ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2026/3191)

Sernik na zimno z czerwoną porzeczką 180

liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy ------------------------------------------------------------- Sernik na zimno z czerwoną porzeczką Czas przygotowania: 60 minut - czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Masa serowa: 500 g serka z wiaderka 300 g naturalnego jogurtu

Kulinarne przygody Gatity
CIASTECZKA KOKOSOWE Z MASZYNKI 200

miski, dodać miękkie masło i resztę składników. Wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na części, utoczyć wałeczki o grubości zbliżonej do tuby maszynki i wyciskać ciasteczka na lekko natłuszczonej blaszce. Piec 8-10 min w temperaturze 175 st. do lekkiego zrumienienia. Ciasteczek nie należy wyciskać na papier do pieczenia, gdyż masa się do niego nie przykleja :). Artykuł CIASTECZKA KOKOSOWE Z MASZYNKI pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Kokosowe ciasto marchewkowe 185

słodkich wypieków z owocami. Marchewka dodaje wspaniałego uroku dla ciasta, a w smaku w ogóle nie jest wyczuwalna. Polecam! Składniki: 2 jaja 1 łyżka ksylitolu 6 łyżek mąki jaglanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleczka kokosowego aromat marchewka Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleczko kokosowe i aromat. Całość

Truskawkowa Fiesta
Drożdżówki z truskawkami 164

energicznie zamieszać ,aby nie porobiły się grudki. Po wyrośnięciu ciasto wyjąć z miski na stolnicę, rozwałkować i wycinać kółka.Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. Za pomocą szklanki w każdym wyrośniętym placuszku zrobić dołki na nadzienie.Dołeczek posypać bułką tartą, włożyć masę truskawkową,boki bułek posmarować białkiem .Wierzch posypać kruszonką. Bułki piec

Moje domowe kucharzenie
Muffinki na maślance z rabarbarem i kruszonką 163

czyli maślankę, olej i jajka. Zawartość obu misek dokładnie połączyć. Masę przełożyć do foremek na muffinki do wysokości ok 2/3 foremki. Rabarbar pokroić na małe kawałki. Przygotować kruszonkę-wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść rozcierając w dłoniach. Na wierzchu każdej muffinki ułożyć kawałeczki rabarbaru lekko wciskając w ciasto i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Ciasteczka zwierzątka z lukrem i posypką 252

cukier puder i wymieszać, przy pomocy miksera, na gładką masę.  Wbić jaja, wlać ekstrakt waniliowy i migdałowy i ponownie zmiksować. Następnie, stale miksując na najniższych obrotach miksera, wsypywać powoli mąkę i miksować, aż do dokładnego połączenia składników. Tak przygotowane części podzielić na 2 równe części, każdą z części ciasta zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki, w celu

Gospodyni Miejska
Pełnoziarnisty mugcake 215

Świetną alternatywą od omletów czy gofrów są ciasta z mikrofalówki, czyli mugcake. Wykonuję się je błyskawicznie, a smak jest bardzo dobry! Składniki: 2 jaja 10 tabletek słodziku 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Dodajemy aromat, cynamon, proszek do pieczenia i mąkę. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy

Truskawkowa Fiesta
Najlepsza Puszysta Babka Drożdżowa 213

Formę na babkę smarujemy tłusz czem i wykładamy przygotowane ciasto - wyrównujemy. Odstawiamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (ok. 1,5 h). Babkę pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut do zrumienienia.  Lukier: Cukier puder ucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast

Słodka Strona
Tort wiśniówka 230

przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku.  Do ubitej masy jajecznej dodać przesianą mąkę z kakao i delikatnie wymieszać łopatką, aby nie zniszczyć piany a wmieszać dokładnie mąkę.  Od tego będzie zależało jak puszysty będzie biszkopt. Tortownicę (23 cm) wyłożyć dno papierem do pieczenia nie smarować boków! Przełożyć ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika  (160-170 stopni

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
BISCOTTI (CANTUCCI) CZYLI WŁOSKIE PYSZNOŚCI 199

otartą z cytryny i nieposiekane migdały. Zagniatamy na jednolitą masę, a następnie formujemy wałek o średnicy 4 cm, który delikatnie spłaszczamy i  przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175-180st na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika,  przekładamy je na deskę do krojenia

Walijskie Pichcenie
Zupa z dyni i batata z krakersami z quinoy i jarmużu (bez glutenu, bez laktozy wegańska) 167

wody, jeśli zbyt mokra dosypujemy trochę więcej mąki. Doprawiamy masę na krakersy mieloną kozieradką (ja dałam około 2 łyżeczek), solą i pieprzem.  Rozsmarowujemy ją niezbyt grubą warstwą na macie sylikonowej (nie należy się przejmować ewentualnymi dziurkami, ale ważne żeby na całej powierzchni, była mniej więcej ta sama grubość ciasta) ja to robię szpatułką sylikonową, ale można spróbować rozwałkować przez

Quinoa Raz!
Pieczemy pierniki na święta! 202

roku dojrzewający piernik staropolski, nadszedł czas, aby upiec ciasta, które do tej pory spokojnie czekały w chłodnych miejscach. W moim domu obłędnie pachną pierniki rumieniące się w piekarniku. Wkrótce je wyjmę. Ostygną, odpoczną, a potem będą leżały w ściereczkach, aż do chwili, gdy za tydzień przełożę je masą śliwkowo – czekoladową i orzechową. Jeśli dziś nie macie czasu, upieczcie

W mojej kuchni
Pieczywo chrupkie kokosowe 166

Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni. Składniki dokładnie mieszamy po czym masę rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa musi być w miarę cienka, najlepiej 2-3 mm, wtedy chlebki będą bardziej chrupiące. Na wierzchu rozsmarowujemy olej kokosowy. Wkładamy do piekarnika na 30 minut, a następnie wyjmujemy i kroimy ciasto na kawałki. Ponownie pieczemy przez 30 mninut. Studzimy na kratce

Mienta blog
Domowy ser żółty z czarnuszką 215

ścięło a zostało wchłonięte przez ser. Dodajemy ocet i sodę. Masa zacznie zwiększać obiętość. Dodajemy przyprawy. Szklaną miseczkę smarujemy masłem. Przekładamy ser do miseczki. Opcjonalnie ugniatamy lekko. Pozwalamy ostygnąć i stwardnieć. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/domowy-ser-zolty-czarnuszka/ BosowKuchni Artykuł Domowy ser żółty z czarnuszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Placki dyniowe 241

oczkach 2 jajka 2/3 szklanki mąki ( lub więcej do związania ciasta, wszystko zależy od rodzaju dyni jaka jest soczysta) szczypta soli olej do smażenia Wykonanie: Dynię obieramy ze skóry oczyszczamy z pestek i ścieramy na tartce o drobnych oczkach. Dodajemy jajka mieszamy, dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W razie potrzeby podsypujemy mąki i przyprawiamy szczyptą soli. Smażymy

W kuchennej krainie