ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:118/200)

Tarta z pomidorami i sosem czosnkowym na kruchym spodzie 199

śmietany 18% 6-8 ząbków czosnku 40dag sera żółtego 4 pomidory 8 plastrów salami (u mnie pieprzowe) jajko+żółtko puszka pomidorów sól, pieprz papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, bazylia     Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski i uformować w nim dołek. Do wgłębienia wrzucamy pokrojoną margarynę, jajko oraz sól. Ugniatamy ciasto na gładka masę, ale niedługo ponieważ kruche ciasto(...)lubi wyrabiania. Zawijamy je w folię i wkładamy na około godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Ciasto uformować w okrągłej formie natłuszczonej (ja robię w silikonowej, wiec jej nie natłuszczam) i ponakłówać widelcem.  Położyć na nie folie aluminiową i wysypać fasole lub groch. Wstawić do piekarnika na 15 minut, po czym wyjąć i usunąć folię z fasolą

ChilliJemy
KLUSKI Z KASZY JAGLANEj 180

mąki orkiszowej typ700 lub pszennej (lub 2 szklanki mąki orkiszowej typ750) - 2 średnie jajka - 3/4 płaskiej łyżeczki soli (u mnie himalajska) Dodatkowo: - trochę mąki orkiszowej do podsypania blatu i ciasta - łyżeczka oleju kokosowego (lub oliwy) - sól do gotowania klusek - kilka plastrów wędzonego boczku (lub słoniny) - 1-2 duże cebule Kaszę podprażyć mieszając kilka minut w suchym garnku, gdy będzie ciepła(...)lekkiego przestudzenia. Następnie kaszę przełożyć do malaksera, dodać ser i zblendować całość na dość gładką masę. Zmiksowaną masę przełożyć do miski dodać pozostałe składniki i zagnieść masę kluskową. Masa będzie dość klejąca, ale taka ma być, wówczas gotowe kluski nie będą twarde i suche. Na podsypany mąką blat wykładać partiami ciasto i formować wałki podsypując je mąką. Przygotowane wałki kroimy

Smaczne Zdrowe
O bułkach, które stały się chlebem 156

wspomniałam, czas naglił, więc zamiast się złościć i rozczulać, przelałam ciasto do keksówki. Wyrosło sobie jeszcze odrobinę, żeby wylądować w gorącym piekarniku.Następnego ranka z pewną dozą niepewności odkrawałam pierwszy kawałek. Okazało się, że wszelkie obawy były nieuzasadnione - chlebek wyszedł pierwszorzędny. Sycący, o ślicznym kolorze. Pyszny z plastrem sera i kawałkiem papryki. Zniknął sama nie wiem, kiedy; cudem tylko udało(...)łyżki wodyMąki przesiać, wymieszać z solą. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, zasypać cukrem i zalać połową wody. Odstawić na 15 minut.Po tym czasie dodać resztę płynu, zagnieść ciasto. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać do ciasta razem z oliwą. Dobrze wyrobić - ciasto będzie dość rzadkie. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Keksówkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Przelać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb marchwiowy - listopadowa piekarnia 132

kratce. Zostaw do ostygnięcia. Szkoda, że nie da się (jeszcze) przez internet przekazać smaku tego ciasta :( Mimo braku cukru jest słodkie - głównie dzięki rodzynkom, ale sok marchewkowy też swoje zrobił. Świetnie smakuje z samym masłem, twarożkiem, dżemami, ale też z wytrwanymi serami i wędlinami. Upieczcie koniecznie! A na razie zobaczcie to cudo, które wyszło z blachy: ------ Podobne: Chleb marchewkowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Dietetyczne kluski z serem (leniwe) 143

rozkruszonych tabletek stewi 1 jajko cynamon do posypania lub jak kto lubi ;) Sposób przygotowania: Ser dokładni rozduszamy widelcem dodajemy jako i znów porządnie rozgniatamy (mieszamy) dodajemy budyń, mąkę, otręby, stewię i po raz kolejny wszystko zgniatamy widelcem z tak przygotowanego ciasta lepimy kulki lub małe wałeczki, jak komu wygodnie (mi osobiście szybciej poszło z lepieniem kulek) kluski wrzucamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Świnki w kocykach 157

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy proszek do pieczenia oraz sól i całość dobrze mieszamy. Następnie ścieramy ser, mieszamy z mąką. W drugiej misce mieszamy ze sobą mokre składniki - roztrzepane jajko, mleko i olej. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i zagniatamy miękkie ciasto - w razie potrzeby dosypując jeszcze trochę mąki. Wałkujemy ciasto i kroimy na kawałki. Parówki można pokroić

Plate of Joy
Naleśniki z kaszy jaglanej 187

ciasto będzie gładkie (ma być gęściejsze od tradycyjnego naleśnikowego). Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wlewamy ciasto i smażymy naleśniki. Olej dałam tylko przy smażeniu pierwszego, następne smażymy na suchej patelni. Naleśniki z kaszy jaglanej podajemy z ulubionym dżemem, owocami, musem jabłkowym, serem lub… z czym kto lubi. Najlepsze są świeże, podane zaraz po usmażeniu. Pomijając cukier lub stewię możemy przygotować

mojewypiekiinietylko
Leniwe pierogi ruskie 207

cebula mąka (ok. 2 szklanki)Sposób przygotowania:1. Obraną i posiekaną cebulkę zrumienić na oleju.2. Ser i ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać z cebulką i doprawić solą i pieprzem do smaku.3. Do masy dodać jajko i tyle mąki, by ciasto dało się formować w wałek, który następnie należy pokroić tak jak pierogi leniwe.4. Kluski wrzucić na osolony

Kuchnia domowa Ani
Pierogi ze Szpinakiem 145

zrumienienia. Wrzucamy szpinak i wszystko razem gotujemy do momentu wyparowania ewentualnej wody. Studzimy. Ser mielimy (lub rozdrabniamy widelcem) i dodajemy do niego szpinak - dokładnie mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy (pod przykryciem) na ok. 15 minut, aby ciasto zdążyło odpocząć. Po tym czasie cienko rozwałkowujemy

Słodka Strona
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 266

jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki(...)cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Tarta z ciasta francuskiego z cukinią

Moja smaczna kuchnia
szparagi z szynką i serem feta 174

składniki: 12 białych szparag 4 plastry szynki parmeńskiej lub innej surowej, podsuszanej 50 g sera feta 1 łyża tymianku sól, pieprz natka pietruszki miękkie masło wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Racuszki z serem i rodzynkami 1571

Jeśli lubicie racuszki na śniadanko lub kolację, to polecam ten sprawdzony przepis. Są puszyste, smaczne i z powodzeniem mogą zastąpić kawałeczek ciasta do kawy czy kakao

Gosia gotuje
Babka serowo- czekoladowa 107

obficie  mielonymi skórkami  z pomarańcza. Ser zmielić, utrzeć z jajkami  i cukrem. Następnie masę podzielić na pół. Czekolady połamać i rozpuścić na parze oddzielnie. Połowę masy serowej wymieszać z ciemną czekoladą, a drugą połowę z jasną. Ciemną masę serową wlać do przygotowanej formy i przykryć jasną masą serową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec

Tradycyjna Kuchnia
Kostka malinowo - serowa DZIEŃ BABCI I DZIADKA 327

Pyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki :* 3 tabliczki białej czekolady* szklanka płatków kukurydzianych* kilogram gotowego sera do serników* 2 śmietany kremówki  * szklanka cukru pudru* pół kilograma malin* 2 galaretki malinowe(...)Zimne kremówki ubić z cukrem pudrem. Serek zmiksować z rozpuszczoną galaretką, dodać maliny i kremówkę. Zmiksować i wylać masę na czekoladowy spód. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Gotowe ciasto kroić w kostkę. Można ozdobić według własnego pomysłu

Magiczne Życie Marty
Kluski śląskie z miętowym pesto z groszku i kozim serem 106

zmielony pieprz   dodatkowo: kozi ser typu feta oliwa z oliwek     Sposób przygotowania:   Kluski śląskie: Przeciśnięte przez praskę ziemniaki wyrównaj z wierzchu tak aby ich powierzchnia byłą gładka. Wyjmuj ¼ ziemniaków i w to miejsce wsyp tyle mąki ziemniaczanej, ile było ziemniaków. Następnie z powrotem dołóż wyjętą porcję ziemniaków. Zagnieć gładkie ciasto i zrób z niego  kulki(...)przełożyć go na 4-5 godzin do lodówki). Następnie zmiksuj na jedwabistą masę wszystkie produkty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciepłe kluseczki podawaj z zimnym pesto, pokruszonym kozim serem typu feta i skropione oliwą. Smacznego!       Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania