ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:108/200)

Białkowe kluski 174

przygotowania: Twaróg odciskamy w rękach lub przez bawełniany ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru wody wyrabiamy ser rękami, żeby stworzył jednolitą, zbitą masę dodajemy białko, stewię i znów wszystko dokładnie wyrabiamy lepimy suchymi rękami małe kluski (ciasto będzie się lepić do rąk, ale mimo to bez problemu udało mi się ulepić kluseczki) wrzucamy delikatnie kluski

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
pizza na drożdżach - ciasto standardowe 213

można użyć ulubionych dodatków, ale mi najlepiej smakuje z tuńczykiem z puszki, kukurydzą i papryką. Oprócz tego pieczarki i ser. Sos przeważnie wykonuję z passaty pomidorowej (kartonik) z oliwą i łyżeczką octu winnego i ziołami. Na razie umieszczam samo ciasto.   Składniki: 2 szklanki mąki 20  gram drożdży łyżka cukru łyżeczka soli 3/4 szklanki wody (do szklanki) łyżka oliwy

Lubczyk i Wanilia
Emilio Moro w Casa Pablo 78

jest gładki i idealnie gęsty. Wino bardzo skoncentrowane o długim bardzo przyjemnym finiszu. Będzie doskonale pasować do smażonych roladek z ciasta Won-Ton wypełnionych mięsem z ogona wołu i sosem Pedro Ximenez DeSabor jest również importerem hiszpańskich szynek, wędlin, serów, oliwek oraz oliwy I właśnie kilka rodzajów oliw mieliśmy również okazję zdegustować.    Almazara "El Tendre"to firma która

królestwo garów
Oponki z białym serem, na sodzie oczyszczonej 154

płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka octu/wódki - 1 łyżka cukru - cukier puder do oprószenia - 1 l oleju Ser przekręcić przez maszynkę lub delikatnie zmiksować w malakserze. Dodać mąkę, miękkie masło, jajko + żółtko, sodę, ocet/wódkę i ugnieść ciasto (w razie potrzeby podsypywać mąką). Rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Szklanką wycinać koła, a kieliszkiem - środek oponki. Olej

CookYourself
Pierogi ze szpinakiem i bryndzą 168

następnie siekam i przekładam do miski. Dodaję bryndzę i tym razem ze względu na ostry smak bryndzy biały ser. Mieszam na jednolitą masę dosmaczam solą i pieprzem i wkładam do lodówki.W casicie kiedy masa się chłodzi przygotowuję ciasto pierogowe.Na stolnice wysypuje mąkę, dodaję żółtko i   ciepłą wodę (około 1 kubka, tak aby ciasto było zwarte i nie kleiło

Magiczna kuchnia Darii
Zapiekane naleśniki 185

dużej miski, dolewamy mleko, masło  i cukier waniliowy, dodajemy jajka i wszystko mieszamy. Następnie dolewamy tyle wody, aby ciasto zrobiło się rzadkie.Ciasto równo dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy. Smażymy cienkie naleśniki.Ser przekładamy do miseczki, dodajemy cukier cynamonowy i cynamon i mieszamy. Jeżeli używacie chudy ser, dodajcie łyżkę śmietany, albo mleka

Słodkie Przyjemności
Pizza na winie 103

Odstawiamy do połączenia składników.Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części ( wychodzą 3 duże pizze na cienkim cieście) i każdą z nich oddzielnie wałkujemy na blacie posypanym mąką. Wierzch każdej pizzy smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy lekko  startym serem i dodajemy dodatki. Na koniec ponownie posypujemy serem i wstawiamy na dno piekarnika nagrzanego

Słodkie Przyjemności
Sernik nowojorski 544

To najlepszy sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy

UgotujmyTo.pl
Jeżynowy sernik na zimno 277

Zebrałam w ogrodzie jeżyny i zupełnie nie mogłam się zdecydować co z nimi zrobić bo miałam w głowie tyle pomysłów…:) Niestety nie było ich zbyt

UgotujmyTo.pl
SEROWE MINI RACUSZKI 180

duże jajka – 2 szt* olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mąkę przesiewamy z cukrami i proszkiem do pieczenia.Jajka ucieramy z serem białym , a następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy – ma powstać gęste ciasto.W dużym garnku rozgrzewamy olej , z serowego ciasta formujemy kulki , spłaszczamy i delikatnie wrzucamy na olej.Smażymy na złoto ok.4 minuty , a następnie odsączamy na papierowym ręczniku

Ostra na Słodko
Zielona pizza ze szparagami 175

drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek EV 1 łyżeczka suszonej bazylii Dodatkowo: 1/2 pęczka zielonych szparagów kilka plasterków sera feta  pesto z natki pietruszki i orzeszków oliwa z oliwek EV suszone oregano sól pieprz Wykonanie:Wszystkie składniki na ciasto wrzucam do maszyny do chleba, w kolejności: najpierw mokre składniki potem suche, a na sam wierzch pokruszone drożdże

Kulinarne przygody Gatity
Mini serniczek na śniadanie 137

firmy Kupiec 1.5 łyżki stewii 0, łyżeczki kakao aromat waniliowy Sposób przygotowania: Białko ubić na sztywną pianę ser,żółtko, kaszkę, stewię, aromat wymieszać dodać białko i delikatnie wymieszać przekładamy masę do małego żaroodpornego naczynia, pozostawiając około 1 łyżki masy do pozostałego ciasta dodać kakao i wyłożyć na jasną masę piec około 20 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik na zimno z brzoskwiniami 368

serze. Wykonanie jest proste, jedynie potrzebna jest cierpliwość jeśli chodzi o zastygnięcie sernika. Sernik można zrobić na herbatnikach lub upiec szybki biszkopt.       masa serowa: 1 kg sera (użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa 8 łyżeczek żelatyny lub 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru biszkopt: 1/2 szklanki cukru 3 jajka(...)cytryny dodatkowo: płatki migdałowe Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na biszkopt włożyć do miski i zmiksować do rozpuszczenia się cukru. Wlać ciasto do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 15 - 20 minut.  Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z foremki, zdjąć papier i włożyć z powrotem do foremki

Kuchcik gotuje
Wielkanocny placek ryżowy z rumowymi rodzynkami 168

nawet zapiec ją samą , bez spodu. Jeżeli ugotujemy ryż dzień wcześniej, przygotowanie ciasta nie zajmie dużo czasu. A jest naprawdę warte zrobienia - nie za słodkie, delikatne. Warto je upiec nawet bez specjalnej okazji. Bardzo polecam! składniki 1 szklanka ryżu arborio 1 l mleka farsz 500 g sera ricotta 90 g  serka mascarpone 1/2 szklanki ksylitolu lub 3/4 szklanki cukru

Stare Gary
Pizzerinki 324

tymianek, sól, pieprzok. 200 g żółtego sera do zapiekania (lub mozzarelli) Pizzerinki - Sposób przygotowania:Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej (nie wrzącej!) wody wraz z cukrem i kopiatą łyżką mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut.Po tym czasie do powstałego rozczynu dodajemy pozostałe składniki.Ciasto dobrze wyrabiamy i przekładamy do oprószonej(...)ręcznie) spody na pizzerinki, pozostawiając szersze brzegi (ciasto należy rozwałkować na grubość nie większą niż 1 cm). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Każdą porcje smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy szczyptą: oregano, bazylii, tymianku, pieprzu, czosnku, odrobinę solimy. Następnie wykładamy farsz pieczarkowy i posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą.Pieczemy ok. 10-15 minut w 210 stopniach.Moje posty

Słodka Strona