ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:712/1556)

Wegańskie mocno kakaowe ciasto z czekoladową lawą (wegańskie, bez glutenu, białego cukru, laktozy) 153

się, że tamaryndowiec z daktylami to przepyszne połączenie i babka dzięki temu ma niepowtarzalny smak 😋 Jeżeli będziecie mieli okazję spróbować tego owocu to śmiało nie wahajcie się 😎      Składniki (forma o średnicy ok 17 cm): Daktylowe ciasto -100 g suszonego tamaryndowca KTC (lub 3 łyżki pulpy z tamaryndowca) -350 g świeżych daktyli Złota Palma  -80 g mąki

Candy Pandas
Mazurek z orzeszkami ziemnymi, daktylami i czekoladą 195

Mazurek jest jednym z najbardziej lubianych i tradycyjnych wypieków, które goszczą na wielkanocnych stołach. Oprócz serników i babek cieszy się ogromną popularnością. To niziutkie ciasto jest

Oryginalny smak
Proste ciasto z masłem orzechowym i renklodami 276

Ogłaszam, że już najwyższa pora więc sezon na ciasta, placki, tarty i desery ze śliwkami uważam za otwarty! Jedzcie i wykorzystujcie śliwki różnych gatunków bo to pyszne i zdrowe owoce. My lubimy je zarówno na surowo jak i upieczone i sięgam po nie dość często(...)Nawet kiedy lubi się piec to nie oznacza, że lubi się spędzać na przygotowaniach ciasta dużo czasu. Lubię przepisy, które nie zajmują dużo czasu a ciasto powstaje szybko. Tak jest właśnie w tym przypadku. Kilka zmiksowanych składników, foremka, piekarniki i po kilku, kilkunastu minutach smakowite ciasto już jest w piekarniku. Najgorsze jest czekanie aż się upiecze a potem wystygnie żeby

Smaczna Pyza
Sernik z kulkami i polewą morelową 109

było ciekawiej w formie kulek. Dzięki temu nie wyszedł typowy spód a wstawki dolne ciasta. Po przekrojeniu wygląda bardzo fajnie i jest to coś nietypowego.  Dla dodatkowego smaku dałam polewę morelową zapiekaną pod koniec w piekarniku. Tak naprawdę możecie wykonać ją z innych owoców wedle uznania. Świetnie nadadzą się daktyle, ze względu na swoją słodycz. Ja następnym razem(...)wykonam ze śliwką, bo tym razem nie miałam i wykorzystałam suszone morele.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka

zdrowo i aktywnie
Sernik z kulkami i polewą morelową 168

było ciekawiej w formie kulek. Dzięki temu nie wyszedł typowy spód a wstawki dolne ciasta. Po przekrojeniu wygląda bardzo fajnie i jest to coś nietypowego.  Dla dodatkowego smaku dałam polewę morelową zapiekaną pod koniec w piekarniku. Tak naprawdę możecie wykonać ją z innych owoców wedle uznania. Świetnie nadadzą się daktyle, ze względu na swoją słodycz. Ja następnym razem(...)wykonam ze śliwką, bo tym razem nie miałam i wykorzystałam suszone morele.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 20 cm i wyszło dość wysokie, ale przyznam, że z obawą. Jeśli chodzi o serniki, nie można wykonywać ich w zbyt małym naczyniu, bo podczas pieczenia nam urośnie wysokie, a po zakończeniu opadnie i zrobi się nieprzyjemna  „ harmonijka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kakaowy torcik pianka 121

kremówki * galaretka poziomkowa * dowolne owoce do dekoracji Przygotowanie : Jajka ubijać  przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały czas ubijać aż masa zgęstnieje - u mnie całość ubijania trwa 5 minut. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i kakao do masy jajecznej i wymieszać mikserem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec(...)blaty. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wymieszać i wystudzić. Kremówkę ubić, dodawać wystudzoną galaretkę i wymieszać masę. Przekładać biszkopty pianką. Odstawić ciasto do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Udekorować owocami

Magiczne Życie Marty
Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z brzoskwiniami 170

cukrem, po zagotowaniu zrobić budyń, a gdy masa zgęstnieje wsypać galaretki w proszku. Na koniec dodać masło. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia.3. Pokrojone owoce wrzucić do masy i wymieszać.4. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Ciasto schłodzić w lodówce. Gotowe posypać cukrem pudrem.Smacznego!!!Źródło: W mojej kuchni

Kuchnia domowa Ani
Konfitura z moreli 139

Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania własnej konfitury z moreli. Nie będziecie potrzebowali żadnych wspomagaczy typu żel fix itp. Wyłącznie owoce i cukier.   Gotową konfiturę możecie serwować podczas śniadań, jako dodatek do naleśników oraz ciast. Czas przygotowania: 90 min. Składniki na ok. 1,2 L gotowej konfitury Koszt przygotowania: 11,00 zł SKŁADNIKI: 2 kg świeżych moreli(...)ręcznikiem papierowym.  Morele myjemy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Dodajemy sok z miąższem z pomarańczy i cytryny. Całość zasypujemy cukrem i zalewamy szklanką wody. Owoce zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do całkowitego rozpadnięcia moreli i zgęstnienia. Co jakiś czas mieszamy drewnianą łyżką, aby owoce się nie przypaliły. Powstający szum zbieramy łyżką i wyrzucamy

kulinarnyJa
Szybkie racuchy z sosem truskawkowo - miętowym.. 176

razem, suche przesiewamy i dodajemy partiami do mokrych, energicznie, ale krótko mieszając. Krotko, aby nie uwolnić glutenu. Odstawiamy na dziesięć minut, aby ciasto dojrzało. Połowę truskawek rozgniatamy widelcem, gotujemy z miętą aż lekko odparują. Resztę owoców, kroimy na ćwiartki, dodajemy do odparowanego sosu, aby tylko się zagrzały. Wyjmujemy miętę, słodzimy do smaku. Na gorącej patelni ( najlepiej bez tłuszczu) smażymy(...)wolno, pod przykryciem placuszki z jeden łyżki ciasta. Gdy widzimy, że wierzch obeschnął już, można obrócić na drugą stronę i dosmażyć bez przykrycia. Podajemy na ciepło, zaraz po przygotowaniu. I tym sposobem, mamy puszyste, delikatne racuszki z aromatycznym sosem. Jak widać w przepisie, dałam mało cukru, dlatego lepiej sobie mocniej posłodzić sos, wtedy mamy fajny kontrast w czasie jedzenia

Dieta moja pasja
Keks świąteczny 675

domu. Odkryłam je więc po latach i od tej pory na pewno będę piekła na Boże Narodzenie. Dużo lukru i dużo kandyzowanych owoców to obowiązkowa wręcz kwestia. :-) Keks jest mocno pachnący (przypomina mi w tym ciasta z cukierni), ale ma w sobie "to coś". :-) Keks: 3/4 szklanki wody 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 250g margaryny

Szefowa kuchni
Ciasto marchewkowe 169

zacisza nad jeziorko, zostały mi ostatnie 2 tygodnie wolności, jak ten czas leci! ;(  Życzę Wam udanego tygodnia ! ;) Składniki (tortownica o średnicy około 25cm): Ciasto: 400 g marchewki (startej na małych oczkach) garść suszonych owoców goji dostępnych w sklepie BadaPak.pl 4 łyżki płatków migdałów 4 jajka 4 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 4 łyżki miodu 2 łyżeczki proszku(...)miksujemy z miodem płatki migdałów oraz otręby mielimy na mąkę do żółtek dodajemy wszystkie pozostałe składniki (poza białkami) i miksujemy na samym końcu dodajemy białka i delikatnie mieszamy przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczymy w temp. 180 stopni przez około 40 minut (po około 20 minutach przykryłam górę placka papierem do pieczenia, bo już dość się zrumieniła

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto cytrynowe 159

wymieszanie wszystkich składników to nie więcej niż 10 minut, do tego ok. godziny pieczenia i pyszne ciacho wjeżdża na stół :) Lekko cytrusowy smak ciasta dodatkowo podkreśliłam cytrynowym lukrem i skórką startą z tegoż owocu. Bardzo smaczne, wprost stworzone do popołudniowej herbaty :) Przepis pochodzi z opakowania margaryny „Kasia”. Składniki: 340 g mąki pszennej 250 g miękkiej margaryny lub masła(...)cały czas mieszając. Następnie dodajemy połowę mąki oraz proszek do pieczenia i sok z cytryny wraz ze skórką. Gdy składniki się połączą, dosypujemy resztę mąki i również starannie mieszamy. Ciasto przekładamy do podłużnej prostokątnej formy (ok. 30x10 cm lub mniejszej - użyłam formy 11x25 cm) posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 stopni (patyczkiem sprawdzamy stan

MyCookBook.pl
Naleśniki czekoladowe 214

białego twarożku śmietana kremówka 3-4 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii lub aromat waniliowy + owoce i krem czekoladowy do dekoracji   Suche składniki mieszamy razem w misce. Do suchych składników dodajemy jajka, olej i połowę ilości mleka. Ciasto łatwiej rozmieszać jeśli jest gęstsze, potem będzie można je rozcieńczyć do odpowiedniej konsystencji. Kiedy w cieście nie ma już grudek(...)jest odpowiednio wysoka, inaczej rzadkie ciasto może nam się wychlapać podczas miksowania. Jeśli smażycie naleśniki na teflonowej patelni nie trzeba dodatkowo dodawać żadnego tłuszczu – wystarczy ten, który jest w cieście. Jeśli macie inną patelnię, dla pewności można ją przetrzeć papierowym ręcznikiem zamoczonym w oleju. Upieczone naleśniki odkładamy do ostudzenia. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Mieszamy ser z cukrem pudrem i śmietanką

Ciastkozercy