ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:216/654)

Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 158

lasek wanilii, lub 2 opakowania cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu + truskawki 300-500 g Przygotowanie biszkoptu: Do mleka dodaj ocet i ostaw na 15 minut. Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą przesiej dwa razy. Do mąki dodaj cukier oraz mleko z octem. Wymieszaj dokładnie mikserem. Jeżeli chcesz mieć ciasto dwukolorowe to w tym momencie podziel ciasto ma pół(...)każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt Krem na górę i dookoła. Obkleić całość pokruszonymi skrawkami biszkoptu

greenscarf
Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 158

lasek wanilii, lub 2 opakowania cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu + truskawki 300-500 g Przygotowanie biszkoptu: Do mleka dodaj ocet i ostaw na 15 minut. Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą przesiej dwa razy. Do mąki dodaj cukier oraz mleko z octem. Wymieszaj dokładnie mikserem. Jeżeli chcesz mieć ciasto dwukolorowe to w tym momencie podziel ciasto ma pół(...)każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt Krem na górę i dookoła. Obkleić całość pokruszonymi skrawkami biszkoptu

greenscarf
Ciasto lawendowe z jagodami i sosem truskawkowym 197

kwiatami lawendy. Można to zrobić dodając do ciasta domowy cukier lawendowy lub suszone kwiaty zmielić z cukrem, wystarczy młynek do kawy. Ciasto z jagodami dobrze smakuje z sosem truskawkowym do przygotowania ze świeżych lub mrożonych truskawek lub w wersji ekspresowej (tak jak w tym przepisie) z konfitury truskawkowej. Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 220 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej(...)maślanki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka suszonych kwiatów lawendy, 350 g jagód, 1 łyżeczka mąki, masło do posmarowania formy, cukier puder do posypania ciasta . Sos truskawkowy: 1/2 szklanki domowej konfitury z truskawek , woda mineralna, sok z cytryny. Do przybrania: świeże zioła i kwiaty jadalne (na zdjęciach mięta i płatki monardy) Ceramika Żaneta Jędral  Pracownia autorska Przygotowanie: Jagody

SzczyptaSmaQ
DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 191

możliwości, postaram się regularnie dodawać coś nowego;)  Drożdżóweczki są bardzo pyszne, a połączenie truskawek i rabarbaru, mmmm, genialne! Spróbujcie sami, gorąco polecam!;) Znalezione tutaj. Składniki na rozczyn:-30g drożdzy-1 łyżka letniego mleka-0.5 łyżki mąki orkiszowej-1/2 łyżeczki cukru trzcinowegoSkładniki na ciasto:-500g maki orkiszowej białej-90g ksylitolu-1 łyżka cukru waniliowego-kilka kropli olejku(...)miejsce pod przykryciem na ok. 1h, do podwojenia objętości. W tym czasie przygotować owoce, tj. umyć i pokroić na małe kawałki truskawki i rabarbar. Przygotować też sobie kruszonkę. W miseczce rozkruszyć masło, ksylitol lub cukier i mąkę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat lub papier i podzielić na 12 mniej więcej równych części. Z każdej uformować okrągły placuszek, lekko wdusić środek

Smaczne Zdrowe
Brzdąc kokosowo truskawkowy 405

Pyszne ciasto czekoladowo brzdącowe z nutą kokosu i truskawek. Ciężko jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej(...)łyżeczki proszku do pieczenia warstwa czekoladowa: 1 litr śmietany 30 % 250 g mascaropne 200 g czekolady gorzkiej 4 łyżeczki płaskie żelatyny 280 g rurek z nadzieniem kokosowym dekoracja: truskawki czekolada starta melisa Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno mikserem, dodaję cukier po łyżce stopniowo, kolejna łyżka cukru jak przedni rozpuści się. Jak piana będzie lśniąca

wesoła kuchnia
Sałatka z truskawkami, prosciutto i redukcją balsamiczną 158

Dziś w smaku szukam wiosny. Dni co raz dłuższe, a słońce z dnia na dzień cieplej grzeje. Myślę, że zimne dni pożegnaliśmy na długo. I właśnie

kulinarnyJa
Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami 141

Piekąc ciasta owocowe w okresie zimowym musimy liczyć się z tym, iż dostępność niektórych owoców jest dość ograniczona. Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami Możemy dostać truskawki, jagody czy maliny jednak nie smakują one tak samo jak te kupione w sezonie. Głównie z powodu smaku albo raczej jego braku w tychże owocach, w zimie najczęściej sięgam po jabłka czy banany

mecooks
Tarta z truskawkami, białym winem i bazylią 145

Lato to idealna pora na przygotowanie tarty ze świeżymi owocami. Truskawki z winem nadają jej wykwitny charakter. Oczywiście truskawki nie mogą się obejść bez czekolady.. Całość przełamuje niebanalna bazylia. Do tego niezwykle kruche i delikatne ciasto i krem. Czego chcieć więcej? :) Składniki: 200g mąki krupczatki 2 żółtka łyżka cukru 125g margaryny opakowanie polewy czekoladowej lub czekolady deserowej (użyłam polewy(...)smaku ciemnej czekolady Delecty) 250ml śmietanki 100g mascarpone 500g truskawek opakowanie galaretki truskawkowej szklanka białego półsłodkiego wina listki bazylii  Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i szczypty soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty, spód nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Czas pieczenia

Wrzosowa Polana
domowe gofry z truskawkami 146

Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Kratkę gofrownicy smarujemy masłem, nakładamy partiami ciasto i pieczemy na złoty kolor. Gotowe wykładamy na kratę. Podajemy np. z truskawkami, cukrem pudrem, bitą śmietaną, roztopioną czekoladą

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 148

Pyszna tarta na maślanym kruchym spodzie (według przepisu samego Pierra Hermé), przykrytym pachnącą wanilią pana cottą oraz truskawkami i malinami w galaretce z białego wina, która nadaje odrobiny wykwintności. Prostota w najpyszniejszym wydaniu.Kruche ciasto:130 g zimnego masła175 g mąki35 ml mleka1 żółtko1/2 łyżeczki soli morskiej1 łyżka cukru pudruDo misy wrzucić wszystkie składniki suche i je wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone(...)mleko. Zagnieść ciasto. Uformować kulę i wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180ºC, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić.Panna cotta:400 ml śmietany kremówki 30-36%1 laska wanilii2

Food Square
Jagielnik na zimno z truskawkami 162

wszelkiego rodzaju mącznych ciast. Jest bardzo pyszny, lekki, idealny na upalne dni. 100 g deseru to tylko 126 kcal. Składniki: szklanka kaszy jaglanej (250 g) 0,5 l mleka (1,5%) 250 ml wody ¼ płaskiej łyżeczki soli łyżeczka masła 5 łyżek cukru 2 galaretki truskawkowe 3 czubate łyżki żelatyny 125 ml wrzątku ok 300 g truskawek Przygotowanie Kaszę dobrze opłukujemy(...)wchłonięty. Wyłączamy gaz, kaszę nakrywamy pokrywką i odstawiamy na około godzinę do przestygnięcia. Następnie kaszę zalewamy resztą mleka, dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kilka odstawiamy na wierzch ciasta, a resztę miksujemy na mus. Jedną galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 125 ml wrzątku. Drugą galaretkę rozpuszczamy osobno w 400 ml wrzątku. Galaretkę z żelatyną mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Tapioka z truskawkami i pudrem truskawkowym 104

Tapioka z truskawkami świeżymi i pudrem truskawkowym to moja propozycja na niezwykle aromatyczne i sycące śniadanie, drugie śniadanie lub deser. To naprawdę smaczne danie, jedna z

Dorota Smakuje
Truskawki pod kokosową kruszonką 61

Truskawki pod kruszonką to najprostszy deser na ziemi. Owoce mogą być dowolne, ale korzystam z sezonu na truskawki, więc to się u mnie znalazło na talerzu

Pink Envelope
DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI LATA 127

mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta * owoce lata: truskawki, borówki, jeżyny * jajko do posmarowania KRUSZONKA: * mąka pszenna – 200 g * masło – 100 g * cukier – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUSZONKA : Zagniatamy w palcach wszystkie składniki tworząc kruszonkę. CIASTO: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko

Ostra na Słodko
Lody truskawkowo-jogurtowe 100

SKŁADNIKI: • 750 g truskawek, umytych i pozbawionych szypułek • 500 g jogurtu z wapniem • 3-4 łyżki cukru (można dodać więcej lub wcale nie dosładzać) • sok z

KUCHNIA POLSKA
Kopystka z truskawkami 149

ciasta polega na tym aby go zamieszać drewnianą łyżką tylko do połączenia składników, nie mieszajcie więcej bo będzie zakalec, sprawdziłam. Ciasto smakuje trochę jak drożdżowiec więc małym nakładem pracy mamy pyszny deser. Zabieramy się do pieczenia? Kopystka z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Serniczek - Truskawkowa moc 130

1 kg truskawek 400 g sera białego 1 szkl cukru sok z połowy cytryny 3 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w połowie szkl wrzątku

Gotowanie jest łatwe
Pierogi smażone w głębokim tłuszczu 159

Słowo „ pierogi ” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi z truskawkami , a teraz – z tego samego ciasta, ale z innym farszem – pierogi smażone w głębokim tłuszczu.   Składniki na farsz (na ok. 60 pierogów): - 750 g ziemniaków przeciśniętych przez praskę (ugotowanych poprzedniego

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania