ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:103/1556)

Torcik kakaowy z masą mascarpone, czekoladą i owocami 134

Letni torcik kakaowy z masą mascarpone, czekoladą i owocami.  Bez cukru, idealny na letnie przyjęcia.  Delikatny, mokry biszkopt + czekoladowy krem + świeże owoce

Czarnawisienka
Placek z pianą i agrestem 205

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...A jeszcze lepiej, kiedy na stole czeka na nas świeżo upieczony placek z pianą i agrestem. Sprawdzonych przepisów na ciasto

dolcevitainmykitchen
Ciasto z winogronami 163

Dziś przepis na ciasto z winogronem na biszkopcie. Oczywiście owoc możecie  zamienić na dowolny jak również biszkopt pieczony na gotowe biszkopty,  w ten sposób, ciasto będzie jeszcze szybsze do zrobienia. Polecam :) Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru galaretka 2 galaretki zielone winogrona masa śmietanowa 500 ml śmietany

magiczna kuchnia Kasi
Jabłecznik z budyniem. 136

Jabłecznik z budyniem. Edyta Guhl. Szarlotkę lub jabłecznik piekę najczęściej jesienią, wtedy jabłka są dojrzałe i przepięknie pachną. Najsmaczniejsze są ciasta z Antonówką, ale inne stare

dolcevitainmykitchen
Kremowy Przekładaniec z Bezą i Malinami 125

Wszystkie ciasta z bezą są u nas na ‚tak’. Gdy dochodzi do tego krem śmietankowy i owoce jesteśmy wniebowzięci. Blaty ciasta są wilgotne, smakiem zbliżone do ciast ucieranych z owocami. Maliny w cieście działają orzeźwiająco. Beza, na wierzchu każdego z blatów jest chrupiąca. Całość przełożona (nie)zwykłym kremem śmietankowym z dodatkiem dżemu mailowego nadaje ciastu inny wymiar smakowy

Made By Mom And Son
Szarlotka z wiśniami 145

mąki ziemniaczanej 4 białka Ciasto : Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy. Dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Nadzienie: Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kwadraty. Dodajemy wiśnie. Owoce zalewamy wodą. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy cukier i cynamon. Gdy owoce będą już nieco rozgotowane to dodajemy mąkę ziemniaczaną(...)mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Beza : Zimne białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier. Do piany dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy w stosunku 2/3 i 1/3. Większą połowę ciasta rozwałkowujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tarta. Ciastem wylepiamy dno i boki ciasta. Wykładamy zimny farsz. Następnie bezę.  Z pozostałego ciasta tworzymy kruszonkę. Sypiemy na bezę. Całość pieczemy

Ciasta z tradycjami
CIASTO ORKISZOWO - KOKOSOWE ZE ŚLIWKAMI 168

pestek śliwki. Z 4 białek i reszty cukru (0,5 szkl.) ubijamy pianę. Gdy piana będzie sztywna wsypujemy kisiel i mieszamy. Gotową pianę wykładamy na owoce i wierzch posypujemy resztą ciasta. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na ok. 1h. Po upieczeniu i wystygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Śliwkowe róże 190

roku moja śliwka dała czadu jeżeli chodzi o owoce :) Spiżarnia pełna a wieczorami drożdżówka do mleka. Dzisiaj trochę urozmaicamy nasz deser śliwkowy i przygotujemy róże śliwkowe. Pięknie się prezentują i świetnie smakują :) Porcja na 12 róż Składniki   1 opakowanie ciasta francuskiego trochę powideł śliwkowych  do smarowania ok 12 śliwek twardych i słodkich Fajne(...)układamy ciasno plastry śliwek i zakładamy ciastem jak na zdjęciu. Następnie zwijamy je w różyczki i układamy w formie do muffin. Zamiast śliwek możemy użyć jabłek, gruszek czy brzoskwiń :) Muffiny pieczemy w  piekarniku rozgrzanym na 200 C przez 15-20 minut może być dłużej dlatego zaglądajcie. Czas pieczenia zależy od owoców  Gotowe róże po pudrujcie cukrem

Niezły Młynek
KRUCHE CIASTO ZE ŚMIETANĄ I JEŻYNAMI 157

Maślany, dwukolorowy kruchy spód, warstwa śmietany i galaretka z jeżynami. Całość utworzyła delikatne, orzeźwiające, pyszne ciasto. Idealne na letnie dni, tym bardziej gdy mamy nadmiar ogrodowych owoców, tak jak u nas... :-) Ten kruchy, maślany spód, choć trudno go kroić widelczykiem- jest twardy, idealnie dopełnił całości. Galaretki najlepiej przygotować sobie na samym początku i odstawić do wystudzenia. Piekłam w tortownicy(...)jajka, cukru (ksylitolu) zagniatamy energicznie kruche ciasto (mnie wyręcza w tym hak miksera). Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Jedną częścią wyklejamy spód tortownicy (dno wyłożone papierem do pieczenia), wstawiamy do lodówki. Do drugiej części dodajemy kakao oraz łyżeczkę zimnej wody i zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Na schłodzone jasne ciasto wykładamy ciasto czekoladowe, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki

Smaczne Zdrowe
Ciasto z jabłkami last minute 90

jabłkami To ciasto jest niezwykle proste, szybkie w przygotowaniu i po prostu pyszne. Jego przygotowanie zajmuje dosłowne 5 minut + ok. 40 min. pieczenie. Składniki na ciasto z jabłkami (lub innymi owocami) 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 jajka pół szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja waniliowa jedno duże jabłko cukier puder do posypania(...)Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i dokładnie wymieszać – rózgą lub mikserem. Obrane i pokrojone w grube plastry jabłko ułożyć na dnie formy do keksów wysmarowanej masłem. Na jabłko wylać ciasto piec w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
FALE DUNAJU 180

Fale Dunaju to ciasto wszystkim znane i lubiane. Warto go zamieścić na blogu, bo jest znakomite.  Piekłam go nie raz, ale z innego przepisu, w którym trzeba utrzeć masło z cukrem, żółtkami itd. Bardzo tego nie lubię i na dodatek nie zawsze mi wychodził.  Jakiś czas temu przeglądając internet natrafiłam na bardzo fajny przepis ze strony  W KUCHENNYM(...)papierem do pieczenia, wylewamy 2/3 masy, a do pozostałej dodajemy kakao i  2 łyżki jogurtu. Mieszamy i wykładamy kupkami (powinno być nierówne, stąd fale) na ciasto białe i wciskamy w nie owoce . Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30- 40 minut w temperaturze 185-190 stopni C do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto zostawiamy  w uchylonym piekarniku

Pani na deser
PYSZNE, WILGOTNE CIASTO Z OWOCAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 430

Pyszne ciasto na kwaśnej śmietanie, z dodatkiem owoców (u mnie jabłko i maliny), obsypane kokosową kruszonką. Bardzo aromatyczne i cudownie smakujące. I co bardzo istotne, to ciasto, które z każdym dniem smakuje coraz lepiej, jest bardzo wilgotne. Przygotowane na mące orkiszowej, bez dodatku białego (rafinowanego cukru). Pyszności :-) Przepis ze starego kajeciku. Piekłam w ciemnej blaszce o wym.33x23cm. Składniki ciasta(...)np.trzcinowego) Z powyższych składników zagnieść kruszonkę. Mnie wspomaga w tym jak zwykle hak miksera, ale można również zagnieść kruszonkę ręcznie. Dodatkowo: - 1 jabłko - 150g mrożonych malin lub dowolne inne owoce W misie miksera ubić jajka z ksylitolem i ksylitolem z wanilią na puszystą masę. Mieszając dodać śmietanę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać do połączenia składników

Smaczne Zdrowe
Hand pies - ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowymi owocami 228

Pyszne ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowanymi owocami - u nas z czerwonymi porzeczkami, borówkami, malinami i jeżynami! Bardzo kruche i delikatne. Nie za słodkie. Idealne na deser, na drugie śniadanie do szkoły, na wyjazd czy na piknik.  Składniki: 235 g mąki pszennej, 40 g cukru pudru, 170 g zimnego masła, szczypta soli, 1 żółtko z jajka(...)ciasta kruchego. Całość musi utworzyć konsystencję kruszonki. Następnie dodać żółtko, ekstrakt waniliowy i zimną wodę - szybko zagnieść ciasto, zawinąć je w folie spożywczą i schować do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2 mm, na lekko obmączonym blacie.  Wykrajać foremkami do ciasteczek - u nas o średnicy 8 cm - na jeden kawałek ciasta wyłożyć owoce, posypać

Plate of Joy
Muffinowe ciasto ze śliwkami wg Aleex 152

spędziłam w kuchni. Zrobiłam chłopakom porządny, pyszny obiad i upiekłam ciasto. O tej porze roku w mojej kuchni królują śliwki, więc i tym razem to te owoce pojawiły się w moim wypieku. Ciasto przygotowuje się naprawdę łatwo, podobnie jak muffinki. Osobno miesza się składniki suche, dodaje się mokre i gotowe. Dodatek śliwek sprawia, że ciasto jest naprawdę znakomite – mięciutkie

W mojej kuchni
Wiosna / Lato 2017: Placek truskawkowo-borówkowy 127

składniki ciasta kruchego i szybko je razem zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, którą podziel w proporcji 2/3 i 1/3. Większą częścią ciasta wylep dno i boki formy (boki do wysokości mniej więcej 1cm). Następnie wysyp na ciasto trochę bułki tartej i potrząśnij blachą, aby bułka tarta równomiernie się rozłożyła. Na tak przygotowane ciasto wyłóż połowę przygotowanych wcześniej owoców. Formę(...)końcu dodaj proszek budyniowy oraz olej i całość delikatnie połącz. Po 20 minutach pieczenia blachę wyjmij z piekarnika. Na ciasto wyłóż przygotowaną pianę. Na niej rozłóż pozostałe owoce. Pozostałe ciasto kruche pokrusz w palcach i rozłóż na wierzchu ciasta. Blachę ponownie wstaw do piekarnika i piecz dalej przez ok. 40 minut

blog.moje-pasje.info