ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:705/1556)

Kruche babeczki z kremem kawowym i letnimi owocami 197

Kruche babeczki to małe słodkie cudeńka, które można nadziać różnymi kremami i przybrać różnymi owocami. Cieszą zarówno podniebienie jak i oko. Moja córeczka uwielbia takie babeczki a te powstały specjalnie dla niej na urodziny. składniki: ciasto na babeczki 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki(...)łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix oraz dowolne owoce letnie, u mnie maliny, borówki i jeżyny kilka listków świeżej mięty Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć we folię i schłodzić w lodówce ok 30-60 minut

Monia miesza i gotuje
La szalup de pudding 130

prostu moja kolejna deserowa wariacja z ciasta francuskiego, którą postanowiłam nazwać bardziej światowo (nie żeby poprawnie w jakimkolwiek języku) Ale jeśli lubicie domowe budynie i owoce(...)względu jaką ma nazwę to na pewno ta propozycja Wam posmakuje Składniki na „szalupy”: Opakowanie ciasta francuskiego Forma do muffinów Wykonanie: Ciasto dzielimy na w miarę równe kwadraty, formę do muffinów obracamy do góry nogami. Nakładamy każdy kawałek ciasta francuskiego na wystającą część formy, delikatnie dociskając spód, aby podczas pieczenia „szalupy” za bardzo się nie skurczyły

gutfut
Szybkie ciasto z cukinią i borówkami 171

ciasto jest wilgotne, banany zamiast jajek zmniejszając do minimum ilość cukru, a borówki, którz ich nie lubi Tak naprawdę możena użyć dowolnych owoców, byleby nie przesadzać z ich ilością, bo z uporem maniaka przypominam, że pieczenie ciasta to szczypta magii , miłości i chemii i bardzo proszę nie zmieniać proporcji przynajmniej za pierwszym razem, gdy robicie dane ciasto Składniki

greenscarf
Pomarańczowe babeczki 138

Pomarańczowe babeczki natychmiast poprawiają nastrój, już na sam ich widok trzeba się umiechnąć. Prześliczne, aromatyczne, takie małe słońca na talerzu. Wypędzą wszystkie depresje i złe humory

dolcevitainmykitchen
Ciasto orzechowo – imbirowe 97

małej miseczce łączymy masło orzechowe, serek, cukier i śmietankę. Całość możemy utrzeć łyżką, bez potrzeby użycia miksera. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Na już schłodzone wykładamy krem orzechowy i dekorujemy orzechami, kawałkami czekolady, owocami. Smacznego! Jeżeli nie przepadacie za imbirem, możecie go zamienić na tartą marchewkę. Wtedy jednak warto zmniejszyć ilość cukru, bo ciasto będzie wystarczająco słodkie. W cieście

Raj dla Podniebienia
Kruche ciasto z kruszonką i rabarbarem 201

Kruche ciasto  latem króluje na polskich stołach z dodatkiem pysznych sezonowych owoców. Wprawdzie czas rabarbaru już praktycznie minął chciałam Wam przypomnieć to pyszne kruche ciacho :) Uwaga! Rabarbar można zastąpić innymi owocami lub frużelina rabarbarowo trukawkową.     Składniki:   2  czubate szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru pudru 185 g masła(...)śmietany 5 łyżek cukru ulubiony dżem (najlepiej truskawkowy) Kruszonka: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 125 g masła opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie:    Z racji tego, że ciasto robi się niezwykle szybko zaczynamy je robić o d kruszonki. Masło roztapiamy w małym garnuszku. Mąkę, cukier i cukier waniliowy mieszamy w miseczce i zalewamy roztopionym masłem, cały czas mieszając

ChilliJemy
WYPIEKANIE NA ZAWOŁANIE! 168

zostawia ciasto na dłuższy czas, aby "doszło". Bochenki są bardziej zwarte. Łączy dwa stadia; wyrastanie i wypiekanie - słodkich wypieków, (wypieki z owocami, czekoladą, rodzynkami itp.) -chleba bezglutenowego - program express, program łączy wyrabianie, krótkotrwałe wyrastanie i wypiek ciasta - chleba europejskiego - zalecany do wypieków z białej mąki - program CAKE - do wypieków keksów - program do ciasta przaśnego, wykorzystywany do do przygotowania krajanki

SMYKWKUCHNI
Plum pie (kruche ze śliwkami) 127

każdej jesieni: ciasto kruche ze śliwkami. Dziś w amerykańskiej wersji, jako 'paj' - upieczone w okrągłej formie do tarty, z kratką z ciasta na wierzchu. Pyszne, mocno owocowe (nie żałowałam śliwek), dzięki sprytnemu zabiegowi, polegającemu na układaniu owoców miejscem po wypestkowaniu do góry. Dzięki temu sok ze śliwek gromadzi się w nich samych, a nie spływa do ciasta, powodując zakalec

Słodkie inspiracje
Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych 110

Clafoutis to francuska zapiekanka. To ciasto naleśnikowe zapiekane, niektórym kojarzy się z zakalcem - szczególnie gdy robione jest na słodko z owocami czy ulubioną konfiturą. Clafoutis można robić na słodko, na słono, wytrawnie, mięsnie czy warzywnie. Jeśli nauczycie się robić już ciasto to wrzucajcie do niego to na co macie ochotę, zobaczycie że ciasto komponuje się dobrze z prawie

Zasmakuj Kuchni
Tarta z czarnymi malinami 156

Lato, lato a jak lato to mnóstwo świeżych owoców dlatego aby nie marnować tego okresu w roku to mamy dla Was kolejną tartę z czarnymi malinami Składniki na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 100 g masła - 80 g cukru pudru - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - kilka czarnych malin do koloru Składniki na masę: - 2 serki homogenizowane waniliowe

Kuchenne Wariacje
KORA ORZECHOWA 230

pierwszy).  Ciasto jest pyszne. Orzechowe blaty (niedokładnie widoczne na zdjęciach, gdyż ciasto kroiłam "na świeżo",   kilka godzin po zrobieniu), przełożone kremem budyniowym z delikatnym brzoskwiniowym posmakiem + owoce zalane galaretką tworzą bardzo smaczną całość.  Niewielką trudność sprawiły mi jedynie delicje, które przy krojeniu trochę wysuwają się z ciasta.  Następnym razem  chyba

Walijskie Pichcenie
Naleśniki z nadzieniem owocowym 136

PRZYGOTOWANIE: W misce lub w robocie kuchennym łączymy ze sobą mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli. Po wymieszaniu dodajemy do masy łyżkę oleju , wtedy ciasto nie będzi przywierało do patelni. Smażymy naleśniki.  Wszystkie owoce obieramy. Dwie mandarynki zostawiamy do dekoracji, resztę owoców kroimy w małe kawałki i podsmażamy na patelni, aż zmiękną. Dodajemy cukier puder i jogurt

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 437

Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i całkowicie studzimy. Wystudzone przekładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny – nadzienie musi się całkowicie zestalić. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy, posypujemy lekko cukrem pudrem i świeżymi, sezonowymi owocami. Przechowujemy w lodówce – wyjmujemy odpowiednio wcześniej przed podaniem, najlepiej smakuje w temperaturze otoczenia. SKŁADNIKI wielkość formy podana w przepisie – kilka możliwości   ZACZYN DROŻDŻOWY(...)100ml mleka 10g świeżych drożdży albo 1 łyżeczka suszonych drożdży (3,5g) 1 łyżka cukru CIASTO 250g mąki pszennej T500-550 (+50g zapasu) 50g masła 82% tłuszczu, rozpuszczone i ostudzone 1 jajko rozmiaru M szczypta soli NADZIENIE 350g gęstej, kwaśnej śmietany 12% tłuszczu 30g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 3 jajka rozmiaru M 100g drobnego białego cukru nasiona z laski

Karo in the Kitchen
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 218

Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i całkowicie studzimy. Wystudzone przekładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny – nadzienie musi się całkowicie zestalić. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy, posypujemy lekko cukrem pudrem i świeżymi, sezonowymi owocami. Przechowujemy w lodówce – wyjmujemy odpowiednio wcześniej przed podaniem, najlepiej smakuje w temperaturze otoczenia. SKŁADNIKI wielkość formy podana w przepisie – kilka możliwości   ZACZYN DROŻDŻOWY(...)100ml mleka 10g świeżych drożdży albo 1 łyżeczka suszonych drożdży (3,5g) 1 łyżka cukru CIASTO 250g mąki pszennej T500-550 (+50g zapasu) 50g masła 82% tłuszczu, rozpuszczone i ostudzone 1 jajko rozmiaru M szczypta soli NADZIENIE 350g gęstej, kwaśnej śmietany 12% tłuszczu 30g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 3 jajka rozmiaru M 100g drobnego białego cukru nasiona z laski

Karo in the Kitchen