ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:707/1556)

Ciasto smerfa 184

Strasznie nie lubię pakowania, zawsze mam wrażenie, że czegoś nie wezmę, trochę o dziwne w sumie bo podróżować bardzo lubię, wiec trochę się to kłoci z

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kluseczki kładzione bananowe 132

nieco innej wersji, która zasmakuje nie tylko dzieciom, ale i dorosłym. W cieście znajduje się zmiksowany banan i mascarpone, dzięki czemu są słodkie i delikatne! Składniki: 1 dojrzały banan 125g serka mascarpone 1 jajko 1/2 szkl. mąki pszennej szczypta soli Dodatkowo: świeże owoce (porzeczki, granat lub inne) Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajko, dodajemy serek i plasterki banana, blendujemy(...)trzeba dodajemy więcej mąki). W garnku gotujemy wodę ze szczyptą soli, zamoczoną w gorącej wodzie łyżką nabieramy porcję ciasta i wkładamy na wrzątek. Gotujemy 1-1,5 minuty od wypłynięcia. Podajemy ze świeżą porzeczką i ziarnami granatu (mogą być też inne owoce). Jeśli ktoś lubi przed podaniem można pospać odrobiną cynamonu

Kolorowy Przepisownik
Proteinowy sernik owoce leśne (bez glutenu, cukru białego) 128

kakao. 2. Melasę, olej i wodę podgrzać do rozpuszczenia oleju. 3. Zagnieść suche składniki z mokrymi i wypełnić ciastem spód tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia). SERNIK 4.Twaróg, jogurt, odżywkę zmiksować w blenderze. 5. Do masy dodać połowę owoców oraz ksylitol i ponownie zmiksować. Teraz można spróbować czy masa jest wystarczająco słodka. 6. Żelatynę zalać gorącą wodą i dokładnie

Candy Pandas
Stollen - niemiecka strucla bożonarodzeniowa 133

zawinięte w pieluchy Boże Dziecię. Postanowiłam, że w tym roku zamiast mocno bakaliowego keksa na naszym stole zagości stollen. Tradycyjnie powinien być pieczony z drożdżowego ciasta, bogato wypełnionego bakaliami i marcepanem. Upiekłam wersję z ciasta twarogowego, dodałam namoczone w rumie rodzynki, śliwki, morele, żurawina, kandyzowaną skórkę pomarańczy, siekane migdały i orzechy włoskie. Oprócz niesamowitego smaku za upieczeniem tej strucli przemawia(...)masła cukier puder Dzień przed pieczeniem przygotować owoce: śliwki i morele pokroić w kostkę (przekroiłam każdy owoc na 4 części). Rodzynki, śliwki, morele i żurawinę wsypać do słoika, zalać rumem, pozostawić w temperaturze pokojowej na kilkanaście godzin (można nawet na kilka dni). Co jakiś czas potrząsnąć słoikiem. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej.Masło utrzeć

Obiad gotowy
Truskawkowe pierogi. 177

szklanki oleju. Wszystko razem łączymy ze sobą w misce i wyrabiamy ciasto. Do środka dajemy ~1/2 kg truskawek zamrożonych, których nie rozmrażamy. Ciasto dzielimy, wałkujemy i wycinamy kółka.Potem nakładamy truskawki i lepimy pierogi. Jak owoce są bardzo duże wówczas kroimy je na mniejsze kawałki. Polepione pierogi odkładamy na deskę/blat oprószony mąką, żeby się nie przyklejały. Po wycinaniu(...)zostanie trochę ciasta, z którego możemy zrobić domowe kluski.  Gotujemy w osolonej wodzie 2 min. od czasu wypłynięcia. Po ugotowaniu chwilę hartujemy w zimnej wodzie. Następnie serwujemy z sosem truskawkowym tj. kilka truskawek,  które zostały posypujemy cukrem, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy i jest sos. Smacznego ! ! !  Polecam

chleba naszego
Babeczka czekoladowa z kubka 102

kubka, żeby ciasto nie wypłynęło w czasie pieczenia). Dodać jajko, mleko i olej i zamieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy. Piec w mikrofalówce o mocy 800 W przez 2,5 minuty. Ciasto pod koniec pieczenia gwałtownie się unosi ale po wyłączeniu mikrofalówki opada. Można je wtedy bez problemu wyjąć z kubka. Podawać np. z bitą śmietaną lub owocami

Bullio
Babeczka czekoladowa z kubka 205

łyżki mleka 3 łyżki oleju Dodatkowo: bita śmietana (1/2 szklanki śmietany 36% zmiksowane na sztywną masę z 1 łyżeczką cukru pudru), owoce Sypkie składniki wymieszać dokładnie w kubku (najbezpieczniej użyć jak największego kubka, żeby ciasto nie wypłynęło w czasie pieczenia). Dodać jajko, mleko i olej i zamieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy. Piec w mikrofalówce o mocy(...)przez 2,5 minuty. Ciasto pod koniec pieczenia gwałtownie się unosi ale po wyłączeniu mikrofalówki opada. Można je wtedy bez problemu wyjąć z kubka. Podawać np. z bitą śmietaną lub owocami

Bullio
CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI I MIGDAŁAMI 118

false PL X-NONE X-NONE Wiem, wiem mamy już październik , a ja tu proponuje takie ciasto ale miałam ochotę przywołać jeszcze na chwilę lato i powiem Wam udało się :) . Ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu, a co najważniejsze jest   pełne malin i jagód oraz aromatycznych migdałów . Dla mnie połączenie idealne :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)mąkę, cukier, zmielone migdały, proszek dopieczenia, cynamon i szczyptę soli następnie dodajemy jajka, jogurt, olej, ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy, krótko do połączenia składników owoce posypujemy 1 łyżką mąki , następnie dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy ciasto przekładamy do tortownicy (24cm), której dno jest  wyłożone papierem do pieczenia, na wierzchu układamy migdały pieczemy w nagrzanym piekarniku

Słodkie zapomnienie
27 przepisów z truskawkami 136

słońcem  i orzeźwiajacie się pysznymi sorbetami tylko domowej roboty, bo te smakują nieporównywalnie dobrze! Łączcie te piękne owoce z kruszonkami i zapiekajcie! Pamiętajcie, że sezon jest bardzo krótki, a do wypróbowania jest aż 27 przepisów! Czas start! Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami

Moja smaczna kuchnia
Jesienna rolada orzechowa z marchewką i jabłkiem 149

dodać marchewkę. I to był strzał w dziesiątkę. Sprawdźcie sami! Przepis na polewę znalazłam tutaj i zrobiłam zgodnie z przepisem. Jest naprawdę prosta i pyszna. Zamiast polewać polewą ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Składniki na długą roladę ok 36 cm: Biszkopt czekoladowo-orzechowy (blacha 33 x 36 cm): 4 jajka średnie M w temp. pokojowej 100 g drobno zmielonych(...)cytryny. Ja tarłam dookoła gniazda nasiennego, można je jednak najpierw wykroić i zetrzeć takie kawałki.  Żelatynę zalej 2 łyżkami wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut. Zagotuj owoce i często mieszając, podduś, aż lekko zmiękną. Dodaj mus z marchewki i wymieszaj. Ponownie zagotuj. Zdejmij garnek z ognia i wsyp galaretkę. Dokładnie rozprowadź. Dodaj napęczniałą żelatynę i dokładnie

Anioszek w kuchni
Gofry 133

Coś na deser?  Nie wiesz co zrobić?  Gofry.  Nie tylko dzieci będą zadowolone, ale także dorośli. Jeśli podamy je z cukrem pudrem, bitą śmietaną czy owocami - nikt im się nie oprze. Składniki: 3 szklanki mąki  0,5 szklanki cukru 4 jajka 1 i 3/4 szklanki wody 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)pieczenia i szczyptą soli. Masę jajeczną łączymy z mąką. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Gofrownicę natłuszczamy olejem i rozgrzewamy.  Nakładamy ok. 3-4 łyżek ciasta i pieczemy. Podajemy z cukrem pudrem, bita śmietana i owocami. Smacznego

Pyszności Słodkości
Piernikowe babeczki z dynią. 148

suche i ponownie zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste (co zależy od dyni użytej do przygotowania puree), dodać mleka. Ciasto powinno być gęste, ale łatwo spływać z łyżki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Foremki natłuścić oliwą w sprayu i wypełnić ciastem. Piec około 20-30 minut do zarumienienia. Podawać z pestkami dyni i dowolnymi owocami. Smacznego

Poranek na słodko
Ciasto jogurtowe z malinami i borówkami 200

Korzystacie z owoców sezonowych? U mnie ostatnio królują maliny i borówki. Postanowiłam wykorzystać je do najprostszego ciasta jogurtowego. Jest pysznie. PRZEPIS CIASTO ✔ 3 białka, 3 żółtka ✔ 200g jogurtu nat uralnego ✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 3 mąki ryżowej @purerein ✔ 2 łyżeczki proszku d/p ✔ ksylitol @purerein ✔ owoce: maliny, borówki   Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe składniki.  Wylewamy

Tetiisheri
Szarlotka tatrzańska 250

rozwałkowuję i wykładam na blaszkę (wymiary 22×30 cm). Piekę 15 minut w temperaturze 160 stopni. 3. Obieram jabłka, usuwam gniazda nasienne. Owoce kroję w cienkie plasterki. Mieszam z cukrem pudrem i cynamonem. 4. Na podpieczone ciasto wykładam jabłka. Na wierzch ścieram na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Ciasto piekę 70-80 minut w temperaturze 165 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi