ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:109/200)

Pizzerinki 321

tymianek, sól, pieprzok. 200 g żółtego sera do zapiekania (lub mozzarelli) Pizzerinki - Sposób przygotowania:Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml ciepłej (nie wrzącej!) wody wraz z cukrem i kopiatą łyżką mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut.Po tym czasie do powstałego rozczynu dodajemy pozostałe składniki.Ciasto dobrze wyrabiamy i przekładamy do oprószonej(...)ręcznie) spody na pizzerinki, pozostawiając szersze brzegi (ciasto należy rozwałkować na grubość nie większą niż 1 cm). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Każdą porcje smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy szczyptą: oregano, bazylii, tymianku, pieprzu, czosnku, odrobinę solimy. Następnie wykładamy farsz pieczarkowy i posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą.Pieczemy ok. 10-15 minut w 210 stopniach.Moje posty

Słodka Strona
Pierogi ruskie z BOTWINĄ! :D 168

się w nich :) zdjęcia robiłam na grządkach z botwiną :-P poświęcenie musi być! Na fotkach widać nawet trochę ziemi na talerzu, którą potem i tak zjadłam ze smakiem :-PSkładniki:Ciasto:  2 szklanki mąki 1 jajko ½ szklanki mleka 1 łyżka oleju ¼ szklanki gorącej wody szczypta soliFarsz500 g ugotowanych ziemniaków250 g twarogu chudego1 cebulaząbek czosnkusól(...)puree. Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oliwie. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie połączyć. Botwinę umyć i osuszyć. Pokroić drobno. Podsmażyć na maśle i dodać do reszty farszu.Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto dodając wodę oliwę i sól. Ciasto partiami rozwałkować, wykrawać krążki np. szklanką

Bon Appetit Małgorzaty
Orkiszowe ciasto z kremem z ricotty oraz galaretką i truskawkami 152

Idealne ciasto na weekend! Lekkie, wilgotne i orzeźwiające. Polecam, szczególnie w tej porze roku! Składniki: Na biszkopt orkiszowy: 3 jaja, osobno białka i żółtka 3-4 łyżki cukru 5 łyżek mąki orkiszowej typ 2000 2 łyżki mąki ziemniaczanej Na krem: 200 gram sera ricotta 100 gram białej czekolady 1 łyżka whiskey (opcjonalnie) 2 łyżki wody kokosowej Poza tym: 250 gram

Mango Papaja
Langosz węgierski przysmak 229

mleka 30g drożdży 3 ziemniaki w mundurkach Ser żółty Śmietana kwaśna Szczypta cukru sól Czosnek Olej Wykonanie. Robimy zaczyn, kiedy rośnie gotujemy ziemniaki lub wykorzystujemy pozostałe z poprzedniego dnia. Ziemniaki mielimy lub dobrze rozdrabniamy na puree. Łączymy mąkę, ziemniaki, zaczyn, 1 łyżeczkę oleju, sól, resztę mleka dodajemy stopniowo i zagniatamy nieklejące się ciasto. Odstawiamy na 1 h. Przygotowujemy miksturę(...)pikantna. Wyrośnięte ciasto  dzielimy na małe porcje i rozciągamy palcami na dosyć duże placki o grubości palca. Środek powinien być cieńszy niż boki. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano i osączamy na papierowym ręczniku. Usmażone przykrywamy ściereczką, aby nie wystygły. I teraz możemy poszaleć. Langosze pędzlujemy miksturą wodno-czosnkową, smarujemy śmietaną ,posypujemy startym serem, raczej ostrym

Kulinarny karnet Christophera
Gozleme ze szpinakiem i fetą 191

żółtego  sera np cheddara, pokrojony w drobną kostkęcytryna do podaniaprzygotowanieciasto:Ciepłą wodę wymieszać z cukrem , wsypać drożdże, odstawić na 7 - 8 minut do spienieniaDo dużej miski przesiać mąkę z solą. Zrobić w środku wgłębienie dodać drożdże rozpuszczone w wodzie i mleko. wymieszać nożem o szerokim ostrzu, aż powstanie jednolita bryła ciasta.Wyjąć ciasto na oprószony mąką blat i wyrabiać(...)ciasto stanie się gładkie i elastyczne. przełożyć do wysmarowanej oliwą miski, obrócić tak aby natłuściło się ze wszystkich stron. przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejscena 30 minut aby urosło.Farsz: w międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć cebulę. Dodać czosnek, paprykę i pieprz, smażyć ok minuty. Dodać szpinak i smażyć aż listki stracą jędrność, przełożyć do miski

Stare Gary
Bułeczki serowe z masełkiem czosnkowym. 210

mała garść cukru -dwie łyżki oliwy -masło -4 ząbki czosnku -czosnek niedźwiedzi -ser żółty starty Mąkę przesiewamy z solą. Drożdże rozkruszamy i zasypujemy cukrem. Podlewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do momentu, aż drożdże wyraźnie zaczną pracować. Taki zaczyn dolewamy do mąki i wyrabiamy na elastyczne, gładkie ciasto. Z ciasta formujemy prostokąt, nacinamy na cztery pasy i każdy pod skosem

BaRepas
Naleśniki na serwatce z twarogiem malinowym 152

powodu - często słyszę, że robię pyszne naleśniki (poza dwoma wpadkami, przy nowej patelni i nowej zabawce - indukcji :) ) Dlatego dziś zaproszę Was na wersję kukurydzianą z moim ulubionym, domowym serem z dodatkiem malin. Naleśniki są aksamitne, a podsmażenie ich na maśle z dodatkiem oleju sprawiają, że stają się chrupiące z zewnątrz. Po prostu pycha! Spróbujcie.Składniki (duża porcja):200 g mąki(...)podana przeze mnie ilość jest zależna od mąki jaką wykorzystujecie, chodzi o to by konsystencja ciasta była jak najbardziej lejąca, ale pozostawiał ślad na łyżce.Na rozgrzanej (u mnie teflonowej) patelni smażymy z obu stron. Następnie przygotowujemy nadzienie: Do miski wrzucamy ser, dodajemy cukier i maliny. Wszystko dokładnie rozgniatamy, w razie potrzeby dodajemy czubatą łyżkę śmietany (aby masa

Słodkie Przyjemności
Serniczek brzoskwiniowy 165

Cały czas ucierać i porcjami dodawać ser. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę. Połówki brzoskwiń pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do lodówki, aby masa dobrze stężała. Przed podanie wystawic z lodówki kilkanaście minut  wcześniej, wtedy ciasto łatwiej wydobyc z foremki. Serniczek podany

Monia miesza i gotuje
Podwójnie serowa pizza szpinakowa 195

Jakaż ona była pyszna. Pizza na grubym cieście bo nie lubię tych zwisających placków, z ulubionymi dodatkami, ciepła na rozgrzanie organizmu i bardzo smaczna, polecam gorąco

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowe wrapy z ciecierzycy. 264

czerwona kapusta,  papryka czerwona  możesz też dodać np. gotowane mięso z piersi kurczaka lub kawałek ulubionego sera   PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce wymieszaj ze sobą mąki i siemię, zalej wodą, dodaj sól i wymieszaj trzepaczką. Powinno powstać ciasto trochę gęstsze niż na naleśniki. 2. Smaż na średnim ogniu, na niewielkiej ilości tłuszczu (wystarczy posmarować przy pierwszym placku

Powiedz dietom nie
Pizza serowa 111

stopni przez ok. 10-14 minut. No to tyle informacji z opakowania. Teraz trochę ode mnie. Jak już ciasto nam wyrośnie i ułożymy je na natłuszczonej blasze to smarujemy je sosem beszamelowym ( przepis tutaj ). A potem posypujemy drobno startym serem pecorino , na to pokrojony w plastry camembert i lazur wszystko posypane startym serem gouda . Po prostu genialna serowa uczta

Marder&Marder Manufacture
Serowe choinki z kminkiem 144

pszennej 3 płaskie łyżki śmietany 18% 12 dag masła szczypta soli ziarenka kminku pieprz cayenne białko jaja SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać na stolnicy z mąką, dodać masło oraz śmietanę i szczyptę proszku do pieczenia, zagnieść ciasto owinąć w folię  włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować ma grubość około

Wanilia i Kardamon
Knedle z czereśniami 121

niedawno prezentowałam Wam przepis na serowe knedle z truskawkami. Dzisiaj na wirtualnym stole także knedle, lecz już bez dodatku sera, czyli tradycyjne. Co prawda, bardziej smakowały mi te serowe, ale te zwykłe również bardzo szybko zniknęły z talerza :) Przepis na ciasto stąd ( klik ) Składniki na ok 12 knedli: 500 g ziemniaków 400 g mąki 2 jajka czereśnie (około

My simple kitchen
Serowy pucharek pachnący kawą 59

Deser serowy z alkoholem i czekoladą :) Składniki: 40 dag białego zmielonego sera 1 tabliczka czekolady mlecznej ½ szklanki cukru pudru 3 łyżki mocnego naparu z kawy 1

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi ruskie z sosem z rzeżuchy 193

wystawić na 5 minut na balkon. Przy tej pogodzie szybko ostygną. Ostygnięte dokładnie utłuc i dodać do białego sera, cebulki. Wszystko razem wymieszać doprawiając pieprzem i papryką. Farsz odstawić do lodówki. W tym czasie od razu przystępujemy do robienia ciasta. Mąkę łączymy z łyżką oleju i wyrabiamy z ciepłą ( nie gorącą) wodą. Ciasto powinno być gładkie i sprężyste. Wałkujemy

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania