Wegetariańskie ziołowe kartacze z mozzarellą 227garnka pojawi się mokra mąka ziemniaczana. Dodaj ją do ziemniaków w misce. Do masy na kartacze dodaj także startą (tak jak surowe ziemniaki) cebulę, jajko, 3 łyżki mąki ziemniaczanej oraz posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Bierz dłońmi po trochę ciasta ziemniaczanego i po uformowaniu placka połóż na nim jedną kulkę mozzarelli. Zlep placek w kulę
Delicious Place
Tarta z jeżynami 148piekarnika uprzednio nagrzanego do 190°C i piecz przez 14-15 minut (jeśli ciasto mimo nakłuć będzie się podnosić w trakcie pieczenia, otwórz na moment piekarnik i przekłuj jeszcze raz widelcem w tych miejscach). Podpieczony sód wyjmij z piekarnika i wyłóż na nim masę z jeżyn. Wstaw ponownie do pieca i piecz około 20 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź
Delicious Place
Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego 156blendera, dodać masło orzechowe, miód oraz ekstrakt waniliowy i zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę kokosową, proszek do pieczenia i całość wymieszać za pomocą łyżki. Na koniec wsypać pokrojoną gorzką czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Zwilżyć dłonie letnią wodą i odrywając kawałki ciasta, tworzyć kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać
Healthy food explorer
Pikantne placuszki z porem 177sobą. Dodajemy jajka, wodę, odrobinę soli oraz pieprzu i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy podsmażony por oraz kolendrę i delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju (dno patelni powinno być przykryte). Przy pomocy łyżki nakładamy porcję ciasta, formujemy małe placuszki i posypujemy sezamem. Smażymy na oleju na złoty kolor. Placuszki podałam z domowym
Wędrówki po kuchni
Ciasto makowo - jabłkowe z bakaliami 155dużych oczkach. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ucieramy mikserem na puszysta masę, następnie dodajemy mak, starte jabłka i bakalie, Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i kaszę mannę, dobrze teraz wszystko razem mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180stC piekarnika. Pieczemy ok 60 minut. Jak ciasto przestygnie posypujemy cukrem
Camilla w kuchni
Placuszki owsiane z jabłkiem 205ksylitom. Całość podlewamy stopniowo mlekiem, mieszamy. Mleko wlewamy na oko, tak aby konsystencja ciasta była jak do naleśników. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do miski, mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Kładłam po 2 łyżki masy na jednego placka. Podajemy z ulubionymi owocami lub syropem trzcinowym
VioletoweKucharzenie
Puszyste placuszki żytnie na jogurcie greckim 201sobą: jajka, olej kokosowy, jogurt grecki i ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj mleko i ponownie zmiksuj. Mokre składniki dodaj do suchych. Wymieszaj je dokładnie drewnianą łyżką. I nie martw się, ze są grudki. Na dużej patelni rozgrzej olej kokosowy. Porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię, smaż z każdej strony około 3-4 minut lub do momentu
Moja pasja smaku
KANAPKI DAKTYLOWO-CZEKOLADOWE 121dekoracji. Daktyle miksujemy. Dodajemy migdały, wiórki koksowe i mieszamy wszystko. Foremki do ciastek wypełniamy ciastem wykładając jego brzegi spód tak aby powstały "garnuszki". Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przygotowujemy mu: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy jogurt grecki, cynamon, skórkę pomarańczową do rozpuszczonej masy i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier. Mieszamy. Białko dodajemy do czekolady i mieszamy tylko
Kuchnia w oparach
DOMOWE PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ 192gorzkiej) lub kropelek czekoladowych Wykonanie: Masło ubijamy mikserem wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, szczyptą soli oraz aromatem. Całość ubijamy do połączenia się składników. Następnie dosypujemy posiekaną czekoladę i mieszamy całość łyżką (ciasto jest bardzo gęste). Dłońmi nabieramy kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego lub trochę więcej jeśli chcemy
Walijskie Pichcenie
Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie 247polecam Wam właśnie ten Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie Ciasto: 270 g mąki 125 g masła lub margaryny 2 żółtka 50 g cukru pudru 2 łyżeczki miodu – u mnie lawendowy nektarowy Miód Hiszpański Huzar 1 łyżka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera z wiaderka* 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki oleju
Słodkie okruszki
Tarta normandzka z jabłkami 264arkuszami folii spożywczej. Formę na tartę smarujemy cienko masłem i oprószamy bułką tartą. Wykładamy ciasto, obcinamy wystające brzegi, nakłuwamy na całej powierzani widelcem,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i podpiekamy około 10 min. Nadzienie Jajka ubijamy z cukrem i śmietaną na puszystą masę. Jabłka kroimy na ćwiartki, obieramy i wycinamy gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę kroimy na plasterki. Następnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gofry 222posypania Do miski wbić jajka, wsypać cukier i zmiksować na puszystą masę. Następnie wlać olej, wodę, wsypać mąkę i proszek do pieczenia i mąkę.Miksować, aż składniki się połączą. Rozgrzać gofrownicę,posmarować delikatnie olejem - najlepiej za pomocą pędzelka, nakładać łyżką porcję ciasta i piec gofry na rumiano. Po upieczeniu układać gofry na kratce, aby wystygły, posypać
Moje domowe kucharzenie
Babeczki piaskowe 209cukrem na puszystą masę. Następnie do masy dodawać pojedynczo żółtka i ucierać. Do masy dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i aromat migdałowy W osobnym naczyniu ubić na sztywną pianę białka z dodatkiem szczypty soli. Białka połączyć z pozostałymi składnikami. Ciasto przełożyć do foremek i piec w temperaturze 180 stopni. Normal 0 21 false false false
Kuchnia Bon Appetit
Brownie z malinami 257rozpuścić i ostawić do wystygnięcia. W międzyczasie jajka ubić z cukrem na delikatną puszystą masę. Do jajek dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Następnie dodać przestudzone masło i czekoladę. Całość wymieszać i przełożyć do foremki do pieczenia posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć maliny. Ciasto piec 35-45 minut – do suchego patyczka
Kuchnia Bon Appetit
Gumiklyjzy-czyli śląskie kluski ziemniaczane 255lekko studzimy. 2. Do przestudzonych ziemniaków dodajemy sól i wbijamy żółtko mieszamy. Masę w misce dzielimy na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy i rozkładamy na pozostałe. W puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną tak by wypełniła pustą przestrzeń. Mieszamy i wyrabiamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki. i kroimy kluski. Formujemy kulki w dłoniach, odrobinę spłaszczamy i robimy wgłębienie
wyjątkowa kucnia