ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2017/3191)

Kisz z cukinią i bryndzą 170

szkl mąki 120 g masła 1 jajko szczypta soli Ciasto zagnieść, wlepić tortownicę. Cukinię pokroić na cieniutkie wzdłużnie paseczki obierakiem do warzy. Ser, mleko i jajko z przyprawami zmiksować przy pomocy blendera. Spód podpiec w temp 180 st przez ok 15 min. Na podpieczony spód wylać odrobinę masy serowej, ułożyć paseczki cukinii i zalać resztą masy serowej, na wierzchu położyć

Gotowanie jest łatwe
Blok sezamowy ze śliwkami i nerkowcami 163

klonowy do uzyskania konsystencji pozwalającej na zlepienie się bloku. Przełożyć masę do prostopadłościennej formy, dociskając ją do dna. Przykryć folią spożywczą i odstawić na kilka godzin. Kroić bardzo ostrym nożem. Dzięki zastosowaniu syropu klonowego można wykonać mniej słodki blok niż w przypadku chałwy. ----------- Podobne: Chałwa z żurawiną Wegańskie ciasto ze śliwkami Fale Dunaju ze śliwkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Murzynek Bambo w ... polskim babcinym kajecie mieszka 213

oreo,princessy,maltersy...Chili, baileys,koniaki i warzywa w czekoladowych ciastach... Zapominamy jednak o najzwyklejszym, najsmaczniejszym murzynku co w polskim babcinym kajecie mieszka. Tym puszystym, mocno czekoladowym,babcinym lub maminym. Którego najważniejszym składnikiem jest szczypta miłości, garść troski i dużo cierpliwości (do domowników wciąż polujących na wyżarcie surowej masy lub wyjedzenie upieczonego ale nie oblanego polewą) Składniki: 4jajka 200gram masła

Fiolka w kuchni
Yorkshire pudding 279

dzbanka i wkładamy do lodówki na 30 minut, żeby masa "odpoczęła". 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Do foremki na muffinki wlewamy olej - po 1 łyżeczce na każdą przegródkę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na najwyższą półkę i podgrzewamy przez 10 minut. 3.Foremkę ostrożnie wyciągamy, napełniamy ciastem do 3/4 wysokości (ciasto zacznie skwierczeć) i wkładamy z powrotem do piekarnika

My Culinary Art
Torcik z kaszy gryczanej z rukolą i awokado 228

sera ok. 3 łyżki mąki odrobina mleka lub śmietany (by ciasto na placki nie było zbyt gęste) olej do smażenia placków sól do smaku Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy. Następnie wrzucamy do blendera ugotowaną kaszę, surowe jajka, ser i blendujemy. Potem dodajemy mąkę i mleko do uzyskania odpowiedniej gęstości (masa nie może być zbyt gęsta, ani zbyt rzadka). Dokładnie mieszamy. Następnie

psgotujemy
Kluski lane mojej mamy 190

kopiastych łyżek mąki Jajka i mąkę utrzeć na gładką masę. Wlewać cienkim strumieniem na osolony wrzątek lub wrzącą zupę, cały czas mieszając. W tym przypadku wlewałam je na zupę grzybową. Będą gotowe jak wypłyną na powierzchnię, po około 1-2 minutach. Prawda, że proste ? Zapomniałabym ! Dla ułatwienia ciasto można lać przez #durszlak

Jemy Pijemy
Bagietki z sezamem 176

sezamu Wszystkie składniki wsypujemy do miski i wyrabiamy na gładką masę około 20 minut. Ale bierzemy tylko 2 łyżki sezamu. Kolejne 2 zostawiamy na później na posypanie bułek. I jak wyrobimy to przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie uderzamy ciasto pięścią żeby je odgazować i wyrabiamy przez kilka sekund. Dzielimy

Marder&Marder Manufacture
Tarta z truskawkami 201

pieczenia formę wykładamy folią aluminiową i na powrót wkładamy spód ciasta na wierzch wykładamy mus truskawkowy, na który z kolei wykładamy pokrojone w plastry truskawki wstawiany ponownie do piekarnika obniżając temp. do 180 stopni i pieczemy przez około 15 minut kiedy tarta ostygnie przekładamy ją do lodówki, żeby masa truskawkowa zastygła SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kluski ziemniaczane (kluski szare) 394

ziemniaki przełożyć na sitko wyłożone gazą i zostawić, żeby odsączyć masę z nadmiaru soku. Z tego płynu zlać górną warstwę a pozostałą na dnie skrobię dodać do odciśniętych ziemniaków. Dodać do ziemniaków jajka, sól i mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszać wszystko łyżką. Jeśli potrzeba dodać więcej mąki, aby ciasto było dość ścisłe (wszystko zależy od rodzaju ziemniaków, jakich używamy

UgotujmyTo.pl
Rurki drożdżowe z dżemem 202

dżemem..ale można także z jakąś masą itd. 500 g mąki  250 ml wody  2 łyżeczki soli  2 łyżeczki cukru  2 łyżki oleju  6 g suchych drożdży (lub około 20 g świeżych)  żółtko do posmarowania dowolny dżem Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto przez 20 minut. Potem przykryć miskę ściereczką i zostawić

Moje domowe kucharzenie
Sernik z advokatem i kawałkami czekolady 219

białek od żółtek). Na końcu dodać kawałki czekolady, wymieszać. Gotową masę wylać na spód z ciastek. Sernik piec w temperaturze 170 o C przez około 60-70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. W czasie pieczenia sernik można przykryć z wierzchu folią aluminiową, by pozostał jasny. Upieczone ciasto ostudzić, włożyć na 12 godzin do lodówki. Przed podaniem sernik możemy

In my kitchen
Zielone naleśniki z kokosowym serkiem 183

naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy, a następnie odstawiamy je do napęcznienia na 15 minut. Po tym czasie smażymy na posmarowanej lekko masłem patelni cienkie naleśniki, nie dopuszczając do ich zrumienienia. Wszystkie składniki na nadzienie (oprócz owoców) miksujemy na gładką jednolitą masę. Dodajemy trochę owoców (nie dużo) i delikatnie mieszamy. Naleśniki nadziewamy masą

In my kitchen
Babka jogurtowa z zieloną herbatą matcha 267

przy pomocy miksera masło wraz z cukrem do otrzymania jednolitej masy. Cały czas miksując wbijamy po jednym jajku. Wyłączamy mikser. Dodajemy wiórki kokosowe, sok z cytryny oraz wcześniej przygotowaną mąkę z proszkiem i sodą. Całość mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy zielona herbatę i mieszamy

Kolizje Smaków
Mazurek cytrynowy 405

stopni, piec przez 20-25 minut do lekkiego zrumienienia - upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia   KREM CYTRYNOWY - do rondelka wbić jajka, dodać sok i skórkę z cytryny, składniki wymieszać, podgrzewać na małej mocy palnika, cały czas mieszając - do ciepłej mieszanki dodawać po kawałku zimne masło, cały czas mieszać, gdyż masa zacznie dość szybko gęstnieć i może przywierać do dna - podgrzewać

Smakołyki Bereniki
Zaskakujący pomysł na weekendowego grilla – Ciasteczka owsiane z grilla 302

ciastek Przygotowanie: Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy w misce, jeśli masa wyjdzie nam zbyt gęsta możemy do niej dodać parę łyżek mleka lub wody. Grilla rozgrzewamy (z kamieniem do pieczenia pizzy ) do temperatury około 160 stopni. Kamień do pizzy wykładamy papierem do pieczenia u wykładamy na niego łyżką ciasto i formujemy ciastka nadając im okrągły kształt. Każde ciastko posypać cukrem

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania