pokroiłam wiosenne ciasto urodzinowe. Przygotowałam je specjalnie na cześć malutkiej istotki, która przyszła na świat w piątek, 24 kwietnia. Opowiem Wam o niej więcej niedługo. Na razie zapraszam na ciasto. Jest pyszne. Składniki: Biszkopt: • 4 jajka • 4 pełne łyżki mąki pszennej • ½ pełnej łyżki mąki ziemniaczanej • ¾ szklanki cukru, w tym cukier waniliowy • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: • 1 budyń(...)Truskawki przesypać do miski, większe przekroić na cząstki. Mrożonych nie rozmrażać! 10. Zalać truskawki gorącą galaretką. Wymieszać, ostudzone wstawić do lodówki. 11. Kiedy zacznie tężeć, galaretkę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. 12. Ciasto kroić na porcje, podawać z kawą lub herbatą. Smacznego
W mojej kuchniciasto drożdżowe może być aż tak proste w przygotowaniu? Może! Testowałam i okazuje się, że jest taki prosty przepis, że każdy mężczyzna będzie w stanie zrobić ciasto drożdżowe z owocami. Chociaż dla mnie najistotniejszym elementem ciasto drożdżowego jest... ... kruszonka! Im więcej tym lepiej... Owoców sezonowych nie brakuje, więc moje ciasto ma w sobie śliwki ;) Można dać jabłka(...)waniliowy 70 dag śliwek lub innych owoców Przygotowanie: W dużej misie rozkłócamy jajka. Na tak przygotowane jajka wsypujemy pokruszone drożdże, cukier i cukier waniliowy, wlewamy olej i mleko, a na koniec przesiewamy mąkę. Wszystkie składniki przykrywamy ściereczką i wstawiamy na 3 godziny do ciepłego pomieszczenia. Nie mieszamy! Po 3 godzinach ciasto mieszamy łyżką i wylewamy na dobrze natłuszczoną
Lawendowe Nieboherbaty, chwyciłam czekoladowe ciastko zamiast śniadania. Pobiegłam łapać życie za ogon; znów się nie udało. A może...? Odpowiedzi, póki co, brak. Dzisiaj mam dla Was bardzo ciekawe, nieoczywiste ciasto. Znalazłam je w książce Saved by cake Marian Keyes, gdzie od razu wpadło mi w oko. Głównie dlatego, że banany kojarzą mi się z tradycyjnymi chlebkami, ewentualnie muffinami. Czasem jeszcze(...)względu na skład chemiczny, jest nielegalna w niektórych krajach. Przez to zabrakło mi bananów na spód, ale całość i tak wyszła intensywnie bananowa. Nawet beza przeszła smakiem tych owoców! Ciasto zaskakuje konsystencją: kruchy spód, rozpływający się w ustach, bardzo delikatny krem i znów na górze: chrupiąca beza. Całość jest słodka, ale nie przesłodzona - nie martwcie się
Pożeraczka, czyli raz adobrzesztywna, dodajemy po 1 łyżce cukier, ciągle miksując. Musi powstać lśniąca, sztywna piana. Pod koniec ubijania dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Białka przekładamy do bakalii i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto dzielimy na dwie części, przekładamy do dwóch jednakowych foremek (25x36) wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy przez 35 min w 160 stopniach. Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzącej wody(...)plastry i układamy na ostatniej warstwie kremu. Galaretkę przed wylaniem na owoce dobrze jest schłodzić w lodówce, musi być mocno zżelowana, aby nie uciekła nam z owoców. Ciasto najlepiej schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego
na moim stole...blaszkę pysznego ciasta. Do tego ciasta można wykorzystać dowolne owoce. Ja zrobiłam z jabłkami, ale równie smaczne jest z gruszkami czy wiśniami. Polecam Wam również inne pyszne ciasto z owocami Krokodyle oczy Polecam! Żródło Ciasta S. Anastazji Ciasto 250 g masła 250 g cukru pudru 300 g mąki tortowej 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia
O kuchni z uczuciemSiła tkwi w prostocie. Kolejny raz się o tym przekonuję. Po drodze do domu kupuję truskawki i myślę sobie, że fajnie jest wychodzić z pracy o
bistro mamaDelikatny i wilgotny sernik pomiędzy warstwami kakaowego ciasta kruchego. Sernik jest z dodatkiem mieszanki keksowej, czyli owocami kandyzowanymi, które wnoszą ciekawy smak i trochę kolorów do wypieku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku(...)szklanka cukru 1 budyń waniliowy Winiary 100 g masła olejek pomarańczowy 200 g kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć do zamrażarki na około 30 minut
https:KKuchniaMniamascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Nie będe dziś daleko odbiegać z owocem w cieście, a w sumie to zostanę przy brzoskwini i tym razem wykorzystam do ciekawego ciasta. Ja znów użyłam puszki ale sezon się zbliża wiec można wykorzystać świeże brzoskwinki . Ciasto robi się
Kubki smakuciasta od szarlotki, często ją piekę, szczególnie taką na kruchym cieście. Tym razem do masy jabłkowej postanowiłam dodać suszone owoce miechunki, szarlotka dzięki tym owocom ma fajny lekko kwaskowy smak. Składniki: Ciasto kruche: 300 gram mąki pszennej 150 gram masła 150 gram cukru 2 żółtka Masa jabłkowa: 4 jabłka 50 gram miechunki suszonej Helio 1 płaska łyżeczka mąki
Bajeczna Kuchniaśmietankowo cytrynowe lody domowe. Lody te przygotujecie bez maszynki i mieszania. Są naprawdę proste w przygotowaniu i pyszne. Śmietankowo cytrynowe lody smakują idealnie same, jak i w towarzystwie owoców, ciasta lub innych dodatków. Spróbujcie, bo naprawdę warto przygotować domowe lody, a przepis jest prosty. Śmietankowo cytrynowe lody domowe. Lody bez maszynki i mieszania(...)śmietanowo-cytrynową przelewamy do plastykowego pojemnika z pokrywką. Zamknięty pojemnik wkładamy do zamrażalnika. U mnie lody są gotowe po około 4 godzinach. Wyjmujemy i podajemy same lub np. z owocami. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiKruche babeczki, tarteletki z owocami i bezą włoską . ciasto : 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 3 żółtka, beza włoska : 150 ml wody, 375 g cukru, 6 białek, owoce: maliny, porzeczki, borówki, jagody Ciasto : w szystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć co najmniej na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, wycinać koła minimalnie większe od średnicy foremek. Foremki wysmarowane masłem, dokładnie wyłożyć ciastem. Ciasto ponakłuwać widelcem. Foremki ustawić
królestwo garówmiarki. Po raz pierwszy ciasto jogurtowe piekłam w liceum i to dość często. Potem na kilka lat wyleciało z naszego menu, aby wrócić w wielkim stylu kilka lat temu Zupełnie nie wiem, dlaczego tyle czasu go nie piekłam. Ciasto ładnie pachnie, ładnie wyrasta i mąż po powrocie z pracy zjadł z 1/4 blaszki. Ja ciasto piekłam tym razem(...)okrągłej blaszce. Aby podkreślić smak owoców w cieście, dodałam trochę kardamonu, ale jeśli nie lubicie tej przyprawy, to spokojnie ją pomińcie. Do ciasta nie użyłam popularnych węgierek, ale odmiany prezydent. Ogólnie, użyjcie śliwek takich, jakie lubicie. Górę możecie posypać cukrem pudrem, zostawić bez niczego lub przed pieczeniem posypać kruszonką. Jedna uwaga, ciasto wychodzi baaaardzo gęste. To dobrze. Jeśli jednak
Mieszam w Garnkuostatnio Wam pisałam jestem totalnie zakochana w cieście drożdżowym i z wielką przyjemnością przygotowuję z niego przeróżne wypieki. Mięciutkie cynamonowe kanelbullar albo rogale z masłem orzechowym – wszystko smakuje obłędnie! Dziś przygotowałam dla Was pyszne drożdżówki z owocami leśnymi. Niesamowicie delikatne i puszyste! Idealne na słodkie, drugie śniadanie albo podwieczorek. Ps. miało można wykorzystać ulubione, mrożone owoce. SKŁADNIKI(...)drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta + marmolada wieloowocowa i ulubione owoce ( borówki, maliny, jeżyny, aronia ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy. Do drożdży dodajemy przestudzone mleko z masłem oraz
Ostra na Słodkowiele czasu, a i naczyń do mycia – też będzie miał mniej. Kto nie był zapobiegliwy, niestety, najpierw musi przygotować ciasto kruche i kruszonkę. Składniki: - ciasto kruche- kruszonka migdałowa- 2 dojrzałe owoce mango- 3 budynie waniliowe bez cukru- 5 łyżek cukru(...)budyniu- 1,1 litra mleka- słoik dżemu z czarnej porzeczki (450g)- cukier puder do posypania ciasta Kto nie ma ciasta gotowego i kruszonki, to przygotowuje z przepisów zamieszczonych na blogu. Kto ma - wyjmuje z zamrażarki. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Zamrożone ciasto ścieramy bezpośrednio do blaszki, na tarce o dużych oczkach (wystarczy 3/4 porcji zrobionej z 500g mąki
mojewypiekiinietylkoNa podwieczorek polecam bardzo pyszną tartę. Czekoladowe ciasto, kwaśne maliny i słodka śmietanka to doskonałe połączenie. Maliny prosto z krzaczka z domowego ogrodu, takie są najlepsze
IzabelawkuchniWitam Was cieplutko :) Na niedzielę upiekłam pyszny sernik, taki na cieście czekoladowym, które utarłam na tarce zamiast rozwałkowywać na stolnicy. Na serniku znalazło się sporo
IzabelawkuchniWitam Was cieplutko :) Jabłka i cynamon to najlepsze połączenie. U mnie na kruchym cieście z budyniową pianką. Tak prosto i niezwykle pysznie. Takie ciasto jest
IzabelawkuchniMacie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu
Ostra na SłodkoMacie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu
Ostra na SłodkoDomowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto z dodatkiem świeżego, kwaskowego i orzeźwiającego rabarbaru, ukryte pod warstwą chrupiącej kruszonki, to moja propozycja sezonowego ciasta z owocami. Składniki: Ciasto: 4 jajka 120g masła extra 220g cukru 400g mąki pszennej 2/3 szklanki mleka 3 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 100g mąki pszennej 50g cukru
Szalona Kuchnia EwelinySuszone morele pokroić w paseczki i przełożyć do małej miski i zalać wrzącą wodą. Wody nalać tyle, aby pokryły owoce. Moczyć morele około 30 minut. Następnie odcedzić owoce. Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kaszą manną przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy do momentu uzyskania puszystej
Ciastka - domowe słodkościnich można zrobić wersję z dobrej jakości herbatą owocową lub inną ulubioną. Ja jadłam ciasto na święta ale nie zdążyłam z przepisem, dzisiaj jednak udostępniam go Wam. Ciasto dojrzewające z suszonymi owocami i brandy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieAleż za oknami piękna zima, u Was też? oczy się radują! chociaż zdaję sobie sprawę, że zapewne nie wszyscy się cieszą , powody mogą być różne. Tak
Radość kipiąca uśmiechem.Witam Was cieplutko :) Uwielbiam takie ciasta. Proste i szybkie w wykonaniu, a niezwykle pyszne i pachnące. Idealne na podwieczorek i dla niespodziewanych gości. Upieczcie koniecznie takie
IzabelawkuchniWitam Was cieplutko :) Czy jest ktoś kto nie lubi domowej, jesiennej szarlotki, takiej pachnącej cynamonem i z dużą ilością jabłek. Nie wiem jak Wy, ale ja
IzabelawkuchniWitam Was cieplutko :) Zapraszam serdecznie na pyszne ciasto bananowe z jesienną gruszką. Obłędnie pachnie cynamonem i tak samo smakuje. Bardzo polecam na podwieczorek. Nam bardzo smakowało
IzabelawkuchniJa upiekłam go wedle swojego pomysłu. ciasto biszkoptowe składniki (duża blaszka) 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mąki tortowej 3 łyżki
Moje WyrobyZwykłe ucierane ciasto, które w połączeniu z masą twarogową i owocami tworzy już nieco ciekawszą propozycję. Owoce umyć i oszuszyć. Najpierw przygotowujemy masę na ciasto. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić
BullioJak doskonale wiecie serniki to moja popisówka! Ten ulubiony Castingowy robi furorę zarówno wśród Was, jak i mojej rodziny i znajomych. Dziś mam dla Was przepis
Ostra na SłodkoKlasyczne ciasto drożdżowe połączone z delikatną masą budyniową o smaku śmietankowym i orzeźwiającymi słodko-kwaskowymi świeżymi malinami to doskonała propozycja sezonowego ciasta z owocami. Składniki: Ciasto drożdżowe 460g mąki pszennej 130g masła extra 2 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 45g świeżych drożdży szczypta soli Masa budyniowa: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy 2 żółtka 3 łyżki cukru Kruszonka
Szalona Kuchnia EwelinyOd zawsze śliwki i cynamon kojarzą mi się z jesienią, a od kiedy upiekłam pyszną tartę i to i z latem. Tarta wyszła mi obłędna w
IzabelawkuchniNa pożegnanie wakacji dzielę się przepisem na pyszny chlebek bananowy z mnóstwem borówek oraz wiórkami kokosowymi, bardzo prosty i szybki do wykonania. Ciasto jest wilgotne, słodkie
Healthy food explorerCiasto półkruche z porzeczkami to klasyczny placek, na który składają się dwie warstwy ciasta oraz nadzienie owocowe. Kwaskowatość czerwonych porzeczek dobrze współgra ze słodkim smakiem ciasta
Smakołyki BerenikiKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoDomowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na bazie kefiru, z dodatkiem słodko - kwaskowych orzeźwiających świeżych malin to moja propozycja na sezonowe ciasto z owocami. Składniki: Ciasto: 500g kefiru 4 jajka 130g masła extra 200g cukru 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 400g malin 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki
Szalona Kuchnia EwelinyPrzepis na ciasto znajdziecie tu poniżej w przepisie murzynek z truskawkami: klik co prawda powinien być biszkopt ciemny tak jak w przepisie, ale dawno tego
Moje Wyrobyprzygotowaniu, ale ja zawsze wolę, aby było porządnie schłodzone. (*) Przyznajcie, że deska widoczna na zdjęciach wygląda rewelacyjnie! Jest to deska obrotowa i świetnie nadaje się do pizzy, ciast, owoców, ale i nie tylko. Obraca się bardzo lekko i niezwykle płynnie. Myślę, że posłuży mi na bardzo długo, ponieważ została wykonana z drewna bukowego i zaimpregnowana olejem roślinnym. Napis wykonano
Di gotujeprzesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia Masę mieszamy z częścią owoców Smażymy z obu stron po ok. 2 min. z każdej strony Posypujemy, cukrem pudrem i owocami. Ciasto na ostatnie placuszki było dość gęste, dodałam ok. pół szklanki mleka ryżowego by ciasto było rzadsze. Ale ogólnie ciasto jest gęste od samego początku
Proste Potrawyproszek i soda mogły zadziałać rozgrzej patelnię i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron Podawaj z cukrem pudrem lub syropem klonowym/miodem :) można dodać do ciasta owoce ;) Smacznego
Gotowanie z pasjąproszek i soda mogły zadziałać rozgrzej patelnię i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron Podawaj z cukrem pudrem lub syropem klonowym/miodem :) można dodać do ciasta owoce ;) Smacznego
Gotowanie z pasjąPachnąca cytrusami szarlotka przygotowana na delikatnym miodowym cieście połączona z aromatyczną cynamonową warstwą jabłek to świetny pomysł na szybkie w przygotowaniu ciasto z owocami. Składniki: Ciasto miodowe: 200g masła 3 szklanki mąki pszennej 130g cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka sody olej do wysmarowania formy Nadzienie jabłkowe: 2kg jabłek (waga po obraniu) 2 cytrynowe
Szalona Kuchnia Ewelinynajlepiej błyskawicznych 100 g mąki orkiszowej 300 ml letniej wody 2 płaskie łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży W misce łączymy wodę, z drożdżami i pozostałymi składnikami (oprócz owoców). Ciasto wyrabiamy ok 10 minut. Jeśli jest zbyt luźne dosypujemy kolejne 50 g mąki. Powinno być gładkie. Figi zalewamy gorąca wodą. Moczymy 3 minut a następnie odcedzamy, drobno kroimy
Dzieje kuchennej WiewióryRozcieramy rękoma wszystkie składniki, aż powstanie nasza kruszonka. Jeżeli ma konsystencję “piasku”, to dodajemy jeszcze 5-10g masła i rozcieramy dalej. Kruszonkę można posypać na ciasto, owoce, albo zamrozić i w chwili gdy będziemy potrzebować, odmrozić. Przeczytaj cały przepis - Kruszonka at AleTorcik
AleTorcikpieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą tuńczykową
kruche babeczkiBlueberry Corner by "jagodzianka" Sok z pigwowca jest doskonałym dodatkiem do herbaty, wody, kompotów, ale także do słodkich kremów, czy ciast. Owoce pigwowca są … Przeczytaj cały artykuł Post Sok z <span>pigwowca</span> pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerZapraszam na bardzo proste w wykonaniu ciasto z malinami. Bardzo pyszne i bardzo puszyste. Słodkie i kwaśne zarazem. Idealne na podwieczorek z filiżanką aromatycznej kawy lub
Izabelawkuchnilukier z białą czekoladą. Jest bardzo prosty i super szybko się go robi. Potrzebujesz tylko 3 składników :-) Świetnie sprawdza się jako polewa do: - pączków i drożdżówek - deserów z owocami - ciast i tortów
AniaGotuje.plTo ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, wystarczy mieć maliny i kilka minut wolnego czasu, potem już tylko pieczenie i zjadanie. Ciasto jest idealne
Izabelawkuchniszklankach. Ale tak jak wspomniałam, przepis jest już stary, a teściowa działa w kuchni tak szybko, że nie zdążyłabym nawet zważyć dokładnych ilości Pyszne ciasto wspólnie pieczone Ciasto przekładane kremem i owocami Najlepsza na świecie polewa kakaowa Ja i moja teściowa Wioleta Smacznego!!! Justyna
Relaxtimeubijamy na sztywno. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po lekkim przestudzeniu wlewamy do ubitej kremówki i miksujemy. Krem wykładamy na wystudzony biszkopt, na wierzch wykładamy umyte i osuszone owoce. Ciasto schładzamy minimum 2 godziny. SMACZNEGO! Wersja z malinami: A do pieczenia tart polecam specjalną foremkę dostępną w sklepie Makowski Kredens. Forma posiada ochronną warstwę non-stick ułatwiającą wyjmowanie ciasta
Smak mojej kuchnikwaśny dżem - krem - polewa z gorzkiej czekolady (lub 1-2 łyżki oleju kokosowego + 1 łyżka kakao + 1-2 łyżki mleka roślinnego + odrobina cukru, energicznie wymieszać, od razu polać ciasto) - owoce jagodowe do dekoracji. Składniki na biszkopt, forma ok. 28 cm średnicy (raczej nie mniejsza): 1/3 szklanki oleju ¾ szklanki mleka roślinnego 4 łyżki cukru 1 szklanka mąki pszennej
Qlinarnie i QlinarnieKolejny letni wypiek z owocami. Tym razem kruche ciasto na krupczatce z budyniową pianką i agrestem. Do tego ciasta również pasują różne owoce więc ciasto idealne na lato. U mnie nie zawsze do ciasta musi być kawa lub herbata. Lubię też jako dodatek kieliszek wody i tym razem do ciasta podałam wodę. Woda Jan jest bogata
Ala piecze i gotujePołączenie bardzo słodkiego ciasta z soczystymi truskawkami. Czekolada i owoce, czy może być lepsze połączenie? Chyba nie:) Bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto dla prawdziwych łasuchów. 1 h 21×27 blaszka 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 130 g mąki pszennej razowej 200 g brązowego cukru 3 jajka 200 g truskawek 1, Masło roztopić w garnuszku. Po jego
Ania i Marcin gotująJest to przepis od mojej siostrzyczki. Kucharki w jej przedszkolu zawsze pieką drożdżówkę z tego przepisu. Jest pyszna. Ciasto drożdżowe – do letniego mleka dodać pokruszone
Kuchnia Pokoleńpolania ciasta. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną masę. Do puszystej masy dodawać porcjami serek. Ubijać do połączenia składników. Frosting wyłożyć na ciasto. Ewentualnie wierzch ciasta udekorować owocami żurawiny. Ciasto z frostingiem schodzić w lodówce, by krem stężał Smacznego
kolorowotorcikowoamarantusa) gotowe ciasto drożdżowe cynamon Z ciasta wyciąć dwa koła za pomocą szklanki. Wydrążone jabłko nadziać masłem i syropem. Przykryć drugim płatem ciasta i dokładnie, ale delikatnie oblepić ciastem owoc. Całość obtoczyć w poppingu z canihua/amarantusa i cynamonie. Piec około 20 minut w 180 stopniach z włączonym termoobiegiem. Gdy się przyrumieni, wyjąć, udekorować i podawać. Smacznego! ENGLISH VERSION: APPLE COATED
Poranek na słodkoCiasto? Owoce? Pozory mylą:). Filety z pieczarkami zapiekane pod paprykowo-serową kruszonką robią prawdziwą furorę. Świetne na imprezę, bo całość można przygotować wcześniej a przed podaniem wrzucić do piekarnika. Zachwyt gości gwarantowany:). 2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule sól, pieprz, chilli 1/2 pęczka natki pietruszki olej Kruszonka: 1/2 szklanki startego sera cheddar 150g mąki 100g masła
Szefowa kuchniOstatnio zachwyciłam się pomysłem na pieczenie placków z płatków jaglanych . Przepis znalazłam na blogu Filozofia Smaku : klik . Początkowo robiłam go na słodko, dodając do ciasta owoce. Później zaczęłam eksperymentować i dodawałam startą cukinię, dynię, kukurydzę, zioła oraz ostre przyprawy. Do gustu przypadł mi również gulasz z papryki (piments au aioli) , zaprezentowany przez Hajduczek Naturalnie: klik . Smak warzyw dopełniony
Kasia Sarnastudzimy. Nektarynki kroimy w mniejsze kawałki. Czekoladę drobno kroimy. W 1 misce mieszamy suche składniki, w 2 mokre. Płynne składniki mieszamy widelcem, dodajemy do suchych. Dodajemy czekoladę i owoce. Ciasto nakładamy do papilotek, pieczemy 20 min w 180 stopniach
słodki bratekpokrojoną zieloną galaretkę. Na spód biszkoptowy wyłożyć połowę [ u mnie więcej niż połowa] masy, położyć drugą część ciasta i położyć resztę masy śmietanowej.Wierzch posypać pokruszonym ciastem , posypać owocami granatu. Ciasto wstawić do lodówki na około 2-3 godziny
Moje domowe kucharzenieprzyjęcie może mieć coś wspólnego z ostatnimi upałami. :) A konkretnie z faktem, że pyszne i szybkie ciacho nie wymagało pieczenia. Zapraszam więc na jego kolejną odsłonę. Dzisiejsze kremowe ciasto z owocami też nie wymaga pieczenia i poleca się jako idealny deser w upalne dni. Moja teściowa powiedziała, że jest aż ZA dobre... Składniki (u mnie forma(...)wody odlanej z daktyli. Formę z wyjmowanym dnem (najlepiej z papierem do pieczenia) wykładamy masą daktylową, dokładnie dociskamy. Na spodzie rozsmarowujemy krem jaglany. Dekorujemy owocami. Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na upały polecam też inne moje ciasta i desery bez pieczenia, m.in.: - błyskawiczne babeczki z kremu rafaello - pyszny blok
Smakuje zdrowoSkładniki: CIASTO: 2 kubki mąki krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 kostka zimnego masła 4 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia MASA MALINOWA: 500-600g malin
Luźna KuchniaJak już wiele razy Wam pisałam zarówno ja, jak i moja mama jesteśmy ogromnymi wielbicielkami serników! Ileż to razy słyszałam, że nikt nie robi tak pysznych
Ostra na Słodkoniedzielną kawkę i nie tylko szybki sernik na zimno jak znalazł!Można wzbogacać to ciasto owocami, bitą śmietaną, konfiturą, jednym słowem czym tylko chcecie! SKŁADNIKI: 1 kg. mielonego sera(u mnie w wiaderku) 2 galaretki agrestowe 2 galaretki malinowe 1 mała paczka biszkoptów okrągłych 2-3 łyżki amaretto owoce do dekoracji WYKONANIE: agrestowe i malinowe galaretki rozpuścić
Kuchnia Beatymasa. Wylałam ją na blachę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Rabarbar pokroiłam na małe kawałki i posypałam cukrem. Układałam go na cieście. Wsypałam następnie drugi owoc, czyli czerwoną porzeczkę. Ciasto włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy przestygło posypałam je cukrem pudrem. Smacznego
potrawyregionalnepełne kolorów". Zajrzyjcie, można tam kupić piękne gadżety kuchenne. Na blogu znajdziecie również przepisy na ucierane ciasto z z gruszkami i masłem orzechowym, łatwe ciasto agrestowe, puchate ciasto z owocami. Jesienne ciasto ze śliwkami i figami Proporcje na formę o wymiarach 40 x 30 cm Czas przygotowania : 90 minut Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kulinarne przygody GatitySzarlotka wielu z nas kojarzy nam się z Babcią , rodzinnym domem i ciepłą kuchnią – mi również! No i dziś mam dla Was przepis na taką
Ostra na SłodkoKruchutkie, puszyste ciasto, niezwykle delikatna pianka budyniowa i aromatyczne truskawki - wypiek idealny na niedzielny deser. Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne w smaku i przede
Słodka StronaI kolejne fantastyczne ciacho – tym razem brzoskwiniowiec. Brzoskwiniowiec to sernik z brzoskwiniami i galaretką. Możemy go zrobić zarówno bez pieczenia – na biszkoptach albo herbatnikach
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Karpatka z bitą śmietaną i borówkami. Smakuje przepysznie, jest lekka i delikatna w sam raz na letni
Marta Gotujeprzygotowania przygotuj sobie tortownicę nasmarowaną olejem. Jeżeli chcesz aby na spodzie twojego tortu znajdowała się podstawa możesz pokruszyć batonika z miodem albo wysypać musli, a na nie położyć owoce. Ciasto wstawić do lodówki na minumum 5 godzin Pytania, sugestie i przepisy tradycyjnie na : utoborek@gmail.com
Full Smakuubić. Wstawić do lodówki. Białka ubić z odrobiną soli na sztywno, pod koniec ubijania wsypywać stopniowo cukier, cały czas ubijając. Porzeczki umyć, przebrać, osuszyć i wyłożyć na ciasto z lodówki. Na owoce wyłożyć ubitą pianę a wierzch posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu pozostawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego
na moim stole...mówi producent : Niesamowicie lekki i kremowy deser z brązowego ryżu. Do spożycia prosto ze słoika lub jako polewa do owoców, ciast, naleśników itp. Skład : woda, 27% brązowy ryż*, koji* (ryż, Aspergillus oryzae), sól morska* *produkt rolnictwa ekologicznego Wartości odżywcze w 100g : BIAŁKO - 3g TŁUSZCZ - 1g WĘGLOWODANY - 32g Moja opinia : Z pewnością wielu z Was nigdy nie słyszała
breakfast of dreamsdodając więcej mleka bądź nieznajdującego się w przepisie poniżej masła. Krem nabierze wtedy troszkę innego smaku i powiększy swoją objętość. Jest idealnym kremem do wszelkiego rodzaju deserów, owoców, ciast oraz tart. Może być w kolorze od mocno żółtego po jasno żółty a nawet białawy. Kolor świadczy o zawartości masła, bądź jakości jaj. Składniki: (na około 1-2 porcje
KreatywnePinyzatęskniło mi się za latem. Aby nieco przywołać sielskie letnie klimaty postanowiłam przygotować ciasto z owocami. Tak wiem, nie ma teraz sezonu, ale za to mrożonki czy to własne zasoby czy też w marketach są dostępne. Postawiłam na bardzo prosty biszkopt z waniliową nutą do tego dodałam mieszankę owoców leśnych. A oto efekty: Składniki: Normal
DiteczCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Już dawno nie piekłam żadnego ciasta z owocami więc postanowiłam zrobić ciasto z brzoskwiniami. Ciasto wyszło delikatne i puszyste, że na pewno upiekę je jeszcze nie raz. Polecam :-) Składniki: 320 maki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku
Na słodko lub wytrawnieDomowe.Proste, zwyczajne ciasto domowe.Nie umiem znaleźć lepszego określenia.Jeśli kiedyś moje dzieci będą wspominać dzieciństwo, chciałabym, żeby zapamiętały właśnie smak tego ciasta. Przepis, po zwiększeniu proporcji
bistro mama