ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:207/654)

Kokosowa pianka z truskawkami 227

dodajemy ubitą śmietanę, delikatnie mieszamy. Następnie powoli, stopniowo dodajemy żelatynę i mieszamy. Masę przekładamy na przygotowany wcześniej spód, równamy wierzch i układamy w równych odstępach truskawki, lekko wciskając je w masę. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aby masa stężała. Notatki * użyłam ciastek degistive by Małgorzata Hert Inspiracja Przepisy.pl Inspiracja Przepisy.pl Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Sernik gotowany z truskawkami i galaretką 176

Połączenie moich ulubionych ciast :) Czyli sernika i biszkoptu z truskawkami. Idealne! (duża blacha) Składniki na biszkopt: 6 jaj 6 łyżek mąki 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Składniki na masę serową 0,5 kg sera ¾ szklanki cukru 2 całe jajka (mniejsze) 10 dag masła lub margaryny 1,5 budyniu śmietankowego(...)dodać do niej kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać i dodać ponownie do pozostałej części śmietany. Delikatnie wymieszać. Składanie ciasta: Na skropiony biszkopt nakładamy wystudzoną masę serową, następnie smakujemy powidłem (ja użyłam powidło śliwkowe STOVIT ). Na wierzch wylewamy ubity krem i układamy truskawki. Zalewamy lekko tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki minimum 3 godziny

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto cynamonowe z białą czekoladą i śliwkami 244

Ciasto cynamonowe z białą czekoladą i śliwkami przygotowałam na bazie przepisu na ciasto z białą czekoladą i truskawkami. Dodatek białej czekolady sprawia, że wnętrze tego wypieku jest miękkie i słodkie, bez dodatku zbyt dużej ilości cukru. Śliwki i cynamon idealnie ze sobą współgrają, a samo ciasto przygotowuje się łatwo i dość szybko. Przepis do wykorzystania w formie o wymiarach 20x30cm

Smakołyki Bereniki
Wiosna / Lato 2017: Placek truskawkowo-borówkowy 142

eksperymentów z przepisem z dodatku do Chwili dla Ciebie (z 03.07.2014 r.) . Eksperyment był poniekąd wymuszony (część truskawek kupionych z myślą o placku "wyparowało" zanim zabrałam się za pieczenie - stąd borówki), a poniekąd świadomy (użycie mąki z pełnego przemiału zamiast zwykłej). Ciasto wyszło bardzo smaczne i zdrowsze dzięki wykorzystaniu mąki z pełnego przemiału. Do jego przygotowania można też wykorzystać inne(...)amerykańskich, tłuszcz do wysmarowania blachy, bułkę tartą. Jajka sparz i oddziel białka od żółtek. Owoce umyj, truskawki odszypułkuj, a borówki ewentualnie przebierz. Blachę do pieczenia wysmaruj cienką warstwą tłuszczu i wyłóż papierem do pieczenia. Masło lub margarynę przełóż do miski. Dodaj pozostałe składniki ciasta kruchego i szybko je razem zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, którą podziel w proporcji

blog.moje-pasje.info
Tarta z truskawkami 163

pieczenia (chyba że mamy formę silikonową), wymaga to trochę cierpliwości bo ciasto musi być rozsmarowane cienko, a dość mocno się klei pieczemy ciasto około 20 minut w temp. 200 stopni w tym czasie miksujemy truskawki przekładamy mus truskawkowy do rondelka i gotujemy na małym ogniu aż zacznie bulgotać mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w 1/4 szklance wody  ciągle mieszając dodajemy(...)się upiecze wyciągamy go z formy i odklejamy go od papieru do pieczenia formę wykładamy folią aluminiową i na powrót wkładamy spód ciasta na wierzch wykładamy mus truskawkowy, na który z kolei wykładamy pokrojone w plastry truskawki wstawiany ponownie do piekarnika obniżając temp. do 180 stopni i pieczemy przez około 15 minut kiedy tarta ostygnie przekładamy ją do lodówki, żeby

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik na czekoladowym spodzie z musem truskawkowym 134

Ciasto doskonałe, łączy w sobie wszystko co kocham - truskawki, sernik i brownie, wszystkie warstwy w jednym kawałku ciastka sprawiają, że to mój "ciastowy" hit tego lata. Dodatkowo mus truskawkowy można dowolnie modyfikować, truskawki zamienić na maliny, borówki lub wiśnie. Dla mnie truskawki doskonale łączą się z czekoladą więc zostawiłam jak jest. Inspiracja z lekkimi modyfikacjami "Kwestia smaku" Składniki na formę(...)rozpadać i będą otoczone gęstym sosem 3. Truskawki dodać do galaretki, wymieszać i ostudzić, gdy galaretka będzie już zimna dodać do niej jogurt i lekko zblendować, powinny pozostać kawałeczki truskawek, schładzamy w lodówce, pilnujemy żeby masa nam nie zastygła 4. Spód - foremkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 160 stopni 5. Roztapiamy w rondelku masło

Słodki Kompromis
Proste ciasto z brzoskwiniami 192

Składniki na podane proste ciasto z brzoskwiniami mamy prawie zawsze w domu, mąka, olej, jaja, jakiś owoc, cukier. .. Bez miksera! Wystarczy kuchenna trzepaczka, rózga. Owoców możecie użyć różnych, w oryginalnym przepisie wystąpiły sezonowe truskawki, u mnie brzoskwinie(...)naszła mnie ochota. Gdy Was dopadnie ochota na słodkie małe co nie co pamiętajcie, że możecie użyć ulubionych dowolnych owoców (na podana blachę wystarczy 350 g truskawek, malin, winogron, itp.), do ciasta dodać kakao lub zapach (?;), ciasto będzie nieco zmodyfikowane, ale równie pyszne! Jak zawsze zresztą! Wspaniałe, ciepłe, posypane delikatnie cukrem pudrem. Idealne na weekend lub domową, szybką słodkość

Zasmakuj Kuchni
Mini kopiec kreta z truskawką 322

łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki serka homogenizowanego 2 jajka krem 1 galaretka truskawkowa 300 ml. kremówki kilkanaście dużych truskawek Jajka ubić z cukrem, następnie dodać serek, mleko i pozostałe składniki. Foremki na mufinki napełnić ciastem do 3/4 wysokości i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni, piec przez 20 minut. Z wystudzonych mufinek ściąć "czapeczki" i wydrążyć(...)szklance wody i odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić, dodać lekko tężejącą galaretkę i szybko ubić. Na dno każdej mufinki włożyć po łyżeczce śmietany na to truskawka i reszta kremu. Gotowe ciastka posypujemy rozkruszonym ciastem

Jadło i czytadło
Ucieraniec z truskawkami na deser 197

cukru -truskawki Wykonanie kruszonki- Do miski włóż zimne masło, dodaj cukier i podziób to widelcem, a widelcem dlatego, że ciepło Twojej dłoni spowoduje, że masło się roztopi i wtedy powstanie jednolita masa, a nie piasek grudkowaty. Kiedy masło z cukrem równomiernie się połączy, dodaj mąkę i nadal urabiaj to wszystko widelcem. Kruszonkę włóż do lodówki. Wykonianie ciasta- Stopić margarynę. Ubić(...)masę.Dodać mąkę, i wymieszać mikserem, następnie wlać roztopiona margarynę. Wymieszać mikserem. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.wypłukane i osuszone truskawki nalepiej cale szybko ułzoyć na wierchu,nie żałować sobie, im więcej tym lepiej i ..ciasto będzie wyższe. Po wierzchu posypac kruszonka i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 35/45 minut, to zależy od piekarnika. Najlepiej

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowe ciasto drożdżowe z truskawkami 259

wiem dlaczego wcześniej nie wpadłam na ten pomysł, żeby zrobić czekoladowego drożdżaka. Połączenie truskawek z czekoladą to oczywista oczywistość, zewsząd będziemy atakowani zdjęciami truskawek umazianych czekoladą, że niby to takie wykwintne, i „ąę”. Moje ciasto to podrasowany banał, ale uwierzcie mi smakuje rewelacyjnie, i przede wszystkim idealnie nadaje się do zabrania na plenerowe imprezy. Składniki na średniej wielkości(...)truskawkowy jak znalazł. Jest jeszcze dostępny w sklepi on line, tu macie link (bez obaw, nie zarabiam na tym Gotowe, wyrośnięte ciasto odgazować/wyrobić chwilkę, i rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć na nie truskawki i posypać kruszonką. Piecz w temp. 180 C przez około 50 minut (bez termoobiegu!!!) Smacznego

greenscarf
Ciasto biszoptowo truskawkowe 147

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na blaszkę 19x28cm (można zrobić w odrobinę większej- ciasto będzie po prostu niższe) Biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki tortowej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 200g masła 300g truskawek ¾ szklanki cukru 2 jajka Pianka: 350ml śmietanki kremówki 30% ½ szklanki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta o smaku waniliowo truskawkowym(...)150ml gorącej wody. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder a następnie odstawioną na bok galaretkę.   Piankę wylewamy od razu na ciasto (biszkopt).Wyrównujemy i układamy umyte oraz ususzone truskawki. Lekko je dociskamy. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w ok 750ml wody, najlepiej kilka godzin wcześniej. Tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki i wstawiamy do lodówki, by całkowicie zastygła

Kuchnia w czekoladzie
Proste ciasto czekoladowe z truskawkami 119

Wiem że sezon na truskawki już prawie dobiega końca ale jeśli jeszcze macie do nich dostęp to ten przepis jest idealny. Po pierwsze ekspresowy, po drugie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kruche ze śliwkami 179

Czas pierwszych truskawek, rabarbaru, a u mnie śliwki ;) Świetnie pasują do kruchego ciasta, w połączeniu z bezą to prawdziwa uczta smaku :) Łatwe do zrobienia. Polecam, również z innymi owocami :) Składniki na ciasto: 200 g miękkiego masła 25 g cukru 2-3 łyżeczki cukru waniliowego 6 żółtek 425 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 750 g śliwek (mrożone wcześniej

Domowa cukiernia Ewy
Tarta z truskawkami i kremem czekoladowym i bitą śmietaną 157

Sezon na truskawki trwa zdecydowanie za krótko i jeśli ktoś mi mówi, że już się truskawkami przejadł, to nijak nie potrafię w to uwierzyć. Wszystkim można

bistro mama