ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:107/431)

CIASTECZKA BROWNIE Z SOLĄ MORSKĄ (OBŁĘDNIE CZEKOLADOWE) 206

zawiodłam się - mocny i słodki smak czekolady wraz z drobinkami soli to strzał w dziesiątkę, ciastka smakują bombowo! 💣💫 SKŁADNIKI (na około 16 - 18 ciasteczek): 60 g masła 170 g gorzkiej czekolady 2 jajka (w temp. pokojowej) 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2,5 łyżki kakao ciemnego 0,25 łyżeczki soli morskiej (gruboziarnistej) + odrobina do posypania(...)oraz drobno pokrojoną czekoladę i ponownie dokładnie, ale krotko zamieszaj. Przykryj miskę folia spożywcza i wstaw ja do zamrażalnika na 10 minut. Piekarnik nagrzej do temperatury 175 stopni C (góra i dół, bez termoobiegu). Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Nabieraj po łyżce masy i wykładaj ją na blachę z zachowaniem odstępów. Piecz ciasteczka 10 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciastka "Ziarna kawy" (czekoladowo-kawowe) 132

Zawsze uważałam, że podobne ciasteczka bardziej "wyglądają", aniżeli smakują. I tu się pomyliłam, bo są nie tylko urocze, ale i... pyszne! Takie czekoladowo-kawowe, lekko maślane, kruche... Nawet piekłam je kilka razy pod rząd... Zrobiłam dwie wersje: w czekoladzie i bez. Przyznam, że bardziej odpowiada mi ta druga - jest jakby delikatniejsza. Kombinowałam też z różnymi kawami Tommy Cafe : z naturalną(...)blasze wysłanej papierem do pieczenia - pamiętając o zachowaniu sporych odstępów. (Ciastka podczas pieczenia sporo urosną.) Piec około 20 minut w 170 stopniach. Przygotować polewę. Roztopioną czekoladą (z mlekiem i masłem) posmarować ostudzone ciasteczka i całość odstawić do zastygnięcia

Di gotuje
Trufle czekoladowe z awokado 156

Bardzo lubię awokado. Bardzo lubię gorzką czekoladę. Jednak z bardzo dużą nieśmiałością podchodziłam do połączenia obu produktów. Już wcześniej spotkałam się z przepisami na mus czekoladowy

UgotujmyTo.pl
Ciastka lane, rozlane 192

układam na papierze do pieczenia, przypominają małe, czarne, niekształtne kulki. Natomiast po wyjęciu z piekarnika i po ostudzeniu, już wyglądają przyzwoicie, bo się rozlewają w, w miarę okrągłe ciasteczka, każde o podobnej grubości. Kiedyś w jednym z fast foodów były w sezonie zimowym takie wielkie czekoladowe ciastka. Nie udało mi się dokładnie podrobić oryginału, ale mojej podróbce  wersji niczego(...)czekolada dodaje delikatnej słodyczy, natomiast M&M dają chrupkości, jednak trochę też zabarwiają, dlatego staramy się aby były w środku masy, a nie na wierzchu ciasteczek. Na zdjęciu wersja z białą czekoladą. Dokładnie ucieramy mikserem miękkie masło z cukrem. Następnie dodajemy całą resztę, wszystko dokładnie miksujemy. Układamy masę, nie przejmując się ich kształtem, koniecznie na papierze do pieczenia

Pora na pora
Ciastka lane, rozlane 192

układam na papierze do pieczenia, przypominają małe, czarne, niekształtne kulki. Natomiast po wyjęciu z piekarnika i po ostudzeniu, już wyglądają przyzwoicie, bo się rozlewają w, w miarę okrągłe ciasteczka, każde o podobnej grubości. Kiedyś w jednym z fast foodów były w sezonie zimowym takie wielkie czekoladowe ciastka. Nie udało mi się dokładnie podrobić oryginału, ale mojej podróbce  wersji niczego(...)czekolada dodaje delikatnej słodyczy, natomiast M&M dają chrupkości, jednak trochę też zabarwiają, dlatego staramy się aby były w środku masy, a nie na wierzchu ciasteczek. Na zdjęciu wersja z białą czekoladą. Dokładnie ucieramy mikserem miękkie masło z cukrem. Następnie dodajemy całą resztę, wszystko dokładnie miksujemy. Układamy masę, nie przejmując się ich kształtem, koniecznie na papierze do pieczenia

Pora na pora
Pistacjowy deser z bananami 209

35x10x5cm 250ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1/2 szklanki cukru pudru 350ml lodów pistacjowo- marcepanowych KORAL 1 galaretka agrestowa 2 banany 1 opakowanie ciasteczek orito (kupione w Biedronce) 8 kostek czekolady mlecznej 1 łyżka mleka Sposób przygotowania: Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 200ml gorącej wody. Pozostawiamy do przestudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i mieszamy. Do masy dodajemy(...)połowę masy, układamy pokrojone w kostkę banany i przykrywamy drugą częścią masy. Na końcu układamy obok siebie ciasteczka i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gdy deser stężeje delikatnie przekładamy go na deskę, a wierzch dekorujemy rozpuszczoną, ale nie gorącą czekoladą.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Zestawienie przepisów na Święta Wielkanocne 197

majonezie na łódeczkach z cykorii Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu

karmelowy
Zestawienie przepisów na Wielkanocne pyszności! 264

majonezie na łódeczkach z cykorii Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami.   Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu

karmelowy
Sernik straciatella z rabarbarem 165

sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód: 21 dag ciasteczek kruchych owsianych 80 g roztopionego masła Masa serowa: 25 dag twarogu półtłustego 25 dag serka mascarpone 150 ml likieru waniliowego 1 szklanka słodkiej śmietanki 30% 50 g startej czekolady u mnie miks-biała gorzka i mleczna 80 g cukru pudru 5 listków żelatyny Wierzch: ½ litra(...)się tylko rozpuściła, należy uważać żeby jej nie zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące, wlać do masy serowej i ponownie zmiksować, na koniec wsypać tartą czekoladę i wymieszać łyżką . Masę rozprowadzić na ciasteczkach. Wierzch: Pokrojony na plasterki rabarbar zasypać cukrem wlać wodę i dusić do miękkości pod przykryciem aż się rozpadnie, zdjąć z ognia i wsypać suchą galaretkę, wymieszać

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą 81

Idealnie kruche i idealnie słodkie ciasteczka z dodatkiem żurawiny, białej czekolady, orzechów i płatków owsianych. Proste i szybkie do wykonania. Wspaniale smakują z ciepłą herbatką lub mlekiem :) Składniki: 170 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli  120 g płatków owsianych 125 g masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/2 szklanki cukru pudru 1 duże jajko(...)płatków białej czekolady lub białej czekolady startej na tarce W misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól. W drugiej misce zmiksować masło o temperaturze pokojowej i cukier (dwa rodzaje) na gładką masę. Dodać jajko i ekstrakt waniliowy.  Połączyć obie masy. Na koniec delikatnie za pomocą drewnianej łyżki, wmieszać żurawinę, białą czekoladę i orzechy (fot.1) . Ciasto włożyć

Świat Ciasta
Sernik czekoladowy 188

page'u obiecałam Wam dzisiaj przepis na sernik czekoladowy zatem obietnicy dotrzymuję :) Myślę, że w taką pogodę, gdy na dworze zimno a z nieba sączy się deszcz/ śnieg czekolada wydaje się być jednym z najlepszych polepszaczy humoru :) Zwłaszcza, że sam sernik jest pyszny - ma aksamitną konsystencję i rozpływa się w ustach :) Przepis na sernik zaczerpnęłam z tej strony ( klik ). Jeśli(...)sera na sernik 4 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 pełna szklanka cukru 1,5 łyżki cukru waniliowego 100 gram gorzkiej czekolady  100 g mlecznej czekolady 100 gram śmietany kremówki 30% Ciasteczka rozkruszamy na piasek, możemy to zrobić w malakserze albo włożyć do grubszego woreczka i zmiażdżyć wałkiem. Dosypujemy kakao i przesiewamy wszystko razem. Masło roztapiamy i ciepłe mieszamy

My simple kitchen
Czekoladowe szyszki z ryżu preparowanego 376

polewę, który ostatnio dość często używam, bo doskonale się sprawdza. W każdym razie wyszły mi całkiem fajne, smaczne, a do tego i szybkie szyszko – ciasteczka ryżowe, które jeszcze pewnie nie raz zrobię  :) Składniki: 200g czekolady 100ml śmietany kremówki 60g ryżu preparowanego (3 szklanki) Czekoladę łamiemy w kostki, zalewamy śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, do chwili(...)rozpuszczoną czekoladą, do garnka z zimną wodą. czekoladę co pewien czas miszamy, by nie stwardniała. Zimną, płynną czekoladę wyjmujemy z garnka z wodą i dodajemy do niej stopniowo ryż preparowany, mieszając. Gotową masę wykładamy łyżeczką na papier pergamin, tworząc niewielkie ciasteczka. Po uformowaniu wszystkich ciasteczek, pozostawiamy je w chłodnym miejscu, na co najmniej 2 godziny, ale na im dłużej

Smakowy Raj
Sernik czekoladowy 199

tortownicę o średnicy 18 cm 500 g twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 60 g gorzkiej czekolady budyń waniliowy 5 płaskich łyżek cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 2 jajka ciasteczka korzenne lub herbatniki (ilość w zależności od wielkości blachy) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia(...)mascarpone, proszek budyniowy. cukier puder, kakao oraz dodaj śmietanę i jajka. Miksuj aż do połączenia się składników, pod koniec dodaj rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę. Blachę posmaruj delikatnie masłem lub olejem kokosowym. Na spodzie tortownicy poukładaj ciasteczka korzenne lub herbatniki. Muszą ściśle przylegać do siebie i pokryć całą powierzchnię blachy. Na ciasteczka wyłóż masę czekoladową. Wyrównaj wierzch. Sernik piecz 80 minut

365 dni dookoła kuchni
Torcik Walentynkowy (Torta di San Valentino) 145

jaja 1 cytryna szczypta soli Krem 500 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 50 g cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego Dekoracja makaroniki, ciasteczka w kształcie serc, ma ł e beziki, kropelki białej  czekolady, czerwona porzeczka **** INGREDIENTI Pasta frolla 280 g di farina 00 250 g di farina di mandorle 250 g di burro 50 g di zucchero(...)kształt margerytki).  Układamy drugie serce, które dekorujemy ostatni ą  porcj ą  kremu. Przed podaniem torcik dekorujemy makaronikami,  ciasteczkami w kształcie serc, ma łymi  bezikami, kropelkami białej  czekolady oraz czerwon ą  porzeczk ą . **** A questo punto prendete un piatto da portata e mettete il primo cuore. Successivamente distribuite sulla sua superficie

La grande e la piccola cuoca
Dwukolorowe ciasto dyniowe z czekoladą 143

  Dwukolorowe ciasto dyniowe z czekoladą  Składniki: 1 szklanka purée z dyni (przepis na purée z dyni na stronie Małej Cukierenki) 2 jajka 160ml oleju

Aromatyczne Podróże