ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:823/3191)

Sernik Banoffee z bananami i masą kajmakową 163

Wyjątkowy sernik, który powstał dzięki połączeniu przepisu na sernik i Banoffee Pie, czyli ciasto z bananami, bitą śmietaną i masą kajmakową. Składniki na spód: 120 g ciastek typu digestive 50 g masła (roztopionego i wystudzonego) Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)ciemniały). Sernik przełożyć na paterę. Boki i wierzch posmarować pozostałą częścią masy kajmakowej  (fot.5) . Na górę sernika poukładać plasterki bananów, w taki sposób, by na siebie zachodziły  (fot.6) .  Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając przesiany cukier puder. Wyłożyć na banany  (fot.7) . Górę ciasta pospać kilkoma kostkami startej czekolady  (fot.8) .  Przechowywać w lodówce

Świat Ciasta
Serowa tarta z jabłkami 194

jabłkami – przepis: W misce miksujemy do połączenia się składniki: ser na sernik, serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy, mąkę i jajko. Formę do pieczenie tarty wyklejamy ciastem francuskim , przekładamy przygotowaną chwilę wcześniej masę serową i na wierzchu układamy obrane, pokrojone w półplasterki jabłka. Wierzch jabłek posypujemy odrobiną cukru. Tartę pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 minut. Następnie odstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CZEKOLADOWE KREMOWE CIASTO ( bez mąki, bez pieczenia ! ) 235

miksujemy w blenderze lub ubijamy ręcznie, tak aby powstał krem. Mleko kokosowe miksujemy na bitą śmietanę i przekładamy ją do kremu, delikatnie łącząc ze sobą obie masy. Gotowy mus przelewamy na spód ciasta. Ciasto polewamy czekoladą, możemy posypać je dowolnymi dodatkami. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny (jeśli lodówka słabo chłodzi, to na ostatnie 30min ciasto należy przełożyć do zamrażalnika

Kasia Sarna
Ciasto Snickers bez pieczenia + film 2983

Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli  bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.  składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym                 krem budyniowy 2 opakowania(...)rozpuszczamy masło, miód i cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało na kilka godzin a najlepiej

Smakowite Dania
Gwiazda drożdżowa z cynamonem - przepis krok po kroku 413

skomplikowane a w rzeczywistości wykonuje się je bardzo szybko. W mojej wersji nadzieniem jest  mieszanka cynamonu, cukru i kakao ale można je przygotować z nutellą, masą makową, marmoladą czy nadzieniem orzechowym. Ciasto wygląda bardzo efektownie przez co może być ozdobą świątecznego stołu .ŹródłoSkładniki:500 g mąki2 jajka180 ml mleka1/3 szkl cukru30 g masła lub margaryny30 g świeżych drożdży Dodatkowo

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pleśniak z dżemem porzeczkowym 446

dżem porzeczkowy - 1 słoik PRZYGOTOWANIE: CIASTO   Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć na 1 godz. do zamrażalki. Jedną część ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem blachę.   MASA BUDYNIOWA  2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotującego się mleka, energicznie mieszając

Kuchnia Danusi
Tarta z malinami 152

gram) cukru wanilinowego i 150 gram wysokiej jakości zimnego (wyjętego prosto z lodówki) masła śmietankowego. Całość miksowałem za pomocą blendera z przystawką do wyrabiania ciasta aż do momentu uzyskania konsystencji przypominającej kruszonkę. Do takiej jednolitej masy dodałem jedno duże jajko i całość dalej miksowałem, do uzyskania jednolitego ciasta, które uformowałem w kulkę i umieściłem na pół godziny w lodówce. Następnie(...)szczyptę cynamonu. Całość za pomocą widelca rozmieszałem na gładką masę, rozpuszczając cukier. Następnie dodałem do masy jajecznej 200 gram gęstej śmietany 36% i całość dokładnie wymieszałem. Całą masę wylałem na lekko przestudzone ciasto, a następnie ułożyłem w niej równomiernie maliny. Temperaturę piekarnika zmniejszyłem do 150 stopni i umieściłem w nim tartę na 35 minut. Stugramową tabliczkę czekolady umieściłem na kilka

Wyprawy kulinarne
Malinowa pianka na herbatnikach 228

Pyszne i lekkie ciasto bez pieczenia to coś idealnego dla mnie. Wystarczy zrobić masę i całość zostawić w lodówce na kilka godzin by rozkoszować się owocowym ciastem do kawy. Polecam! Składniki : * opakowanie herbatników * 200g malin * 2 galaretki malinowe * 300ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * pół tabliczki mlecznej czekolady  Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Maliny rozgnieść razem z cukrem pudrem. Galaretki

Magiczne Życie Marty
Ciasto Wuzetka 119

jasną, puszystą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodać przestudzone kakao oraz mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Przełożyć do masy 2-3 łyżki piany, wymieszać. Następnie dodać do ciasta pozostałą ilość piany. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w 170 stopniach przez 40 minut do suchego patyczka. Ostudzone przekroić na pół. Krem: (wszystkie składniki(...)łyżki masy śmietanowej dodać do żelatyny, wymieszać. Następnie przelać żelatynę do masy śmietanowej. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, żeby zgęstniała. Tężejącą masę wyłożyć na pierwszy placek kakaowy, nałożyć drugi blat. Dokładnie docisnąć. Na czas przygotowywania polewy czekoladowej włożyłam ciasto do lodówki i obciążyłam deską. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kremówki 30% 2 łyżki masła 1 łyżka cukru

Moja Galeria Smaku
Malinowa chmurka 11408

width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Malinowa chmurka – Składniki: Składniki na spód z kruchego ciasta: 4 żółtka z jajek klasy M 3 łyżki cukru pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 170 g mąki pszennej 130 g masła(...)ubitej śmietany (z 2-3 łyżki), energicznie mieszać za pomocą trzepaczki lub miksera, a następnie dodać do pozostałej części masy (takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście wraz ze stężałą galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Schłodzić ciasto przez kilka godzin w lodówce (aż krem odpowiednio stężeje

Kulinarne Przeboje
Babeczki limonkowe 115

pieczenia, a następnie przekładamy co ciasta i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na babeczki/mufinki lub jednej formy na babkę lub dużej keksówki. Masą wypełniamy foremki do połowy lub 2/3 wysokości. Do części lub całości ciasta można dodać kakao. Babeczki pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 minut. Jeśli pieczemy w jednej dużej formie – ok. 40-50 minut

Kucharzyca
Ciasto makowo-kokosowe 264

rozpisywać, bo piekno tego ciasta tkwi w jego prostocie :) pyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo  w pamięci  BISZKOPT KOKOS I CZEKOLADA <3 Składniki: Biszkopt (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego(...)masło i dokładnie wymieszać. Lekko przestudzić i jeszcze ciepłą rozsmarować na cieście. Wstawić do lodówki. Dekoracja: Do odłożonego kremu dodać kakao i dokładnie wymieszać. Masę przełożyc do rękawa cukierniczego i wyciskać krem na wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!! Inspired by: http://swiatwypiekow.pl

Malinowo w kuchni
Brzoskwiniowa chmurka 311

width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Brzoskwiniwa chmurka – Składniki: Składniki na spód z kruchego ciasta: 4 żółtka z jajek klasy M 3 łyżki cukru pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 170 g mąki pszennejtortowej 130 g masła(...)ubitej śmietany (z 2-3 łyżki), energicznie mieszać za pomocą trzepaczki lub miksera, a następnie dodać do pozostałej części masy (takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście z galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Schłodzić ciasto przez kilka godzin w lodówce (aż krem odpowiednio stężeje), aczkolwiek ciasto

Kulinarne Przeboje
Śmietankowa chmurka z borówkami 163

osobnej miseczki, do białek dodałam cukier i ubiłam na sztywną pianę,po czym dodawałam po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy stopniowo przesiałam  mąkę powoli i delikatnie wymieszałam tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelałam na blaszkę o wym. 26/36 cm wyłożoną wcześniej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam(...)biszkopt i włożyłam do lodówki do stężenia. W tym czasie przygotowałam niebieską galaretkę rozpuszczając ją w dwóch szklankach wrzątku. Tężejącą galaretkę wylałam na masę śmietanową i ponownie wstawiłam do lodówki. Po 2-3 godzinach ciasto jest gotowe i można się delektować. Polecam również Błękitne ciasto z borówkami http://elka72.bloog.pl/id,342010221,title,Blekitne-ciasto-z-borowkami,index.ht

Kolorowa kuchnia Elki
Truskawkowa chmurka 4076

width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa chmurka – Składniki: Składniki na spód z kruchego ciasta: 4 żółtka z jajek klasy M 3 łyżki cukru pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 170 g mąki pszennej 130 g masła(...)ubitej śmietany (z 2-3 łyżki), energicznie mieszać za pomocą trzepaczki lub miksera, a następnie dodać do pozostałej części masy (takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście wraz ze stężałą galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Na sam wierzch wyłożyć świeże truskawki przekrojone na połówki. Schłodzić ciasto

Kulinarne Przeboje
FACEBOOKOWE CIASTO FANTAZJA SMAKU Z RABARBAREM 166

20dag.mąki 1 łyżka cukru szczypta soli 1 jajko 10dag.miękkiego masła   Kruszonka  kokosowa Madzi: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dag.masła 5 dag.cukru 10dag.wiórków   masa z rabarbaru 1 galaretka cytrynowa cukier pokruszone ciasteczka z cukrem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-Mąkę wsypać do miski.Dodać cukier puder i szczyptę soli,wymieszać.Dodać miękkie masło.Roztrzepać jajko i dać go tyle ile zabierze ciasto.Zagnieść(...)ciasto. Rozwałkować.Wyłożyć na blaszkę . kruszonka kokosowa-Masło z cukrem rozpuścić(nie zagotować)dodać wiórki i wymieszać.Gorące nałożyć na ciasto.Odcedzoną i przetartą masę rabarbarową wrzucić do rondelka i wsypać ok.3 łyżek cukru (można dać więcej lub mniej zależne od gustu).Podlać odrobiną wody,zagotować chwilę mieszając ,aby cukier się rozpuścił i dodać galaretkę z torebki.Wymieszać.Wyłożyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekanka z kurczakiem wędzonym i warzywami na cieście francuskim 233

stopni. Marchewkę oraz fasolkę wcześniej odmrozić. Ciastem francuskim wyłożyć żaroodporne naczynie, obciążyć i piec przez 15 minut. W międzyczasie pokroić kurczaka wędzonego i przygotować masę jajeczno serową- roztrzepać jajka, dodać starty ser i doprawić. Wyjąć ciasto francuskie, na spód wyłożyć marchewkę, fasolkę szparagową, kurczaka, oliwki, a pomiędzy nimi poukładać świeże listki bazylii i całość zalać masą jajeczno-serową. Piec przez

Kraina Miodem Płynąca
Ciasta i wypieki wielkanocne 1869

TUTAJ *** *** SERNIK DYNIOWY Z OREO PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA PIASKOWA PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO CZERWONY KAPTUREK PRZEPIS TUTAJ *** *** KOPIEC KRETA NA DUŻĄ BLACHĘ PRZEPIS TUTAJ *** *** JABŁECZNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ PRZEPIS TUTAJ *** *** SERNIK TWIX PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO DYNIOWE Z MIODEM I ORZECHAMI PRZEPIS TUTAJ *** *** SEROMAKOWIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** KOKOSOWA FANTAZJA PRZEPIS TUTAJ *** *** WIELKANOCNA SZARLOTKA PRZEPIS TUTAJ *** *** TRUSKAWKOWA MGIEŁKA PRZEPIS TUTAJ *** *** KOSTKA SZWARCWALDZKA PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Konesso- Kawa ziarnista LavAAza Crema E aroma. Kostka kawowa 125

mieszamy chwilkę mikserem.  Serki przekładamy do misy miksera, ucieramy z cukrem,zimną kawą.Ciągle mieszając dodajemy żelatynę. Upieczone i przestudzone ciasto wkładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową tworząc wysoki brzeg.Ciasto nasączamy herbatą i wykładamy masę kawowo- serkową, odstawiamy do zastygnięcia. Masa śmietanowo-krówkowa 1 puszka masy krówkowej 500 ml śmietany kremówki 30% 2 żelatyny deserowe Dr. Oetkera(...)był gładki krem, następnie wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy, pod koniec ubijania wlewamy żelatynę i chwilkę mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowany krem wylewamy na masę kawowo-serkową. Odstawiamy do zastygnięcia. Wierzch ciasta można udekorować startym wafelkiem Knoppers. Życzę smacznego:)       Do Waszej ulubionej kawy polecam idealną SZKLANKĘ TERMICZNĄ LATTE . Jest ona wyprodukowana z dwóch szklanych ścianek, między

Sama słodycz i szczypta chili
Chińska rolada, rolada z mięsem mielonym i chińszczyzną domowej roboty 120

soku z cytryny) - 3 łyżki ketchupu - 2 łyżeczki cukru - 200 ml wody - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej * dodatkowo: - 150-200g startego żółtego sera Składniki na ciasto wrzucić do miski i zmiksować na gładką masę. Blachę z piekarnika (tą największą i najgłębszą), wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Dokładnie rozprowadzić tworząc prostokąt. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec

CookYourself
Kruchy jabłecznik z pianką. 123

proszek budyniowy. Dokładnie wymieszać. Formowanie ciasta – blaszkę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blaszki zetrzeć większą część ciasta, używając tarki o dużych oczkach. Następnie rozłożyć masę z jabłek. Na jabłkach rozłożyć pianę i ponownie zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40-45 minut. Ostudzić

Kuchnia Pokoleń
Ciasto kukurydziane z morelami i bourbonem 123

bourbonu. Zawartość obu misek połącz i wymieszaj za pomocą łyżki. Następnie ciasto wymieszaj delikatnie z pianą powstałą z białek. Formę posmaruj olejem kokosowym i wlej masę. Morele poprzekrawaj na połówki i ułóż w cieście. Całość posyp rozmarynem. Piecz 40 minut w 180°C do suchego patyczka. Od razu po upieczeniu formę wyjmij z pieca, a ciasto ponakłuwaj wykałaczką w wielu

Food Square
Masa cytrynowa do ciast,ciasteczek, naleśników itp 256

jest Angielska nazwa to Lemnon curd. Można dodać tą masę do jogurtu naturalnego. Będzie wtedy wspaniały cytrynowy jogurt. Pyszne jest jako dodatek do ciast, kremów. Dużo ludzi lubi jeść tą cytrynową masę do bułeczki. Pomysłów jest dużo. Można obłożyć tą masą andruty lub inne ciasteczka. Jako dodatek do lodów,naleśników, placuszków itp. To jest pyszne, wszystkim smakuje Cytryny sparzyć, wysuszyć

Kuchnia Pokoleń
Sernik królewski z jagodami. 186

spód i 1 cm rant). Gotowe ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Pieczemy do zarumienienia 15-20 minut. Pozostałe ciasto cienko wałkujemy i wycinamy 1 cm paski.  MASA SEROWA: 1 kg zmielonego co najmniej dwa razy twarogu 125 ml oleju 2 szklanki mleka ziarenka z 1 wanilii 1/2 szklanki cukru 3 jajka(...)piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie wyjmujemy podpieczony spód, na nim równomiernie wykładamy masę serową, wszystko to posypujemy zamrożonymi jagodami, a wierzch ozdabiamy kratką z pozostawionych pasków ciasta. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, otwieramy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy ciasto

Rozpustne gotowanie
Chińska rolada, rolada z mięsem mielonym i chińszczyzną domowej roboty 187

soku z cytryny) - 3 łyżki ketchupu - 2 łyżeczki cukru - 200 ml wody - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej * dodatkowo: - 150-200g startego żółtego sera Składniki na ciasto wrzucić do miski i zmiksować na gładką masę. Blachę z piekarnika (tą największą i najgłębszą), wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Dokładnie rozprowadzić tworząc prostokąt. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec

CookYourself
Kluski serowe 299

mielimy, dodajemy do niego miękkie masło i kolejno żółtka, kaszę - ucieramy na jednolitą, gładką masę Białka ubijamy na pianę i dodajemy do całości - mieszamy, solimy Jeśli masa będzie zbyt miękka dodajmy mąkę, by ciasto się nie rozleciało podczas gotowania ( można zrobić próbę rzucając(...)jedną kluskę na wrzątek ) W garnku gotujemy posoloną wodę i na wrzątek wrzucamy łyżką okrągłe kluseczki wielkości dużego orzecha włoskiego. Ja robiłam to dwiema łyżkami, jedną nabierałam ciasto, a drugą ściągałam masę na wrzątek Gotujemy, aż wypłyną na wierzch, sprawdzić czy nie są surowe w środku Polewamy masełkiem z tartą bułką. Z tych składników klusek starcza dla jednej głodnej osoby

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania