ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:100/200)

Bagietki z serem 171

zewnątrz. Robi się je bardzo szybko, wystarczy dzień wcześniej przygotować zaczyn a następnego dnia zagnieść ciasto i upiec. Pierwszego dnia zjedliśmy je z dodatkami na śniadanie a następnego zrobiłam z nich pyszne zapiekanki. Polecam Post Bagietki z serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Szybka szarlotka z połówkami jabłek i lukrem ( krok po kroku) 199

zachwycona.  Składniki: ( na blachę o wymiarach: 40 x 25cm) 1 szkl = 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 kostka margaryny 150g serka homogenizowanego ( ja dałam ser biały ok. 60g+ łyżka śmietany + 1 łyżeczka cukru waniliowego) Lukier:  łyżka kwaśnej śmietany 18%, 1 szklanka

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik śmietankowo-wiśniowy 238

Składniki: ciasto: 1,5 szkl mąki krupczatki 0,5 kostki masła 3 żółtka 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg sera mielonego 6 jajek 1 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 1 szkl mrożonych wiśni Przygotowanie: mąkę przesiewamy z proszkiem, siekamy z masłem

Luźna Kuchnia
Pizza z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 156

pachnące słońcem włoskie produkty. Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej typ 00  180 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli morskiej (drobnej) 0,5 łyżeczki cukru 13 g świeżych drożdży Dodatki: sos z pomidorów daktylowych pomidory suszone szynka  tuńczyk w oliwie z oliwek szpinak świeży ser sałatkowy Przygotowanie: Odlać 30 ml ciepłej wody(...)uformować tzw rancik. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem z pomidorów, położyć plasterki szynki, kawałki tuńczyka i pokrojone suszone pomidory. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 220 stopni gór-dół na drugi stopień od dołu i piec około 15 minut. Po upieczeniu wyjąć. Na gorącą pizzę dodać listki szpinaku i pokrojony w kostkę ser sałatkowy. Do pizzy

Ala piecze i gotuje
Rubiny z pieczonego buraka na listkach cykorii 149

przez godzinę jednego buraka byłoby nieekonomiczne, więc zróbcie to na przykład przy okazji pieczenia ciasta. Możecie go później przechowywać w lodówce około tygodnia. Upieczonego buraka studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Listki cykorii myjemy i układamy na talerzu. Na nie wykładamy buraka i plasterki sera pleśniowego. Pomiędzy listkami cykorii układamy plastry czerwonej gruszki. Resztę gruszki kroimy w drobną kostkę

W SMAK
Zwycięskie przepisy konkursu ze Szpinakiem 1000 Listków 214

Naleśniki: - 1 ¼  szkl. mąki pszennej - 2 jajka - 1 szkl. mleka - 1 szkl. wody - sól Wszystkie składniki zmiksować na jednolite ciasto, odstawić na pół godziny. Następnie na natłuszczonej patelni smażyć cienkie naleśniki. Farsz: - 400 g szpinaku - 200 g sera feta - cebula - 1 ząbek czosnku - olej - sól, pieprz Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na łyżce oleju, dodać szpinak, smażyć kilka minut(...)zgęstnieje, przyprawić. Na wierzch: - 2 łyżki startego żółtego sera - pomidor W tortownicy układać na zmianę naleśniki i szpinak. Wierzch polać beszamelem, ułożyć plastry pomidora i posypać tartym serem. Piec pół godziny w 180 stopniach. Chleb pomidorowo-szpinakowy Chleb pomidory + szpinak Własna interpretacja przepisu znalezionego w sieci. W oryginale z mrożonym szpinakiem i przecierem pomidorowym. W moim - z mrożonym szpinakiem

Proste Potrawy
Tarta ze szparagami, szpinakiem, serem pleśniowym i olejem rzepakowym 180

świeżego szpinaku4-5 łyżek oleju rzepakowego4 ząbki czosnku1 czerwona cebula300 ml śmietany 30-36%2 jajkaokoło 50-100 g sera pleśniowegosól, pieprz1. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, szczyptę soli i siekamy aż utworzą się okruchy. Dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto do połączenia składników, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Owijamy ciasto folią i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Wyjmujemy(...)nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 20 minut. Zdejmujemy papier i kulki/groch i gorący ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy ponownie do piekarnika i dopiekamy kolejne 10-15 minut aż ciasto będzie koloru złotego. 2. Szpinak opłukać i odsączyć. Cebulę oprać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelnię wlać olej rzepakowy i podgrzać, (nie może być

UgotujmyTo.pl
Seromakowiec + film 146

Pyszne połączenia sernika z makowcem czyli prosty sero-makowiec, wypiek w sam raz na stół wigilijny lub domowe przyjęcie. To pyszne, wilgotne ciasto, które długo zachowuje świeżość i niezwykle dobrze smakuje. składniki na formę 22 na 28 cm                       masa(...)masa serowa 1 kg zmielonego sera białego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki ziemniaczanej 150 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) wiórki kokosowe do posypania ciasta  przepis Do miski przekładamy gotową masę makową z puszki, dodajemy miękkie masło, żółtka i jajka, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.Wszystko dokładnie miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę

Smakowite Dania
Sernik dyniowy 185

"Ciasto na niedzielę" [ klik ] i dynia w temacie czyli "woda na mój młyn". Dynia to moja kolejna miłość i jemy jej dużo

Moje Małe Czarowanie
Sernik maślany z rodzynkami 297

pochmurne i śniegowe Boże Narodzenie, niestety zakończone dla mnie w dodatku antybiotykiem. Ciasto Składniki 2 całe jaja 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl. cukru 3 czubate łyżki mąki wrocławskiej Sposób Wszystkie składniki dokładnie utrzeć, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Masa serowa Składniki 1 kg sera białego tłustego 1 kostka masła  2 szklanki cukru pudru 8 żółtek (białka zostawić(...)cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia rodzynki wedle własnego uznania  Sposób Ser zmielić dwukrotnie, zalać kostką roztopionego, gorącego masła, dodać cukier puder, 8 żółtek, kartoflankę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek oraz rodzynki, wszystko porządnie mieszamy, wykładamy na ciasto na blachę.  Piec około godziny w 180 stopniach. Wystudzone ciasto polać polewą

Kuchenne aromaty
mini pizza na cieście francuskim – ekspresowa przekąska 152

żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku świeżo mielony pieprz suszona ostra papryka sól wykonanie: Ser żółty ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy doprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem oraz papryką. Sos odstawiamy na ok. 10 min. aby składniki się przeżarły. składniki: 1 ciasto francuskie 16 pomidorków koktajlowych 24 oliwek czarnych 8 plasterków salami świeże liski bazylii

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z nutą piernika 265

kostkę i dodać do mąki - połączyć składniki. Następnie dodać jajko i ugnieść gładkie ciasto. Zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Do jednej miseczki wbić jajka, dodać cukier i ubić na gładką masę.Do drugiej miseczki przełożyć ser, zmiksować go na gładką masę i dodawać ubite jajka.W trzeciej miseczce połączyć mąkę ziemniaczaną z cukrem wanilinowym - dodać

Serce zamknięte w formie pyszności
100 przepisów na Sylwestra 1317

sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny(...)Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta

Moja smaczna kuchnia
Pizzerinki ze szparagami 120

fety5 świeżych pomidorów10 zielonych szparagówtwardy ser żółty np parmezanoregano, tymianek, bazyliaSposób przygotowania:Do miski wsypujemy mąkę, sól, zalewamy oliwą, wodą i mlekiem. W małej miseczce rozcieramy drożdże razem z łyżeczką cukru następnie dodajemy do mąki. Wszystko mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie lekko podsypujemy mąką, i wykładamy na blat. Ciasto dzielimy na kilka mniejszych części(...)szparagi wyławiamy i wrzucamy do zimnej wody.Ciasto rozwałkowujemy, choć możemy zrobić to ręcznie po przez rozgniatanie.Na środek ciasta nakładamy pokrojone w kosteczkę pomidory bez skórki - tak aby zakrywały środek. Po dwa przekrojone w pół szparagi i kilka kosteczek fety. Całość posypujemy startym serem żółtym i posypujemy przyprawami - bazylią, tymiankiem i oregano.Pieczemy na blaszce od pizzy w piekarniku rozgrzanym

Słodkie Przyjemności
Ciasto biszkoptowe z truskawkami 108

cukier waniliowy. Do ubitej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie mieszamy, wlewamy ciasto do wysmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy i pieczemy 20 minut w 190 stopniach C (termoobieg). Składniki na masę: 500 g sera białego 330 ml śmietanki kremówki 30 % 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe Ubijamy śmietankę(...)kremówkę z 2 łyżkami prawdziwego cukru waniliowego. Ser mielimy na jednolitą masę (użyłam thermomixu ) dodając cukier puder. Zmielony ser łączymy z jogurtem greckim i dwoma łyżkami prawdziwego cukru waniliowego. Wszystko razem miksujemy mikserem. Następnie rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w niewielkiej ilości wody i stopniowo wlewamy do masy cały czas miksując. Na koniec dodajemy ubitą śmietankę kremówkę i delikatnie mieszamy łyżką

noteskulinarnyfiga