ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:198/654)

TARTA KOKOSOWO-GRYCZANA Z TRUSKAWKAMI 235

laska wanilii lub parę kropel aromatu waniliowego 1/4 szklanki słodzika 2 łyżki mąki kukurydzianej 250 g truskawek kisiel lub galaretka truskawkowa Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na spód do miski i mieszamy dolewając wody na oko aż powstanie masa do ugniecenia ciasta. Zawijamy w folie spożywczą i na 10 min do lodówki 2. Wyjmujemy ciasto, wykładamy na papier do pieczenia (dopasowany(...)gorący nasza masa by się na nim rozpuściła) i rozprowadzamy po całej powierzchni. 5. Truskawki kroimy na pół albo w całości, lekko wpychamy w masę i to wszystko zalewamy rozrobionym kisielem albo galaretką. 6. Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc, schłodzone smakuje najlepiej 🤗 Makro całego ciasta: 1 650 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta cytrynowa z truskawkami i białym winem 133

Sezon truskawkowy w pełni, dlatego korzystajmy ile możemy z jego uroków. Na stronie znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem truskawek. Wystarczy kliknąć w  TEN LINK . Pod tym adresem znajdziecie mnóstwo propozycji na ciasta, desery oraz wartościowe(...)śniadania z wykorzystaniem tych słodkich owoców. Dzisiejszą tartę przygotowałam z okazji Dnia Taty. Jest niesamowicie szybka i zachwyca smakiem. Łączy bowiem kwaśny smak cytryny i słodycz truskawek. Doskonała z filiżanką kawy po posiłku :) Ciasto : 220 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 36 %   Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać masło

Chocolate Muffin Blog
domowe drożdżówki z serem i truskawkami 137

cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko dodatkowo: 250 g świeżych truskawek, umytych, osuszonych, bez szypułek i pokrojonych na połówki wykonanie masy serowej: Ser mielimy, dodajemy cukier, śmietanę, żółtko i ekstrakt, miksujemy. Białko ubijamy na pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki 100 g cukru 220 g mleka 1 jajko(...)przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy na stolnicę. Dzielimy na 16 równych kawałków, z każdej części formujemy kulkę i układamy na blasze, spłaszczamy denkiem szklanki. W każdej drożdżówce robimy wgłębienie np. małym słoiczkiem z nakrętką i nakładamy łyżeczką lub szprycką ser, a na nim połówki truskawek. Odstawiamy jeszcze na ok. 15 min. do podrośnięcia

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowy omlet z twarożkiem waniliowym i truskawkami 129

upiekłam w piekarniku, ale można go też usmażyć na patelni - wtedy jednak nie wyjdzie taki pulchny. Wierzch posmarowałam waniliowym twarożkiem i na to oczywiście położyłam mnóstwo truskawek. Omlet prezentuje się jak mini ciasto, ale najlepsze jest to, że można go zjeść całego, bez wyrzutów sumienia :D Jest bardzo sycący, więc doskonale sprawdzi się na śniadanie, czy posiłek po treningu. Składniki(...)jeszcze chwilę ubijać. Dodać żółtka, delikatnie wymieszać trzepaczką. Dodać 2 łyżki mąki i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wylać do formy, wyrównać. Piec przez około 10 minut. Wyciągnąć, lekko przestudzić, posmarować twarożkiem, na wierzch ułożyć truskawki

Healthy food explorer
Truskawkowe twisty 131

Mięciutkie, puszyste drożdżówki. Z budyniem przygotowanym na truskawkach, smakują wyśmienicie, a pachną wprost obłędnie! I wyglądają rewelacyjnie, z ciastem dobrze się współpracuje. Jak widzicie, same plusy ;) Polecam! Składniki: 500 g mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 75 g cukru 50 g świeżych drożdży 50 g masła 1 jajko szczypta soli + 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżeczka cukru(...)roztopić i odłożyć do przestudzenia. Do miski wsypać mąkę, dodać wyrośnięty zaczyn drożdżowy, jajko, cukier, sól i przestudzone masło. Wyrobić gładkie, jednolite ciasto. Uformować w kulę. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Truskawki zmiksować z łyżeczką cukru. Odlać odrobinę i wymieszać z proszkiem budyniowym. Resztę truskawek zagotować. Do gotujących się owoców dodać wymieszany budyń. Gotować

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki czekoladowe z truskawkami 101

przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i olej z mlekiem. Mieszamy delikatnie i powoli wszystkie składniki, tak by jajka nie opadły. Ciasto wylewamy do wyłożonych papilotkami foremek na muffinki. Na wierzchu układamy ćwiartki lub połówki truskawek. Pieczemy ok 30 min w 180st (do suchego patyczka). Artykuł Babeczki czekoladowe z truskawkami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Smoothie truskawkowo-arbuzowe 207

smoothie arbuzowe z dodatkiem truskawek i cytryny . Na zdrowie! :) Rześki koktajl popijałam w ramach weekendowej akcji Letnie orzeźwienie organizowanej na fejsbuku przez Ciasto na niedzielę .  Składniki na 2-3 szklanki: 1/4 arbuza - małego 3 garście truskawek - mrożonych 2 łyżki soku z cytryny 1 szkl. wody niegazowanej - lub więcej, w zależności jak rozwodniony napój chcemy mieć 1-2 łyżeczki miodu

Grunt to przepis!
FIT tarta z budyniem i owocami :) 204

Amylona o smaku morelowym - polecam, pyszny jest) 1 l mleka (krowie lub roślinne) coś do posłodzenia Dodatkowo: 0,5 kg owoców (u mnie truskawki i jagody kamczackie) 1 łyżka cukru kokosowego  Przygotowanie: Na początku przygotuj ciasto. Zmiel płatki na mąkę (możesz użyć różnych płatków, niekoniecznie takich samych jak ja, może to być mieszanka owsianych z orkiszowymi, gryczanymi - po prostu(...)tartę. Pozostałe dziury i brzegi wylep pozostałymi kawałkami ciastaCiasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i podpiekaj przez 15 minut w termoobiegu.  W tym czasie ugotuj budyń. Standardowo, tak jak podaje instrukcja na opakowaniu. Owoce pokrój, jeżeli tego wymagają (np. truskawki, bo jagody czy maliny pozostaw bez naruszenia). I wymieszaj z łyżką cukru

Zdrowie na języku :P
Sernik straciatella z truskawkami na zimno 207

zacząć nowy dzień z małym przylepcem u nogi ;) Wracając z zakupów mijam przydrożne stoiska z ostatnimi truskawkami. Szybko w tym roku się zaczęły, i szybko skończyły. Dlatego kupuję ostatnią kobiałkę by rozkoszować się jeszcze smakiem początku lata i z przeznaczeniem na jakieś ciasto. M na szczęście zażyczył sobie sernik na zimno, więc nie musiałam długo myśleć, co upiec. Ten sernik(...)truskawek  Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Następnie partiami wsypać cukier i ubijać, aż powstanie gładka i lśniąca masa. Wówczas dodać żółtka. Wymieszać i na koniec wsypywać partiami obie mąki wymieszane wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Na tym etapie można to zrobić na najniższych obrotach miksera lub posłużyć się łopatką. Gotowe ciasto przelewamy

My simple kitchen
Czekoladowo-truskawkowe LOVE. Czekoladowy torcik z truskawkami i mascarpone. 159

Lekki torcik codzienny Nowa wersja czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami Składniki na biszkopt czekoladowy: 135 g mąki pszennej 25 g skrobii kukurydzianej (zamiennik mąka ziemniaczana) 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijamy, dodajemy również(...)przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru brązowego Dodatkowo : świeże truskawki     KREM Ubijamy kremówkę

Kocham Czekoladę
BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I GALRETKĄ 187

według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej(...)szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania stale miksując dodać cukier puder oraz przestudzoną żelatynę. Biszkopt posmarować bitą śmietaną, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki

RAROSSA
Puszysty Sernik Na Zimno Z Truskawkami 978

Serniczek wyszedł przepyszny, delikatny i puszysty chociaż nie zawiera w sobie ubitej śmietanki 30 proc.  Przygotowuje się go dość szybko i dość szybko tężeje, więc

Gotowanie...to proste !
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 137

soli ok 200 g truskawek 150 g cienkiego młodego rabarbaru białko do posmarowania WYKONANIE Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Do mleka dodajemy drożdże dodajemy łyżkę cukru i zostawiamy zaczyn na 15 min.Mąkę przesiać do dużej miski dodać sól,jajko,resztę cukru oraz masło  i wyrobić gładkie ciasto.Przykrywamy miskę z ciastem ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia(...)odstępach pamiętając o tym ze bułeczki jeszcze urosną. Zostawiamy jeszcze do wyrośnięcia na 15 min.W miedzy czasie rabarbar kroimy na malutkie kosteczki,posypujemy odrobiną cukru odstawiamy,truskawki tez kroimy na małe kawałki .Gdy ciasto jeszcze podrośnie  w każdym placuszku robimy wgłębienie dosyć głębokie i nakładamy tam truskawki i rabarbar.brzegi bułeczek smarujemy białkiem.Przygotowane bułeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika 170C

Mała w garnku miesza
Błyskawiczny sernik na zimno z truskawkami 139

Schłodzone ciasta latem smakują najlepiej. Gdy są z sezonowymi owocami, to w ogóle pełnia szczęścia. Dziś dzielę się z wami dwukolorowym sernikiem bez pieczenia, który szybko stał się hitem w moim domu. Do przygotowania sernika tym razem użyłam twarogu sernikowego z Mascarpone Président (do kupienia w sklepach Auchan, Leclerc, Tesco czy niektórych Biedronkach) – jak sama nazwa wskazuje, jest(...)wyjątkowo kremowe i nie wymagają dodawania tłuszczu do masy. Ma bardzo dobry skład i świetnie nadaje się do serników zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mój jest z truskawkami, choć maliny czy jagody także się sprawdzą. Wygląda efektownie, smakuje bosko, a robi się go prosto i szybko. Moi goście nie mogli się oprzeć niejednej dokładce – to najlepsza rekomendacja

Poezja smaku
Muffinki z truskawkami 170

migdałami i na przemian z kremówką dodajemy do masy jajecznej. Do foremek wkładamy po 1 łyżce ciasta, po czym do każdej porcji wkładamy po 1 truskawce. Następnie wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości pozostałym ciastem. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 20-25 minut

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania