zbyt dużo i nie tracą swojego kształtu. Można przygotować z nich piękne i bardzo smaczne prezenty Wielkanocne. Do dekorowania ciastek możecie zaprosić dzieci, z pewnością spodoba im się taka zabawa. Ciastka można lukrować, oblewać czekoladą lub dekorować słodkimi groszkami. Ciastka po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu(...)przy pomocy foremek do ciastek wykrawać dowolne kształty. Gotowe ciasteczka przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st C, 8 - 12 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ciastka wystudzić. Ciasteczka można polukrować lub oblać czekoladą. Smacznego! Przepis z opakowania stempelków do ciastek . Artykuł Ciastka z marcepanem pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plopakowanie plus 4 ciastka Oreo ( opakowanie 178g plus 4 ciasteczka) 50 g masła, roztopionego Ciasteczka rozdrabniamy bardzo drobno razem z nadzieniem, rozpuszczamy masło i dodajemy do ciasteczek, całość wymieszać. Wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadź łyżką i włożyć do lodówki. Przygotowanie masy 250 ml jogurtu naturalnego (temperatura pokojowa) 250 g mascarpone (temperatura pokojowa) 1/2 szklanki(...)całą noc Wyrównać szpatułką. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najkorzystniej przez noc. Następnego dnia, lub po kilku godzinach chłodzenia, dekorujemy górę ciasta, możemy zetrzeć kawałki czekolady, białej, mlecznej lub gorzkiej i udekorować ciasteczkami. Ja wylałam polewę zrobioną ze śmietany 36% i rozpuszczonej czekolady gorzkiej, którą później schłodziłam w lodówce 30 minut. Polewa czekoladowa 100 g czekolady gorzkiej( tabliczka wedla
Kurnikowomgnieniu. Koniecznie spróbujcie! Pamiętajcie tylko o kilku rzeczach, które zaznaczyłam wykrzyknikiem: dokładnym schłodzeniu masy, użycia prawdziwego masła i rozgrzanym piekarniku. Inaczej ciasteczka nadal będą pyszne, ale ich wygląd zbliży się do placuszków. (około 30 sztuk) 200g czekolady (użyłam gorzkiej) 200g mąki pszennej (około 1,5 szklanki o pojemności 250 ml) 100g masła (min. 82% tłuszczu!) 3 jajka (duże(...)delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać na małym ogniu.) Jajka ubić z cukrem oraz szczyptą soli, a następnie nie przerywając miksowania (na wolnych obrotach) - połączyć z ostudzoną czekoladę. Na końcu wsypać mąkę uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać na jednolitą masą i porządnie (!) schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie z ciasta
Di gotujeMagda Wierzcie lub nie, ale faktem jest że to czekoladowo-śmietanowo-owocowe cudo jest nie tylko pyszne, ale też proste w wykonaniu. Spód z ciasteczek, środek to aksamitny budyń z całą (a jak!) tabliczką czekolady – intensywny i zniewalający smak, a wierzch to chmurka z bitej śmietany i ulubione owoce. Przepis nie do zepsucia, smak nie do opisania, zachwyt wszystkich(...)murowany. Składniki (na tortownice o średnicy około 21cm): 16 czekoladowych ciasteczek zbożowych 75g masła Na krem: opakowanie budyniu czekoladowego 400ml mleka tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru 2 łyżki masła Dodatkowo: 250ml śmietanki kremówki świeże owoce do ozdobienia Zaczynamy od zrobienia masy budyniowej – szklankę mleka wlewamy do rondelka, dodajemy do niego cukier i zagotowujemy. W międzyczasie w drugiej
Smaczna Strona