ciasta ze szpinakiem - 2000 przepisów (strona:52/134)

Rolada jajeczna w cieście szpinakowym. 131

Składniki: CIASTO SZPINAKOWE 225 g mrożonego szpinaku 4 jajka 1 łyżka oleju 1 łyżka z czubem mąki pszennej sól i pieprz do smaku MASA JAJECZNA 6 jajek ugotowanych na twardo 135 g serka śmietankowego naturalnego (firmy łaciate) 1 łyżka majonezu sol, pieprz do smaku 100-150 g tuńczyka w zalewie własnej (można zrobić bez i dać więcej papryki) papryka konserwowa

Moje-pitraszenie
Pierogi ze szpinakiem! 159

Świeży szpinak miałam w lodówce a obiadu nie było, chwilę pomyślałam i tak powstały pyszne pierogi nadziewane szpinakiem, fetą i ricottą. Danie palce lizać. Raz ciach i gotowe! Kto lubi? SKŁADNIKI NA CIASTO NA PIEROGI: - mąka pszenna 2 kubki - 2 zółtka - łyżka oliwy - letnia woda Na stolnicy wysypuję mąkę, robię dołeczek, wbijam żółtka i olej, za pomocą noża zagniatam ciasto(...)rozpuszczam masło, dodaje 2 garście szpinaku, obsmażam wraz z posiekanym czosnkiem, około 3 minut. Zdejmuje z ognia. Za pomocą blendera, miksuje szpinak i sery. Resztę szpinaku siekam drobno i dodaje do masy. Farsz gotowy. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółeczka nadziewamy i zgniatamy boki dookoła. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, przez 3 minuty we wrzątku (na małym ogniu). Wyjmujemy na talerze

SMYKWKUCHNI
Pierogi z mięsem 206

Już tak dawno nie robiłam pierogów, że musiałam zajrzeć do swojego poprzedniego przepisu, żeby sobie przypomnieć jak się je robi. Przepis wzięłam z pierogów ze szpinakiem i serem feta , wtedy  ciasto wyszło pyszne, więc postanowiłam zrobić z tym ciastem pierogi z mięsem. Pierogi wyszły tak delikatne, że zniknęły od razu. Polecam, naprawdę są pyszne :-) Przepis na ok 50 pierogów

Na słodko lub wytrawnie
Zielone kopytka z serowo-łososiowym sosem 148

odparuje nadmiar wody. Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Studzimy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę bądź rozdrabniamy za pomocą tłuczka do ziemniaków,  dodajemy do nich przestudzony szpinak i  wszystkie składniki zagniatając ciasto. Formujemy wałeczki i kroimy kopytka o długości 3-4cm. Wrzucamy partiami do posolonego wrzątku, gdy woda ponownie zacznie "bulgotać" zmniejszamy ogień, zdejmujemy pokrywkę i gotujemy kilka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
PIEROGI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM PLEŚNIOWYM I... 135

przepisów czeka na Was w tym miejscu: "PRZEPISY",A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na:1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe)2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym.Miło nam będzie jeśli się wypowiesz, zostawisz mały ślad życia

Wypisz Wymaluj
PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 183

naszych przepisów czeka na Was w tym miejscu: "PRZEPISY",A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na:1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe)2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym.3. Pierogi z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym,Ps. będzie nam bardzo miło, jeśli zostawisz tu po sobie małe co nieco

Wypisz Wymaluj
PIEROGI Z MIĘSEM, ZIOŁAMI I ZIARNAMI /BEZGLUTENOWE I TRADYCYJNE CIASTO. 149

naszych przepisów czeka na Was w tym miejscu: "PRZEPISY",A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na:1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe)2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym.3. Pierogi z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym,4. Pierogi z mięsem - tradycyjne,5. Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami.Ps. będzie

Wypisz Wymaluj
Pierogi ze szpinakiem i fetą - czyli zdrowo zielono 224

Pierogi - cudowne ciasto, które można wypełniać na słono, słodko jak nam tylko dusza zapragnie. Pierogi kojarzą się mi z babcią z blatem obsypanym mąką. Dziś lepie pierogi z moimi córkami jedna wykrawa a druga smaruję cała kuchnię mąką :)Królem pieroga dziś jest nadzienie szpinak w towarzystwie fety.SKŁADNIKI: ok 40 pierogów- mąka pszenna 0,5 kg- jajko 1szt- niecała szklana(...)wlewam wodę wyrabiam elastyczne ciastko(gdy ciasto jest za suche dodajemy jeszcze odrobinę wody)- tak wyrobione ciasto owijam folią i daję mu odpocząć ok 20 min- w tym czasie rozpuszczam pół kostki masła na patelni z ząbkiem czosnku  i dodaję szpinak, który doprawiam sola oraz świeżo zmielonym pieprzem po czym wlewam śmietanę i chwilę wszystko razem duszę- gotowy szpinak

Basia w kuchni
Rolowane bułeczki ze szpinakiem i serami 145

Jakiś czas temu robiłam ten chlebek nadziewany szpinakiem i serami. Postanowiłam ten przepis wykorzystać do innego wypieku, a mianowicie zrobić małe rolowane bułeczki idealne na przekąskę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
paszteciki z nadzieniem szpinakowym 94

szpinaku 1/2 kostki feta 1 - 2 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło jajko do smarowania  sposób wykonania: Z mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na 2 godziny. Świeży szpinak umyłam, osuszyłam pokroiłam na drobniejsze kawałki, poddusiłam na masełku, a gdy odparował dodałam rozdrobniony ser feta, czosnek i doprawiłam do smaku. Odstawiłam do przestygnięcia. Piekarnik rozgrzałam

Darcia w kuchni
Leśny mech z nutką cytryny 124

się na leśny mech z dwóch powodów: pierwszy z nich - nie jest to ciasto stricte słodkie, a po drugie robi sie je bardzo łatwo i zdecydowanie szybciej niż tort z jego dekoracjami :) A powodem był brak czasu na upieczenie tortu na urodziny Męża :) Składniki: 450g szpinaku wcześniej rozmrożonego 1 i 1/3 szklanki oleju 1 i 1/3 szklanki cukru łyżeczka cukru(...)zapach waniliowy.  W osobnym naczyniu przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodawać porcjami do jajek.  Zmiksować na gładką masę. Dodać delikatnie odciśnięty szpinak i połączyć łyżką z resztą ciasta. Wylać do formy o średnicy 24cm i piec w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez ok 55 minut (należy przed wyjęciem wykonać próbę suchego patyczka). W międzyczasie

ChilliJemy
Pierogi pełonoziarniste ze szpiankiem i ricottą 198

szpinaku - ser ricotta - 5 suszonych pomidorów - 2-3 małe ząbki czosnku Przygotowanie: Farsz: Podsmażamy na oleju pokrojony drobno czosnek dodajemy szpinak, odrobinę wody i dusimy, aż szpinak się zmniejszy, dodajemy pokrojone suszone pomidory. Ciasto: Wyrabiamy ciasto z poddanych składników, wałkujemy , wycinamy kółka szklanką, lekko je rozwałkowujemy, żeby były większe i bardziej płaskie, dodajemy farsz zlepiamy, wrzucamy do lekko osolonej wrzącej

zdrowa vege kuchnia
TORT WYTRAWNY Z CZOSNKIEM (Bezglutenowy). 171

już mamy gęstą, puszystą konsystencję strumyczkiem dolewamy olej. Nadal ubijamy.3. Następnie strumyczkiem dodajemy masło. Nadal ubijamy.4. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy. 5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką.PIECZENIE:1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową). 2. Wylewamy masę do tortownicy.3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)góra ciasta przykleiła się do łososia. Pamiętamy jednak by troszkę serka zostawić.7. Nakładamy delikatnie nasz "szpinakowy biszkopt".8. Dekorujemy! - Pozostawiony serek, odrobina wędzonego łososia, pokrojone oliwki i pokrojony w plasterki czosnek świetnie będą razem współgrać jako "wisienka na torcie". Jaki jest Szpinakowy, wytrawny biszkopt?Bardzo ciekawy i niczego nie przypominający. Delikatnie można w nim wyczuć szpinak, ale... gdybyśmy

Wypisz Wymaluj
Schlützkrapfen – Ravioli ze szpinakiem 109

Ciasto: 400 g żytniej mąki 100 g mąki pszennej 1 jajko sól, ciepła woda (ok. 150 – 200 ml) Nadzienie: 300 g szpinaku 200 g sera białego półtłustego, cebula sól, pieprz,  1/2 chili 1 ugotowany ziemniak olej do głębokiego smażenia Zagnieść mąkę, jaja, sól i wodę na gładkie ciasto. Pozostaw(...)minut, żeby odpoczęło. Przygotować nadzienie: cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju z dodatkiem szczypty soli i cukru. Wymieszać ugotowany, posiekany szpinak z rozgniecionym serem, rozgniecionym ziemniakiem, cebulą i posiekanym chili. Doprawić do smaku. Rozwałkować ciasto na cienki placek i wycinać (np. szklanką) koła. Kółka z ciasta wypełnić nadzieniem i zlepić razem brzegi, żeby uzyskać kształt półksiężyca (jak nasze polskie

królestwo garów
Dieta CTZO, dzień czwarty 137

gorzkie. Obiad 200 ml mleka 2% tłuszczu 150 g sera twarogowego półtłustego 1 jajo kurze całe 10 g oleju kokosowego 60 g mąki razowej 100 g szpinaku mrożonego 6 g czosnku Przepis: ciasto: Wszystko mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylać taką ilość masy, aby po uformowaniu (poobracaniu patelni) wyszedł nie za gruby, nie za cienki naleśnik. Smażyć z obu stron. farsz

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania