ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:821/3191)

Cytrynowe ptasie mleczko – pychotka 121

przez sitko mączkę ziemniaczaną, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni C około 25 minut. Forma do ciasta o wymiarach: 23cm x 35cm MASA SEROWA: Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka (ja użyłam President) ½ litra śmietany kremówki 30% 1 ½ szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Sok z 1 cytryny Skórka otarta(...)żelatynę. Delikatnie wymieszać mikserem. Biszkopt posmarować marmoladą malinową lub o dowolnym smaku. Wlać masę serową na biszkopt. Polewa: 8 kostek czekolady 8 łyżek wody Wszystkie składniki rozpuścić, nie gotować. Do gorącej polewy dodać 1 łyżeczkę żelatyny i dobrze wymieszać, aby się rozpuściła. Ozdobić wg uznania Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego!!! Domowe ptasie mleczko cytrynowe Pobierz

Przepisy Babci
Tort piernikowy z powidłami śliwkowymi i kremem cynamonowym 180

kakao, sodą oczyszczoną oraz solą. Wlej miksturę i dodaj żółtka. Za pomocą miksera połącz składniki. Z białek ubij pianę, a następnie delikatnie dodaj ją do reszty ciasta, mieszając całość za pomocą łyżki, Masę przelej do formy pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 60-75 minut do suchego patyczka. Następnie wyjmij i odstaw

Food Square
Szybkie i łatwe wegańskie ciasto z owocami 180

pieczenia szczypta soli 3 średnie banany łyżka cynamonu 1 kg owoców : brzoskwiń, jabłek, gruszek Przygotowanie: Zblenduj cukier (3 łyżki odłóż do posypania owoców i wierzchu ciasta), banany i olej na puszystą masę. Do drugiej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sól. Połącz zawartość obu misek, a owoce pokój z półplasterki. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia

greenscarf
Sernik cytrynowy z Wiśniami 232

spodu tortownicy.  2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec 50-60 min w temperaturze 175 o C ( z termo obiegiem 150 o C). Po 30 min pieczenia wierzch ciasta przykryć pergaminem. Po upieczeniu przestudzić

vaniliowoczekoladowa
Wspomnienie lata: Sernik z wiśniami. 147

spodu tortownicy.  2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec 50-60 min w temperaturze 175 st, C ( z termoobiegiem 150 st C). Po 30 min pieczenia wierzch ciasta przykryć pergaminem. Po upieczeniu przestudzić.  3. Wiśnie

vaniliowoczekoladowa
Sernik miętowy 152

zaraz obniżyć temp. do 150*C Piec z parą wodną **   * przez około 1 godz i 20 min. Po skończeniu pieczenia otworzyć drzwiczki piekarnika i pozostawić ciasto do wystudzenia. *  likier miętowy nada masie serowej pięknego koloru miętowego, jeśli nie użyjecie likieru trzeba dodać odrobinę barwnika spożywczego **u żywając zamiast świeżej mięty torebek z herbatą należy zaparzyć ją we wrzącej

Proste Potrawy
Babka czekoladowa 167

dodajemy na zmianę po trochu sera i po trochu mąki aż do wyczerpania obu składników. 3. Białka ubijamy na sztywno a następnie delikatnie łączymy je z ciastem. Na koniec dodajemy rozdrobnioną czekoladę. Masę przekładamy do dokładnie natłuszczonej foremki, którą dodatkowo oprószyłam kakao. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40-50 minut, sprawdzając patyczkiem czy się upiekła

UgotujmyTo.pl
Murzynkowa rozkosz 118

przegotowanej wody , odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić , dodać galaretki malinowe i wymieszać . 3 galaretki rozpuścić w 1 l przegotowanej wody. Warstwy ciasta; 1. Ciasto ( górę lekko ściąć ) 2. troszkę masy 3. murzynki ( ściąć podstawę waflową ) 4. Masa śmietanowa 5. Tężejąca galaretka czerwona Odstawić na 2 godziny do lodówki . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort, jakiego jeszcze nie widziałeś 196

sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i miksować dalej, aż całkowicie się rozpuści, a masa będzie lśniąca. Dodać olej i żółtka, delikatnie zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz drobno zmielone ciasteczka oreo, jeszcze raz bardzo delikatnie zmiksować. Wmieszać większe kawałki. Wylać ciasto do tortownicy o śr. 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 30 min. w piekarniku(...)Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do małego garnuszka, dodać kremówkę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić, aby masa była chłodna, ale jednocześnie dobrze się jeszcze rozsmarowywała. Wykonanie końcowe: 3 łyżki kremu odłożyć do woreczka z zamontowaną tylką gwiazdką. Na paterze ułożyć ciasto z kawałkami czekolady, posmarować kilkoma łyżkami kremu, następnie położyć ciasto oreo, również posmarować. Na wierzch ułożyć brownie. Posmarować

Słodkie inspiracje
CIASTO CYTRYNOWE 206

dopieszczone. Ale myślę, że świetnie oddają sielskość danej chwili. Tak więc, częstujcie się! CIASTO CYTRYNOWE (blaszka 25x37 cm) Składniki na biszkopt: 4 jajka (osobno białko i żółtko)  Szczypta soli 3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki pszennej  1/4 mąki ziemniaczanej Składniki na masę cytrynową: 4 opakowania budyniu waniliowego 4 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 200g masła(...)ubijania cukier, najlepiej partiami. Następnie wrzucam po jednym żółtku, za każdym razem dokładnie mieszając. Mąkę pszenną mieszam z mąką ziemniaczaną i delikatnie łączę szpatułką z masą jajeczną. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni Celsjusza. Ciasto przelewam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do pieca na 30 minut,a najlepiej do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzę.  Teraz czas

W kuchni Karmel-itki
cynamonowy sernik z brzoskwiniami 162

dziś wiadomo, że sernik jest dobry na każdą okazję.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 7 białek(...)mąkę ziemniaczaną i cynamon. Zmiksować. Białka ubić na sztywno. Delikatnie za pomocą dużej łyżki wmieszać do masy serowej. Wyłożyć ją na podpieczony spód, na masę serową położyć pokrojone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć pozostały kawałek ciasta. Piec w 170*C przez około 45 minut. Studzić w uchylonymi piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pani Walewska 437

moreli, rodzynek i prażonych pestek słonecznika - następnym razem zrobimy z orzechami włoskim. Ciasto: 500 g. mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 200 g. margaryny (lub masła) 6 żółtek Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka(...)zacznie gęstnieć nie przestawać mieszać, aby budyń się nie przypalił. Masę wystudzić. Następnie zmiksować z miękkim masłem i ewentualnie z aromatem migdałowym. Wystudzone placki przełożyć masą budyniową. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak ciasto się zmaceruje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Torcik naleśnikowy z serem i rukolą 178

Pesto i Rukola świeża rukola pomidorki koktajowe Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Świeżą rukolę miksujemy w blenderze ze szklanką wody gazowanej i jajkiem, wlewamy zmiksowaną masę do miski i dodajemy stopniowo przesianą mąkę pszenną i sól, łączymy ciasto naleśnikowe za pomocą trzepaczki. Ciasto naleśnikowe zostawiamy na kwadrans. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni posmarowanej niewielkaą ilością oleju z obu stron. Przestudzone naleśniki smarujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort angielski-ombre 214

masła lub margaryny 6 jajek  1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.  Stopniowo dodawać jajka. Miksować do całkowitego połączenia. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.  Ciasto podzielić na trzy porcje i wlać do przygotowanych wcześniej form (wysmarowanych i wyłożonych papierem do pieczenia) Piec w temperaturze 180 stopni(...)zważył -nie przejmujcie się tym i miksujcie, aż masa będzie jednolita) Do ozdobienia będziecie potrzebowali: Około 600 g mas cukrowej Barwnik spożywczy w żelu (użyła fiolet wiltona)  Wykrawaczkę okrągłą do ciastek (użyłam nakrętki od wina) Wykonanie: Wystudzony pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce i posmarować kremem czekoladowym.  W taki sposób złożyć cały tort. Schłodzić w lodówce co najmniej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania