znaleźć. Smaczne ciasto, które można upiec nie tylko od święta ;) 200 g masła 200 g masy marcepanowej 1/4 szklanki cukru pudru 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml amaretto 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych moreli 50 g orzechów włoskich 100 g mieszanki kandyzowanych owoców polewa czekoladowa prażone(...)którym się moczyły. Keksówkę wysmarować masłem i przełożyć ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 45 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową, obsypać płatkami migdałowymi, a kiedy zastygnie pokroić na plastry. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami Tagged: marcepan , morele , orzechy włoskie , śliwki , żurawina
https:KKuchniaMniamLubię zestawienie ciasta czekoladowego z owocami. Nie tak dawno piekłam mocno czekoladowe ciasto z czereśniami , a teraz mój wybór padł na ciasto czekoladowe z brzoskwiniami z tego bloga . Po zrobieniu nalewki zostało mi jeszcze sporo brzoskwiń, które super zdały egzamin w tym pysznym czekoladowym cieście. Ciasto jest lekko wilgotne i długo świeże, co jest niewątpliwie
Walijskie PichcenieKruche czekoladowe ciasto, masa serowo-śmietanowa i mnóstwo malin... Moja rodzinka bardzo lubi takie kruche ciasta z serem i dużą ilością świeżych owoców, dlatego często je robię;) Ale żeby nie było nudno, to zawsze staram się je zrobić nieco inaczej. Ciasto: 200 g maślanych herbatników, 100g gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła lub margaryny. Czekoladę połamać
Z miłości do słodkościLubicie serniczki z owocami? Jeżeli tak, to świetnie się składa, bo dziś rewelacyjny serniczek bez pieczenia, z borówką amerykańską i galaretką. Jest tak prosty do
Smaki Na Talerzujagodowe (na 375 ml) lub 3 galaretki o smaku owoców leśnych (na 500 ml) rozpuszczone w 750 ml gorącej wody Rozpuszczoną galaretkę ostudzić, wymieszać z owocami. Gdy zacznie tężeć przelać na ciasto, schłodzić w lodówce. Krem Wszystkie składniki kremu powinny być bardzo mocno schłodzone (min. 24 godziny w lodówce). Dodatkowo warto schłodzić misy i końcówki do ubijania przez
Pełny talerzBłyskawiczne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć jakie to owoce. Taki serniczek jest idealnym źródłem białka dzięki serkom wiejskim. 200 g pełnoziarnistych herbatników 60 g masła 2 szklanki wrzątku 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka brzoskwiniowa 400 g serka wiejskiego(...)cukrem. Wlewamy do nich galaretki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na przygotowany spód. Masa jest dość rzadka, więc musimy mieć bardzo szczelną foremkę. Ciasto chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Wierzch ozdabiamy świeżymi owocami
VioletoweKucharzeniePolecam to ciasto,ponieważ jest bardzo łatwe w przygotowaniu a jego zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil. Owoców w sezonie mamy ogromny wybór więc każdy może upiec je ze swoim ulubionym owocem. Ja miałam pod ręką akurat wiśnie więc ciasto jest z wiśniami. 2 szkl. mąki tortowej 1 szkl. cukru 4 jajka 1 łyżka cuk ru waniliow
Kolorowa kuchnia Elkitemp. 180*C przepis dostałam od Ani W. -dziękuję:) Ciasto piekłam w foremce o wymiarach 26 cm średnicy. Jeśli upieczemy je w większej foremce będzie cieńsze, ale bardziej podzielne :) I wtedy na pewno przyda się cały kilogram śliwek. Uważam, ze gdy braknie świeżych owoców to np. z powidłami śliwkowymi też powinno być pyszne
Proste Potrawywysokie, miękkie i puszyste. Następnego dnia równie smaczne. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/30 CM: CIASTO: 60 dag mąki 5-6 łyżek cukru 1 szklanka ciepłego mleka 3 jajka opakowanie cukru waniliowego 8 łyżek oleju 9 dag drożdży dowolne owoce KRUSZONKA: 10 dag mąki 5 dag cukru(...)miękkiego masła WYKONANIE: CIASTO: Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i wlewamy do miski. Dodajemy przesianą mąkę, cukry, roztrzepane jajka i olej. Mieszamy za pomocą łyżki. Ciasto ma być luźne. Jeśli trzeba możemy dolać jeszcze trochę mleka. KRUSZONKA: Wszystkie składniki ze sobą zagniatamy. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. W odstępach układamy owoce i posypujemy
Pani na deserwymiarach 28 x 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 12-15 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa brzoskwiniowa: 1 kg brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa cukier do smaku Brzoskwinie umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę. Owoce podsmażyć z cukrem. Zdjąć z ognia, zmiksować do gładkości. Do gorących brzoskwiń dodać
Domowa cukiernia Ewyciacho jest naprawdę baaaardzo dobre :) Do herbatki idealne :) I co najważniejsze - niesamowicie smakuje moim Dzieciom, z czego się bardzo cieszę :D Standardowo - poza sezonem, użyjcie innych ulubionych owoców :) SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju roślinnego 300 g mąki razowej (użyłam orkiszowej typ 2000, może też być np. pszenna razowa
Słodko-Słony Świat Ilonykawałki i wkładam na 40 minut do zamrażalnika. Drugą porcję ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx35cm. 3. Agrest obieram i płuczę. Wykładam na ciasto na blaszce. Owoce posypuję kisielem oraz cukrem waniliowym. Na wierzch ścieram ciasto wyjęte z zamrażalnika. 4. Szarlotkę piekę około 50 minut w temperaturze 170 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasidokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na drobne kawałki (u mnie bardzo młody i cienki), po odcięciu ok.400g, umyte, odsączone truskawki również kroimy na małe kawałki. Owoce mieszamy razem i wykładamy na ciasto, rozkładamy równomiernie. Obsypujemy kruszonką i posypujemy płatkami migdałów. Kruszonka: - 100g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 50-70g cukru - 200g mąki orkiszowej typ450
Smaczne Zdroweciasta kwaśnego dżemu czy nawet powideł śliwkowych wtedy jest genialne. Często wracam do tego przepisu. Jedno z moich ulubionych ciast. Składniki: Forma keksowa 12/39 cm 4 jajka 25 dag masła 25 dag gęstej śmietany 18 % 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 15 dag owoców malin(...)Następnie dodajemy śmietanę oraz dżem z czarnej porzeczki, miksujemy. Mąkę tortową wymieszać z kakao i proszkiem dodać do masy i dokładnie wymieszać. Ciasto jest dosyć gęste. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem pergaminowym formy keksowej, posypujemy owocami, wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy 1 godzinę w temp 180*-lub do suchego patyczka. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach
Wanilia i KardamonFrancuska tarta z jabłkami. Edyta Guhl. Popołudniowa kawa podawana jest w tradycyjnych rodzinach w Eifel punktualnie o godzinie 16-stej i towarzyszą jej kanapki, dżem truskawkowy
dolcevitainmykitchen