minut w temperaturze 180°C. Schłodzoną śmietankę, cukier puder i Śmietan-fix-y ubić na sztywno. Wierzch i brzegi dobrze wystudzonego ciasta posmarować ubitą śmietaną (fot.4). Ciasto posypać delikatnie kakao i udekorować owocami
Świat CiastaObowiązkowe w sezonie letnim!Przywodzi na myśl smak dzieciństwa … Babcię … zabawy w ogrodzie ….Podczas pieczenia cały dom wypełniony jest obłędnym zapachem ciasta drożdżowego
Ostra na SłodkoCiasto ze śliwkami czas upiec:) Przepis dostarczyła Dona...teraz czekam tylko jeszcze na jej zdjęcie;) Ciasto OK;) Dzięki:)Składniki; 3 jajka, 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
Anioły w kuchniSkładniki: ciasto 7 jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu szczypta soli masa 1 kg
Niezły MłynekSezon na śliwki trwa a my robimy tunele śliwkowe, można ciasto zwinąć i zrobić roladę ale ja wolę je w formie tunelu. Wygląda trochę inaczej
Niezły MłynekCiasto jest tak proste do zrobienia, że warto wypróbować.Składniki też są nieliczne i tradycyjne. 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka całe + 2 żółtka 1
Proste PotrawyCiasto, do którego mam szczególny sentyment, bo zostało wyróżnione przez panią Ewę Wachowicz i miałam okazję wystąpić w Jej programie "Ewa gotuje":) Przepis na sernik odziedziczyłam
Z miłości do słodkościCiasto śliwkowe z kruszonką, coś bez czego w sezonie śliwkowe nie możemy się obejść i bardzo często je robimy :)Składniki:Ciasto- 2 i 1/2 szklanki
Zainspirowana w kuchniSkładniki: 800 g śliwek 200 g miękkiego masła 200 g cukru pudru 4 jajka 250 g mąki, przesianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Niezły MłynekKolejne ciasto, które jest banalnie proste i szybkie w wykonaniu. Kocham takie desery i często je wykorzystuję na niespodziewanych gości, zanim zrobię kawę to i ciasto
Niezły MłynekTarta śliwkowa w wykonaniu mojej mamy jest chyba najlepsza na Świecie :) Nie żebym mówiła tak bo moja mama ją robiła - po prostu jest ! Składniki: 300 g
Niezły MłynekCiasto krucho-drożdżowe z wiśniami to prosty i szybki w wykonaniu wypiek, który można przygotować z dowolnymi owocami. Kwaskowate wiśnie bardzo dobrze pasują do lekko słodkiego ciasta i właśnie ich użyłam w tym przepisie.Ciasta krucho-drożdżowe są szybką alternatywą dla tradycyjnego ciasta drożdżowego. Nie wymagają wyrastania, w smaku przypominają jednak bardziej ciasto drożdżowe, a nie kruche.Mój placek upiekłam
Smakołyki BerenikiCiasto podpatrzyłam na blogu „Jedz zdrowo”, brało ono udział w akcji „Kuchnia Ameryki Północnej”.Przepis bardzo mi się spodobał, tym bardziej, że już od dłuższego czasu
Mania GotowaniaCiasto francuskie ostatnio podbija moje serce:)) Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu, więc takie gotowe ciasto wiele mi ułatwia. Tym razem proponuję pyszne ciasteczka, tak zwane
Z miłości do słodkościCiasto z jabłkami chodziło za mną prawie od świąt, jak tylko zjadłam świątecznego makowca. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy