ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2015/3191)

Ciasto gryczane z brzoskwiniami 180

Świetnym pomysłem jest wykorzystanie ich w słodkich wypiekach. Polecam upiec ciasto gryczane z brzoskwiami.  Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju koksowego nierafinowanego 3 łyżki mąki gryczanej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat 2 obrane i pokrojone brzoskwinie Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, olej kokosowy, proszek do pieczenia i cynamon

Truskawkowa Fiesta
TRUSKAWKOWE POLE 232

oraz galaretką . Bardziej dojrzałe sprawdzą się w rożnego rodzajach ciast gdzie używane są truskawki zmiksowane tak jak w serniku Zebratruskawkowo waniliowa . Do dzisiejszego serniczka użyłam właśnie truskawek dojrzałych, aby podkreślić w   serniku truskawkowy smak. Spód ciasteczkowy:  200 g ciasteczek Oreo (bez nadzienia)  50 g roztopionego masła Cytrynowa masa 2 galaretki cytrynowe rozpuszczone w szklance gorącej wody

RAROSSA
Przepis #130 Wielkanocne inspiracje: Mazurek z kremem czekoladowym 170

jednej części robimy spód rozwałkowując ciasto a z drugiej często ciasta wyklejamy boki (na przykład ro bimy rulon, który przyklejamy do spodu). Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie wylewamy na spód naszą czekoladową masę i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Ozdabiamy wedle uznania

Health-Fit-Life
Chrupiąca bagietka, czyli rozpieszczanie na śniadanie 217

kawałki, dodajemy miód i łyżeczką dokładnie rozcieramy, aż otrzymamy płynną masę, dodajemy 1/3 szklanki ciepłej wody oraz łyżkę mąki pszennej, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Resztę mąki przesiewamy przez sitko, dodajemy sól, szklankę wody oraz podrośnięte drożdże. Wyrabiamy, aż otrzymamy lekko lepkie, ale sprężyste ciasto. Ciasto przekładamy do miski skropionej olejem, odstawiamy pod przykryciem, do wyrośnięcia

KulinarneImpresje.pl
makowiec na kruszonce ( z morelami i kokosem) 163

więcej moich przepisów na makowce zapraszam TUTAJ - 18 przepisów na ciasta z makiem *foremka 25*34 cm Składniki: na kruszonkę: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 3 żółtka na bezę: 4 białka szklanka cukru 100 g kokosu 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli  dodatkowo: puszka masy makowej (ok. 800g) puszka moreli (ok. 400g) Piekarnik nagrzać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady. 163

Czekoladę pokroić na drobną kosteczkę, połączyć z wyżej wyrobioną masą. 3. Formować kulki, następnie rozpłaszczać, by powstały ciasteczka. 4. Piec w nagrzanym piekarniku (termoobieg) do 180 stopni do czasu aż się zarumienią. Z tego przepisu wychodzi do 15 ciasteczek. Zajrzyj również: 1.  Pączki z serków homogenizowanych 2.  Ciasto do pizzy 3.  Piersi z kurczaka inaczej czyli siekane

My World by Dagmara Rek
Tęcza Smaku 147

Zobacz filmik powyżej porada Beko, jak łatwo można pokroić ciasto WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić, dodać cukier. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp 180* około 30 minut. MASA BUDYNIOWA: 0,5l mleka 2 budynie waniliowe albo śmietankowe 25 dag masła

Dziś Ja gotuje
Sernik dyniowy 167

pełni. Zupa dyniowa już była to teraz czas na ciasto. Polecam bardzo prosty przepis na sernik z aromatycznie przyprawioną dynią. Nam zasmakowało. Koniecznie wypróbujcie. Oczywiście pamiętajcie, żeby wszystkie składniki na sernik wyciągnąć wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. Spód: 250 g herbatników kakaowych 50 g masła Masa: 1 kg twarogu sernikowego

Krokusowy Dom
Czekoladowo-bananowe placuszki z białek 182

Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia  Banana zblendować na jednolitą masę, a białka ubić na sztywną pianę.   Do białek dodać mąkę, kakao, miód oraz puree bananowe. Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć

Di gotuje
Tort Snickers 376

środek i patrząc czy nie ma na nim surowego ciasta. Można zrobić to dzień wcześniej, żeby biszkopty miały dużo czasu na ostygnięcie. Przekrawamy biszkopty na 4 spody i układamy na kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas składania tortu. Ubijamy na gładką masę mascarpone i kremówkę z cukrem pudrem. Kładziemy pierwszy ze spodów na paterze

Ciastkozercy
Naleśniki z truskawkami i serkiem mascarpone 215

Mleka oraz wody możemy dodawać w innych ilościach, tak aby ciasto nie miało za rzadkiej konsystencji. Wszystkie składniki dokładnie i energicznie mieszamy ze sobą aby uzyskać równomierną konsystencję . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Smażymy nie za grube naleśniki z każdej strony na złoty kolor. W tym czasie przygotowujemy masę do naleśników. W wysokiej misce miksujemy śmietanę kremówkę z cukrem. Dodajemy

CookMag
Murzynek Bambo w ... polskim babcinym kajecie mieszka 256

oreo,princessy,maltersy...Chili, baileys,koniaki i warzywa w czekoladowych ciastach... Zapominamy jednak o najzwyklejszym, najsmaczniejszym murzynku co w polskim babcinym kajecie mieszka. Tym puszystym, mocno czekoladowym,babcinym lub maminym. Którego najważniejszym składnikiem jest szczypta miłości, garść troski i dużo cierpliwości (do domowników wciąż polujących na wyżarcie surowej masy lub wyjedzenie upieczonego ale nie oblanego polewą) Składniki: 4jajka 200gram masła

U Fiolki
Ciasteczka owsiane z czekoladą i bananami 178

czekoladowych Wykonanie:  Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać jajko, zmiksować. Dodać rozgniecione widelcem banany ( bananów nie rozgniatamy na całkowitą papkę, najlepiej jeśli pozostaną kawałki bananów ), krótko zmiksować. Dodać resztę składników i wymieszać łyżką do połączenia. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżką porcje ciasta: 1pełna łyżka - 1 porcja. Formować okrągły kształt. Piec przez około

Opowieści z piekarnika
Ciasto z malinami 223

które zawierają cenne składniki dla zdrowia. Zachęcam do upieczenia pysznego ciasto w roli głównej - maliny. Składniki: 2 jaja 6 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki ksylitolu szczypta proszku do pieczenia cynamon 1/4 szklanki soku z malin 1 łyżka oleju aromat maliny Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz malin). Masa powinna mieć konsystencję

Truskawkowa Fiesta
Przepis #56 Batoniki czekoladowo - bananowe z fasoli 167

blendujemy na koniec dodajemy pół banana. Blendujemy dokładnie. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Na wierz układamy resztę banana pokrojonego w  plasterki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-50 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie po wystudzeniu dzielimy ciasto krojąc je na kształt batoników. Batoniki są idealną FIT przekąską

Health-Fit-Life