ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1902/3191)

CIASTO KOKOSOWE Z PTASIM MLECZKIEM I PIANKĄ CAPPUCCINO 381

połączenia. Gorącą masę wylewamy na biszkopt, wygładzamy i chłodzimy. Na schłodzonej masie układamy ptasie mleczko, delikatnie wciskamy. PIANKA CAPPUCCINO: Żelatynę rozpuszczamy w odrobienie zimnej wody, podgrzewamy ( uważamy, by nie zagotować! ). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy cappuccino i żelatynę – bardzo dokładnie mieszamy i wylewamy na ciasto. Za pomocą widelca robimy dekoracyjne wzorki. Wkładamy na całą

Ostra na Słodko
Sernik malinowy 430

minut, przy otwartych drzwiczkach. Jedna uwaga.  Użyłam tortownicy 26cm, jednak masa mi się nie zmieściła, proponuję użyć większej. Rozpuścić 2 galaretki w 800ml wrzątku. Po wyjęciu, sernik w tortownicy postawić na większym talerzu. Nożem oddzielić od brzegów. Ciepły polać galaretką (ok. 6 łyżek), aby się wchłonęła w ciasto. Gdy sernik wystygnie, a pozostała galaretka lekko już skrzepnie, wylewamy

mojewypiekiinietylko
Szybkie i proste ciasto z jabłkami – przepis krok po kroku 187

naszym domu, ponieważ jest to jeden z najłatwiejszych placków, a poza tym jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. To co? Zaczynamy! Szybkie i proste ciasto z jabłkami Do przygotowania ciasta będziecie potrzebować: ok. 60 dag jabłek (po skrojeniu musi zostać 40 dag) 90 g mąki ryżowej 20 g mąki kukurydzianej 20 g skrobi ziemniaczanej 4 jajek 2/3 szklanki oleju(...)Następnie dodajemy po jednym żółtku, tak aby połączyły się z masą. 6. Kiedy żółtka dobrze się wymieszają, wlewamy olej. 7. Na koniec wsypujemy porcjami mąki, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Gdy wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą, wyłączamy mikser. 8. Do misy z ciastem, delikatnie przekładamy pokrojone jabłkami i powoli mieszamy. 9. Tak przygotowane ciasto, przekładamy

Okiem Blondynki by McBlondi
Jak zrobić szybki piernik? 267

jajecznej dodajemy na przemian wymieszane suche składniki i połączone mleko z olejem. Gotową masę przelewamy do podłużnej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180`C około 45 minut - do suchego patyczka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali (3x 30 sekund). Ostudzone ciasto polewamy mleczną czekoladą. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto kruche z jabłkami i kruszonką 283

cukru  Masa jabłkowa 1 kg kwaśnych jabłek 50 g cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki rodzynek Kruszonka 90 g mąki 100 g masła - mocno schłodzonego 40 g cukru pudru Wykonanie: Jajka ucieramy w mikserze z cukrem. Dodajemy małymi porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy następnie olej i roztopiona i wystudzoną margarynę / masło  Ciasto powinno mieć

W Moim Magicznym Domu
Ciasto marchewkowe z bitą śmietanką i cynamonem. 161

świąteczny stół, moje jakoś tak wyjątkowo smakowało piernikiem. Udekorowane bitą śmietanką, cynamonem i posypką będzie się ładnie prezentowało na stole. Ciasto jest pyszne, więc bardzo je polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 3 jajka 5 łyżek oleju pół szklanki cukru trzcinowego 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią półtorej szklanki mąki tortowej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki przyprawy(...)wbijamy jajka, wsypujemy oba cukry i miksujemy aż masa będzie puszysta, następnie wlewamy olej, dodajemy cynamon i przyprawę do piernika i chwilę miksujemy, następnie dodajemy pozostałe sypkie składniki: proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mąkę tortową i kaszę mannę, dokładnie miksujemy, na koniec dodajemy rodzynki i marchewkę i dokładnie mieszamy. 3. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem

Izabelawkuchni
Wafle kawowo kajmakowe z mlekiem w proszku 236

kawę. Próbujemy masy. Jeśli trzeba dodajemy cukru. Masą przekładamy wafle. Odstawiamy pod obciążeniem, aby wafle ładnie się scaliły. Polewa WSzystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnku. Polewamy polewą wafle. Ozdabiamy orzechami. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wafle-kawowo-kajmakowe-z-mlekiem-w-proszku/ MieszamWGarnku   Artykuł Wafle kawowo kajmakowe z mlekiem w proszku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tarta ze śliwkami (bez pieczenia) 204

żeby w ubiegły upalny weekend mieć ciasto i nie odpalać piekarnika :)   Spód: 200 g kruchych kakaowych (np. petit beurre kakaowe) 60 g masła Przygotowanie: Ciasteczka mielimy przy pomocy blendera.  Dodajemy roztopione i przestudzone masło, łączymy razem.  Dno i boki formy do tarty (prostokątnej lub okrągłej) szczelnie wykładamy masą ciasteczkami połączonymi z masłem.  Wkładamy do lodówki(...)rondlu lub na patelni topimy cukier i dodajemy śliwki. Podsmażamy przez kilka minut, aż śliwki puszczą sok.Podczas smażenia możemy dodać gałązki świeżego tymianku. Nakładamy lekko ciepłe na schłodzone ciasto z kremem tuż przed podaniem.  Smacznego

bistro mama
Ciasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewą 477

swoją kolej :) A co do pieczenia. Nie miałam okazji w tym roku piec nic dyniowego, szkoda może zrobię to w weekend. A dziś mam dla Was przepysznie czekoladowo-kawowe ciasto z cudownie czekoladową polewą. Świetnie smakuje na ciepło, jeden kawałek ma na pewno pełno kalorii, ale po co się tym przejmować? Po prostu palce lizać!"Składniki:3 jajka150 masła150(...)śmietany 12%2 łyżeczki proszku300 g mąkiPolewa125 g masła lub margaryny1/2 szklanki cukru pudru3-4 łyżki kakao3-4 łyżki mleka Sposób przygotowania:Miękkie masło ubijamy z cukrem na jednolitą masę, a następnie dodajemy kolejno jajka.  Espresso studzimy i dodajemy do masła. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól łączymy w drugiej misce i dodajemy je na przemian

Słodkie Przyjemności
Staropolska ściągawka wigilijna 225

dodatkiem podgrzanego naturalnego miodu, tłuszczu, jajek, wody, korzeni i środka spulchniającego. Nazwa wywodzi się ze staropolskiego słowa "pierny" co oznaczało "pieprzny". Pierwszy cech piernikarzy powstał w Krakowie. Sernik - rodzaj ciasta, którego głównym składnikiem jest dobrze odciśnięty, tłusty twaróg, uszlachetniony jajkami, cukrem i masłem, aromatyzowany zazwyczaj skórką otartą z cytryny i wanilią, wzbogacany rodzynkami i migdałami, a niekiedy smażoną skórką pomarańczową(...)kształcie podłużnej bułki, zwykle nadziewane makiem, marmoladą, masą orzechową i lukrowane. Śledź - ryba morska z rodziny śledziowatych, określana jako ś. oceaniczny. W handlu znajdują się ś. świeże (zielone) do natychmiastowej konsumpcji, solone, wędzone lub w konserwach. Ze ś. można przyrządzić wiele potraw na ciepło i zimno. Uszka - małe pierożki przyrządzane z wolnego ciasta cienko rozwałkowanego i pokrajanego na kwadratowe kawałki

Tradycyjna Kuchnia
Różyczki - tort czekoladowo-pomarańczowy w stylu angielskim 239

żelatyny Masa maślana: 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka mleka kilka kropel ekstraktu z wanilii Poncz: sok z pomarańczy Przygotowanie:   Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka i obydwie przesiane i wymieszane mąki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić(...)formie na podłogę. Wyłączyć piekarnik, wstawić tam ponownie biszkopt i pozostawić do wystudzenia przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wyjmować z formy po całkowitym wystudzeniu. Źródło: Moje Pasje Kraków Masa czekoladowa: Ugotować budyń waniliowy wg przepisu na opakowaniu, dodając 1 łyżkę cukru więcej. Ostudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Utrzeć masło dodając po trochu budyń i czekoladę. Jeśli masa jest za mało

Domowa Cookierenka Agi
Sernik z musem wiśniowym 284

wymieszać krótko mikserem , tylko do połączenia się składników. Wylać masę na schłodzony spód . Na dno piekarnika wstawić dodatkową foremkę wypełnioną wodą. Wstawić sernik do piekarnika i piec ok 2 godzin w temp 160'C. W połowie pieczenia , delikatnie wysunąć foremkę i posypać sernik  po wierzchu wiśniami.( wierzch ciasta jest już wówczas ścięty i owoce nie zapadną się. Po upieczeniu

Malinowa Kawiarenka
Pachnące bułeczki cebulkowe na dobry początek dnia 180

lubią cebulę i wypieki drożdżowe Cebule najlepiej jeść na surowo, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na nieco bardziej kaloryczną wersję podsmażaną. Na przykład w połączeniu z ciastem drożdżowym, które wiele osób po prostu uwielbia. Bułeczki cebulkowe Agaty je się bez dodatków, ale można do nich dołożyć to, co lubimy, masło czy ser. Idealnie nadają się one jako(...)dodajemy cukier i przy pomocy łyżeczki dokładnie rozcieramy, aż otrzymamy płynną masę, dodajemy 2 łyżki ciepłego mleka oraz łyżkę mąki pszennej, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na około 10 minut. Resztę mąki przesiewamy przez sitko, dodajemy sól, wodę, 2 łyżki mleka, podsmażoną cebulkę oraz podrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto, stopniowo dolewając rozpuszczone masło, aż otrzymamy lepkie, ale sprężyste ciasto. Ciasto

KulinarneImpresje.pl
Wiśniowy "murzynek" w pajęczynie ... 252

przeglądu szafkowych zapasów i intensywnego myślenia i działania wyszło całkiem pyszne i nawet nieźle wyglądające ciacho :) Ciasto : kostka masła 1 szklanka i 1/4 cukru 4 łyżki kakao pół szklanki mleka - umieścić te składniki w rondelku i rozpuścić na niewielkim ogniu. Z powstałej masy odlac ok 3/4 szklanki na polewę. Pozostałą część wystudzić . Następnie dodać  4 żółtka

Malinowa Kawiarenka
Ciasteczka owsiane z kokosem 277

sodę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzącej wody i dokładnie mieszamy. Zawartość rondelka wlewamy powoli do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy całość. Gotowe ciasto wykładamy na blachę do pieczenia za pomocą łyżki i formujemy ciasteczka. Pieczemy od  8-10 minut w 165ºC (termoobieg), do zarumienienia się ciastek(...)możemy dodać nasze ulubione bakalie. Jeśli masa za bardzo będzie się kruszyć możemy dodać więcej roztopionego masła. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Bez termoobiegu ustawiamy temperaturę wyższą o 15ºC. Długość pieczenia zależy też od wielkości i grubości ciastek. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania