To dzięki temu przepisowi przekonałam się do szpinaku. Nie tylko smaczne ale i zdrowe danie. Szpinak jest bogatym w witaminy i minerały warzywem. Zawiera witaminy C,E,K betakaroten i witaminy z grupy B a także żelazo, foliany i potas. Polecany zarówno dla osób z nadciśnieniem jak i z anemią, nieoceniony dla kobiet w ciąży a także niezastąpiony w produkcji czerwonych krwinek. My uwielbiamy tą tartę, ciekawe jak Wam przypadnie do gustu? Przepis dostałam od siostry. Serdecznie polecam;) Składniki: ciast... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...