Zazwyczaj piekę tradycyjne, duże torty, jednak czasem potrzebny jest mały, symboliczny torcik:) Ten jest malutki i zupełnie inny od tradycyjnego tortu. Przede wszystkim ciasto jest bardzo wilgotne a krem bardzo prosty, aczkolwiek niecodzienny:) Do ciasta wykorzystałam Olej ze słonecznika, który otrzymałam jakiś czas temu do przetestowania... Ciasto:200g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,4 łyżki kakao,100g cukru,2 jajka,150ml oleju ze słonecznika Zielony Nurt,150ml mleka. Mąkę wra... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Jak sobię przypomnę ile tortów się napiekłam i jak zawsze wszyscy stękali, że go za dużo, że słodki, że guziki trzeba odpinać...to teraz stwierdzam, że taka mneijsza wersja ma swój urok ;)Oleje zielonego nurtu kiedyś sama dostałam i teraz zaopatruje w nie całą rodzinę! Kokosowy jest wyśmeinity choć drogi, ale olej z pestek dyni to mój ulubiony rarytas!
Dziękuję;)Ańdźka dokładnie, czasem taki mały torcik się przydaje, przynajmniej jest w całości od razu zjedzony:):) Od dłuższego czasu korci mnie ten olej kokosowy:):) Sylwia zanim się obejrzałam nie było już co fotografować:):)