Takie małe fikuśne babeczki zawsze piekę do koszyczka wielkanocnego.Skórka pomarańczowa dodaje im doskonałego aromatu i smaku. Składniki: 250 gram maki pszennej 2 żółtka 1/4 szklanka oleju 25 gram świeżych drożdży 0,5 szklanki letniego mleka 1/4 szklanki cukru 50 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej Lukier: 80 gram cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody Dodatkowo: 50 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej tłuszcz do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Z drożdży,1 łyżki cukru i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...