ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2006/3191)

Ciasto orzechowo-serowe siostry Anastazij 491

jest świetnym pomysłem. Ciasto jedno z lepszych jakie ostatnio zrobiłam. Polecam. CIASTO SEROWO-ORZECHOWE SIOSTRY ANASTAZJI Składniki: biszkopt: (20x30) 3 jajka 1 szkl drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 szkl cukru 1/4 margaryny 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa sernikowa: 500 g białego sera 3 jajka 1/2 szkl cukru 1 budyń

Bon appetit mon amie
Jabłko w cieście kokosowym 169

pieczenia aromat jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy cynamon, proszek do pieczenia, aromat, mąkę i wodę. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajmy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Całość wlewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Mieszamy, aż jabłko będzie lekko rumiane, a ciasto kokosowe usmażone. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Wielkanocne babeczki 280

muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać do każdej ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy babeczki do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie 20 minut, aż wyrosną i ładnie się zrumienią.   Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem i esencją waniliową na puszystą masę. Nakładać sporą ilość kremu na każdą babeczkę. Z wiórków

Kulinarne Inspiracje
Babka i babeczki wiosenno cytrynowe 192

suche składniki, miksujemy na najniższych obrotach, tak aby wszystko się połączyło. Masę przelewamy do formy, przykrywamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika, na dolną półkę. Dużą babkę pieczemy 30-35 min. Z tego samego przepisu można upiec 12 babeczek. Foremki natłuszczamy, obsypujemy mąką i przelewamy do nich ciasto. Babeczki pieczemy w 175°C  ok. 15 min. Lukier: Proporcje

Moniki Smakołyki
Babka czekoladowa 121

opsypania blachy Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy oliwę z oliwek wymieszaną z wrzącą wodą. Całość miksujemy, aby składniki połączyły się. Formę, u mnie keksówka, 30 cm, smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto do formy. Pieczemy przez 45 minut w 180 st. Gotową, zaraz

Moja smaczna kuchnia
Jaglane kulki rafaello 194

dłoniach w kulkę. Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych.  Uwagi: masę dobrze się formuje w kulki, gdy ostygnie; warto jednak wymieszać wszystkie składniki, gdy kasza jest jeszcze ciepła; na stanowisku formowania kulek zróbcie miejsce na miskę z wodą do płukania rąk lub formujcie praliny obok zlewu. ----- Podobne: Ciasto rafaello bez pieczenia Nerkownik żurawinowo-cytrynowy Chałwa z żurawiną

Weekendy w domu i ogrodzie
Bajaderki 215

kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie:  Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne kawałki. Włożyć do dużej miski. Dodać bakalie, czekoladę, marmoladę, mleko, rozpuszczone masło, nutellę, kakao i Amaretto. Wszystko utrzeć najpierw do połączenia składników mikserem, a następnie najlepiej włożyć ręce do środka i wyrobić ręcznie. Masa jest dość luźna, ale spokojnie, stężeje. Utoczyć niewielkie kuleczki (lub większe

Cakes By Kejt
Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym 206

pieczenia, smarujemy go delikatnie olejem.  Wylewamy na formę naszą masę szpinakową i delikatnie za pomocą szpatułki wyrównujemy, aby wszędzie była jednakowej grubości.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 180 C. Uwaga ! nie należy piec dłużej, bo rolada może zacząć się kruszyć przy zwijaniu.  Upieczone ciasto szpinakowe wyciągamy z piekarnika, odstawiamy do wystudzenia. Potem delikatnie przewracamy

Kuchnia na wzgórzu
Ciasto "Kubuś" 211

właśnie pomarańczowe. Wyszło całkiem smaczne, orzeźwiające i mocno owocowe.  Ciasto o tej samej nazwie i podobnym przepisie znalazłam na 3 blogach (pewnie jest ich więcej): Moje Wypieki , Domowe-wypieki i Kotlet.tv . Moje jednak różni się nieco od każdego z tych przepisów. Składniki: (na blaszkę 20x20cm) MASA SOCZKOWA: 900ml soku przecierowego marchewkowego 150g masła 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru

Cakes By Kejt
Sernik Rafaello wg Aleex 266

Rafaello? Ja upiekłam go, korzystając z przepisu z niezawodnej kwestii smaku. Ciasto przepięknie się prezentuje i idealnie wpisuje się w klimat i tradycję Wielkanocy. Gorąco polecam. Składniki: Spód: • 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) • 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek • 30 g masła • 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: • 500 g twarogu tłustego trzykrotnie mielonego • 500 g mascarpone

W mojej kuchni
Świąteczne Pierniczki 185

podgrzewam w garnuszku, cały czas mieszajać ale UWAGA nie zagotować. Gy masa ta przestygnie dodaję rozkłócone jajka ze szczyptą soli. Chwilę mieszam. Do uzyskanej konsystencji dodaję resztę składników czyli: Przyprawa (chyba najważniejsza w tym wszystkim ;)), cynamon, proszek do pieczenia, przesiewam mąkę i zgniatam na stolnicy na gładkie, lśniące ciasto. Tak uzyskane ciasto rozwałkowuje na 0,5 cm w zależności jaką

Moje Słodkie Piekiełko
limonkowy nerkownik polewą malinową przykryty 166

migdałów 8 suszonych śliwek 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki wody MASA szklanka nerkowców (180g) 1/2 łyżeczki cynamonu sok z połowy limonki POLEWA łyżka mleka kokosowego 2 garści malin łyżka ksylitolu WYKONANIE: Śliwki zalewamy wrzącą wodą na ok 15 min, następnie blędujemy je z pozostałymi składnikami na spód ciasta- po zblendowaniu przekładamy do aluminiowej formy. Nerkowce wcześniej zalewamy wodą

healthy dreams
"Żeleźniaki"- szare kluski 195

jajko, sól, pieprz i porcjami dosypywać mąkę cały czas mieszając. Masa nie powinna być za rzadka, ale nie powinna być również za gęsta. Najlepiej sprawdzić wrzucając jedną  kluskę na próbę, czy się nie rozlatuje podczas gotowania w dużym, płaskim rondlu zagotować osoloną wodę. Dużą łyżką nabierać porcje ciasta i wrzucać na osolony wrzątek. Za każdym razem zanurzać łyżkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
a'la tarty z płatków jaglanych z musem quinoa-kaki 155

SKŁADNIKI: SPÓD: szklanka płatków jaglanej banan łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki wody MASA: 1/2 szklanki quinoi kaki (persymona) łyżka masła orzechowego WYKONANIE: płatki mielimy na mąkę banana blendujemy, następnie mieszamy z zmielonymi płatkami, cynamonem i wodą formy do talaretek wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Przekładamy do nich ciasto formując miseczki quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody

healthy dreams