ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1903/3191)

Keks 201

puder.  3. Mąkę przesiewamy razem z sodą i partiami dodajemy do masy jajecznej. Miksujemy do połączenia się składników na małych obrotach. Kolejne dodajemy roztopione masło, mieszamy. na końcu wsypujemy bakalie. Z rodzynek odlewamy wodę, ja je dodatkowo jeszcze wycisnęłam w ręce i również dodajemy do ciasta. Całość mieszamy drewnianą łyżką. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenie, przekładamy do niej

kruche babeczki
Wiśniowo – porzeczkowe ptasie mleczko 184

Bardzo dobre lekko kwaskowate ciasto. Uwielbiam ciasta z wiśniami, są przepyszne. Wykonanie biszkoptu- patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ To jest najlepszy biszkopt. Polecam go zawsze bez najmniejszych obaw. Wykonanie ptasie mleczka – mrożone owoce rozmrozić, następnie przetrzeć przez sitko. Powinno powstać 500 ml przetartych owoców. Jeżeli jest mniej to dolać soku wiśniowego lub innego. Dodać cukier i wymieszać. Żelatynę wsypać(...)masa nie zgęstniała. Jak już zacznie gęstnieć wylać masę na zimny upieczony biszkopt. Na górze rozłożyć wypestkowane wiśnie. Ponownie wstawić do lodówki aż całkowicie zgęstnieje. Galaretkę zalać wrzącą wodą i odstawić do ostygnięcia. jak już galaretka zacznie gęstnieć wylać na wiśnie i wstawić do lodówki. Jak już galaretka jest gęsta ciasto jest gotowe do jedzenia. Ciasto pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Ciasto torcik mango 140

mango to ciasto o smaku mango , z kremem o smaku mango. Swój kolor zawdzięcza mango :) Ale nie jest to słodkie, mdłe ciasto. Zostało podkręcone świeżym imbirem i ostrą papryczką. ciasto : 200 ml pulpy z mango* świeżo starty imbir (10 – 12 g), 150 g cukru, 4 jajka, 120 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 100 g masła, 2 płaskie łyżeczki proszku(...)imbirem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej oraz roztopione masło (nie gorące, musi być chłodne!). Następnie dodać pulpę mango oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Kolejność dodawania produktów jest bardzo ważna!!! Tortownicę (u mnie 24 cm) wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, przełożyć do niej ciasto i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni

królestwo garów
jabłecznik na cieście ucieranym 244

cukrem oraz cukrem z wanilią na puszystą masę. Dodajemy śmietanę, sól, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, masło i mieszamy do połączenia się składników. 1/2ciasta wykładamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy. Podpiekamy w 170 st. C, przez ok. 20 min. W między czasie przygotowujemy nadzienie. Gdy ciasto się upiecze smarujemy je pozostałym białkiem. składniki na nadzienie

Domowy Smak Jedzenia
Szybkie zaziarenkowane ciasto ucierane 224

Utrzyj jaja z cukrem na puszystą pastelową masę. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Szybko wymieszaj ,ale delikatnie. Następnie wlej roztopione masło MASMAL, temperatura masła nie ma znaczenia. Ważne, aby nie było za bardzo gorące! Wsyp ziarenka Cynamonowy Raj i wymieszaj najlepiej łopatką. Wyłóż keksówkę papierem do pieczenia, wlej ciasto i włóż foremkę do piekarnika. Pieczemy w 190 stopniach około

Z Kuchni Do Kuchni
Tort czekoladowy owoce leśne 2639

powierzchni budyniu. Na paterze układamy pierwszy spód, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Spód nasączamy ponczem z kawy (nie trzeba już go dosładzać, same biszkopty są bardzo słodkie). Masło na krem miksujemy na puszystą masę dodając po trochu cukier puder. Do ubitego masła(...)środka krem. Na spód nakładamy cienką warstwę kremu, dookoła brzegu wyciskamy z worka rancik, który sprawi, że owoce lub sok z nich nie będzie wydostawał się na zewnątrz ciasta. do środka nakładamy ulubione owoce. U mnie pierwsza warstwa to maliny, druga – truskawki, a ostatnia to borówki. Powtarzamy układanie tortu z resztą spodów. Truskawki warto pokroić sobie na mniejsze kawałki

Ciastkozercy
Pierogi ruskie 151

dań na jakie sobie pozwalam, nie jest w stanie mnie zniechęcić. Dlatego ten przepis to dla mnie skarb, którym z przyjemnością dzielę się z Wami. Składniki (ok. 50 sztuk): Ciasto: 3 szklanki (450 g) mąki 1 jajko 3/4 szklanki (180 ml) wrzątku 1 łyżka (30 g) masła szczypta soli Farsz: 6-7 (500 g) ziemniaków 350 g twarogu półtłustego(...)masę. Odstawić do wystygnięcia (masę ziemniaczaną najlepiej przygotować kilka godzin lub dzień wcześniej). 2) Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. 3) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać do ziemniaków, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. 4) Dodać zeszkloną cebulę oraz posiekany szczypiorek i ponowie wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze soli i pieprzu. Ciasto: 1) Mąkę przesiać

Fitsweet.me
Pierogi ruskie 179

dań na jakie sobie pozwalam, nie jest w stanie mnie zniechęcić. Dlatego ten przepis to dla mnie skarb, którym z przyjemnością dzielę się z Wami. Składniki (ok. 50 sztuk): Ciasto: 3 szklanki (450 g) mąki 1 jajko 3/4 szklanki (180 ml) wrzątku 1 łyżka (30 g) masła szczypta soli Farsz: 6-7 (500 g) ziemniaków 350 g twarogu półtłustego(...)masę. Odstawić do wystygnięcia (masę ziemniaczaną najlepiej przygotować kilka godzin lub dzień wcześniej). 2) Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. 3) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać do ziemniaków, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. 4) Dodać zeszkloną cebulę oraz posiekany szczypiorek i ponowie wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze soli i pieprzu. Ciasto: 1) Mąkę przesiać

Fitsweet.me
Szarlotka z kratką 304

bitą śmietaną. Składniki: Kruche ciasto: 4 szkl mąki pszennej T500 2 łyżeczki proszku do pieczenia  200 g masła lub margaryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią 3/4 szkl cukru 3 żółtka Nadzienie: 1 kg obranych jabłek 0,5 szkl wody 1 łyżeczka cynamonu cukier opcjonalnie cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Masa jabłkowa: jabłka pokroić(...)pieczenia przesiać do misy miksera. Dodać pokrojoną w kostkę zimną margarynę, jogurt naturalny, cukry i żółtka. Końcówką do ucierania miksujemy na wolnych obrotach do momentu az składniki się połączą. Ciasto przełożyć na blat i zagnieść w kólkę. Podzielić na 4 cześci, 3 części wyłożyć na dno i boki blaszki 33*23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, resztę ciasta owinąć folią

Ala piecze i gotuje
Biszkopt Idealny 218

pieczenie Tortownicę wysmaruj masłem, Równomiernie wylej naszą powstałą masę w tortownicy Wstaw do rozgrzanego piekarnika  180 stopni na 25 minut. IV etap - rzucanie biszkoptem   Spokojnie nie będziemy się rzucać naszym pięknym biszkoptem :) przygotuj ręcznik/koc lub coś miękkiego połóż  na podłodze, odrazu po pieczeniu otwórz piekarnik wyjmij ciasto i spuść je z wysokości mniej więcej swoich kolan

Wylizany Rondel
KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 178

sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne owoce - ja ostatnio robiłam to ciasto na imprezę do znajomych i dałam wiśnie 🍒 Ciasto zaskoczyło wszystkich! Składniki: 1 duża cukinia 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pokruszone pierniki i wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica 22-23 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Studzimy. W garnku rozpuszczamy masło z czekoladą. Dodajemy śmietankę i mieszamy, aż powstanie gładka polewa. Gotową polewę rozprowadzamy po wierzchu wystudzonego ciasta. Przyozdabiamy piernikami oraz czerwonymi porzeczkami. P.S. Przepis

Kuchnia MagdaLeny
KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 194

sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne owoce - ja ostatnio robiłam to ciasto na imprezę do znajomych i dałam wiśnie 🍒 Ciasto zaskoczyło wszystkich! Składniki: 1 duża cukinia 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pokruszone pierniki i wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica 22-23 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Studzimy. W garnku rozpuszczamy masło z czekoladą. Dodajemy śmietankę i mieszamy, aż powstanie gładka polewa. Gotową polewę rozprowadzamy po wierzchu wystudzonego ciasta. Przyozdabiamy piernikami oraz czerwonymi porzeczkami. P.S. Przepis

Kuchnia MagdaLeny
Truskawkowe pole na kruchym cieście 295

dodać margarynę. Całość posiekać, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno tortownicy o średnicy 24cm. Nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić, lecz nie zdejmować obręczy tortownicy! Masa truskawkowa: 1,5 kg truskawek,  2 galaretki truskawkowe,  1/2 szklanki posiekanych orzechów w karmelu,  4 łyżki

Z miłości do słodkości
" Śliwki w czekoladzie" 374

przekrajamy na dwa blaty. Nasączamy spód ciasta pozostawionym alkoholem ze śliwek. Na to wykładamy połowę  kremu czekoladowego, drugi blat biszkoptu , poncz i resztę kremu. Na kremie układamy śliwki zamoczone w polewie czekoladowej. Całość dekorujemy polewą i wkładamy do lodówki by stężało. Krem: Żółtka i jajka ubijamy z cukrem na parze , aż masa zgęstnieje. ( miałam wątpliwość co do ubijanych jajek(...)temp. 60 - 65 C.) Zdejmujemy z ognia, dodajemy rozdrobnioną blenderem czekoladę. Mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia.  Do masy dodajemy miękkie masło. Polewa: W garnuszku rozpuszczamy masło i czekoladę ( 1 i 1/2 tabliczki) , mieszamy. Wylewamy ją na śliwki , na wierzch ciasta.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne 221

cieście. Na wierzchu dodający jeszcze więcej słodkości cukier puder wieńczący super efekt wizualny. Ciasto sprawdzi się idealnie na przyjęcia, czy dla domowników na smaczny deser. Polecam również inną wersję ciasta z truskawkami. Bazą jest kasza jaglana i smakuje również obłędnie. Szczególnie polecam je osobom, które starają się zmniejszyć ilość kalorii w deserach.  Tarta jaglana z truskawkami LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy masę i wciskamy truskawki.  Pieczemy 60 min w 180 stopniach.  4. Po wyjęciu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.  Zalecam nie wyciągać od razu i zostawić na ok godzinkę w piekarniku, jeśli nie macie potrzeby podania go od razu. Wtedy ciasto będzie jeszcze lepsze :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Francuski warkocz na słono 224

tylko do linii szynki, odstępy między nacięciami 2-3 cm). Następnie na przemian zawijać ciasto pod skosem, pasek z jednej, pasek z drugiej, końcówki ciasta, zawinąć pod spód. Wysmarować ciasto resztką jajka z miseczki. Piec 40-45 min w 175 st. z termoobiegiem. Wystudzić (nie musi być całkowicie wystudzony). * jeżeli używamy szpinaku zamrożonego, 200 gr jest to pół opakowania, jeżeli(...)listków. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, zblendować na gładką masę. Wykonanie: Wystudzony warkocz pokroić na plastry o grubości około 2 cm. Poukładać na talerzu, sos przelać do kokilki lub małej miseczki. Danie je się rękami, więc każdy bierze sobie kawałek warkocza i macza w sosie. Z jednego opakowania ciasta wyszło mi 16 pasztecików. Smacznego

moj przepis na
Wegański chlebek dyniowo-cynamonowy 250

ostatnich pączkach (zjadłam tylko jednego- serio) czas na coś lżejszego, upiekłam półsłodki chlebek dyniowy, zwinęłam do środka masę cynamonową, idealny na śniadanie do kawy z mlekiem lub z ciepłym kakao. Składniki na dużą keksówkę: 20 g świeżych drożdży 120 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 2-3 łyżki syropu klonowego 70 g cukru (użyłam dark muscovado) płaska łyżeczki soli łyżka masła(...)cynamonu 3-4 łyżki rozpuszczonego masła koksowego rafinowanego (70 g) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem łyżki cukru. Po około 20 minutach, gdy drożdże się obudzą wyrobić ciasto z podanych składników (banana rozgnieść). Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na około godzinę (aż podwoi swoją objętość, czasami może to trwać nawet 2 godziny). Wyrośnięte ciasto wyrobić chwilę w celu odgazowania

greenscarf

Proponowane wyszukiwania