ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:713/1556)

Budyniowe naleśniki 218

budyniowych naleśników, pachnących śmietanką z kremowym serkiem , dowolnymi ulubionymi owocami, kropką nad „i” jest dżem truskawkowy-klasyka uwielbiana przez wszystkich, szczególnie tych najmłodszych, ale nie tylko, te naleśniki są całkiem inne niż te zwyczajne, za sprawą budyniu możemy je zrobić mega cieniutkie-ładnie się zawijają i nie rozrywają, choć ciasto jest rzadkie to wychodzą przepyszne. Kubek gorącej herbaty(...)grudek. Odstawić na 10 minut.  Po tym czasie na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, wlewać porcjami ciasto i smażyć z obu stron cienkie naleśniki, zawijać w trójkąciki, układać na talerzu, podawać z kremowym serkiem, kleksem dżemu i ulubionymi owocami. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki   Smacznego

Wanilia i Kardamon
Tęczowy sernik urodzinowy (zdobiony przez dzieci) 195

względu na słodkość kremów dałam mniej, aby całość nie była przesłodzona ** można użyć dowolnych, ulubionych kremów lub podać sernik z galaretką i owocami Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, odstawiamy do przestudzenia i przygotowujemy resztę ciasta. Markizy rozdrabniamy w blenderze z nożami, dolewamy do nich rozpuszczone masło i mieszamy. Ma nam powstać a la mokry piach. Wykładamy(...)sernik z lodówki, przejeżdżamy przy bokach formy ostrym ciężkim nożem i zdejmujemy obręcz. Ciasto dowolnie zdobimy. U nas dziś wersja tęczowa – dwa kremy i kolorowa posypka. Tak jak pisałam ozdoby wykonywały i wybierały moje dzieci. Możecie użyć dowolnego ulubionego kremu lub podać sernik z owocami i galaretką. Smacznego

Słodkie okruszki
Torciki marcepanowe z kremem chałwowym 165

zmielonych migdałów 200 g mąki pszennej typ 500 2 łyżeczki proszku do pieczenia  6 łyżek śmietany (użyłyśmy 18 %)  owoce do zdobienia Masa: (masa wystarcza jeszcze na deserki, które zrobiłyśmy z resztek ciasta, jeśli ich nie chcecie możecie zmniejszyć składniki o połowę) 1/2 l śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 200 g chałwy sezamowej Krem(...)pieczenia dodajemy do masy, mieszając dodajemy po łyżce śmietany. Gotowe ciasto wlewamy do natłuszczonych foremek, posypanych bułką tartą i pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 min. w tem. 175 stopni. Po upieczeniu odstawiamy foremki na 10 min żeby wystygły, wyciągamy ciasto i odstawiamy na kratkę żeby ostygły. Z mamusią wyrównałyśmy ciasto, obcinając je równo od spodu. Te resztki idealnie posłużyły

Lili w kuchni
Niezawodne babeczki z owocami 143

nieco mniej przepisów na ciasta a to za sprawą zepsutego piekarnika ;) Od jakiegoś czasu nie działa dolna grzałka ale w przyszłym tygodniu piekarnik przyjdą naprawić serwisanci. Na szczęście mam przepis na przepyszne babeczki, tak delikatne, że bez problemu dopiekły się tylko pod górną grzałką. Tym razem zrobiłam je z czerwonymi porzeczkami ale wszystkie owoce świetnie będą do nich pasować(...)naturalnego     50 g śmietany 18%     pół szklanki oleju     jajko garść czerwonej porzeczki W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki). Na wierzch nakładamy po kilka umytych porzeczek. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Smacznego:) Zapraszam do akcji muffinkowej u Domi w kuchni

Mienta blog
Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną 188

Galette to rodzaj kruchego ciasta używanego w kuchni francuskiej, na słodko lub wytrawnie. Do przygotowania takiej rustykalnej tarty, nie potrzeba formy, wystarczy rozwałkować ciasto na papierze

Oryginalny smak
Tartaletki z kremem budyniowym 157

Małe, pracochłonne, cieszące oko, a znikające szybciej niż się o nich pomyśli.Kruche ciasto, wręcz aż bardzo kruche - w końcu znalazłam je idealne.. 67 tartaletek - wyczyn na miarę małej cukierni !Składniki :750g mąki pszennej300g margarynyłyżka smalcu1/2 szkl. cukru pudru6 żółtekłyżeczka proszku do pieczeniaKrem :1 kostka margaryny najlepiej "Kasi"2 łyżki cukru(...)pudru2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego750ml mleka2 łyżki wódki- u mnie "Soplica"o smaku orzech laskowy2 różne galaretki ( u mnie agrestowa i wiśniowa)owoce ( u mnie jagody i drylowane wiśnie)Wszystkie składniki posiekać nożem, zagnieść ciasto do połączenia składników.Schłodzić około 30 minut ( może być więcej, kruche ciasto lubi być schładzane wielokrotnie).Schłodzonym ciastem wylepiać foremki, ciasto również można

Garnkowe fanaberie
delikatny jogurtowiec z wiśniami i borówkami 204

lato w pełni i pogoda nas rozpieszcza najlepiej sprawdzają się najprostsze pomysły na ciasto czy deser. Skusiłam się niedawno na pyszny jogurtowiec z owocami. Za sprawą śnieżki - niezwykle delikatny i lekki, w sam raz na letni czas ;-) W bardzo łatwy sposób przygotujecie znakomity deser. składniki: herbatniki do wyłożenia blaszki (u mnie 15 sztuk)  400 g jogurtu greckiego(...)szklanka mleka 1 opakowanie śmietanki śnieżki  2 galaretki cytrynowe 1 galaretka wiśniowa 400 g owoców (u mnie wiśnie i borówki) 2 łyżki cukru wykonanie: Galaretki cytrynowe rozpuszczam w połowie objętości wody podanej na opakowaniu i odstawiam do ostudzenia. Podobnie galaretkę wiśniową - w oddzielnym naczyniu. Blaszkę (26 x 21) wykładam papierem do pieczenia, na papierze układam herbatniki - ściśle, jeden

babka w formie
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6529

kanapki Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Sałatka z paluszków krabowych Ceviche z dorsza — bałtycka ryba i cytrusy CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie Gniazdka bezowe z herbatą matcha i owocami Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników

Karo in the Kitchen
Puszyste ciasto czekoladowe na maślance 280

Ciasto czekoladowe na maślance z tego przepisu jest puszyste, wilgotne i robi się je bardzo prosto. Można udekorować je sezonowymi owocami, wiórkami, orzechami, bitą śmietaną czy kolorowymi posypkami – co lubicie. Idealne do kawy czy na podwieczorek. Puszyste ciasto czekoladowe na maślance: 1 tabliczka deserowej czekolady lub gorzkiej (100 g) 1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g) 1 łyżka gorzkiego

Poezja smaku
Babeczki kwiatki jabłkowo gruszkowe. 104

cukru kryształu 3 łyzki wody (około) białko do posmarowania babeczek cukier puder do posypania     Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie zawinąć w folię i chłodzić w lodówce min. pół godz. W tym czasie przygotować nadzienie. Owoce obieramy i kroimy w drobną kostke. Wrzucamy na patelnie, wsypujemy cukier i wlewamy wode. Smażymy aż owoce będą się(...)rozpadac. Jeśli nam się przypalają wtedy podlewamy odrobiną wody. Formę na muffiny (12 sztuk) dokładnie natłuścić aby ciasto nam nie przywierało. Ciasto wyjąc z lodówki , rozwałkować na grubość około 3mm. i szklanką wykrawać koła. Kołem wylepić dokładnie dołek muffinki. Płatki wykrawamy małym kieliszkiem. Na około dołka przyklejamy płatki. Do środka wkładamy nadzienie a wierzch przykrywamy kolejnym kółkiem

Radość kipiąca uśmiechem.
ciastka francuskie z gruszką i serem 171

Ciasto francuskie jest świetnym rozwiązaniem gdy potrzebujemy czegoś słodkiego na ostatnią chwilę. Często korzystam z niego dodając najróżniejsze dodatki i owoce. Jesienią bardzo lubię połączenie gruszek z serem i jak się okazało fajnie to współgra też z ciastem francuskim. Takie ciastka można też zabrać ze sobą na wycieczkę czy do szkoły jako zamiennik tradycyjnych drożdżówek. Składniki na 6 sztuk

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO (bezglutenowe) Z RABARBAREM 164

iście wiosenne z przepysznym rabarbarem. Pamiętajmy, że rabarbar to warzywo... wiec <3 dobra wiadomość dla tych, którzy nie jedzą owoców po 12 lub jedzą tylko do śniadania! Będę próbowała odtworzyć to ciacho w wersji ''jak zjeść ciasto na kolacje:D'' TYMCZASEM ZAPRASZAM PO PRZEPIS: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

fitolarun.blogspot.com
70. Słodkie 70., czyli ciasto drożdżowe w różnych odsłonach. 301

dłuższym czasie z postami obiadowymi nadeszła w końcu chwila słodkości.  Ciasto drożdżowe... kto go nie lubi? Miękkie, puszyste, pachnące drożdżami. Można je przygotować na wiele sposobów: z owocami sezonowymi, z mrożonymi, bułeczki z owocami, z twarogiem, czekoladą, budyniem lub po prostu z samą kruszonką. Posmarowane masłem kromki świeżej chałki smakują najlepiej, jeszcze ciepła...  Ciasto drożdżowe

Symfonia Smaków
Sernik wiedeński z musem śliwkowym 206

minut- aż ser całkowicie się zetnie. Po upieczeniu nie otwieramy piekarnika przez godzinę. Następnie ciasto wyjmujemy i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Przygotowujemy mus: śliwki pozbawiamy pestek, przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem *** *** Dodajemy wodę i całość podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok *** *** Owoce blendujemy na gładki mus. Do gorącego musu dodajemy galaretki, dokładnie(...)wcześniej mus owocowy. Końcem łyżeczki robimy zygzaki po wierzchu *** *** Sernik z musem wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Placuszki jaglane z dynią 167

ugotowaną kaszę jaglaną z mąką, miodem, cynamonem, jajkiem i puree z dyni. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut z każdej strony. Gotowe placuszki podawaj ze świeżymi owocami lub powidłami owocowymi. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na pancakes   Artykuł Placuszki jaglane z dynią pochodzi z serwisu 365 dni dookoła

365 dni dookoła kuchni
Tort owocowy na zimno 167

Przepis na lekki i pyszny jogurtowo-serowy tort na zimno z masą świeżych lub mrożonych owoców. Bardzo szybki w przygotowaniu, dzięki temu, że nie musimy

AleTorcik
Tort owocowy na zimno 192

Przepis na lekki i pyszny jogurtowo-serowy tort na zimno z masą świeżych lub mrożonych owoców. Bardzo szybki w przygotowaniu, dzięki temu, że nie musimy

AleTorcik
Tarta ziemniaczano cebulowa z gorgonzolą na drożdżowym spodzie 163

nazewnictwie. Ten placek to tarta czy quiche? Tarta to wytrawny lub słodki placek składający się z ciasta i  nadzienia, owe ciasto to najczęściej kruche, potem francuskie i drożdżowe. Tarty najczęściej wypełnia się kremami, czekoladą, owocami, mięsem, warzywami, grzybami itp. Czasami, głównie to wytrawne nadzienie, wiązane jest masą śmietanowo-jajeczną. Quiche natomiast pochodzący z Alzacji i Lotaryngii to zawsze(...)placek z ciasta kruchego lub francuskiego, zawsze z nadzieniem wytrawnym i zawsze zalany masą jajeczno-śmietanową, najsłynniejszy to Quiche Lorraine z boczkiem i serem gruyere. Resumując krótkie wprowadzenie, placek wypełniony śmietanowo-jajeczną mieszaniną może być nazwany zarówno tartą jaki i quiche, jednak placek, który taką mieszaniną nie jest - quiche nigdy nie nazywamy. Czyli moja propozycja to raczej tarta, gdyż ciasto

Słodki Kompromis