ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:99/200)

Chińskie naleśniki ze szczypiorem i słodko-pikantne tofu z kalarepą 201

420ml zimnej wody 1 cały, duży pęczek szczypiorku ½ łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka przyprawy 5 smaków 1 łyżka oleju sezamowego do ciasta olej do smażenia (po ok. 1,5 łyżki na naleśnik) TOFU i KALAREPA 1 kostka sera tofu 180-200g 3 łyżki sosu Hoisin 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 ząbek czosnku 1 gałązka szczypiorku 1 łyżeczka cukru

Karo in the Kitchen
Sernik z jabłkami i żurawiną pod migdałową pierzynką 177

Jesień co prawda dopiero się zaczęła i staje się coraz bardziej widoczna. To też idealny czas na wykorzystywanie lokalnych owoców, takich jak jabłka czy świeża żurawina

vaniliowoczekoladowa
Pełnoziarniste naleśniki z sosem karmelowym i czekoladą. 171

minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: -> 1 duże jajko -> Szklanka mleka -> Szklanka mąki -> Szczypta soli  ->1 łyżeczka cukru waniliowego, Farsz -> 150g sera białego -> 1 banan -> 3-4 łyżki jogurtu naturalnego -> 3-4 kostki czekolady gorzkiej

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Serowa pizza 208

wkładam do miski przykrywając ściereczka na kolejną godzinę. Gdy ciasto już ładnie wyrosło wysmarowałem naczynie oliwą i rozciągnąłem do brzegów ciasto i smaruję sosem czosnkowym (2 ząbki czosnku, sól, pieprz, jogurt grecki), a następnie rozkładam składniki : ser żółty, ser pleśniowy, ser topiony i mozzarelle. A na samą górę świeże pomidory. Tak zrobioną pizze wkładam do maksymalnie rozgrzanego piekarnika. Smacznego

Full Smaku
Drożdżówki z serem i truskawkami 174

Drożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 300 ml mleka 100 g cukru 2 jajka 50 g masła 580 g mąki pszennej Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Masło rozpuścić i przestudzić. Masło i rozrobione drożdże wymieszać z mąką, cukrem oraz

Bullio
Czekoladowy omlet serowy z twarożkiem, migdałami i żurawiną 139

łyżki twarożku 3 łyżeczki jogurtu naturalnego migdały suszona żurawina   Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i ser, zmiksować, wsypać łyżkę mąki oraz kakao,  delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Patelnię wysmarować masłem, wylać ciasto, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem do ścięcia wierzchu. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 5 minut. W miseczce wymieszać twarożek

Chocolate Muffin Blog
Pierogi z łososiem i kaparami 158

parmezan Świeżego łososia ugotować na parze. Rozdrobnić w miseczce, pousuwać ewentualne ości. dodać łososia wędzonego, serek. Przyprawić ( jeśli łosoś wędzony i ser okażą się słone- nie solić farszu :)). Na koniec dodać kapary i delikatnie wymieszać. Jak zawsze ciasto pierogowe przygotować wg sprawdzonego przepisu: http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Tym razem lepienie pierogów, wg wzoru babci Wojtka. Dłużej się lepi, ale cudny

MarciochaKucharzy
CIABATY – CHRUPIĄCE WŁOSKIE BUŁECZKI + jak zrobić zaczyn biga 182

przekonacie się, że domowe pieczywo wcale nie jest takie trudne jak niektórzy myślą. Ps. do tego świeża wędlinka … ser … albo np. mój pieczony boczek – mniam! Polecam! Aha! Bułeczki przyrządzone są na zaczynie zwanym biga ( ciasto wstępne ). Biga to zazwyczaj zaczyn składający się z proporcji ok. 100%mąki, 44% wody i 1-2% drożdży (w warunkach domowych zaokrąglamy

Ostra na Słodko
Drożdżówki z serem i truskawkami 222

Drożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 300 ml mleka 100 g cukru 2 jajka 50 g masła 580 g mąki pszennej Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Masło rozpuścić i przestudzić. Masło i rozrobione drożdże wymieszać z mąką, cukrem oraz

Bullio
Gnocchi z masłem szałwiowym 211

kopytka. Jednak w przeciwieństwie do kopytek, robionych wyłącznie na bazie gotowanych ziemniaków, włoskie kluseczki dają nam szerokie pole do kulinarnych eksperymentów. Ciasto na gnocchi możemy przygotować z puree ziemniaczanego lub warzywnej pasty, można też dodać do nich ser, a mąkę pszenną zastąpić gryczaną (dla bezglutenowców). Gnocchi z powodzeniem mogą służyć jako smaczny dodatek lub samodzielne danie. Doskonale komponują się

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z masą makową i kawałkami czekolady 214

całości..Polecam ten sernik...jest naprawdę pyszny...palce lizać..Dziękuję wszystkim biorącym udział za wspólne "sernikowanie"..a za tydzień pieczemy ciasta kruche z owocami..zapraszam. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę serową: 1 kg sera śmietankowego 3 łyżki maizeny lub mąki ziemniaczanej  skórka starta z 1 pomarańczy  1 szklanka drobnego cukru  5 jajek

Moje domowe kucharzenie
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 208

bardzo pracowite, gdyż nasze stanowisko cieszyło się ogromną popularnością. Przygotowywaliśmy zdrowe i kolorowe koktajle, sałatkę z pęczakiem, warzywami i serem owczym, szaszłyki z warzywami i boczusiem i pyszne coolwrapy z twarożkiem, suszonymi pomidorami i oliwkami. A na koniec podawaliśmy słodkości: ciasto marchewkowe i brownie z buraczkami, które były hitem wśród dorosłych a szczególnie wśród dzieci Wszystkie przepisy przedstawiam poniżej. KOKTAJL(...)pęczaku – 1 koper włoski – 0,5 kg pomidorków koktajlowych różnych kolorów i gatunków (czerwone, żółte, zielone, czarne) – 5 ogórków gruntowych – 150 gramów oliwek kalamata BEZ PESTEK – 150 gramów sera owczego solonego – kilka łyżek oliwy – kilka łyżek jogurtu greckiego – doniczka mięty – kilka łyżek orzeszków piniowych – 1 cytryna – pieprz czarny i sól morska Wykonanie: Pęczak ugotujcie na półtwardo i wypłuczcie w zimnej

karmelowy
Wytrawne muffiny drożdżowe 135

wystawne przyjęcie czy kinderball. Przygotuje je każdy (moja 6 latka nie ma najmniejszych problemów). Składniki: na ciasto 500g mąki pszennej typu 550 30g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 120g masła 4 łyżki cukru 1 jajo 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli dodatki: ser  szynka suszone pomidory bazylia pieprz papryka mielona  Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do 180 stopni

Wielki apetyt
Carmel Tower Brownie II 219

zgodnie z opisem jest składnikiem kremu. Tym razem uważam, że ciasto wyszło zdecydowanie bardziej bliskie oryginałowi. Jeśli o mnie chodzi uwielbiam je, jest to moja ukochana wersja Brownie. Idealne ciasto na poprawę humoru, kiedy mamy ochotę na coś mega pysznego, czekoladowego i kalorycznego. Polecam. Przepis specjalnie na konkurs www.comfortfood.pl  Carmel Tower Brownie II  Składniki: Brownie(...)orzeszków ziemnych 6-7 łyżek sera mascarpone 150 g czekolady białej z chrupkami ryżowymi (np. firmy Katy dostępna w kauflandzie, możemy również zastąpić ją płatkami corn flakes lub chrupkami zbożowymi) Polewa : 1/2 puszki masy krówkowej 6 łyżek mleka 4 łyżki masła orzechowego 50 g solonych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Wszystkie orzeszki ziemne (te do ciasta i do kremu) wsypujemy na blaszkę

Mania Gotowania
Tajlandia od kuchni 189

różnymi nadzieniami- vanilla custard, czarny sezam (słodkie), fasolowe, mięsne (słone). Ach! I jeszcze naleśniki roti-ciasto w ogóle niepodobne do naszego, ociekające tłuszczem. W środku zazwyczaj z bananem (są tez opcje z ananasem, mango, kokosem, a nawet jajkiem czy szynką i serem), na wierzchu z nutellą, skondensowanym mlekiem lub inną słodką polewą. Bomba kaloryczna. Ale jaka pyszna! No i lody(...)pyszne!) czy wypieki przypominające ciasto drożdżowe lub brownie (niestety niezbyt smaczne). Wiele restauracji oraz niektóre hotele oferują turystom „europejskie” śniadania, w skład których wchodzą jajka (sadzone lub jajecznica), kiełbaski, tosty, dżem i owoce. W bardziej wypasionej wersji znajdziemy również smażony bekon i fasolkę po bretońsku. Popularne są tu również omlety z warzywami lub z żółtym serem. Czasem znajdzie się też

Zawsze głodna!
Bagietki z serem 178

zewnątrz. Robi się je bardzo szybko, wystarczy dzień wcześniej przygotować zaczyn a następnego dnia zagnieść ciasto i upiec. Pierwszego dnia zjedliśmy je z dodatkami na śniadanie a następnego zrobiłam z nich pyszne zapiekanki. Polecam Post Bagietki z serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Szybka szarlotka z połówkami jabłek i lukrem ( krok po kroku) 209

zachwycona.  Składniki: ( na blachę o wymiarach: 40 x 25cm) 1 szkl = 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 kostka margaryny 150g serka homogenizowanego ( ja dałam ser biały ok. 60g+ łyżka śmietany + 1 łyżeczka cukru waniliowego) Lukier:  łyżka kwaśnej śmietany 18%, 1 szklanka

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik śmietankowo-wiśniowy 242

Składniki: ciasto: 1,5 szkl mąki krupczatki 0,5 kostki masła 3 żółtka 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg sera mielonego 6 jajek 1 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 1 szkl mrożonych wiśni Przygotowanie: mąkę przesiewamy z proszkiem, siekamy z masłem

Luźna Kuchnia
Pizza z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 168

pachnące słońcem włoskie produkty. Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej typ 00  180 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli morskiej (drobnej) 0,5 łyżeczki cukru 13 g świeżych drożdży Dodatki: sos z pomidorów daktylowych pomidory suszone szynka  tuńczyk w oliwie z oliwek szpinak świeży ser sałatkowy Przygotowanie: Odlać 30 ml ciepłej wody(...)uformować tzw rancik. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem z pomidorów, położyć plasterki szynki, kawałki tuńczyka i pokrojone suszone pomidory. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 220 stopni gór-dół na drugi stopień od dołu i piec około 15 minut. Po upieczeniu wyjąć. Na gorącą pizzę dodać listki szpinaku i pokrojony w kostkę ser sałatkowy. Do pizzy

Ala piecze i gotuje
Rubiny z pieczonego buraka na listkach cykorii 155

przez godzinę jednego buraka byłoby nieekonomiczne, więc zróbcie to na przykład przy okazji pieczenia ciasta. Możecie go później przechowywać w lodówce około tygodnia. Upieczonego buraka studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Listki cykorii myjemy i układamy na talerzu. Na nie wykładamy buraka i plasterki sera pleśniowego. Pomiędzy listkami cykorii układamy plastry czerwonej gruszki. Resztę gruszki kroimy w drobną kostkę

W SMAK

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję